Detitoizacija

Za cije interese je radio Tito ?

• Hrvatske , siptarske , itd . .

• Jugoslovenske

• Srpske

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo je Srbija sada dužna više nego cela Jugoslavija.
tndugovi.jpg

Kaže uvaženi i cenjeni prekodrinski policajac al na ovoj strani Drine, Gruban, kako mu fino na policijske jasle a Tito mu se ne svidja.

Naravno da mu je lepo - jer kad se kod Tita zapošljavala seksualna udaraljka za kadrovska pitanja OZNA-e?
Danas ono javna kuća da pozavidi...
Zato Grubanu fino...
Može se diluje... preko plate...

- - - - - - - - - -

Da je los ne bi i dan danas ljudi pricali o njemu...
Eto za primer ko pominje Drazu i Kralja... samo Poks [emoji23][emoji23][emoji23]
pred izbore hahaha.

333475_predrag-markovic_ff.jpg

Kurje Oko je pominjao kralja pred izbore :ok:
https://www.espreso.rs/bg-izbori-20...kovic-objasnio-spotom-za-gradonacelnika-video

- - - - - - - - - -

Srbija je zemlja staraca tj. penzionera .. nije njima toliko do Tita koliko se secaju sebe iz mladosti

- - - - - - - - - -

Ne . Vojska je bila jedna od najslabijih u Evropi ..

Sa takvima kao što si ti ništa ne čudi :D

Ajmo Služba da nam spinuje mišljenje :D
Istorija čuda-muda, prednost prava na tarabu... i te fore :lol:

- - - - - - - - - -

Nego kad smo kod Službe, baš se lepo zajebavate sa poznatijim gospdjama :D

- - - - - - - - - -

Samo je Srbija sada dužna više nego cela Jugoslavija.
tndugovi.jpg
:super:

evo odgovora i za ovo:
:lol:

Znate, :lol: , Srbija je zemlja staraca pa je dug manji jer starci slabo troše :lol:
Mladima treba više para :lol: pa je zato dug poskočio :lol: posle svih prodaja :lol:

Ne znam šta očekuješ da dodam još. Pa moj komentar je jedan od poslednjih.

Promakao ti je moj odgovor evo prekopiracu ga :

Ne vidim problem makedonci su poput nas Sloveni i Pravoslavci , Makedonija je bila nasa 200 godina u srednjem veku , DNK nam se 96 posto poklapa mi smo takoreci jedan narod - srpski narod . Ako su Grci koji nisu Sloveni pogrcili te iste makedonce u Egejskoj makedoniji sto ne bi i mi ove nase ... I znas sta , da se nije pojavio tito i njegove raspale komunjare tj. da je opstala kraljevina makedonija bi ti danas bila najnormalniji deo Srbije poput Leskovca ili Vranja i makedonci bi bili dobri i kvalitetni Srbi .

Za crnogorce ti je Gruban sve reko Sekula Drljevic nije imao ni 10 posto podrske medju narodom Crne Gore a to sto pricas za 90-e i za Mila isto ti je Gruban lepo objasnio da je Titova politika ostavila traga i tih nekoliko decenija u SFRJ su zaista izmenile nacionalnu svest kod otprilike polovine crnogoraca ... Da li sada shvatas kolike su zapravo razmere Titove stetnosti po srpski nacionalni interes ??

Kralj nije pravio republike njegova Jugoslavija je bila unitarna a Tito je tako povuko granice da je samo u BiH i Hrvatskoj ostalo vise od 2 miliona Srba ... Jel to nagrada za sva srpska stradanja i srpske pobede u ratovima .. al sta drugo i ocekivati od austro-ugarskog kaplara .... Ne mogu da verujem da ne raspoznajes sustinu da je taj jedan covek ponistio sve srpske pobede i popiso se na ogromne srpske zrtve

To sto je naselio krajisnike po Vojvodini je jedino pozitivno sto je uradio ali sta cemo sa Kosovom .. zasto je doselio 300 000 Siptara iz Albanije i zabranio proteranim Srbima da se vrate dole .. Pa i Siptari su bili na strani Hitlera i oni su cinili zlocine nad srpskim narodom ako je bio tako fer i korektan kao sto ti tvrdis zasto i njih nije proterao poput Nemaca .. ? Ali ne on im je dao autnomiju i tako im udario temelj za separatizam a da je hteo mogo je lagodno da im ne da nista i oni bi se i dan - danas borili za autonomiju a ne za nezavisnost .

