- Poruka
- 29.459
Vrtimo se u krug, opet se na kraju može zaključiti da nije moderno posvetiti vrijeme i uključiti mozak prilikom nalaženja partnera, nego kao muve bez glave rizikujemo, kockamo se...pa razvodi i mučenja.
Ili ćemo to da prepišemo sreći pa da kažemo kako u moderno vrijeme ljudi imaju manje sreće.
Ja mislim da su se moji roditelji zabavljali par godina prije braka, ne znam je li majka nevina ušla u brak, nisam žensko pa da smo pričali o tome, ali trudna nije sigurno, jer su me napravili pola godine nakon braka.
Inače se nisu razvodili a daleko su od idealnog, sjećam se da sam kao dijete od možda 5 godina savjetovao majku da se razvede, pa možda opet sa 8 godina, nebitno. Odgovor je bio da nema dje.
Ako je ko trebao da se razvede, to su oni. Ali eto nisu, majka je odlučila da malo propati.zbog opšteg dobra...vremenom je odnos postajao bolji i eto, prošlo...nekad treba i trpiti, šta ćeš.
Ona nije mogla ništa bez to što se izdešavalo i valjda nije ispalo toliko loše, ali ne čudim se osudama. Bili su časopisi, tv, ne znam je li se u školi išta učilo o tome, mislim da čak i jeste.
Nemoj sad da su samo roditelji krivi jer je nisu učili, iako realno jesu i oni krivi, majka je trebala da održi lekciju. Ne samo o sigurnom seksu, nego i o vezama i svemu.
Takve stvari treba sprečavati, a ne ćutati i praviti se da je sve to okej...
mrzi me da pisem...al poenta je da bi se tvoja mama razvela da je imala gde da ode.