Did we land on the Moon ?

halo, diskuti, a fakti?

The Moon Landings: A Giant Hoax for Mankind?

In 2016, a survey showed that 52 percent of the British public thought that Apollo missions were faked. :thumbdown:
These numbers seem to be rising every year. British unbelievers were only 25 percent ten years ago. It is not known how may they are today, but a 2018 poll by the Russian Public Opinion Research Center revealed that 57 percent Russians believe that there has never been a manned lunar landing. The percentage rises to 69 percent among people with higher education: in other words, the more educated people are, and the more capable of rational reasoning, the less they believe in the moon landings.

eto samo zatucani ravnozemljasi veruju da je ljudsks noga krocila na mesec :mrgreen:

Rock-solid evidence from Antarctica

Yes, they can. They brought back pieces of the moon: roughly 380 kilograms of moon rocks and soil samples, all Apollo missions combined. Moon rocks prove the moon landings, don’t they? Yes they do, but only if it can be firmly established that they were not dug out from the earth. And that is the problem. As explained here, “meteorites have been found in Antarctica which have proved to have the same characteristics as the moon rocks.” It may be helpful to know that in 1967, two years before Apollo 11, the NASA set up an expedition to Antarctica, joined by Wernher Von Braun, the leading NASA propagandist for the lunar missions;.... :dash:

Another moon rock made the headlines when, 40 years after having been handed personally by Neil Armstrong and Buzz Aldrin to the Dutch prime minister, it was scrutinized and proven to be petrified wood. Granted, a few fake moon rocks don’t prove that all moon rocks are fake. But it should be reason enough for starting a systematic scientific examination of the dozens of other samples that the USA ceremoniously gave away in 1969 and the 1970s. :rotf: :mrgreen:

i tako bio ja na mesecu i doneo kamen s njega, ja licno darovao ga holandskom ministru! DRVO? ups, MALO SAM SLAGAO.
A STA KAO NIJE BILO DRVECA NA MESECU? KAZE KO? RAVNOZEMLJASI? :dash:

Poslednja izmena:
Ово није тачно. Камен је бившем премијеру Холандије поклонио амерички амбасадор у Холандији, Вилијам Мидендорф, а не Армстронг и Олдрин.
e, pa ako je i taj ministar bio na mesecu, onda dobro

sta pise ovde, jel su tada bili astroklaunauti?? msm, odakle kamen ambasadoru? on ga je samo urucio, data mu je ta cast
https://www.nbcnews.com/id/wbna32581790
The museum acquired the rock after the death of former Prime Minister Willem Drees in 1988. Drees received it as a private gift on Oct. 9, 1969, from then-U.S. ambassador J. William Middendorf during a visit by the three Apollo 11 astronauts, part of their "Giant Leap" goodwill tour after the first moon landing.

Умеш да читаш, видиш шта пише.
Pa vidim da lazu, ali objasni mi kako mozes da poverujes da je ambasador imao u privatnom posedu takvu dragocenost? On je samo mogao u tudje ima da da poklon, ili ti mislis da je ambasador namerno napravio neslanu salu?

Inscription: ‘with the compliments of the Ambassador of the United States of America J.Williams Middendorf II, to commemorate the visit to the Netherlands of the Apollo-11 Astronauts Neil A. Armstrong, Michael Collins, Edwin E. Aldrin jr. RAI International Exhibition and Congress Centre Amsterdam, October 9 1969’

Pa vidim da lazu, ali objasni mi kako mozes da poverujes da je ambasador imao u privatnom posedu takvu dragocenost? On je samo mogao u tudje ima da da poklon, ili ti mislis da je ambasador namerno napravio neslanu salu?

