–
Какав је ваш став према раширеном мишљењу да Американци никада нису били на Месецу, а да је епизода са слетањем америчког астронаута једноставно снимљена у филмском студију?
- То је лаж. На основу НАСА доказа које сам прикупљао и анализирао 20 година, могу рећи да је ова гласина у ствари разрађена војна дезинформација. Дизајниран је да сакрије оно што је НАСА заправо пронашла на Месецу и вратила на Земљу.
Наша нова књига, Дарк Миссион: Тхе Сецрет Хистори оф НАСА, описује како сам служио као научни консултант за ЦБС Невс у НАСА-иној Лабораторији за млазни погон током мисије Аполо 11. . Био је јул 1969. године, када су се први астронаути враћали са Месеца.
На основу онога што сам тамо видео својим очима, сада сам уверен да је НАСА сама покренула лаж „никад нисмо били на Месецу“. Била је то нека врста полисе осигурања да нико никада не би поставио страшно питање: „Шта је НАСА заиста пронашла на Месецу?“
https://www.mk.ru/old/article/2007/11/21/68928-eksklyuziv-ischeznuvshaya-tsivilizatsiya-na-lune.html
Оно што је научник рекао је слично научној фантастици: рекао је да су наводно пре 40 година на Месецу постојали трагови древне и очигледно ванземаљске цивилизације. Али НАСА је наредила уништавање
фотографских доказа . Џонстон није послушао и неке је сакрио. Укратко, оптужбе Џонстона-Хогланда се своде на следеће: астронаути мисија Аполо открили су архитектонске и технолошке трагове древне цивилизације на Месецу и фотографисали их. Поред тога, овладали су антигравитационом технологијом. НАСА је све ове податке сакрила од јавности. Џонстону, задуженом за фотографске информације за лунарне мисије, наређено је да уништи све фотографије, али се тајно није повиновао и задржао их. Оквири приказују рушевине градова, огромне сферне објекте од стакла, камене куле и замкове који висе у ваздуху. НАСА је, према научницима, знала за ово дуго времена, али је тај податак повјерила. Џонстон је 1969. био задужен за НАСА-ину фотографску службу и наређено му је да уништи све фотографије. Али није. Прошло је скоро 40 година, а астроном је коначно одлучио да подели фотографије: "Још увек немам шта да изгубим. Посвађао сам се са НАСА-ом, а они су ме отпустили . " НАСА остаје мистериозно нема као одговор на сензационалне изјаве.
– Зашто сте ви и Кен Џонстон одлучили да ове тајне податке сада објавите? Зашто то нису урадили раније? Да ли сте се нечега плашили?
"Уопште нисмо чекали." Давне 1996. године, Кен Џонстон, ја и неколико других бивших НАСА инжењера и научника присуствовали смо претходној конференцији у Националном прес клубу у Вашингтону, чија је главна тема била НАСА-ино прикривање Аполових слика древних лунарних рушевина
. Тада је Кен испричао како су му његови претпостављени у НАСА-и наредили да уништи ове слике током програма Аполо. Па чак и тада је новинарима показао неколико фотографија које је чувао, супротно наређењу. Они приказују доказе ванземаљске цивилизације. Али нико, очигледно, није марио за ово. И сада, када су се стотине тих истих слика одједном појавиле на разним „званичним“ НАСА сајтовима, потврђујући све што је Џонстон рекао 1996. године, одлучио сам да је време да поново гласам. Захваљујући Интернету, људи широм света (укључујући обичне грађане, новинаре и поштене научнике из НАСА-е) могу потпуно слободно да оду на НАСА сајтове, чије смо називе објавили на недавној конференцији за новинаре, и преузму ове невероватне слике...
– Какво је ваше мишљење о откривеној цивилизацији, да ли имамо посла са још једном новом Атлантидом?
– Верујем да је пројекат Аполо потврдио постојање невероватне древне, али ипак људске цивилизације на Месецу. То су наши преци поставили у каквом племену је страшно и помислити. Али успели смо да објавимо само мали део информација до којих је дошла НАСА о древној, давно изгубљеној
људској цивилизацији, која указује да су људи некада насељавали цео Сунчев систем. О томе сведоче подаци добијени са Марса, које је такође класификовала НАСА. Питате да ли су на Месецу пронађене рушевине нове Атлантиде? Па, за почетак, чини ми се да би било исправније рећи
„стара Атлантида“. Развијена наука те цивилизације омогућила је путовање са Земље на Месец пре хиљадама (или чак милионима) година и тамо подизање грађевина од материјала налик стаклу. О томе се може судити из
објављених материјала .