DEZA VI

Koliko puta ja moram da kazem vama ljudima da deza vu nema veze sa prorockim snovima, nastavcima snova, i ostalim vizijama. To je jednostavno osecanje vec vidjenog, vidis neki prizor i onda ti se ucini da si ga vec negde video. Iako ne znas tacno gde i kad. Zato je to i toliko tajanstveno. :rtfm:
P.S. YOF, i biljke se vrte oko sunca i oko zemlje i oko meseca, i oko vanzemaljaca, i vanzemaljci to tako vide, zasto ne bi i mi!

Poslednja izmena:
cesto mi se desava deza vi(kao i vecini ljudi)
a najjeziviji koji mi se desio:pre dvadesetak dana igram sa komsinicom bagminton i razgovaramo o necemu .u momentu mi se javi deza vi,ali je bilo cudno sto je trajao nekoliko minuta,i znala sam tacno sta ce komsinica sledece da kaze...a isto tako sam znala i sta cu ja reci(znam kako to zvuci)ali nesto nisam htela da kazem a znala sam nekako da to moram reci,jer sam ranije vec rekla pa sam to i pricala(ne znam da li me shvatate).....a isto tako sam znala da ja ne smem da prekinem partiju,jer ce ona to da uradi svoljom voljom,a ne zato sto je pogresila........i bilo je tako........
a da li vam se nekada desi ona pojava da vam se prekine film.......nisam sigurna da li to spada pod deza vi....mislim da ne spada....ono kad sedite negde i odjednom se osetite kao da niste tu i kao da se sve to dogadja nekom drugome,a ne vama.......
meni se to cesto desava kod drugarice.....u njenoj dnevnoj sobi,spavacoj,njenom dvoristu,a cim izadjem osatle ponovo se vratim u normalu...... bas jezivvvvo

Uhhh...
Dobro je, nisam jedina kojoj se to dešava... nisam luda :D
Meni se to dešava obično kad sam umorna...ili tako nešto... baš ovih dana...i ne postoji određeno MESTO gde mi se to stalno dešava. Mada, obično imam period od nekoliko dana, u mesecu, delu godine, godini, i tako...jezivo

Desio mi se juce na ispitu... ucinilo mi se kao da sam vec negde videla to paklo cigreta koje je bilo na profesorkinom stolu. I to bas u tom polozaju i kontekstu. A pre toga nisam znala ni da taj brand cigareta postoji.
Mozda je Deza Vi rezultat intenzivnog stresa?

meni se to dešava nekad.onako kad pogledam u nešto odjednom mi kroz glavu prođe nešto ali samo na milioniti deo sekunde i imam osećaj kao da sam to već videla.ako je ovo deza vi onda mi se to dešavalo dosta puta...

TAj osecaj ima barem dva-tri puta dnevno kao da sam sve to vec negde video......
Ali nekad znam sta ce se desiti narednih par sekundi ili barem znam sta bih trebao uciniti
ali ja uvek ucinim kontra od toga

Kao klinka sam ih imala bash chesto, sad neshto redje al su zato bash upechatljivi. Ono, u trenutku mi sve bude poznato- prostor, osoba, atmosfera... Obozavam taj osecaj. :)

Mozda ovo nema veze sa temom, ali meni se dogadja to da se nekih kratkih, nevaznih trenutaka iz proslosti, na primer kada sam imao 5-6 godina, secam perfektno, znaci svih detalja bukvalno, kao da mi se to upravo desilo, a onoga sto se desilo posle ili pre toga se uopste ne secam. Isto tako kada sam na Krfu bio, imao sam valjda 5 godina, i secam se kako stojim pored sponeika Ahilu, ljudi koji prolaze pored mene,zvukova svih... i gledam pre neki dan slike sa krfa vidim dvorac, Plava grobnica... toga se ne secam,ama bas ni malo kao da nikada bio tamo. Malo weird osecaj o.0 ...

Stavi aluminijumsku kapu na glavu. Reptilijanci pokusavaju da uzmu tvoj mozak pod svoje.
Ne zezam se, stvar je ozbiljna!

vrlo ozbiljna, nadji neku zivuljku sa reflektujucim krznom (lasica lisica u nasim krajevima) onda ubi zivuljku i od njene koze napravi shubaru i onda si miran

i nigde napolje bez shubare jer vrebaju reptilijanci

p.s. de javu nastaje od fragmentisane memorije umozgitju dovoljno je da je solidno podseca na proslu scenu makar i nekim trivijalnim detaljem, ako su vec sama scena i detalj dobro fragmentisani u chontari ima logicno da se javi samo taj flesh "bilo nije bilo"

a ono kad ti se cini da nekog poznajes je od zagorelosti i dabar nacin da se startuje isti
aw mislim da te znam od nekud ;p

pre mi se desavalo veoma cesto... sad nesto redje, a zadnji moji mi se desio bio je u septembru ili oktobru, nesecam se tacno...
ovi moji ludaci iz odelenja su poceli da luduju i prave sranja, ja se sklonim u stranu i sednem na radijator i nalegnem se na prozor i samo cekam da mi se dogodi... kad ono odjednom mi se pojavi ta slika u glavi... ja poceo da se smejem, a jedna drugarica mi prilazi i pita me zasto se smejem, ja joj samo kazem: DEZA VUz:)

DEsava mi se s vremena na vreme i deza vu i ti prekidi kad imam utisak da se neke stvari desavaju nekom drugom a ne meni. Citala sam nesto kao da to ima veze sa dusom i to da je unapred odradjen scenarijo za nas zivot, neke osnovne stvari ali da ipak mozemo da uticemo na ishod, pa odatle i deza vu. Ma ko ce ga znati, svasta se prica. Verovatno nikad necemo ni saznati zasto je to tako

to je objasnjivo.reakcija levog oka posalje brze mozgu informaciju od desnog.to se cesto desava

u zivotu mi se to nikad nije desilo.....a bas bi voleo da vidim u cemu je fazon kad se desi....
neverujem da se to cesto desava i da sad neko otvorio na forumu temu i ljudi poceli masovno da piso o njihovim desavanjima.....90% ljudi ovde izmisljaju price

Mojoj zeni se to cesto desava, ne znam koji joj je...?
I to obicno pocetkom meseca. Valjda to ima veze sa tim sto dobijem platu pa kad se doteturam kuci, ona mrmlja nesto na francuskom sto lici na to Deza vu...'bmli ga. A ja je gledam 'nako i kazem "Zeno s' tobom nesto nije u redu...". Jesam joj bas dobro rek'o, a ?

Back