Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.497
ja znam da su oblast Prevalitanije naselila dva slovenska plemena Ljutice i Bodrice,.
Evo ga opet...
A ko ti rek'o pa znaš? Jesi li živio u to vrijeme, pa znadeš?
Ja ću ti reći ko: Radoslav Rotković. No, on nije znao. Dakle ne znaš ni ti. Prestani molim te više nametati svoje mišljenje i te hipotetične kvazi-tvrdnjice zadržavaj za sebe.
Pravilno bi bilo da si napisao da misliš da Prevalis naseliše ta dva plemena, jerbo imaš pravo da vjeruješ u Alaha, Zaratustru, Ksenua, Tarabiće, Nostradamusa i štogođ ti padne na pamet, pa i to (neovisno od toga što to što Rotković iskonstruisa nekritički naravno nije činjenična istina empirijski dokaziva), ali moraš biti ne toliko samokontradiktoran već barem malo i dosljedan tim riječima koje ovako isprazno izgledaju.
Meni nije strano da drugi ljudi imaju različito mišljenje od moga, meni je strano ne dozvoljavati drugima da imaju svoje mišljenje.
Očito da ti je ne samo strano, već da nemaš čak ni minimum razumijevanja za stavove drugih.

Svakako da su znali za Kraljevstvo Slovena, pa bili su pismeni amnogi su završavali škole po bijelom svijetu, a tumačenje orla na državnmim simbolima kao "Dušanovog" je stvar političkog programa datog od Rusa.
Ovo je nekritički neutemeljeni zaključak u kontekstu onih paranoičnih teorija zavjera i moram ponoviti kao i prošli put kada sam pročitao kada si napisao, ne može se shvatiti ozbiljno.
Osim ako nemaš neki epohalni kec u rukavu, svoju hipotezu ne možeš ničim odbraniti...
Nacionalno-romantičarsko tumačenje orla je u kontekstu i sa drugim silnim tumačenjima te pohe i temelji se na istom onom razvojnom putu koji je krenuo sredinom XVIII stoljeća za vrijeme vladike Vasilija Petrovića (ili ranije).