DEZA VI

u zivotu mi se to nikad nije desilo.....a bas bi voleo da vidim u cemu je fazon kad se desi....
neverujem da se to cesto desava i da sad neko otvorio na forumu temu i ljudi poceli masovno da piso o njihovim desavanjima.....90% ljudi ovde izmisljaju price

Po nekim istrazivanjima 70% ljudi pa i vise je dozivelo DEZA VU, tako da to nije redak slucaj, pa sad su se eto svi nasli ovde

ujiiii nisam sam ;) meni se pre neki dan desio taj kinez s našim imenom;)) deja vu, bio sam u situaciji da sam se setio sna od pre par godina,mislim da nisu u pitanju kvarovi nego znakovi kraj puta koji nam govore da smo krenuli nekuda a gde ćemo stići...;))) pitanje je

Ima tu lepih zapazanja i objasnjenja koja mogu prihvatiti, recimo uticaj kratkorocne memorije...medjutim ima jos jedna slicna pojava, vrlo slicna...
Ne bih je ni primetio da nije toliko iritirajuca i zbunjujuca. Cesto mi se dogadja da bas u trenutku dok nesto pricam, objsnjavam - bas tada cujem tu rec na radiju ili TV sinhrono izgovorena isto kad i ja. Napominjem da sto se tice TV programa uglavnom gledam strani prg. i ne bih isao na objasnjenje vecinskim modelom. Kao, pa kad slusas ceo dan, normalno da ce te se poklopiti...
Objasnjenje, da je sve unapred odredjeno nekim Matrixom, ko ce sta reci i uraditi dolazi mi kao olaksanje za svu glupost izrecenu u zivotu. Kao eto nisam ja to hteo bas tako reci, vec su tako odredile neke kosmicke sile...:D:hahaha:

Ovo bas nije deza vi, ali postavlja isto pitanje:

Da li ste nekad zapisivali svoje snove? Eto, ja sam sanjao jedan san o nekom mestu koje ranije nisam video, i to mozda mesec dana uoci polaska tamo. To sam dobro zapamtio posto je taj san na mene ostavio dubok utisak.

I kad sam otisao tamo - sve je DO DETALJA bilo kako sam sanjao. Sta je sad to? Astralna projekcija? Kolektivna svest/teorija polja? Prozimanje budutjnosti i sadasnjosti?

Ovo nije usamljen slucaj. Poznajem par drugara kojima se desilo slicno, s tom razlikom sto ovi totalno ne veruju u "natprirodne pojave".

Ljudi misle da je nauka zaokruzila svoje znanje o prirodnim zakonima.

Jedan poznati naucnik je rekao (parafraziram): "Nauka je izvrsila samoubistvo u onom trenutku kada se izjasnila da prirodni zakoni koje poznajemo ne mogu da se menjaju".

Poslednja izmena:
Да видиш, занимљиво је то са сновима, знам и ја људе којима се то дешавало да виде нешто што су сањали, додуше и мени се дешавало да сањам неке људе које дуго нисам видео па да их сретнем тај или следећи дан, а дежаву ми се дешава баш често и сада покушавам да повежем ову теорију о дугорочној и краткорочној свести и могу рећи да није искључена али када се томе додају други мистични догађаји попут снова, коинциденције, телепатије... могло би се дуго дискутовати која је теорија ближа стварности.:think:

Vrlo često mi se dešava da nešto radim,ili se nadjem u nekoj situaciji i onda odjednom kažem "Ej,pa ovo je bilo i pre!" Iskreno,u početku sam mislila da ludim,ali rekoše mi da je to iz predhodnog života......

Hmmm,kazete da je deja vu,nesto iz proslog zivota? Zanimljivo,sa obzirom,ko smo bili u proslom zivotu? I da li,ako prodjemo pored nekog mesta,koje se nalazi u nasem gradu,jesmo mi tu ziveli pre?

Znate sta se meni desava,imam i ja deja vu-e,ali owi su drugaciji,cesto kad legnem da spawam,onako swestan kad su mi oci sklopljenje,dobro osecam,um i mozak su extremno mirni,i nista se ne desava,misli mirne,skoro trenutci nesvesnosti,i u sledecem trenutku,kao da se trgnem iz sna,ali ne sanjam nista,trgnem se,postanem svestan sebe,i odjednom u glavi mi se jawi neki pojam,misli,o kojima nisam mislio,a kao da jesam,bas kao deja vu,ali stvarno ne znam kako bi objasnio owo,to je kao kad nadjete neki predmet u dzepu,a niste ga ranije imali,a osecate da ga imate wec dugo wremena,tako je i sa mnom,odjednom se jawe misli i pojmowi o kojima nisam mislio,a poznate su mi i nepoznate u isto wreme. Jednostavno,kao da pokusavate da kazete nesto sto vam je na wrhu jezika,a nikad niste to niste rekli.

Zanimljivo :) U svakom slucaj ne volim kad neko govori da zna sta je deza vi ili deza vu kako vec neki kazu , nikad necemo saznati sta zapravo uzrokuje deza vi ... meni se to stvarno cesto desava i zna da bude toliko stvarno tih par sekundi da prosto ostanem u soku , nisam neko ko je obiso svu evropu al na nekim mjestima sam siguran da sam vec bio , pojavio mi se deza vi ali nekako u drugoj formi , hocu da kazem da to nije onaj obicni oblik deza vija kad prosto imate utisak na par sekundi da ste vec bil iii vidili nesto , nego sam prosto u jednom momentu dobio takve emocije kada sam npr. iso kroz cesku , mislim da je bio prag u pitanju , prolazio sam ispod nekog mosta s autom i tu su bile neke zgrade , i dan danas mi je ta slika u glavi , ta emocija kad sam pogledo u te obicne zgradurine , bukvalno ko neke emocije ili sjecanja iz proslog zivota , jos mi ne izbija ta slika kako ispod mosta viri par zgrada i sto je naj bolje u ceskoj mi se stvarno cesto desilo da prodjem kroz deza vi ... ne znam ni sam kako da objasnim al eto , necu da govorim da prosli zivot postoji al znam da je deza vi nesto sto ima veze sa dusom i mozgom ... (do duse svi to vec znaju al ajd)
:hvala::lol:

Back