- Poruka
- 13.583
Sama uništiš temu,nemoj dati da drugi vežbaju i bilduju sujetu na njoj...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ako imaš osjećaj, slutnju, razlog za predodžbu, ili čak znanje o općenitom višem principu, slici koju opisuju (ateisti i anarhisti) lao tse i čuang tse, najznačajnija imena taoizma, šta će ti još teo i logija? teologija služi jedino opravdanju djelovanja, koje naša stvarnost opisuje (djelovanje judejskih bogomoljaca) kao 18-stoljetni niz zločina.
a sve lijepe riječi i namjere su to i ostale.
deprimira me tako veliki broj ljudi, kojima se može pričati: slušaj šta ti govorim, ne gledaj šta činim.
tada izbezumljeni pišu (index.hr, ali ne samo pojedinačno): ja vjerujem u boga, ja sam katolik, ali katolička crkva me, blago rečeno, odbija.
![]()
Sama uništiš temu,nemoj dati da drugi vežbaju i bilduju sujetu na njoj...![]()

imao bi na ovo nekoliko primjedbi.Da,to je ljudski kretenizam...Međutim,znam ljude s IQ oko 150 koji veruju u razne bajke za odrasle...Neverovatno je,ali
to opovrgava zamisao da sveštenici ne veruju ni sami u ono šta propovedaju,već su profi koji lagodno žive od svog posla...
Ti,nadobudni s hr.foruma ne znaju da crkve čuvaju naciju kad su ratovi i kataklizme i da su poslednji bastion odbrane naciona...
Jasno je da se crkva zloupotrebljava u svetovnim ciljevima,ali to samo pokazuje da je od ljudi ,a ne od bogova,te da je
ljudima zadatak da je svedu u razumne okvire koji zadovoljavaju takve ,primitivnije ,duhovne potrebe kao što je vera...
U pogledu mudrosti sledbenika taoizma imam određeni otklon...Naime,smatram da tu ima previše korištenja veštine
uma u luzerisanju,baš kao da su naručeni mislioci da obeshrabre široke narodne mase...Paranoično,ali ima logike...
Nešto mi ništa ovde nije asno.
A zar Bog nije predmet filozofije?

Vjernik sam, i jednom sam tragala za tim : šta je to...tj. kako ateisti misle da je nastao život i tako savršen svijet i savršen čovjek u njemu...
kad sam pronašla misao da ateisti (uglavnom) smatraju da je život nastao slučajno,moja reakcija je bila otprilike ovakva:
ma, kako da ne
al, poštujem svačije mišljenje, dok god ne počne da vrijeđa
uvrede su znak slabosti

ja sam kćerka jednog...![]()

A ko je rekao da je svet savršen.Vjernik sam, i jednom sam tragala za tim : šta je to...tj. kako ateisti misle da je nastao život i tako savršen svijet i savršen čovjek u njemu...
kad sam pronašla misao da ateisti (uglavnom) smatraju da je život nastao slučajno,moja reakcija je bila otprilike ovakva:
ma, kako da ne
uvrede su znak slabosti
A da ne pričamo o mogućnostima koje ni domisliti ne možemo!A ko je rekao da je svet savršen.
Mislim da je veliki prasak sasvim okej način da se otpočne jedan univerzum.

Vjernik sam, i jednom sam tragala za tim : šta je to...tj. kako ateisti misle da je nastao život i tako savršen svijet i savršen čovjek u njemu...
ma, kako da ne
uvrede su znak slabosti
A čovek je savršen? A šta ti onda znači to savršen? Da je savršen ne bi bilo nikakvih problema.Vjernik sam, i jednom sam tragala za tim : šta je to...tj. kako ateisti misle da je nastao život i tako savršen svijet i savršen čovjek u njemu...
Slučajnost postoji samo u subjektivnom doživljaju, a u suštini ništa nije slučajno. Sve je kauzalno.kad sam pronašla misao da ateisti (uglavnom) smatraju da je život nastao slučajno,moja reakcija je bila otprilike ovakva:
ma, kako da ne
Ne zavaravaj se. Ne poštuješ. Prvo sebe ne poznaješ. Možda poštuješ pravo da svako ima svoje mišljenje, ali ne poštuješ mišljenje.al, poštujem svačije mišljenje
I nema potrebe da dalje palamudim jer mi je jasno da nemaš potrebna saznanja, da bi uopšte moglo ozbiljno sa tobom da se diskutuje. Široko je polje neznanja, ali određena znanja postoje. Ali ti za to nisi zainteresovana. A i ne moraš. Ned očekuje se od svih da budu potkovani znanjima i sve razumeju. Na kraju, ako nešto ne znamo, barem možemo da verujemo.
Ne zavaravaj se. Ne poštuješ. Prvo sebe ne poznaješ. Možda poštuješ pravo da svako ima svoje mišljenje, ali ne poštuješ mišljenje.
A zar je to bitno?I jesi zadovoljan sad kad si je nakrpio?
Još kao momak sam shvatao da je pogrešno mišljenje da je gravitacija svojstvo mase,
jasno mi bilo da masi stiže gravitacija iz dubina svemira.Sad kad su izmerena mikrotalasna
gravitaciona zračenja,sledi potvrda da je slično i s determinirajućim silama i tenzijama
koje ,takođe,stižu iz dubina svemira! (Čak o tome svedoči i vanzemaljska poruka-odgovor!)---
Za te determinirajuće sile-tenzije mi je sasvim bistro da potiču iz jednog grandioznog izvora,baš
kao što i gravitacija potiče i ne bih se iznenadio kad bi se uskoro ustanovilo da je to zračenje drugog svemira!
Blizanca ovom našem! Ali inverznom kao u ogledalu...(O genijalnosti ove lucidne ideje neću da raspravljam-moj je um to
jednostavno postavio "na svoje mesto" tj.pozicije,a osim toga,imam utisak da to i nije samo moja zamisao...)
A zar je to bitno?
Komentarišem sa istim pravom kao i ona. A ograničena ideja koju provlači, provlače svi vernici.
Vera u boga sama po sebi nije ništa loše. Ali postoji granica dokle vera treba da pušta svoje pipke i izlupava se po pitanju onoga što pripada domenu realnosti i nauke. Ili opisuje i tumači metafizičko.
Postoji vera koja ne ide u glupost, ali postoji i vera koja je definitivno glupost.
Kada bi se religija zadržala na postojanju boga kao izvora ove realnosti, ne bi bilo problema. Štaviše, to je i moguće. Ali tumačenje gde se poziva na to šta taj bog misli je krajnja spekulacija i prevara od strane onih koji veru upotrebljavaju za gospodarenje nad drugima. Tada vera prestaje da bude humana. I protiv takve vere, zloupotrebe i gluposti ću da reagujem. Sem ako mi ne plate da ćutim.