Devojčice zlostavljale trinaestogodišnjakinju !!!

Pitali smo je šta se desilo. Nije htela da nam kaže. Slagala je da se udarila u naslon stolice. Posle sam saznao sve.
Nije smela ni da nam kaže šta joj se desilo. Posle mi je ispričala sve. Znam da je dan posle svega toga otišla kod pomoćnika direktora škole zajedno sa devojčicom koja je snimala. U njegovoj kancelariji je napisala izjavu u kojoj je opisala šta joj se dogodilo - govori vidno potresen otac.
On kaže da tog dana ništa nije preduzeto niti su ga kao roditelja o tome obavestili iz škole.
- Čuli smo da su neki profesori gledali snimak u nastavničkoj kancelariji, a nas niko nije pozvao da nam kaže. Kada se sve otkrilo, otišli smo u policiju i saznali da škola nije ni prijavila zlostavljanje. Našu ćerku je saslušao inspektor za maloletničku delinkvenciju, pregledao ju je ginekolog. Bila je kod psihologa. Rečeno nam je da ima povrede po telu i genitalijama.

Верујем да су ово сад већ новинари намонтирали, јер нема логике:

Отац истог дана ипак сазнаје директно од детета шта је било, и после тога он ипак пушта дете само у школу да ''са другарицом'' пише пријаву директору... Где су ту родитељи??? Зашто пријава директору, где је пријава полицији? Зашто родитељ не пријављује одмах полицији, него пушта дете само поново пред те девојчице и очекује да ће школа да шаље пријаву за нешто што се десило ван школе???

Новинари праве смутњу...

et nevena...Samo slušam ove stupidne komentare kako su SAMO PROFESORI krivi i gluposti...Pa šta oni i pored sveg svog REDOVNOG posla treba još i da izigravaju body-guardove ljudima:shock:
Pa jel ti znaš da danas klinci u 5-6 razredu donose pištolje u ŠKOLU.Noževi već odavno dobar dan..Uvek kada se povede priča o prosveti izlije se ogromna količina laži i licemerja koja uglavnom dolazi od krajnje neodgovornih i bahatih roditelja...

Pa pazi, ja ne ulazim u kontradiktornost zato sto ih ja ne osudjujem sto nisu reagovali istog trenutka...
Treba prvo utvrditi o cemu se tacno radi...detaljnija istraga kao sto kazes, jer to su ipak vrlo osetljive stvari...sad nisam shvatila bas tacno da li je na kraju slucaj slucajno iscurio ili su nastavnici na krjau ipak reagovali?
Uostalom , uzimanje droge jeste krivicno delo, ali treba praviti razliku izmedju krivicnog dela kojim povredjujemo druge i krivicnim dela kojima povredjujemo samo i iskljucivo sebe...zar ne?

A sto se tice Veljka Cobanskog, stojim iza toga da je trebalo da dobije otkaz, i da izgubi penziju i da jednom neko bude kaznjen za klevetu i da jednom ne bude ,,profesor uvek u pravu'' jer:
1. Ako nema cvrste dokaze da se neko drogira to moze biti ozbiljna vrsta klevete , sa ozbiljnim posledicama (da mu nije palo na pamet da ce neko mozda otici kuci i pretuci dete, da ima neuracunljivih roditelja sa histericnim strahom od droge?)
2. Da mu nije slucajno palo na pamet da prvo tu decu posalje u pe-psi sluzbu da cuje misljenje psihologa os vemu
3. I da mu nije mozda palo na pamet da se nesto tako ozbiljno ne iznosi na roditeljskom sastanku, vec u cetiri oka i to vrlo pazljivo?

Izvini ali ovako zvuči ogorčena srednjoškolka sa prosečnim uspehom u školi.

1. Zar smatraš da je čovek malouman pa će tek tako paušalno da prilepljuje etikete naokolo?
2. Čemu to? Verovatno se mnogi sećaju slučaja da je direktor jedne beogradske gimnazije, naredio da se
oribaju učionice i klupe kako bi se prikrili tragovi droge, pred najavljeno ispitivanje policije o tome.
3. A gde je trebalo da iznese takve činjenice? Potpuno je opravdano reći to javno, zato što roditelji imaju puno pravo da znaju sa kim njihova deca idu u školu ili se sa istima druže. Roditelji imaju puno pravo da osećaju histerični strah od droge, jer to nije alergijska reakcija na polen nego mnogo ozbiljnija stvar.

