Digitv u Srbiji

Nagra2 Off on DigiFilm1/2 in Digi TV.

digifilm.jpg

Blizi se uskoro crnilo na digi tv. Za sada je samo na ova 2 kanala ugasena N2.

Poslednja izmena:
Evo izasla je i zvanicna vest:

Digi TV disconnected Nagravision 2 for the first programs DigiFilm 1 and 2

RCS / RDS, the operator of multi-regional satellite pay-TV Digi TV, made today 12.2.2010 in the morning change in conditional access for the two programs. PPV (pay per view) channels 1 and DigiFilm DigiFilm 2 are no longer distributed in the old system Nagravision 2 (CAID 1801). These stations are offered to customers in the Czech Republic and Slovak Republic.

Film Programs DigiFilm 1 and DigiFilm 2 are now only encryption system Nagra Media Access and Systems CAID 1802 and 1880 (both Nagravision). In practice this means that the operator has started to phase disconnect the old system Nagravision, causing us considerable financial losses due to the possibility of unauthorized reception of paid content.

Channels DigiFilm are still the only programs from the menu Digi TV, which are no longer encrypted with the old system with 2 Nagravision CAID 1,801th Platform operator disconnected the old system at the most attractive of its offer - PPV services. This confirms the information server parabola.cz that the exchange of encoding cards in Romania, and is gathering pace. What happens next? Probably will end the old system Nagravision 2 for premium channels like HBO, gradually even the basic menu.

technical parameters DigiFilm 1 and DigiFilm 2:
Satellite: Intelsat 10-02 (1 ° W)
Frequency: 12.607 GHz
Polarization: Horizontal
SR: 27500
FEC: 3/4
Standard: DVB-S

The Romanian market is likely to be the first operator region, which settles the old label system. Free exchange access card but must take place in all six provinces (including the Czech Republic and Slovakia), where the service is offered. Otherwise would not attempt to effect the appropriate operator. Recall that a number of programs are common to several countries - for example, HBO 2, HBO Comedy, VH1, Eurosport and many other programs.

Nagravision 2 System for Romania's bid Digi TV will probably cut off in April this year.

Dealing with potential unauthorized reception is required due to continued investment service. Subsidiary RCS / RDS is for Central Europe has acquired the next three seasons the broadcast rights to Premier League football. You want to apply to the program prepared DigiSport, which plans for the Czech Republic and Slovakia.

This year, given strong competition Digi TV - the position of 0.8°W / 1°W during the spring head Central platform UPC Direct. This is the new location will move from the current European Astra satellite system, 19.2 Wed east. Platform UPC Direct addition of new pay channels will also deliver programs in high definition (HDTV).

RTL Televizija uskoro napušta ponudu DTH platforme Digi TV?

Regionalna digitalna satelitska pay tv platforma (DTH) Digi TV uskoro bi mogla ozbiljno razočarati svoje pretplatnike u Hrvatskoj. Naime, od neslužbenih izvora saznali smo da će RTL Televizija uskoro prestati sa emitiranjem u okviru te platforme i to zbog isteka prije potpisanog ugovora. Naši izvori ne isključuju mogućnost da će možda ipak doći do dogovora između dvaju strana, no napominju da je prostor za pregovore sve manji.

Zanimljivo, sličnu informaciju o prestanku emitiranja RTL Televizije u Digi TV platformi dobili su i neki korisnici koji su nazvali Digi TV korisničku službu. Nakon što je iz ponude te platforme izbačen sportski kanal Sport Klub Hrvatska, odlazak nacionalne komercijalne tv postaje RTL Televizije bio bi težak udarac za Digi TV te se postavlja logično pitanje koliko će još dugo korisnici morati tolerirati odlazak najatraktivnijih kanala iz ponude prije nego što se okrenu konkurenciji?

Nedavni dolazak dječjih kanala Boomerang i Disney XD u ponudu Digi TV-a mogao bi biti ozbiljno zasjenjen odlaskom RTL Televizije koja je ujedno jedan od najgledanijih tv kanala u Hrvatskoj. Odlaskom RTL-a, Digi TV-u će od nacionalnih tv postaja ostati samo Nova TV (i Kapital Network, ako ga računamo kao novu nacionalnu tv postaju).

