Detitoizacija

Za cije interese je radio Tito ?

• Hrvatske , siptarske , itd . .

• Jugoslovenske

• Srpske

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Komunisti su tvrdili da je Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca bila tamnica naroda. Međutim, kada se pogleda papir sa savetima iseljenicima, koji se uz pasoš Kraljevine SHS dobijao 1924. godine, deluje kao da se ta država odnosila kao brižna majka prema svojim podanicima koji su kretali na put. Mnoge odredbe iz ovog dokumenta mirne duše bi se i danas mogle podeliti budućim iseljenicima i putnicima. U tom papiru, između ostalog, piše:
* Na putu se vladaj pristojno i obzirno prema svakome, a naročito prema željezničkom i brodskom osoblju, zatim prema ženama i deci.
* Budi posve spreman za iskrcanje, čim brod stigne u luku. Rublje na Tebi neka je čisto, a odelo uredno i lice vedro.
* U novoj zemlji budi ozbiljan i ispravan; pokoravaj se zakonima i vlastima; ne govori zlo o toj zemlji, a na svoju zemlju ne zaboravljaj.
* Ne primaj posao koji te suviše ponižava i ne radi za manju platu od ostalih radnika, ne konkuriraj drugim radnicima već budi solidaran s njima pa će Te poštovati i tražiti radnici i poslodavci.
* Ne opijaj se i ne kockaj.
* Novac štedi i šalji svojima u stari kraj i to preko Poštanske Štedionice, jer Ti je novac u Poštanskoj Štedionici posve siguran, pošto država jamči za to. Ne poveravaj novac raznim nepoznatim bankarima, posrednicima i agentima.
* Ako Ti je potreban kakav savet, zaštita, ili što drugo, obrati se na našeg Konzula ili Iseljeničkog Izaslanika.
* Uči jezik zemlje u kojoj si, jer ćeš lakše tako proći, ali ne zaboravljaj svoj maternji jezik i sa svojom decom razgovaraj samo na maternjem jeziku bez obzira da li su deca rođena u starom kraju ili u novoj zemlji.
* A sada bilo Ti sretno i do viđenja! Znaj, da će se Tvoja otadžbina veseliti Tvome povratku. Iseljenički Odsek Kraljevine SHS.

Ako je ovo istina ja sam dirnuta meni ovo niko nije pokazao kada sam odlazilazz:mrgreen:

nekako su sve te vlasti tako predstavljene kao neke diktature imale neke gestove tako ljudske

ja kad vidim zakletvu pionira ja se sva raznezim:zstidljivko:

pioneer wafen ss су биле инжињерске јединице вермахта који је на крају постао француско пиће вермут

специјалци, елитна пешадија...

тако да је занимљивa та паралела пионир из титовог времена - pioneer wafen ss

Poslednja izmena:
Vidiš moj prijatelj buudala zna drugačije iako se ne slažemo oko Tita.
Izgleda i ti si bio "malji deca" u to vreme pa tvoje viđenje i nije merodavno.

vidi prijatelje,30-to godišnji rad na baušteli,kod normalnih ljudi,se ne smatra ''specijalizacijom'',mislim mož' da bidne ali ne mora da znači
to se zove bežanija iz slepačke titoslavije,trbuhom za kruhom

Poslednja izmena:
vidi prijatelje,30-to godišnji rad na baušteli,kod normalnih ljudi,se ne smatra ''specijalizacijom'',mislim mož' da bidne ali ne mora da znači
to se zove bežanija iz slepačke titoslavije,trbuhom za kruhom

Nisi u pravu,jer znam oba vremena.Tada su bili zaštićeni kada se vrate u Jugoslaviji.
Pogledaj samo koliko njih menja državljanstvo samo da bi se dokopalo nekog posla.
Pre par godina sam pročitao da se čovek razveo od žene a oženio sa taštom kako
bi ga dovela u CH.Kada je prošlo 5 godina razradio plan razveo se i ponovo oženio
se sa taštinom ćerkom kako bi je doveo.Nažalost nisu ni oni "pasli troskavac".
Dakle ni Kantonalni sud nije akceptirao to nego ga ispratili pravac kući.

U to vreme američki predsednik je bio Lindon Džonson. Da li je Džonson naredio da se izvrši masakr u Mi Laju?
Масакр у Ми Лају је масовно погубљење вијетнамских цивила које извршила војска Сједињених Америчких Држава, 16. марта 1968.
Он је крив по командној одговорности, као и сви амерички председници.
Ко је бацио атомску бомбу на Хирошиму?