Dok se bude ćutalo, biće još gore... I dalje će se povlačiti po novinama slučajevi devetogodišnjih registrovanih narkomana.. Najbolje će biti da dele drogu po školama besplatno a da svi zatvorimo oči.

@goxy Tacno. I mene nervira sto odmah svi ospu po profesorima, ustvari nervira me sto uvek kada isplivaju neki ovakvi slucajevi ljudi pokusavaju da pronadju sto vise krivaca za ,,lincovanje'' sto direktnih, sto indirektnih...
@Hellen moja drugarica je dobila 2 iz vladanja zato sto je udarila jednu devojku u gradu, a jedan decko je iskljucen iz skole opet zbog tuce koja se desila van skole...treca devojka je uhvacena sa marihuanom na nekom koncertu, i iz SUP-a su odmah zvali skolu(u sva tri slucaja se radi o srednjoj skoli) ...i nama su u osnovnoj pricali da oni nemaju veze sa stvarima koje se desavaju van skolskog dvorista, ali su nam sada i u SUP-u i u skoli rekli da je skola odgovorona za ponasanje svojih ucenika ma gde bili(ne bukvalno odgovorna, ne mogu da pronadjem odgovarajucu rec), a po pravilniku nase skole se ocena iz vladanja smanjuje za nedolicno ponasanje u skoli ili van nje....ne podrzavam ovaj stav, ali mislim da je po pravilima to tako

@feelgooood izvini ali ja jesam srednjoskolka sa prosecnim uspehom, ali ogorcena nikako...zavrsavam 4. godinu, prve dve sam pokusavala da isteram neku pravdu i pobijem onu da je profesor uvek u pravu, ali mi je kasnije to postalo smesno...shvatila sam cak i da nisam u pravu kada se nerviram sto ne postuju pravila(prema zakonu o srednjem obrazovanju profesor nema pravo da izbaci djaka sa casa, nema pravo da mu upise ocenu u odsustvu, bla,bla...), jer s druge strane ne postujemo ni mi, pa nam oni gledaju kroz prste(ja hronicno kasnim, a na koliko je samo mojih izostanaka zazmureno za ove cetiri godine, i bla bla)...e sad:
1. Narkomanija kao bolest i ,,narkomanija'' kao ,,na ekskurziji sam cuo da je pusio travu'' su dve razlicite stvari, ako si i malo znas o tome slozices se sa mnom. On ima 57 godina, ne verujem da je malouman, ali koliko je pausalno zalepio etikete ja to ne znam. Taj na koga je on upro prstom moze da kaze da uzivotu nije uzeo nista od opijata, i sta onda? Kome cemo verovati? Da bi izneo tako ozbiljne optuzbe MORA da ima dokaze, svedoke, bilo sta...
2. Tragovi droge na klupama? Zanimljivo...nisam cula za to...cemu pe-psi sluzba? Pa na primer da proceni da li je taj neko narkoman, koliko je to daleko otislo, i kako treba reagocati...zar ne mislis da su oni mnogo strucniji od roditelja?
3.Histerija u svakom slucaju nije dobra...u svakoj situaciji treba biti pribran i teziit resenju, a ne histerijom uglavnom pogorsavati stvari. Roditelji imaju prava da znaju sa kim se njihova deca druze? A verovace na rec profesoru? I sta ako je samo kod jednog pogresio(znam devojku koja je uvek u drustvu pusaca marihuane, a mogu glavu d adam da nikada nije i nikada ne bi povukla dim)? Neko treba da zabrani detetu da se druzi sa nim ili sta? Ponavljam da bi neko izneo tako ozbiljne optuzbe u javnost on MORA imati dokaze, on je nekoga mozda oklevetao pred 40 ljudi, a to JE KRIVICNO DELO.
I na kraju...imali smo slican slucaj u skoli...dve devojke ne podnose jednu koja stvarno pusi marihuanu. One su inace imale sukoba stalno. I tako se njih dve naprave pametne, odu kod direktora i ispricaju kako ova pusi...znate li sta je direktor uradio? Za to nije saznao niko, osim razredne i roditelja...zar ne mislite da je to iznao pred 40 ljudi da bi morao da odgovara jer on e moze da zna da li devojke koje su ispricale celu pricu lazu. Jos bi se onda iskopalo i da se njih 3 hronicno ne podnose....uuuu....svasta bi tu bilo. Ali ***, mi imamo pametnog direktora pa je jos uvek na funkciji, a uradio je sve sto je bilo na njemu....a Cobanski vise nema posao....zasto? Verovatno zato sto ga neko mrzi...