Da, vidim sada.

Kao prvo nemoj da brkaš genetiku i nacionalnu pripadnost. Genetika je realnost, prirodna stvar od koje se ne može pobeći. Naciju je izmislio čovek i često se tokom istorije menjala da li dobrovoljno ili na silu. Barem nama na Balkanu pojam asimilacije nije stran. Ti imaš ljude danas koji se izjašnjavaju kao Srbi, iako su genetički i fizički očigledno dva različita sveta. Dakle geni i nacija nisu isto.
Što se tiče slovenstva, pa i nama i Makedoncima je taj slovenski gen (R1a) tek na trećem mestu. Otprilike oko 14-15%. Ti Sloveni koji su došli na ove prostore su bili Srbi i Hrvati. Mi smo od tih Srba i nasledili tih 15% gena, ali većina naših predaka je živela ovde i pre njihovog dolaska. Mi smo samo preuzeli njihov identitet i kulturu, ali pre njihovog dolaska ovde nije bilo nikoga ko se izjašnjavao kao Srbin, niti je postojao pojam nacije kao što se danas on shvata.
Uzgred poznato je i da Bugari vole da svojataju Makedonce, a za divno čudo i njihova genetska struktura je veoma slična makedonskoj, pa sad ja tebe pitm šta to znači? Da li su Makedonci Srbi ili Bugari, da li smo svi mi Srbi ili smo ipak Bugari?
Zato ti kažem ne možeš nacije posmatrati na način koji ti to pokušavaš.

I znas sta , da se nije pojavio tito i njegove raspale komunjare tj. da je opstala kraljevina makedonija bi ti danas bila najnormalniji deo Srbije poput Leskovca ili Vranja i makedonci bi bili dobri i kvalitetni Srbi .

Kako si tako siguran u to? Makedonci su još krajem 19. veka imali svoje pokrete koji su se borili za stvaranje Velike Makedonije u čijem sastavu bi bile i neke teritorije današnje Srbije. Oni ne samo da nisu želeli da imaju išta sa Srbijom i Srbima, već su se i borili protiv srpskih četnika iz tog vremena i otvoreno se bratili sa Bugarima.
Dakle oni su već davno pre Tita počeli da gaje svoj poseban nacionalni identitet i ne vidim kakve veze Tito ima sa tim.

Što se Crnogoraca tiče Gruban nije rekao da Drljević nije imao ni 10%, već 20% Crnogoraca oko sebe. A čak i da je to istina to opet ne znači mnogo, jer bilo je i Crnogoraca koji su se nacionalno osećali kao Crnogorci, a nisu podržavali Drljevićevu politiku. Na primer Jovo Kapičić.
No poenta je da su i Crnogorci, baš kao i Makedonci dosta pre Tita počeli da gaje svoju nacionalnu posebnost.
Pa nije Tito taj koji je izmislio ideju nezavisne Crne Gore. Još 1907. na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori pobedu su odneli takozvani ''pravaši'' koji su poznati po svom bojkotovanju i negiranju vladarske dinastije Karađorđević, kao i propagiranju nezavisne Crne Gore. A na izborima 1911. drugo mesto je uzeo Mijušković sa svojim ljduima koji je bio u to vreme možda i najpoznatiji crnogorski separatista, a kojeg su ubile pro srpske snage.
Tako da nije sve to baš tako jednodimenzionalno kao što ti misliš.

Kraljevina je prestala biti unitarna kada je stvorena država u državi po etničkom principu - banovina Hrvatska, koja je imala poseban položaj u odnosu na ostale banovine, svoje zakone, institucije, ekonomsku samostalnost, svoju vojsku i čiji je ban bio maltene izjednačen sa kraljem.
Sam hrvatski istoričar Jozo Šimonović navodi da je ta banovina bila preteča NDH i da je njeno stvaranje samo još više okuražilo Hrvate, povećalo im apetite i želju za sopstvenom nezavisnom državom.

Sve za šta ti optužuješ Tita je imalo svoje korene i pre njega.

Ja ga ne volim. Ni njega, ni njegovu ideologiju, ni na silu nametano to lažno bratstvo i jedinstvo koje je zapravo samo još više podelilo narode na ovim prostorima. Takođe znaš i sam vrlo dobro da njemu i njegovim ljudima zameram osnivanje Zvezde i Partizana što tebi očigledno ne smeta čim podržavaš jedan od ta dva kluba.
Ali pripisivati mu sada sve i svašta, optuživati ga za nešto za šta nema veze i za nešto što je rađeno i postojalo pre njega je zaista smešno.