Inscription: ‘with the compliments of the Ambassador of the United States of America J.Williams Middendorf II, to commemorate the visit to the Netherlands of the Apollo-11 Astronauts Neil A. Armstrong, Michael Collins, Edwin E. Aldrin jr. RAI International Exhibition and Congress Centre Amsterdam, October 9 1969’
Не видим на основу чега закључујеш да лажу. Нико не мисли да је амбасадор имао у приватном поседу икакву драгоценост, о томе се и ради. Он је мислио да има и поклонио ју је. Није то урадио ни у чије име.
Реголит који је САД поклањала је био у количини од по 0,05g затворених у провидна кућишта и изложених уз пропратне поруке на плочици, овако:
1701758304004.png

1701758436213.png

1701758459131.png

Никсон их је лично уручивао, нико други у његово име.

http://www.collectspace.com/resources/moonrocks_apollo11.html
http://www.collectspace.com/resources/moonrocks_goodwill.html

Не видим на основу чега закључујеш да лажу. Нико не мисли да је амбасадор имао у приватном поседу икакву драгоценост, о томе се и ради. Он је мислио да има и поклонио ју је. Није то урадио ни у чије име.
Реголит који је САД поклањала је био у количини од по 0,05g затворених у провидна кућишта и изложених уз пропратне поруке на плочици, овако:
da, ali ambasadorov kamicak nije bio zatvoren u kucistu, a to znaci da se radilo o prevari

da, ali ambasadorov kamicak nije bio zatvoren u kucistu, a to znaci da se radilo o prevari
Није био затворен јер није ни био узорак реголита с Месеца уопште, ко зна зашто је амбасадор мислио да јесте. Ако ти ја поклоним камен и кажем да је с Месеца, не можеш да оптужиш НАСА за превару, можеш само мене. А то свакако не доказује да је слетање на Месец лаж.

Није био затворен јер није ни био узорак реголита с Месеца уопште, ко зна зашто је амбасадор мислио да јесте. Ако ти ја поклоним камен и кажем да је с Месеца, не можеш да оптужиш НАСА за превару, можеш само мене. А то свакако не доказује да је слетање на Месец лаж.
Njemu moras tako, redom, 1,2,3...:lol: :cool:

jok nego zemaljski regolit dokazuje

nemojte da ste smesni, to sto je ambasador uradio je ilegalno, plus je njegov bio i osiguran, muzejski primerak, ali ocigledno je da nije gonjen i niko nije odgovarao za prevaru jer je sav regolit poreklom sa zemlje, i klupko bi se odmotalo - sve je prevara:p

Sa Meseca je doneto 382 kg uzoraka. Svaki kamen je detaljno uslikan i dokumentovan, i dan-danas se pišu radovi i vrše analize, ako ne onda bar danas, sa najnovijom opremom bi neko uočio neku nepravilnost, tako da je priča o prevari najobičnije lupetanje bez ikakvih dokaza.

Popadalo kamenje s 'meseca na zemlju, nije ga niko doneo:thumbdown:

Lunar meteorites[edit]​

More than 370 lunar meteorites have been collected on Earth,[12] representing more than 30 different meteorite finds (no falls), with a total mass of over 1,090 kilograms (2,400 lb).[13] Some were discovered by scientific teams (such as ANSMET) searching for meteorites in Antarctica, with most of the remainder discovered by collectors in the desert regions of northern Africa and Oman. A Moon rock known as "NWA 12691", which weighs 13.5 kilograms (30 lb), was found in the Sahara Desert at the Algerian and Mauritanian borders in January 2017,[14] and later went on sale for $2.5 million in 2020.[15]

Poslednja izmena:
Popadalo skoro 400 kila kamenja sa Meseca, smešan si ko crtani film. :hahaha:

Plus, citiraš Vikiediju i to stranu na kojoj lepo piše:
Moon rocks on Earth come from four sources: those collected by six United States Apollo program crewed lunar landings from 1969 to 1972; those collected by three Soviet uncrewed Luna probes in the 1970s; those collected by the Chinese Lunar Exploration Program's uncrewed probes; and rocks that were ejected naturally from the lunar surface before falling to Earth as lunar meteorites.
Six Apollo missions collected 2,200 samples of material weighing 381 kilograms (840 lb),[1] processed into more than 110,000 individually cataloged samples

Mislim.....ovo je sa istog linka koji si postavio
https://en.wikipedia.org/wiki/Moon_rock

Zanimljivo je kako lažeš i izvrćeš stvari, pa tako izvučeš iz Vikipedije samo ono što tebi odgovara, a ostalo ignorišeš i praviš se blesav još više nego što jesi.