“početkom 1950-ih godina se desila velika politička prevara”
http://www.republika.co.rs/444-445/32.html
Ја сам стварно матор, 70+, пензију сам зарадио у великој фабрици, био сам самоуправљач и, апропо самоуправљања које се помиње у тексту могу ти рећи ово. Самоуправљање је ремек-недело наших непријатеља, системско решење које је упропастило привреду. То није смислила нека будала, већ тим енглеских и америчких стручњака који су знали какве ће то последице да има, а како ће лако да се прода радницима.
Не знам где ти радиш, ако уопште радиш, али знам да слушаш шефове и не свира ти радио и ако забушаваш, правиш делове себи за ауто на фабричкој машини, копираш шеме за гоблене на службеном апарату за своју жену или љубавницу, немаш у неком регистратору пљоску са ракијом... Есеј би могао да напишем шта се све радило и ником ништа није фалило.

Он је крив по командној одговорности, као и сви амерички председници.

Nisu predsednici automatski krivi ako neka jedinica počini zločin.

Komandna odgovornost je krivična odgovornost vojnog zapovednika ili lica koje deluje u tom svojstvu za dela potčinjenih (ne mora biti vojno lice, dovoljno je samo da je u vreme izvršenja zločina bilo vojni zapovednik), za zločine koje su izvršile snage pod njegovom komandom ili kontrolom u slučaju:
kada je znao ili je prema okolnostima slučaja morao da zna da snage izvršavaju ili su spremne da započnu izvršenje bilo kojeg od zločina iz nadležnosti suda,
kada nije preduzeo sve neophodne i razumne mere u svojoj moći da spreči činjenje tih zločina ili je propustio da predmet prepusti organima ovlašćenim za pokretanje istrage i vodjenje krivičnog postupka,
Vojni zapovednik ili lice koje deluje u tom svojstvu takođe će biti krivično odgovoran ako su izvršeni zločini posledica njegove greške u sprovođenju kontrole nad potčinjenim i to:
kada je znao ili je prema okolnostima slučaja mogao znati da snage da su lica pod njegovom komandom izvršila ili se spremaju da započnu izvršenje bilo kojeg od zločina iz nadležnosti suda,
kada je krivična odgovornost preduzeta pod njegovom neposrednom kontrolom ili naredjenjem.
kada nije preduzeo sve neophodne i razumne mere u svojoj moći da spreči ili predupredi izvršenje zločina ili je propustio da predmet prepusti organima ovlašćenim za pokretanje istrage i vodjenje krivičnog postupka

Da li možeš da dokažeš da je Džonson kriv?

Ко је бацио атомску бомбу на Хирошиму?

U vreme atomskih bombardovanja Hirošime i Nagasakija nije bilo međunarodnog ugovora ili instrumenta koji bi štitio civilno stanovništvo od napada aviona. Moraš da uzmeš u obzir kontekst vremena. To nije bio zločin u to vreme.

...Самоуправљање је ремек-недело наших непријатеља, системско решење које је упропастило привреду. То није смислила нека будала, већ тим енглеских и америчких стручњака који су знали какве ће то последице да има, а како ће лако да се прода радницима.
Не знам где ти радиш, ако уопште радиш, али знам да слушаш шефове и не свира ти радио и ако забушаваш, правиш делове себи за ауто на фабричкој машини, копираш шеме за гоблене на службеном апарату за своју жену или љубавницу, немаш у неком регистратору пљоску са ракијом... Есеј би могао да напишем шта се све радило и ником ништа није фалило.

Самоуправљање је имало својих мана.Међутим и поред свих забушавања, и јавашлука тадашња социјалистичка привреда је било много продуктивнија од данашње капиталистичке привреде у Србији.

Самоуправљање је имало својих мана.Међутим и поред свих забушавања, и јавашлука тадашња социјалистичка привреда је било много продуктивнија од данашње капиталистичке привреде у Србији.

Ovolika korupcija i ovoliki porezi i administrativne zezancije na ovako malu privredu

Svi u javni sektor i traze platu 1.000 evra

A oni pametniji beze glavom bez obzira

Izuzetak samo IT sektor za sada i to pitanje koliko

Нисам приметио да паметни трче у приватни сектор.Сам си написао да сви хоће у јавни сектор.

Неко ко је завршио факултет тешко ће наћи посао у приватном сектору, јер кладионицама, бакалницама, шопинг центрима, пекарама, фабрикама за мотање каблова баш и не требају високообразовани радници.Зато већина високобразованих углавном може наћи посао у јавном сектору.

Dileme nema prijatelju ovoga puta se slažemo 100%.

- - - - - - - - - -

Нисам приметио да паметни трче у приватни сектор.Сам си написао да сви хоће у јавни сектор.

Неко ко је завршио факултет тешко ће наћи посао у приватном сектору, јер кладионицама, бакалницама, шопинг центрима, пекарама, фабрикама за мотање каблова баш и не требају високообразовани радници.Зато већина високобразованих углавном може наћи посао у јавном сектору.

Taj što je završio fakultet lakše će da se preškoluje i brže nalazi poso.

50396434_2114860395259820_6242361040588242944_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back