@goxy Tacno. I mene nervira sto odmah svi ospu po profesorima, ustvari nervira me sto uvek kada isplivaju neki ovakvi slucajevi ljudi pokusavaju da pronadju sto vise krivaca za ,,lincovanje'' sto direktnih, sto indirektnih...
@Hellen moja drugarica je dobila 2 iz vladanja zato sto je udarila jednu devojku u gradu, a jedan decko je iskljucen iz skole opet zbog tuce koja se desila van skole...treca devojka je uhvacena sa marihuanom na nekom koncertu, i iz SUP-a su odmah zvali skolu(u sva tri slucaja se radi o srednjoj skoli) ...i nama su u osnovnoj pricali da oni nemaju veze sa stvarima koje se desavaju van skolskog dvorista, ali su nam sada i u SUP-u i u skoli rekli da je skola odgovorona za ponasanje svojih ucenika ma gde bili(ne bukvalno odgovorna, ne mogu da pronadjem odgovarajucu rec), a po pravilniku nase skole se ocena iz vladanja smanjuje za nedolicno ponasanje u skoli ili van nje....ne podrzavam ovaj stav, ali mislim da je po pravilima to tako

Уколико је то што наводиш тачно, о казнама за дела почињена ван школе - онда је школа учинила озбиљно крешње својих права и овлашћења.

Школа не може да буде надлежна за ученике ван школе (значи, одговорна је и има надлежности само за оно што се дешава у школи, школском дворишту, на екскурзијама...али не и за слободно време ученика, за то су одговорни и надлежни једино родитељи)!

...ja bi prvo pitala shta su im tata i mama, pa tek onda shta su uradile...(da bi mogla da pretpostravim da li ce biti kaznjene ili pomazene po glavi)

zaista se chudom ne mogu nachuditi, koliko je prava stvar''zashtititi svoje dijete'' i zatashkati stvar, pri tome gajiti guju u nedrima koja ce tebi da razbije glavu, kad joj stanesh na put...ali nije in priznati problem, vec skloniti s puta sve koji smetaju...tako je bash kuul shto su udaljili tog profesora, ako je bio u pravu i tako sachuvali svoje jadne bebe u pelenama, zazmurivshi da su to ''neka druga deca'' sve kriva...ja nikako ne mogu da shvatim zashto je popularno od sopstvenog deteta praviti debila, i josh ga nauchiti da mu niko nishta ne moze

Poslednja izmena:
Tacno je. Devojka koja ima 2 iz vladanja je namerno sacekala drugu devojku van skolskog dvorista da ne bi imala problema sa skolom....pokusavala je posle da istera pravdu, ali je pod nos dobila pravilnik skole. Znam pouzdano zato sto se radi o mojoj dobroj drugarici.
Nelogicno je, ako skola nije nadlezna za nesto sto se desava van njenih prostorija, zbog cega SUP zove i obavestava direktora oucenici koja je uhvacena sa marihuanom?