Ponavljam tvorac komunističke ideologije na ovim prostorima i ideje o stvaranju republika nije bio Tito, već Filip Filipović. Srbin Šumadinac.

Da, vidim sada.

Kao prvo nemoj da brkaš genetiku i nacionalnu pripadnost. Genetika je realnost, prirodna stvar od koje se ne može pobeći. Naciju je izmislio čovek i često se tokom istorije menjala da li dobrovoljno ili na silu. Barem nama na Balkanu pojam asimilacije nije stran. Ti imaš ljude danas koji se izjašnjavaju kao Srbi, iako su genetički i fizički očigledno dva različita sveta. Dakle geni i nacija nisu isto.
Što se tiče slovenstva, pa i nama i Makedoncima je taj slovenski gen (R1a) tek na trećem mestu. Otprilike oko 14-15%. Ti Sloveni koji su došli na ove prostore su bili Srbi i Hrvati. Mi smo od tih Srba i nasledili tih 15% gena, ali većina naših predaka je živela ovde i pre njihovog dolaska. Mi smo samo preuzeli njihov identitet i kulturu, ali pre njihovog dolaska ovde nije bilo nikoga ko se izjašnjavao kao Srbin, niti je postojao pojam nacije kao što se danas on shvata.
Uzgred poznato je i da Bugari vole da svojataju Makedonce, a za divno čudo i njihova genetska struktura je veoma slična makedonskoj, pa sad ja tebe pitm šta to znači? Da li su Makedonci Srbi ili Bugari, da li smo svi mi Srbi ili smo ipak Bugari?
Zato ti kažem ne možeš nacije posmatrati na način koji ti to pokušavaš.

I znas sta , da se nije pojavio tito i njegove raspale komunjare tj. da je opstala kraljevina makedonija bi ti danas bila najnormalniji deo Srbije poput Leskovca ili Vranja i makedonci bi bili dobri i kvalitetni Srbi .

Kako si tako siguran u to? Makedonci su još krajem 19. veka imali svoje pokrete koji su se borili za stvaranje Velike Makedonije u čijem sastavu bi bile i neke teritorije današnje Srbije. Oni ne samo da nisu želeli da imaju išta sa Srbijom i Srbima, već su se i borili protiv srpskih četnika iz tog vremena i otvoreno se bratili sa Bugarima.
Dakle oni su već davno pre Tita počeli da gaje svoj poseban nacionalni identitet i ne vidim kakve veze Tito ima sa tim.

Što se Crnogoraca tiče Gruban nije rekao da Drljević nije imao ni 10%, već 20% Crnogoraca oko sebe. A čak i da je to istina to opet ne znači mnogo, jer bilo je i Crnogoraca koji su se nacionalno osećali kao Crnogorci, a nisu podržavali Drljevićevu politiku. Na primer Jovo Kapičić.
No poenta je da su i Crnogorci, baš kao i Makedonci dosta pre Tita počeli da gaje svoju nacionalnu posebnost.
Pa nije Tito taj koji je izmislio ideju nezavisne Crne Gore. Još 1907. na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori pobedu su odneli takozvani ''pravaši'' koji su poznati po svom bojkotovanju i negiranju vladarske dinastije Karađorđević, kao i propagiranju nezavisne Crne Gore. A na izborima 1911. drugo mesto je uzeo Mijušković sa svojim ljduima koji je bio u to vreme možda i najpoznatiji crnogorski separatista, a kojeg su ubile pro srpske snage.
Tako da nije sve to baš tako jednodimenzionalno kao što ti misliš.

Kraljevina je prestala biti unitarna kada je stvorena država u državi po etničkom principu - banovina Hrvatska, koja je imala poseban položaj u odnosu na ostale banovine, svoje zakone, institucije, ekonomsku samostalnost, svoju vojsku i čiji je ban bio maltene izjednačen sa kraljem.
Sam hrvatski istoričar Jozo Šimonović navodi da je ta banovina bila preteča NDH i da je njeno stvaranje samo još više okuražilo Hrvate, povećalo im apetite i želju za sopstvenom nezavisnom državom.

Sve za šta ti optužuješ Tita je imalo svoje korene i pre njega.