Popadalo skoro 400 kila kamenja sa Meseca, smešan si ko crtani film. :hahaha:
jok nego su ga ameri doneli u apolo konzervama? kako rusi i sad kinezi ne donesose, 400 kila, nego mozda 400 grama?
Plus, citiraš Vikiediju i to stranu na kojoj lepo piše:

Mislim.....ovo je sa istog linka koji si postavio
https://en.wikipedia.org/wiki/Moon_rock

Zanimljivo je kako lažeš i izvrćeš stvari, pa tako izvučeš iz Vikipedije samo ono što tebi odgovara, a ostalo ignorišeš i praviš se blesav još više nego što jesi.
a sta sam ja slagao?
More than 370 lunar meteorites have been collected on Earth,[12]
samo sa meseca 370, pa racunaj, to je i vise od 400kg
plus, i na tarabi moze da pise regolit, ali to ne znaci da je sa meseca, prosto sakupili vulkansko kamenje i rekli da je doneto sa meseca, mogli su i 4 tone tako da "donesu", a ako jeste, vidis da je popadalo 370! bice da ti ne znas sta je meteorit
imas ovde meteorite, to su svi meteori koji su strefili zemlju, ako nisi znao https://www.lpi.usra.edu/meteor/metbull.php mada ja i dalje mislim da ima tu u vulkanskog kamenja, kao fol sa meseca pali, a u stvari lava rock

Poslednja izmena:
jok nego zemaljski regolit dokazuje

nemojte da ste smesni, to sto je ambasador uradio je ilegalno, plus je njegov bio i osiguran, muzejski primerak, ali ocigledno je da nije gonjen i niko nije odgovarao za prevaru jer je sav regolit poreklom sa zemlje, i klupko bi se odmotalo - sve je prevara:p
Troluješ, zar ne? Uzorke s Meseca su ispitivali naučnici raznih zemalja i potvrdili da nisu sa Zemlje. Ne razumem ljude poput tebe koji se ozbiljno upletu u teorije zavere i u sve i jednu poveruju.

Troluješ, zar ne? Uzorke s Meseca su ispitivali naučnici raznih zemalja i potvrdili da nisu sa Zemlje. Ne razumem ljude poput tebe koji se ozbiljno upletu u teorije zavere i u sve i jednu poveruju.
ajde objasni mi logiku da 400 kg kamenja neko vuce sa meseca, a ima ih na zemlji? ja to ne shvatam; ajde da razumemo ovoga duduka koji nije cuo za meteorite, ali ti bar delujes ozbiljno

Apolo program je bio 70ih, a prvi lunarni meteorit otkriven '82. Sve rečeno.
ako cemo verovati, da, samo je po meni neverovatno da je prvi sa antarktika, a da nismo znali za afriku, po zakonu verovatnoce na granici nemoguceg:
https://sites.wustl.edu/meteoritesite/items/how-do-we-know-that-its-a-rock-from-the-moon/

Apollo samples are not lunar meteorites​

The Apollo samples were collected between July 1969 and December 1972. The first rock found on Earth recognized to be a lunar meteorite, Allan Hills A81005, was found nine years later in Antarctica on January 18, 1982. As of November 12, 2022, the total mass of recognized lunar meteorites broke the 1000 kg mark and the total number of meteorites was 575. About 7-8% were found in Antarctica, 79% in northern Africa, and 13% on the Arabian peninsula. The total mass of lunar meteorites from Antarctica, however, is only 5.7 kg, 0.6% of the total. Most of the mass of lunar meteorites, 97%, is from northern Africa, with 1.1% from the Arabian peninsula.

ako cemo verovati, da
Pa, ti ne veruj onda i teraj svoju priču, ko ti brani? Tražio si objašnjenje, dobio si ga. Ne sviđa ti se, pa bi da bušiš nepostojeće rupe u njemu. To može svako. Prikaži mi ovde 10 različitih materijalnih ili teorijskih dokaza za svoje postojanje, ja ću ih sve obesmisliti bušenjem takvih rupa i pokazaću da je nelogično verovati da postojiš. I to možemo doslovno s bilo čime. Po meni je, eto, neverovatno da Sunce svakog dana izlazi na istoku i zalazi na zapadu. Po zakonu verovatnoće, kad-tad mora da jednom izađe na zapadu, zar ne?

Back