Devojčice zlostavljale trinaestogodišnjakinju !!!

И ти себе називаш просветним радником???

Управо по закону за млађе малолетно лице одговоран је РОДИТЕЉ!!!
И то би треблао да знаш...

Pa vidis znam mnogo vise od tebe i kao roditelj i kao prosvetni radnik. A ako malo bolje procitas moju poruku lepo pise da govorim prvenstveno kao roditelj a ne prosvetni radnik.
Razmisli malo - neko ne daj boze naudi tvom detetu a ti propustas kroz sake njegovog roditelja? Ha,ha
Savet: citaj lepo, polako i sve redom, ne preskaci reci

Мислиш, натераћеш их да једу траву? Супер идеја!

"Onaj snimak iz Novog Sada, sto su tri osmakinje maltretirale trinaestogodisnjakinju i terale je da jede travu... Gledala sam ga juce. I shvatila da se to odvija u mom komsiluku, a klinke su iz moje osnovne skole. Tako da od nedelje idem u osnovnu da ih nadjem da poprichamo.

A chula sam da su te divljakuse dobile kaznu od roditelja da ne smeju da izlaze iz kuce (verovatno par dana da ne poverujes) i dobice keceve iz vlada. Moz MISLITI!!!"

Gde tachno u mom postu vidish ishta od toga shto si napisala!
NIGDE!
Pa zato MOLIM TE, odyebi sa sarkazmom i trpanjem rechi u tudja usta!

Pa vidis znam mnogo vise od tebe i kao roditelj i kao prosvetni radnik. A ako malo bolje procitas moju poruku lepo pise da govorim prvenstveno kao roditelj a ne prosvetni radnik.
Razmisli malo - neko ne daj boze naudi tvom detetu a ti propustas kroz sake njegovog roditelja? Ha,ha
Savet: citaj lepo, polako i sve redom, ne preskaci reci

Још боље ако говориш само као родитељ: пресудиш им на лицу места па после твоје дете расте у дому за децу без родитељског старања док ти робијаш!
Кул!
Педагошки, и са родитељског и са просветарског аспекта.

Ја рекох да сам се консултовала са два психолога, од тога са једним сам била у сталном контакту и све сам радила по његовим инструкцијама, а консултовала сам и правника.

Шта је требало да радим? Да је одбијем са:''Ја нисам стручна, узми здравствену књижицу и иди у саветовалиште за младе, обрати се психологу''?...И да се тиме заувек затвори и да изгубим то тешком муком указано поверење?
Она је инсиситрала на томе да нико, нико не сме да зна, да неће нигде да иде, да не сме да се обрати родитељима... Шта је требало да урадим?

Ја рекох да сам се консултовала са два психолога, од тога са једним сам била у сталном контакту и све сам радила по његовим инструкцијама, а консултовала сам и правника.

Шта је требало да радим? Да је одбијем са:''Ја нисам стручна, узми здравствену књижицу и иди у саветовалиште за младе, обрати се психологу''?...И да се тиме заувек затвори и да изгубим то тешком муком указано поверење?
Она је инсиситрала на томе да нико, нико не сме да зна, да неће нигде да иде, да не сме да се обрати родитељима... Шта је требало да урадим?

uspori :) nisam spominjala odbijanje

mozes da je saslusas, kad god joj je potrebno, koliko god da je potrebno
i da je savjetujes da se obrati strucnoj osobi
a ako vec zelis da budes dobra dobra i da je povedes sama tamo
ali nisi nadlezna za nista vise od toga sa razlogom

btw- ovo je iznad psihologa, skolskog ili bilo kog, potreban je psihoterapeut :P

Па ништа друго нисам ни радила него је полако навела на то да се отвори родитељима и да потражи стручну помоћ и све редом... Али требало је да прође неколико дана да би прихватила ту помисао.

То је све што сам урадила. Ништа нисам сама покушавала да решавам, нити бих то умела нити имам ингеренције за то. Само сам била ту и нисам је форсирала ни на шта.

Па ништа друго нисам ни радила него је полако навела на то да се отвори родитељима и да потражи стручну помоћ и све редом... Али требало је да прође неколико дана да би прихватила ту помисао.

То је све што сам урадила. Ништа нисам сама покушавала да решавам, нити бих то умела нити имам ингеренције за то. Само сам била ту и нисам је форсирала ни на шта.

hvala na objasnjenju, ovako je ok

ti si u prednosti jer se tebi obratila tj postoji neka emotivna veza putem koje moze da se pozitivno utice, :)
a struca osoba ima znanje koje je takodje potrebno
kombinacija to dvoje je jos najbolja, tj odrzavanje kontakta sa oboje

Meni nije jasno koga to Hellen ovde brani (mislim na sexualno zlostavljanje)!?
I zasto?
Jel` njoj sam postupak tih monstrumki normalan?
Dal` je moguce da su mozda NEKI nastavnici taj snimak gledali sa sexualnim uzbudjenjem - kako je na prvoj stranici neko napisao! Sada sam sklona da u to i poverujem jer braniti tako nesto je jednostavno neodbranjivo!
Nema tu mesat za filozofiranja!
Bljak!