Ja ga ne volim. Ni njega, ni njegovu ideologiju, ni na silu nametano to lažno bratstvo i jedinstvo koje je zapravo samo još više podelilo narode na ovim prostorima. Takođe znaš i sam vrlo dobro da njemu i njegovim ljudima zameram osnivanje Zvezde i Partizana što tebi očigledno ne smeta čim podržavaš jedan od ta dva kluba.
Ali pripisivati mu sada sve i svašta, optuživati ga za nešto za šta nema veze i za nešto što je rađeno i postojalo pre njega je zaista smešno.

Ponavljam tvorac komunističke ideologije na ovim prostorima i ideje o stvaranju republika nije bio Tito, već Filip Filipović. Srbin Šumadinac.

Tvorac ideologije je jedno a onaj koji je sproveo u delo je drugo . Da li uvidjas razliku ?

Dok nije Tito dosao na vlast u kraljevini se sprovodila drzavna politika koja je podrazumevala da su crnogorci i makedonci Srbi . Medjutim dolaskom Tita na vlast drzavna politika se menja i crnogorci , makedonci i nesto kasnije i muslimani dobijaju status posebnog etnosa sto je slozices se u suprotnosti sa srpskim interesima . I ne samo to , u kraljevini u teritorijalnom smislu nisu imali apsolutno nikakve posebnosti dok su kod Tita dobili svoje republike .

I ko je sad tu ostetio Srbe ponistio rezultate srpskih pobeda u ratovima i popisao se na tolike srpske zrtve - sacica makedonskih ustanika iz 19. veka i Sekula Drljevic sa svojih 20 posto ILI Tito koji je srpske nocne more sproveo u delo ???

I da , jako vesto si izbegao da prokomentarises onaj deo oko Kosova ;)

Ne znam ja to o čemu vi pišete, mene samo posao zanima.
Ladno topli obrok i pola sata pauze sve plaćeno od firme :D

studentska-menza.jpg

Uzeš tacnu, pribor, gledaš u staklenu vetrinu šta ima iza sa OVOLIKE oči a ono ima: sarme, grašak, pasulj sa sve posnim mesom, rižoto, pileći batak, gibanica
pa onda šopska salata, kupus salata, paradajz...
pa onda kolači...

Pa sedneš sa kolegom... pa posoliš pa zabiberiš pa sa drugog stola uzeš i uje i sirće koje slatko jer je džabe...

Pa na posao...

Nema toga danas, ne valja kako kažu neki koji znaju šta valja... al se ućutali

- - - - - - - - - -

Ne znam ja to o čemu vi pišete, mene samo posao zanima.
Ladno topli obrok i pola sata pauze sve plaćeno od firme :D

studentska-menza.jpg

Uzeš tacnu, pribor, gledaš u staklenu vetrinu šta ima iza sa OVOLIKE oči a ono ima: sarme, grašak, pasulj sa sve posnim mesom, rižoto, gibanica
pa onda šopska salata, kupus salata, paradajz...
pa onda kolači...

Pa sedneš sa kolegom... pa posliš pa zabiberiš pa sa drugog stola uzeš i uje i sirće koje slatko jer je džabe...

Pa na posao...

Nema toga danas, ne valja kako kažu neki koji znaju šta valja... al se ućutali

"Pricaj covece ! pricaj ! ,sav se oznojih"

.Ja sam inače u penziji a ovo sad radim honorarno.Obučavam mlale kolege.Nemam platu pa me ne znam za tu povišicu.Možda sam čuo ali ono što me se ne dotiče broz zaboravim.

vojska mozda nije bila 4 u svetu

ali je bila jedna od jacih u evropi

Од кога је била јача шта ти мислиш?С обзиром да ју је победило ватрогасно друштво из Ајдовшчине,чета лугара из Випаве и водник Јанез Јанша...

- - - - - - - - - -

]islo se u korak sa svetom ,

razvijalo se
[/B]
- - - - - - - - - -

pa JNA

bila je sila svojevremeno

https://www.radiosarajevo.ba/metrom...-jedna-od-najmocnijih-evropskih-armija/202463

Ratno zrakoplovstvo (JRV) imalo je oko 32.000 pripadnika, uključujući i 4.000 regruta; raspolagalo je s više od 700 aviona i 200 helikoptera

700 aviona

sad nema 100 na tom podrucju

- - - - - - - - - -

nije bilo bas tako crno tada

sivo , negde na polovini

И друг Мика добио провизију од седамдесет милиона $ иначе ништа од нуклеарке....збрињавање тог отпада из НЕ Кршко коштало је СФРЈ више новца него што је донела производња струје.Затварање и гашење те НЕ ће коштати незамисливо много.пресешће ће им сваки квх који је она произвела...

