Detitoizacija

Za cije interese je radio Tito ?

• Hrvatske , siptarske , itd . .

• Jugoslovenske

• Srpske

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја сам дошао до једног закључка који ће свакако обрадовати наше антикомунисте.

Читав НОБ је био једна нелегална работа.Комунисти нису смели да дижу било какав устанак, јер је то било противно правном поретку Краљевине Југославије, а који правни поредак су грчевито бранили сироти Немци и њихови сарадници, нарочито на подручју тзв."НДХ" .

Комунисти су били дужни да прво упуте надлежним немачким војним командама и тзв."Влади" тзв."НДХ"(У Србији комесарској влади или "српској мајци") народну иницијативу са 30 000 потписа, оверених код нотара(чисто да се мало обрадује Гестапо) и да оставе рок од 3 месеца да се реши по њиховој иницијативи.У тој иницијативи су требали да објасне све своје аргументе против окупације земље и да замоле окупаторе да оду из земље и да усташе прекину са терором.

Да су комунисти правилно формулисали своје захтеве у народној иницијативи, онда би Вермахт и Павелић усвојили њихову иницијативу, јер би они једноставно капитулирали пред њиховим правним аргументима.

Проблем је што комунисти нису знали да правилно формулишу "питање"(као Јеремић 2008 године) у својој иницијативи, него су одмах узели пушке у руке и изазвали страдање народа.

Да су комунисти правилно поступили, Вермахт би се добровољно повукао и одвео усташе са собом, ми би мирно сачекали крај рата и нико не би погинуо.

Хитлер, када би прочитао народну иницијативу крцату правним аргументима, би одмах еуфорично повикао "морам да се извинем " (као наш министар просвете)и онда би понизно замолио за опроштај.

Pogledajte prilog 570885

Да су комунисти одмах дигли устанак били би мање компромитовани. Овако су чекали да пукне тикв између Стаљина и њиховог савезника Хитлера, доказујући при томе да су били пета колона.

• Podržavam
Reactions: BG5
Са том разликом да по теби стање ниј еКвит и да треба још само мало убијати по Србији

Koji li su to debilni isprani mozgovi!? Propala im država, granice, ideologija, samoupravljanje. sve tekovine za koje su ginuli pod maskom borbe protiv okupatora... a i dalje grčevito opravdavaju sve svoje (zločinačke) poteze! I kako ti onda na trenutke ne dođe ideja da sve to POBIJEŠ, pobacaš u neku rupu i preliješ krečom! :zcepanje: :zcepanje:

@fosilvaso
Cekaj ako do sada nisi shvatio Fosilni je omiljeni Srbin u NDH...

Да су комунисти одмах дигли устанак били би мање компромитовани. Овако су чекали да пукне тикв између Стаљина и њиховог савезника Хитлера, доказујући при томе да су били пета колона.

Доказује да су Чекали да Немачка пошаље део снага у Русију да би била бар мешто равноправниј аборба

Каква пета колона ?!

Са том разликом да по теби стање ниј еКвит и да треба још само мало убијати по Србији

Koji li su to debilni isprani mozgovi!? Propala im država, granice, ideologija, samoupravljanje. sve tekovine za koje su ginuli pod maskom borbe protiv okupatora... a i dalje grčevito opravdavaju sve svoje (zločinačke) poteze! I kako ti onda na trenutke ne dođe ideja da sve to POBIJEŠ, pobacaš u neku rupu i preliješ krečom! :zcepanje: :zcepanje:

@fosilvaso
Kako možeš među ljude da pustiš one koji OPRAVDAVAJU ubistva NEDUŽNIH LJUDI? Kako možeš znati da taj sutra neće ubiti nekoga jer mu se recimo golub pok*njao na novo odelo? :zcepanje:

• Podržavam

Чемберлен је био значи петоколонаш ?

Подписао је пакт са Фашистима и предао Чешку ?!

Доказује да су Чекали да Немачка пошаље део снага у Русију да би била бар мешто равноправниј аборба

Каква пета колона ?!
Ne k*njaj! Digli su bunu tek kada im je Staljin poručio da to može! Kako to da pre toga nisu morali bežati u šume? Nisu bili ugroženi od Hitlera!

