Did we land on the Moon ?

Tema je da li smo sleteli na mesec, drugo ako već ne znaš NASA je već odavno obišla sve planete u našem sunčevom sistemu, a voyager je već odavno i izašao iz našeg sunčevog sistema.
Znam da te pucaju kompleksi ali Ameri su odavno ostavili u prašini ruski svemirski program.
Na Veneru niko osim Rusa nikad nije poslao bilo šta što je uspelo da se otuda javi. Ostalo su već tvoja lična qoorchenja veličinom izvesnog organa nekog ko inače ima takvih poklonika na stotine miliona po svakom prstu….

Poslednja izmena od moderatora:
Na Veneru niko osim Rusa nikad nije poslao bilo šta što je uspelo da se otuda javi. Ostalo su već tvoja lična qoorchenja veličinom izvesnog organa nekog ko inače ima takvih poklonika na stotine miliona po svakom prstu….
Pogledaj sam pa istraži, Rusija ima smešan svemirski program u poređenju sa NASA, tvoj problem što te kompleksi pucaju a politiku ubacuješ u sve moguće teme.
Plači i gledaj za koju godinu kako NASA naseljava Mesec a deceniju kasnije kako SpaceX sa meseca šalje astronaute na Mars.
Za plakanje i batine koje dobijaš obrati se agenciji NASA na email.

Rusija, Kina i Indija za sada nisu imali ni jedan jedini test koji je vezan za let posade na mesec, daleko su oni od toga još.
Što se tiče misije Artemis, ona je daleko kompleksnija i složenije od samog leta.
NASA je daleko odmakla u tom projektu i sletanja kao i naseljavanje meseca će se zaista i desiti.
Živ bio pa video.
Naravno onda očekujem nove teorije proseravanja (zavera) kako je sve snimljeno u studiju...
Hoće, hoće ... Pogotovo ako budu leteli u onim konzervama ...

Ne ignoriši moju poruku, daj dokaz da su sovjeti poslali sondu na Veneru.
Gospode Savaote, diskutuješ na osnovu ličnih verovanja formiranih na osnovu sopstvenih razmišljanja, tj zdrave pameti, bez provere činjenoca, tj ukoliko činjenice nisu u skladu sa tvojim teorijama tim gore po činjenice? Pre zdravorazumskih zaključaka o nečemu o čemu nemaš pojma proveriti relevantne izvore.

P.S.
Da nije i možda i Britannica počela da “širi rusku propagandu”?

ScienceAstronomy

Venera​

Soviet space probes​

The Editors of Encyclopaedia Britannica
Article History

Venera 7 (launched Aug. 17, 1970), a lander, made the first successful soft touchdown on another planet and transmitted for 23 minutes. The Venera 8 lander (launched March 27, 1972) measured concentrations of certain long-lived radioactive isotopes that hinted at a rock composition similar to granite or other igneous rocks on Earth. The Venera 9 and 10 landers (launched June 8 and 14, 1975, respectively) sent back the first close-up photographs (in black and white) of the surface of another planet. Venera 11 and 12 (launched Sept. 9 and 14, 1978, respectively) conducted detailed chemical measurements of the Venusian atmosphere on their way to soft landings. The Venera 13 and 14 landers (launched Oct. 30 and Nov. 4, 1981, respectively) analyzed a number of nonradioactive elements in the surface rocks, finding them similar to earthly basalts; the landers also returned colour images of rocky landscapes bathed in yellow-orange sunlight that filtered through the clouds. Venera 15 and 16 (launched June 2 and 7, 1983, respectively) were orbiters equipped with the first high-resolution imaging radar systems flown to another planet; they mapped about a quarter of Venus’s surface, primarily around the north pole.

https://www.britannica.com/technology/Venera#:~:text=Venera 3 (launched Nov.,spacecraft to strike another planet.

Ne ignoriši moju poruku, daj dokaz da su sovjeti poslali sondu na Veneru.
Ajde Bokiša, jel treba i overeno?

59E23F25-D2CD-44AF-953F-56F7A1D26CC2.jpeg

F1DCCA01-C8AA-4A8E-AAB6-629686C6D38F.jpeg

92DCDF41-C39D-4EEE-92E7-8AB30BFE3ED7.jpeg

Gospode Savaote, diskutuješ na osnovu ličnih verovanja formiranih na osnovu sopstvenih razmišljanja, tj zdrave pameti, bez provere činjenoca, tj ukoliko činjenice nisu u skladu sa tvojim teorijama tim gore po činjenice? Pre zdravorazumskih zaključaka o nečemu o čemu nemaš pojma proveriti relevantne izvore.

P.S.
Da nije i možda i Britannica počela da “širi rusku propagandu”?