Prvo to nisu profesori, već nastavnici. Muka mi je od tih pogrešno upotrebljavanih termina.
Krivi jesu zato što nisu reagovali, a imali su snimak i ono što je devojčica kazala. Zašto je izabrala direktora, a ne roditelje ne znam. Ali ako vam neko dođe i ispriča takvu priču, pokaže snimak, mislim da je ljudski da ipitate o čemu se radi i reagujete u skladu sa tim. I treba ih kazniti, zato što jesu krivi. Sakrivanje prestupnika, nereagovanje je isto poput odobravanja. Upravo zbog stavova da sve treba dobro ispitati i da se žrtva predstavlja kao krivac, dovodi do toga da žrtve ne prijavljuju zločine. Sram vas bilo. Ne mogu da verujem koliko nadobudnih idiota ovde ima. Ali stvarno idiota. Štitite bednike koji se bave vaspitavanjem dece, a ne čine osnovno što treba. Pa šta ako se to desilo van škole. Ako je devojčica njima prijavila, kao ljudi treba da reaguju. I da, treba ih linčovati, zato što neko ko ne može da se ponaša kao čovek, a to nisu uradili ni nastavnici, ni direktor a pogotovu te koze (devojčice) onda ni ne treba da imaju prava koja ljudi imaju. Ako nisi za ljude onda se gubi. Svako ko može da pravda nekoga ko je u stanju da siluje, tuče, tera nekoga da čini stvari protiv njegove volje, preti, ko svojim postupcima ostavlja trag duboki na nečiju psihu i telo verovatno nije čovek i ne zaslužuje da živi. Tu nema milosti. Ne bi trebalo da bude.
Devojčica koja je maltretirana i njena drugarica su žrtve, ane koze koje su to učinile i matori imbecili koji su se ogradili od zločina samo zato što nije u školi izvršen.
Gadite mi se.

Е, полако, Трећа.
Реагујеш емотивно, а не рационално.

СВАКО је дужан да пријави кривично дело ако има тачно сазнање да је то дело почињено.
Чобанском се ставља на душу што, кажу, није детаљно проверио прво све наводе...а овом директору се ставља на душу што није истог момента пријавио оно што је чуо само из једне руке...

Прво, као што рекох, школа није надлежна да кажњава за оно што се дешава ван ње, нити да буде одговорна за то. Та деца-злочинци имају родитеље који су одговорни за њих.
Друго, ако је директор сазнао за то, требало би прво да испита све околности, па тек онда да пријављује, да сутра не остане без посла ако се испостави да се ''меша у нечије приватне ствари''...
Родитељи су за све то сазнали истог дана кад и школа (негде кажу пре тога, негде кажу после)...
Када је то школа могла да стигне да испита околности и целу причу?

Ја не видим да је ико правдао поступке тих девојчица...ни овде, нити директор и наставници те школе...

A sto se tice Veljka Cobanskog, stojim iza toga da je trebalo da dobije otkaz, i da izgubi penziju i da jednom neko bude kaznjen za klevetu i da jednom ne bude ,,profesor uvek u pravu'' jer:
1. Ako nema cvrste dokaze da se neko drogira to moze biti ozbiljna vrsta klevete , sa ozbiljnim posledicama (da mu nije palo na pamet da ce neko mozda otici kuci i pretuci dete, da ima neuracunljivih roditelja sa histericnim strahom od droge?)
2. Da mu nije slucajno palo na pamet da prvo tu decu posalje u pe-psi sluzbu da cuje misljenje psihologa os vemu
3. I da mu nije mozda palo na pamet da se nesto tako ozbiljno ne iznosi na roditeljskom sastanku, vec u cetiri oka i to vrlo pazljivo?

Prvo da li ti imas dokaze da je on pogesio,pa iznosis stav da je trebao dobiti otkaz....misliiim sad ti osudjujes bez dokaza,argumenata.....
Opravdavam sto je rekao,jer da nije sutra bi roditelji osuli paljbu na cijelo skolstvo,jer vide a ne reaguju....e sad na koji nacin reagovati?....i to je individualno....kad nekome nesto ne odgovara uvijek ce naci povod da zamjeri....

Prvo pises kao i jednom da se desi da profa nije u pravu....jednom?????....pa breee svi znamo koliko sada profesori imaju zavezane ruke....vise prava ima ucenik...da ne duzim o tome svi znamo.....
A sad pises kako te nervira kako svi ospu po profesorima...
A sto se tice kazni za djake van skole,mislim da imaju pravo ako se desilo onda kada su trebali biti na casu a nisu....jer u suprotnom profesori su napravili prekrsaj....