• Podržavam
Ми нисмо никада пописали наше жртве бомбардовања. Не би ме чудило да је то намерно занемарено да би митомани могли да фрљају бројке и временом повећавају. За десет година биће то и 7-8 хиљада.
Da, na Wikipedia piše 1000 poginulih od kojih 200 civila.

Титова војска је била војска КП Совјетског савеза. Нешто слично страним СС дивизијама на немачкој страни.

Мада не треба одмах осуђивати људе, највећи број оних који су приступили партизанима, бар у почетку били су људи који нису имали идеолошке побуде већ су војсци приступили из племенитих разлога. Руководство је, међутим, знало колико је сати.

Неко оправдава ?

Па Ханибал је 40 000 легионара после битке погубио .....

40 000 у то време је бил ацела окупациона армија Романа на Галију и Германију ... еквивалент данас 10 000 000 војника

Ке..ај голубе
Е ово је хит. Антика није упоредива са 20. веком, као што није ни Средњи век. Друго време, у случају Антике и сасвим друга цивилизација са другим вредностима и моралом. У Антици је било нормално и да се патрицији међусобно цепају уз доопе и да држе робове. Па када то усвојите, онда се можете позивати и на њихове ратничке манире.

Ја сам дошао до једног закључка који ће свакако обрадовати наше антикомунисте.

Читав НОБ је био једна нелегална работа.Комунисти нису смели да дижу било какав устанак, јер је то било противно правном поретку Краљевине Југославије, а који правни поредак су грчевито бранили сироти Немци и њихови сарадници, нарочито на подручју тзв."НДХ" .

Комунисти су били дужни да прво упуте надлежним немачким војним командама и тзв."Влади" тзв."НДХ"(У Србији комесарској влади или "српској мајци") народну иницијативу са 30 000 потписа, оверених код нотара(чисто да се мало обрадује Гестапо) и да оставе рок од 3 месеца да се реши по њиховој иницијативи.У тој иницијативи су требали да објасне све своје аргументе против окупације земље и да замоле окупаторе да оду из земље и да усташе прекину са терором.

Да су комунисти правилно формулисали своје захтеве у народној иницијативи, онда би Вермахт и Павелић усвојили њихову иницијативу, јер би они једноставно капитулирали пред њиховим правним аргументима.

Проблем је што комунисти нису знали да правилно формулишу "питање"(као Јеремић 2008 године) у својој иницијативи, него су одмах узели пушке у руке и изазвали страдање народа.

Да су комунисти правилно поступили, Вермахт би се добровољно повукао и одвео усташе са собом, ми би мирно сачекали крај рата и нико не би погинуо.

Хитлер, када би прочитао народну иницијативу крцату правним аргументима, би одмах еуфорично повикао "морам да се извинем " (као наш министар просвете)и онда би понизно замолио за опроштај.

Pogledajte prilog 570885
I ja isto! Taman da bravarevima priznaješ nekakva prava na ime njihove nazovi borbe protiv Nemaca, sigurno nisu imali pravo oktobra 1944-e doći u Srbiju i nametati svoju boljševičko zločinačko kriminalnu vlast!

• Podržavam
Рат је увек тоталан.. У антици и данас 'цивилизован'

Циљ је војно онеспособити и заузети ресурсе .....

Блајбург, Ханибал .. никаква разлика .. елиминација војне силе ......

Фосил у београду све да прекречи је елиминација војне силе у форми цивил а.....

Увек преостан енеко коме рачун ниј енамирен и ко је дужан да врати дуг ... и све тако у круг

Него .. не рече колико ј емртвих по Вма ау Србренеци Јасновцу Словенији Босни '90их ?

Србији 199те ... Имат ели нек еНЕмиоманске изворе ?

Није дуг пут од оваквог става до оптуженичке клупе у Хагу. 21. век је другари, људска права, цивилизација. Прошло је Ханибалово.

Немам изворе. Није ме ни брига колико је људи страдало. Знам да су страдали и то ми је довољно, један или сто хиљада.

Није дуг пут од оваквог става до оптуженичке клупе у Хагу. 21. век је другари, људска права, цивилизација. Прошло је Ханибалово.

Немам изворе. Није ме ни брига колико је људи страдало. Знам да су страдали и то ми је довољно, један или сто хиљада.

У битци код Аженкура Хенри ј енаредио покољ свих Заробљених Француза ... мимо тадашње традиције откупа

Черчил ј енаредио потапаље Француск ефлоте у Светском рату иако су Француски морнари били н аброду...

