Dinar se vraca!

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dinar ti je kao feder

sto ga vise zuti pritiskaju da ode dole - on odmah nakon toga odskoci jos vise gore.

"stabilnost kursa" cete platiti kroz nova poskupljenja, rast inflacije i pad plata i penzija.

sve u zivotu kosta.

Nestabilnost je bila samo privremena

sto bi reko Sole :hahaha:

Ma jeste, zato inflacija ide svake godine u nepovrat :D Plate, cene i kupovna vrednost dinara... Stabilan je malo sutra, to je samo veštačka stabilnost. Kako može da bude stabilno nešto što zavisi od bede države.... ?!

Pazi, ja ne pijem, ne pušim pa mi da izadjem bezveze u grad treba minimum 300 din :D I to je stabilno do curca :D

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/326920/Dinar-nastavlja-da-jaca-za-06-odsto-kurs-evra-sutra-11664

Sutra ispod 117

definitivno srpski lav privredni uzvraca udarac. investitori su shvatili da je srbija investicioni raj, jer odavden mogu da izvoze i u EU i u Rusiju...

kupite svi kisobrane jer ce od danas u srbiji novac da pada sa neba!

Zivela Srbija!

Динар јача јер евро поново брже пропада од Динара.
Мислим да еј време да се вратимо на злато али проблем је што га нема толико колико би га свету требало
за свакодневне трансакције.
Најболје је да се уведе електронски новац.

:lol:

vozdizanje.jpg

Динар јача јер евро поново брже пропада од Динара.
Мислим да еј време да се вратимо на злато али проблем је што га нема толико колико би га свету требало
за свакодневне трансакције.
Најболје је да се уведе електронски новац.

Elektronski novac. Pa pazite, i danas vam na deviznom trzistu uglavnom operise elektronski novac. Ne bi to pomoglo Srbiji mnogo. Osim sto bis e lakse stampao :D

Elektronski novac. Pa pazite, i danas vam na deviznom trzistu uglavnom operise elektronski novac. Ne bi to pomoglo Srbiji mnogo. Osim sto bis e lakse stampao :D

sad je masa ljudi izgubila novac,prethodnih dana i oni koji nemaju ni za hleb,kupovali po 20 ili 30 ojra po 118,i sad kad treba da plate racune ili kupe hleb,nemaju dinare i sad menjaju evre po 115,svi bili presli u evre,i sad se zajebali

sad je masa ljudi izgubila novac,prethodnih dana i oni koji nemaju ni za hleb,kupovali po 20 ili 30 ojra po 118,i sad kad treba da plate racune ili kupe hleb,nemaju dinare i sad menjaju evre po 115,svi bili presli u evre,i sad se zajebali

Niko ih nije terao da menjaju.

Cela papazjanija oko kursa je sto je drzava nesredjena.

Trgovinski bilans je u debelom minusu
Deficit budzeta je ogroman i raste, jer se budzet slabo puni
Sam nas narod vise voli strano ***** nego domaci hleb
Privreda stagnira ili se unazadjuje umesto da imamo rast od 5% godisnje
Devizne rezerve se tope
Bankarske kamate su velike
Drzava, privreda i stanovnistvo se sve vise zaduzuju.

Sve ovo ukazuje da srpska privreda i nije neka cijoj bi se moneti moglo verovati. Tako da sav visak novca odlazi u stranu valutu. Niko nece da cuva sredstva u dinarima. A pogotovo sto pored toga sami gradjani potrose oko 4 milijarde eura vise nego sto uvezu. Razliku smo do sada pokrivali prodajom , kreditima i investicijama stranim, a na dalje ne vidim da nam ista od toga moze pomoci.

Opada kupovna moc gradjana jer opada i moc same privrede. U Grckoj se to obavlja smanjenjem zarada, a kod nas je dovoljno da oboris kurs.

Price koje NBS najalvjuje oko podizanja ref stope su opet nesigurne. Mislim da to pije vodu kada je privreda jaka. A posto nama sledi kolaps, ne verujem da je ref stopa nesto sto moze motivisati kapital.

Moj predlog je da se napadnu banke. Povecavanje obaveznih rezervi na 60% za dinare i 80% za devize. :D To ce pod broj jedan vratiti kurs dinara ispod 100, a pod dva ce povecati kamate na kredite toliko da se vise niko nece zaduzivati. :D

Ako banke to ne mogu da izdrze, nece moci niko, a vreme je malo da razmisljaju drustveno odgovorno. :D

I naravno... borba protiv korupcije i totalno sredjivanje drzave. Oduzimanje pokradene imovine, poreklo kapitala i slicno. Inace nam ni MMF ne moze pomoci.

Poslednja izmena:
I tako, NBS prodala Euro po 118 uzela brdo dinara i sad ce njima da kupuje isti evro za 100 dinara i dobri su mangupi 20%!

ДВОРСКИ "економисти" жутог предузећа, на буџетским јаслама, бестидно лажу Србију.

Реалан КУРС ДИНАРА ЈЕ ИЗМЕЂУ 230 и 240 ДИНАРА !

Питање је дана када ће експлодирати овај актуелни "курс" динара на апаратима за дисање.

ДВОРСКИ "економисти" жутог предузећа, на буџетским јаслама, бестидно лажу Србију.

Реалан КУРС ДИНАРА ЈЕ ИЗМЕЂУ 230 и 240 ДИНАРА !

Питање је дана када ће експлодирати овај актуелни "курс" динара на апаратима за дисање.

Ja mislim da je svako ko govori o nekakvom "realnom" euru debil.

Trziste je slobodno, i izrazava realnu vrednost eura. Pa zar nije dovoljno jacao euro? Ne znam sta ti nije jasno.
Jel mozes da odes u banku i da kupis euro po aktuelnom kursu? Mozes... ako je to slucaj onda je to i realan kurs.

A to sto ti mislis da narodna banka odrzava intervencijama, ref stopama i slicno ovakav kurs... pa to je ok... ali onda debilu nije realan kurs 230.. nego je jedina realnost da dinar mora da slabi 20% mesecno... tako da onda ni 240 nije realnost...

ne znas ti nista... samo laprdas i zamajavas...
ajde ne smetaj idi ori :D

Back