Prvo to nisu profesori, već nastavnici. Muka mi je od tih pogrešno upotrebljavanih termina.
Krivi jesu zato što nisu reagovali, a imali su snimak i ono što je devojčica kazala. Zašto je izabrala direktora, a ne roditelje ne znam. Ali ako vam neko dođe i ispriča takvu priču, pokaže snimak, mislim da je ljudski da ipitate o čemu se radi i reagujete u skladu sa tim. I treba ih kazniti, zato što jesu krivi. Sakrivanje prestupnika, nereagovanje je isto poput odobravanja. Upravo zbog stavova da sve treba dobro ispitati i da se žrtva predstavlja kao krivac, dovodi do toga da žrtve ne prijavljuju zločine. Sram vas bilo. Ne mogu da verujem koliko nadobudnih idiota ovde ima. Ali stvarno idiota. Štitite bednike koji se bave vaspitavanjem dece, a ne čine osnovno što treba. Pa šta ako se to desilo van škole. Ako je devojčica njima prijavila, kao ljudi treba da reaguju. I da, treba ih linčovati, zato što neko ko ne može da se ponaša kao čovek, a to nisu uradili ni nastavnici, ni direktor a pogotovu te koze (devojčice) onda ni ne treba da imaju prava koja ljudi imaju. Ako nisi za ljude onda se gubi. Svako ko može da pravda nekoga ko je u stanju da siluje, tuče, tera nekoga da čini stvari protiv njegove volje, preti, ko svojim postupcima ostavlja trag duboki na nečiju psihu i telo verovatno nije čovek i ne zaslužuje da živi. Tu nema milosti. Ne bi trebalo da bude.
Devojčica koja je maltretirana i njena drugarica su žrtve, ane koze koje su to učinile i matori imbecili koji su se ogradili od zločina samo zato što nije u školi izvršen.
Gadite mi se.

samo ovo,
valjda je iz ugla zrtve manje sramota reci strancu nego roditelju da si silovana

Е, полако, Трећа.
Реагујеш емотивно, а не рационално.

СВАКО је дужан да пријави кривично дело ако има тачно сазнање да је то дело почињено.
Чобанском се ставља на душу што, кажу, није детаљно проверио прво све наводе...а овом директору се ставља на душу што није истог момента пријавио оно што је чуо само из једне руке...

Прво, као што рекох, школа није надлежна да кажњава за оно што се дешава ван ње, нити да буде одговорна за то. Та деца-злочинци имају родитеље који су одговорни за њих.
Друго, ако је директор сазнао за то, требало би прво да испита све околности, па тек онда да пријављује, да сутра не остане без посла ако се испостави да се ''меша у нечије приватне ствари''...
Родитељи су за све то сазнали истог дана кад и школа (негде кажу пре тога, негде кажу после)...
Када је то школа могла да стигне да испита околности и целу причу?

Ја не видим да је ико правдао поступке тих девојчица...ни овде, нити директор и наставници те школе...

koje su to nejasne okolnosti na snimku na kojem je osoba silovana :dontunderstand:
valjda se prijavi silovanje odmah, a na policiji je da ispituje okolnosti

kad skola nije nadlezna za kaznjavanje, nije ni za "ispitivanje okolnosti" tj prikrivanje informacija

Види, Чобански вероватно није тек тако, из невезаног, опалио како се нека деца (и тачно која) дрогирају. Имао је неких сазнања о томе за која је сматрао да су довољно проверена. Па је опет оладио.

Ни полиција не подноси кривичну пријаву одмах чим неко дође и каже да је силован, него се прво провере наводи. То су јако осетљиве ствари и не може се реаговати с неба па у ребра.

У питању је један дан, не може се све тачно и извесно утврдити одмах, у истом тренутку, а реаговање на прву лопту без сагледавања свих чињеница могло би да донесе више штете него користи.