Толико о Цивилизацији која суди другима .....

Без Хашкога суда 1999те ј ебацала бомбе ... Легитиман циљ ... Цивили у Србији Мостови у Србији Фабрик еу Србији

Бацане су бомбе на електропривреду телекомуникације транспорт .....

Не друже, могао је и НОВЈ да ради исто то, убија и пљачка без доказа и неселективно. Заправо, крајем рата то бих и очекивао од њих, да ће наплатити ломатање по босанским и црногорским чукама. Тако да, само изволите другови, свет је ваш.

Али немој онда од мене да очекујеш да тај исти НОВЈ посматрам као војску племенитију од осталих. Посматрам их у истој равни као и све остале јер да би био другачији мораш да делаш другачије.

Није лако бити праведник, друже.
Онда тај критеријум мораш применити и на све друге учеснике Другог светског рата-Црвену армију, америчке и британске трупе.Савезници су неселективно бомбардовали више немачких градова, и изазвали масовна страдања цивила иако није било војне потребе.Црвеноармејци су вршили масовна силовања у Немачкој, а то није била страна пракса ни Американцима.Американци су убили 200 000 цивила у Хирошими и Нагасакију.Совјети су одвели око 3 милиона немачких ратних заробљеника на принудни рад, од којих је 300-400 хиљада умрло у заробљеничким камповима.12 милиона Немаца је протерано из Пољске, Чешке, Румуније, Југославије, и неколико стотина хиљада је умрло током депортације.

Дакле, то је био ратни конктекст завршетка Другог светског рата.

Мени заиста није јасно, по чему је стрељање домобрана на Блајбургу, или масовно протеривање фолксдојчера, нешто нарочито гадно, нешто што јединице НОВЈ ставља у исту раван са усташама, СС-овцима, Љотићевцима итд, а да много оштрије поступање према цивилима и ратним заробљеницима Англо-америчких трупа и Црвене армије њих не сврстава у исту раван са Вермахтом и СС-ом.

Нико од припадника НОВЈ није упадао у хрватска и фолксдојчерска села, убијао жене и децу, већ је побијено само неколико хиљада(највише до 12 000) задртих припадника паравојних формација тзв."НДХ"., који нису хтели да се предају ни после капитулације Немачке.

Онда тај критеријум мораш применити и на све друге учеснике Другог светског рата-Црвену армију, америчке и британске трупе.Савезници су неселективно бомбардовали више немачких градова, и изазвали масовна страдања цивила иако није било војне потребе.Црвеноармејци су вршили масовна силовања у Немачкој, а то није била страна пракса ни Американцима.Американци су убили 200 000 цивила у Хирошими и Нагасакију.Совјети су одвели око 3 милиона немачких ратних заробљеника на принудни рад, од којих је 300-400 хиљада умрло у заробљеничким камповима.12 милиона Немаца је протерано из Пољске, Чешке, Румуније, Југославије, и неколико стотина хиљада је умрло током депортације.

Дакле, то је био ратни конктекст завршетка Другог светског рата.

Мени заиста није јасно, по чему је стрељање домобрана на Блајбургу, или масовно протеривање фолксдојчера, нешто нарочито гадно, нешто што јединице НОВЈ ставља у исту раван са усташама, СС-овцима, Љотићевцима итд, а да много оштрије поступање према цивилима и ратним заробљеницима Англо-америчких трупа и Црвене армије њих не сврстава у исту раван са Вермахтом и СС-ом.

Нико од припадника НОВЈ није упадао у хрватска и фолксдојчерска села, убијао жене и децу, већ је побијено само неколико хиљада(највише до 12 000) задртих припадника паравојних формација тзв."НДХ"., који нису хтели да се предају ни после капитулације Немачке.
ODLIČNO! BINGO! Načeo si super temu! Ali ću za svaki slučaj, prvo samo da pitam:
Za koliko mrtvih nakon 45-e su direktno ili indirektno odgovorni tzv. zapadni saveznički pobednici i SSSR u celom svetu?

Па јесте, Немци су стрељали само 2700 Крагујевчана, а то није био ни промил тадашње популације Недићеве Србије(3.8 милиона).

Треба да се захвалимо Немцима што нису побили много више Срба, а могли су то да ураде.

Јадни Немци стално смо их шиканирали.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back