Ma da. Tvorac ideologije je nebitan. Nebitno je što su na četvrtom kongresu KPJ glavnu reč vodili upravo Srbi. Bitno je samo da se lopta krivice prebacuje na drugu stranu.

Kakve ima veze kakvu je unutrašnju nacionalnu politiku sprovodila Kraljevina? To što je ona negirala određenim grupama pravo na postojanje i izjašnjavanje ne znači da je to bilo i realno stanje.
Što te više čitam sve više uviđam da ti zapravo podržavaš to tlačenje manjina i njihovu nasilnu asimilaciju u ime srpstva. Kako bi se osećao da to neko Srbima čini?
I onda ti kriv Tito što su ti ljudi želeli svoje republike i da se zaštite od svega toga.

Tito nije sprovodio nikakve srpske noćne more. Postojali su ljudi, Crnogorci i Makedonci, komunisti, koji su se zalagali za stvaranje tih republika i kao pobednici u ratu su ih i dobili.
Nije njihov problem što mi na to posmatramo sve emotivno i lično i što na njihove države gledamo kao na teritorije nekakve proširene Srbije koje smo izgubili.
Ti Makedonci se nikada nisu ni osećali kao Srbima. Kada su imali priliku da se priključe srpskim četničkim odredima u Makedoniji i južnoj Srbiji oni su to osim pojedinaca odbili i masovno su prelazili u bugarske vojne organizacije.
Dakle njima je srpstvo nametnuto i oni na to tako gledaju. Tu dalje priče nema.

I pusti ti Sekulu Drljevića kada sam ti lepo rekao da su i pre njega postojali separatistički pokreti u Crnoj Gori koji su jedno vreme i bili najjače političke snage tamo.
Unitaristi su u Crnoj Gori bili u opoziciji i u manjini još pre Prvog svetskog rata. Šta je tada sprečavalo Srbiju i Crnu Goru da se ujedine? Da nije maloletni Tito?
Pa Karađorđevići su tamanili crnogorske separatiste i proterivali ih iz Crne Gore. Karađorđevići su i jednog Nikolu Petrovića, do tada velikog Srbina, pretvorili svojom diktaturom u crnogorskog separatistu.
Zabranili su čoveku da se vrati u svoju zemlju. Aleksandar je to učinio sopstvenom dedi. Šta na to dodati?

Srbija je sama otuđivala Crnogorce od srpstva, a ne Tito.

Nisam odbio da pišem o Kosovu, već ne znam šta da dodam. ja pišem samo o stvarima oko kojih se ne slažem sa tobom, a o naseljavanju Albanaca na Kosovu ne znam mnogo.
Mada iskreno ne bi me čudilo da i tu ima nekih mitova i uvećavanja brojki.

Ma da. Tvorac ideologije je nebitan. Nebitno je što su na četvrtom kongresu KPJ glavnu reč vodili upravo Srbi. Bitno je samo da se lopta krivice prebacuje na drugu stranu.

Kakve ima veze kakvu je unutrašnju nacionalnu politiku sprovodila Kraljevina? To što je ona negirala određenim grupama pravo na postojanje i izjašnjavanje ne znači da je to bilo i realno stanje.
Što te više čitam sve više uviđam da ti zapravo podržavaš to tlačenje manjina i njihovu nasilnu asimilaciju u ime srpstva. Kako bi se osećao da to neko Srbima čini?
I onda ti kriv Tito što su ti ljudi želeli svoje republike i da se zaštite od svega toga.

Tito nije sprovodio nikakve srpske noćne more. Postojali su ljudi, Crnogorci i Makedonci, komunisti, koji su se zalagali za stvaranje tih republika i kao pobednici u ratu su ih i dobili.
Nije njihov problem što mi na to posmatramo sve emotivno i lično i što na njihove države gledamo kao na teritorije nekakve proširene Srbije koje smo izgubili.
Ti Makedonci se nikada nisu ni osećali kao Srbima. Kada su imali priliku da se priključe srpskim četničkim odredima u Makedoniji i južnoj Srbiji oni su to osim pojedinaca odbili i masovno su prelazili u bugarske vojne organizacije.