Види, Чобански вероватно није тек тако, из невезаног, опалио како се нека деца (и тачно која) дрогирају. Имао је неких сазнања о томе за која је сматрао да су довољно проверена. Па је опет оладио.

Ни полиција не подноси кривичну пријаву одмах чим неко дође и каже да је силован, него се прво провере наводи. То су јако осетљиве ствари и не може се реаговати с неба па у ребра.

У питању је један дан, не може се све тачно и извесно утврдити одмах, у истом тренутку, а реаговање на прву лопту без сагледавања свих чињеница могло би да донесе више штете него користи.

pa logicno da se provjeri da li je silovan, ali ovdje je to snimljeno.... ili provjeravaju da nije mozda glumila :think:

sa ostatkom se slazem

samo, pitanje je karaktera da li ce neko da istjeruje pravdu i po svoju stetu ili ne
a prof je vjerovatno smetao nekom, ne vjerujem da je samo zbog ovog izbacen

te male psihopate lepo u lazu,dozivotno

Udarac na ionako kilav republički budžet, nema tu oporavka. Kad one još u OŠ prave takva sr... Setite se Stenlija Kjubrika, kad je snimio Paklene pomorandže, likove koji su poslužili kao model su naterali da gledaju film posle izvesnog broja godina u ludari i tek su se onda malo pokajali.

Ili onaj sudija iz onog gradića što je naterao onu dvojicu da slušaju 4h glasnu muziku koju mrze zato što su se oni 4h usred noći vozali po gradu i terorisali narod nekim trensom ili tako nečim. Extreme Akim! Znate, Eye for an eye na Zone reality.

U KOJIM NOVINAMA ???

Politika

родитељи и родбина злостављане девојчице одлучили су да медијима пренесу оно што је њихово дете претрпело од вршњака. Према речима жртвиног стрица, све се десило још прошле среде. Група девојчица које похађају шести, седми и осми разред у основним школама „8. септембар” и „Вук Караџић” у Пироту присилила је поменутудевојчицу и њену другарицу да пођу с њима. Отете девојчице су најпре одведене у празну кућу једне од малих изгредница. На снимцима начињеним мобилним телефоном, који се могу пронаћи и на Интернету, види се како жртву туку и цепају одећу са ње, јер се опирала њиховим наређењима да се сама скине. Жртва је претрпела и сексуално злостављање, а све то морала је мобилним телефоном да сними друга отета девојчица.

Жртва бруталног вршњачког злостављања није одмах рекла родитељима шта јој се десило. Она је сутрадан случај пријавила разредном старешини и помоћнику директора школе. Незванично сазнајемо да су у школи сви упознати са случајем, али да је реакција изостала. Директор је јуче одбио да коментарише догађај, али је рекао да ће „све што има рећи на конференцији за новинаре”.

Злостављану девојчицу су јуче прегледали гинеколог и психијатар, а са њом је разговарао и школски психолог. Родитељи су полицији и тужилаштву поднели пријаву против злостављачица и очекују да све буду адекватно кажњене.

Међу пиротским основцима кружи прича да је девојчица злостављана зато што је коментарисала изглед једне од оних које су је касније напале. „Изнервирана” коментаром одлучила је да се освети жртви и са још неколико девојчица организовала отмицу. Жртву злостављања спасли су дечаци које је једна од злостављачица позвала да им се придруже. Када су видели шта се дешава, дечаци су, према речима родитеља жртве, све то прекинули и нашли јој одећу да се обуче, с обзиром на то да је њена била поцепана, и тако је спасли још веће несреће.

http://www.politika.co.yu/rubrike/Hronika/Zlostavljale-vrshnjakinju-i-sve-snimale.sr.html

Ne mogu da verujem da je Politika objavila slike zlostavljane devojčice!
Po njima mi deluje kao da je manja u odnosu na zlostavljačice pa nije ni čudo što nije mogla da se odbrani.
Mislim da više nije problem što nije niko prvi reagovao, problem je što i posle svega se ništa ne čini sa tim zlostavljačicama!

Ovo se desilo 7 maja i od tada do sada ništa nije preduzeto!

Poslednja izmena:

Back