ScienceAstronomy

Venera​

Soviet space probes​

The Editors of Encyclopaedia Britannica
Article History

Venera 7 (launched Aug. 17, 1970), a lander, made the first successful soft touchdown on another planet and transmitted for 23 minutes. The Venera 8 lander (launched March 27, 1972) measured concentrations of certain long-lived radioactive isotopes that hinted at a rock composition similar to granite or other igneous rocks on Earth. The Venera 9 and 10 landers (launched June 8 and 14, 1975, respectively) sent back the first close-up photographs (in black and white) of the surface of another planet. Venera 11 and 12 (launched Sept. 9 and 14, 1978, respectively) conducted detailed chemical measurements of the Venusian atmosphere on their way to soft landings. The Venera 13 and 14 landers (launched Oct. 30 and Nov. 4, 1981, respectively) analyzed a number of nonradioactive elements in the surface rocks, finding them similar to earthly basalts; the landers also returned colour images of rocky landscapes bathed in yellow-orange sunlight that filtered through the clouds. Venera 15 and 16 (launched June 2 and 7, 1983, respectively) were orbiters equipped with the first high-resolution imaging radar systems flown to another planet; they mapped about a quarter of Venus’s surface, primarily around the north pole.

https://www.britannica.com/technology/Venera#:~:text=Venera 3 (launched Nov.,spacecraft to strike another planet.
Znači sada je to tačno kada piše Britanika, a isti izvor pljuješ i psuješ kada pišu o sletanje Apolo misije?
Nisi ti još porastao mentalno i intelektualno da bi vodio razgovor na ovu temu.
Pošto se vodiš zdravim razumom i činjenicama šta kažeš na to da je SSSR istog trenutka priznao sletanje Apolo misije i astronauta, šta kažeš na to je sa površine meseca doneta preko 900kg uzoraka i da se među tim uzorcima nalazi regolit koji su proučavali naši geolozi na Rudarsko Geološkom Fakultetu, šta kažeš na to da je taj uzorak izložen u muzeju Jugoslavije i da je pored Tita na poklon taj uzorak dobilo još 30 državnika širom sveta.
Dakle ako se pozivaš na zdrav razum i činjenica a onda, zatim osporavaš ovo što sam ja napisao malo pre onda očigledno imaš problem sa svojom glavom.

Znači sada je to tačno kada piše Britanika, a isti izvor pljuješ i psuješ kada pišu o sletanje Apolo misije?
Pošto se vodiš zdravim razumom i činjenicama šta kažeš na to da je SSSR istog trenutka priznao sletanje Apolo misije i astronauta, šta kažeš na to je sa površine meseca doneta preko 900kg uzoraka i da se među tim uzorcima nalazi regolit koji su proučavali naši geolozi na Rudarsko Geološkom Fakultetu, šta kažeš na to da je taj uzorak izložen u muzeju Jugoslavije i da je pored Tita na poklon taj uzorak dobilo još 30 državnika širom sveta.
Dakle ako se pozivaš na zdrav razum i činjenica a onda, zatim osporavaš ovo što sam ja napisao malo pre onda očigledno imaš problem sa svojom glavom.
Gde to “pljujem” po nekom izvoru povodom Apola?! Kako samo foliraš i pripisuješ drugima stavove.

Gde se to “pozivam na zdrav razum”, Ajde ne lupaj i ne laži više.

Tebe stvarno muči narcizam i malena potrebica da uvek budeš u pravu, šta ćeš.

Zašto ovde lažeš “o mojim tvrdnjama”? Gde sam to napisao?

Pošto se vodiš zdravim razumom i činjenicama šta kažeš na to da je SSSR istog trenutka priznao sletanje Apolo misije i astronauta,
Naslednica SSSR-a, Rusija, je rekla da nema nikakvih dokaza da su tamo bili.
Šta ćemo sad?
šta kažeš na to je sa površine meseca doneta preko 900kg uzoraka i da se među tim uzorcima nalazi regolit koji su proučavali naši geolozi na Rudarsko Geološkom Fakultetu,
Taj regolit su oni videli i proučavali isto koliko i ti.
šta kažeš na to da je taj uzorak izložen u muzeju Jugoslavije i da je pored Tita na poklon taj uzorak dobilo još 30 državnika širom sveta.
Jel' isti kao onaj u Holandiji?
Zdrav razum uključuje i znanje o smrtonosnom zračenju Otvorenog svemira, koje je razlog zašto nikada niko u onakvim konzervama nije leteo van zaštitnih pojaseva oko Zemlje, niti će.
Sem u Holivudskim filmovima.

Naslednica SSSR-a, Rusija, je rekla da nema nikakvih dokaza da su tamo bili.
Šta ćemo sad?

Taj regolit su oni videli i proučavali isto koliko i ti.

Jel' isti kao onaj u Holandiji?

Zdrav razum uključuje i znanje o smrtonosnom zračenju Otvorenog svemira, koje je razlog zašto nikada niko u onakvim konzervama nije leteo van zaštitnih pojaseva oko Zemlje, niti će.
Sem u Holivudskim filmovima.
Opet ti s tvojim ravnomozgaškim bljuvotinama? Nismo li već utvrdili da deca u 6. osnovne imaju više znanja iz fizike od tebe? Nije te blam da se pojavljuješ ovde? Da vidimo te konzerve kojih ti je puna glava, hoćemo li konačno?

Opet ti s tvojim ravnomozgaškim bljuvotinama? Nismo li već utvrdili da deca u 6. osnovne imaju više znanja iz fizike od tebe? Nije te blam da se pojavljuješ ovde? Da vidimo te konzerve kojih ti je puna glava, hoćemo li konačno?
Da bi ti utvrdjivao nečije znanje iz fizike, morao bi prvo da ga imaš.

Back