.... mada kada vidim ko nam radi u prosveti, vala i ne bi me cudilo....

U srednjoj skoli u Bgdu (jel` da napisam u kojoj?) radi kao nastavnik tip koji se moralno ogresio u tadasnjoj vojsci i tu je jedino mogao da se zaposli!
Nigde ga nisu hteli, vec samo u prosveti - covek koji je moralno posrnuo!
E, vala, onda me i ne cudi ovakvo nonsalantno ponasanje i pravdanje nezdravih postupaka tih monstrum devojaka.

Citam vas i citam i ostajem bez komentara na takvu brutalnost...i dopao mi se text WW i zvuci jednostavno i prosto i razumno...jedino sto bih rekla je da ne mogu i da ne zelim da vagam i da merim ko je kriv, a ko ne...ali da su svi do jednoga odgovorni (ti veliki ljudi-punoletni pojedinci) isto koliko i te 13-ogodisnjakinje...dokle god postoji svest u bicu o dobru i zlu i dokle god uspeva da dodirne zlo a da naudi sebi ili drugima a da ne odgovara na ikoji nacin to/ta bice/a zna sta radi i odgovorno je za svoja dela i treba za njih da odgovara...dosta je bilo prebacivanja lopti na one druge i prosvetarske solidarnosti i drustvenog ignorisanja problema....Treba i treba i dalje i i dalje reagovati zarad svojeg drustva i onih kojih ga cine.

Unsaie, ja nisam mislila na vasu trenutnu prepisku, to nije tema, pa o tome i ne pisem - procitaj ranije postove.

Мислиш на ово можда:
Ево, баш сам мало читала и о томе...
Скоро једнако страшно ми је то што су средства информисања објавила те фотографије. То је скоро једнако лешинарство и насиље као што су га починила ова деца... ''Деца''?! :roll:

Ааааа...идеш да ћаскаш са њима????

Немаш никог другог са ким би причала?

S obzirom da ih poznajem - da, idem da "procaskam" sa njima... Bash iz razloga da im se neshto loshe (gore nego popravni dom) ne bi desilo (i ne, ne od strane mene).

I keve t, ayde ne yedi gUvna s obzirom da nemash pojma o chemu prichash.

keve t, ayde ne yedi gUvna s obzirom da nemash pojma o chemu prichash
Види, ово твоје простачко обраћање нећу обрисати, иако би по Правилнику требало. Нек остане да се види. ТО је твоја слика.

Ако са мном тако разоговараш, онда сам добро претпоставила како ћеш ''ћаскати'' са њима...:roll:

Суштину моје ироније ниси схватила, а ево превешћи ти: КО си, бре, ТИ да ћаскаш са било ким??? Ко је ТЕБЕ овластио да решаваш проблем којим се тренутно баве толики компетентни - полиција, судство, стручне службе? Знаш ли какву си глупост одвалила желећи да се прикажеш као спаситељ света???

Види, ово твоје простачко обраћање нећу обрисати, иако би по Правилнику требало. Нек остане да се види. ТО је твоја слика.

Ако са мном тако разоговараш, онда сам добро претпоставила како ћеш ''ћаскати'' са њима...:roll:

Суштину моје ироније ниси схватила, а ево превешћи ти: КО си, бре, ТИ да ћаскаш са било ким??? Ко је ТЕБЕ овластио да решаваш проблем којим се тренутно баве толики компетентни - полиција, судство, стручне службе? Знаш ли какву си глупост одвалила желећи да се прикажеш као спаситељ света???

I neka je, zabole me iskreno i za poen i za ban i za sve. Sad si mnogo bitna sto si mod pa si kao nedodirljiva, iskreno me zabole da me banuju za zivota. :dash:
A sustina mog posta je bila (a to si u svojim godinama mogla shvatiti):
NE SPASAVAM JA SVET NEGO TE DEVOJCICE POSTO IH POZNAJEM, A OCIGLEDNO JE DA SE TI "kompetentni" BASH I NE BAVE NESHTO POSEBNO S TIM, KAD JE SVAKA GENERACIJA SVE GORA I GORA!!

Sem toga shta tebe boli ona stvar shta ja radim????????????

Lucky, zar to da se dogodi u mom rodnom gradu koji, na zalost i ne poznajem, ali se svima hvalim kako je pitom!:confused:

Aha. Od 1990. pa nadalje je sve gore i gore.

Poslednja izmena:
Unasie, ne razumem o cemu pises, ali shvatam da vracas neki dug.
A dugovi su za mene brrrr!
ILi se udvaras moder, sto bi bilo jako smeshno da nije tuzno -tako su, kazu, nekada titrali kapoima po logorima.

Samo, reci mi, kakve to ima veze sa maltretiranjem devojcice?
Jer,t o je tema, zar ne?

PS: mene su banovali sao sa jednog sajta jer sam ih provalila da su sektasi - pokusali su da me vrbuju da za njih radim!
Ponosim se sto sam tada banovana!
Steta sto me dragi ceka jer izlazimo.... mada mi je ta sirota devojcica stalno u glavi

Poslednja izmena:

Back