Ozbiljni minusi za Digi TV:
- izuzetno malen broj kanala koji su titlovani na hrvatski jezik
- nema Cinemaxa
- nema AXN-a
- nema SportKluba
- nema FOX Life ni FOX Crime
- nedostatak hrvatskih titlova na Discovery Channel

Nadamo se da će ipak doći do dogovora i da će RTL Televizija ipak ostati u ponudi ove platforme.

Spomenimo i to da je RTL Televizija bila standardni dio ponude Digi TV platforme još od njezinih početaka u Hrvatskoj.

(mPortal.com.hr)

ako je post bio idiotski,naci ce se bar jedan pametan admin ili ko vec da ga izbrise.tako se to radi na drugim forumima.btw,ima u ovom delu krstarice jos sto sta za brisanje,na pr. neki oglasi kojima tu nije mesto...

gde sam,brucosu, to rekao da digi zivi od pozege?samo sam prokomentarisao post da rtl ide iz digija.inace opste je poznato da je srpski digi shit bez kompletne ponude!a to sto je boki,nicim izazvan prokomentarisao,kasnije,moj post je njegova stvar!

Care taj ko nema 390 dinara mesecno treba da se ubije!!! Sta je bre radio ceo svoj zivot ako ne moze da zaradi 390 dinara???? Ja bih se ubio da sam ceo svoj zivot potracio i da nemam tu sumu novca...problem u Srbiji je taj sto niko nista nece da radi! Nece da uce,nece da rade i najlakse je sedeti i kukati... Kriva mu ova vlast,pa ona vlast a on je jedini u pravu sto sedi i ceka da mu taj tvoj hleb padne sa neba. Ovo nije tema da se o tome raspravlja pa sam zbog toga prokomentarisao ovo sto si napisao...

to sto nude za 390 ne vredi za ono sto je pod kljucevima ja sam zato i prekinuo preplatu kad sam video sta jos ima a ne placa se preplata

To se slazem sa tobom :) Jako malo je nasih kanala i malo mi je cudno da ne poboljsavaju malo usluge svoje ako zele da budu konkurencija totalu i polarisu....

Nezvanično (ne mora da znači i da je tačno) je to da Total TV ima monopol nad našim kanalima (to se odnosi i na Sport Klub,Sport Klub+,Sinemaniju,Film+...) i na još neke strane kanale...kako i zašto,ne znam i ne znaju da mi objasne.

dali se desava da Vam zablokira risiver ?, kao meni, po ko zna koji put, jednostavno nece da se upali, ni na dugme na risiveru, ni preko daljinskog. Ja onda uzmem da cupam kabl iz uticnice, pa ga ponovo ukljucim u struju i onda "dodje k sebi". To me stvarno nervira,:besan2: dali neko zna sta je u pitanju ?
HYUNDAI je u pitanju

Prilozi

• DSCN2405.jpg
    DSCN2405.jpg
    30 KB · Pregleda: 11
dali se desava da Vam zablokira risiver ?, kao meni, po ko zna koji put, jednostavno nece da se upali, ni na dugme na risiveru, ni preko daljinskog. Ja onda uzmem da cupam kabl iz uticnice, pa ga ponovo ukljucim u struju i onda "dodje k sebi". To me stvarno nervira,:besan2: dali neko zna sta je u pitanju ?
HYUNDAI je u pitanju

stavi na kanal M1 pritisni na resiveru ch+ ch- zajedno i nemoj ga nikako gasiti dok se ne nadogradi softver i to bi trebalo da resi tvoje probleme

HYUNDAI je u pitanju

Greska je u elektolitima na plocici u mreznom napajanju, mehanicki se vidi kad se otvori poklopac risivera naduli se ili iscureli. Svaki TV serviser ce to lako popraviti ili neko kome je ta materija poznata inace kvar je tipski i vrlo cest.pozdrav..

koliko traje ta nadogradnja ? i jel dolazi do prekida emitovanja ?

resiver ce se sam ugasiti i upaliti i na ekranuce stajati poruka da ga ne gasis kao i plava linija sa procentima kako se nadogradjuje softver
ceo postupak traje 5 minuta ali opet kazem nemoj da ga ni pod kojim razlogom isljucis kad krene nadogradnja jer ako se ne nadogradi mozes samo u kantu za otpadke da ga bacis

Back