I pusti ti Sekulu Drljevića kada sam ti lepo rekao da su i pre njega postojali separatistički pokreti u Crnoj Gori koji su jedno vreme i bili najjače političke snage tamo.
Unitaristi su u Crnoj Gori bili u opoziciji i u manjini još pre Prvog svetskog rata. Šta je tada sprečavalo Srbiju i Crnu Goru da se ujedine? Da nije maloletni Tito?
Pa Karađorđevići su tamanili crnogorske separatiste i proterivali ih iz Crne Gore. Karađorđevići su i jednog Nikolu Petrovića, do tada velikog Srbina, pretvorili svojom diktaturom u crnogorskog separatistu.
Zabranili su čoveku da se vrati u svoju zemlju. Aleksandar je to učinio sopstvenom dedi. Šta na to dodati?

Nisam odbio da pišem o Kosovu, već ne znam šta da dodam. ja pišem samo o stvarima oko kojih se ne slažem sa tobom, a o naseljavanju Albanaca na Kosovu ne znam mnogo.

Gomila gluposti

Од кога је била јача шта ти мислиш?С обзиром да ју је победило ватрогасно друштво из Ајдовшчине,чета лугара из Випаве и водник Јанез Јанша...

- - - - - - - - - -

И друг Мика добио провизију од седамдесет милиона $ иначе ништа од нуклеарке....збрињавање тог отпада из НЕ Кршко коштало је СФРЈ више новца него што је донела производња струје.Затварање и гашење те НЕ ће коштати незамисливо много.пресешће ће им сваки квх који је она произвела...

Šta zna dete šta je nuklearni otpad.

A ja sto tebe vise citam bivam ubedjen da si u dusi zadrti titoista ..

Sve i da je tako da su tvorci ideologije Srbi to ne amnestira Broza koji je tu ideologiju sproveo u delo ..

Pa ako su zeleli svoje republike sto se nisu sami oslobadjali nego su morali Sumadinci da oslobadjaju citav Balkan ..

Ti ne pravis razliku izmedju nezavisne Crne Gore kao srpske drzave i crnogorskog nacionalnog identiteta .. To stoji da je i pre Tita bilo separatista i meni je to manje vise ok jer Crna Gora za razliku od muslimana , makedonaca , siptara pa i hrvata ima odakle da crpi svoju drzavnost ali ja sve vreme pokusavam da ti objasnim da je Broz kreirao jednu nakaradnu crnogorsku anti-srpsku naciju sa obrisima siptarske i ustaske filozofije a to pre njega jedva da je postojalo u tragovima ..

Crnogorci su ginuli za srpstvo na Mojkovcu , crnogorska drzavna zastava je bila crveno-plavo-bela , smatrali su sebe vecim Srbima od samih Srba nas Srbijanaca a onda su preko noci posle drugog svetskog rata na popisu u Crnoj Gori 96 posto izjasnjeni kao crnogorci po nacionalnosti .. sta je to ako ne agresivna anti-srpska politika koju je upravo Tito sproveo .. ne vidim ko drugi .. zasto je povladjivao manjini a ne srpskoj vecini .. to ja tebe pitam ... ??

Kako su Bugari zavrsili poso sa svojim poturicama tako smo i mi trebali sa ovim nasim po Bosni i Sandzaku ... ne vidim sta tu ima lose zna se sta je nacionalni interes ne mozes ti danasnju filozofiju o ljudskim pravima da izmestas u period od pre 100 ili 70-80 godina ..

Lepo si rekao da smo te delove Srbije izgubili .. ali nisi rekao kako na koji nacin ... to i jeste sustina nase diskusije .. nije ih sigurno izgubio kralj

Ma misli šta hoćeš. Nemam ni volje, a ni želje da vodim dalje ovu raspravu, jer baš ničemu ne vodi.
Tipičan srpski mentalitet gde su za sve naše probleme i poraze krivi svi drugi osim nas samih. XIA, Tito, Vatikan, ustaše... Ali kada se malo bolje pogleda koren problema videće se da je većina tih problema krenulo baš od nas.
I dok se mi bavimo tim stvarima sve manje ljudi želi da ima bilo šta sa nama, pa čak i oni ljudi koji su se možda do juče i osećali kao Srbi.
I dok mi pričamo i tešimo sebe kako smo bili veliki i bitni i kako smo mogli biti još veći i još bitniji, mi smo u stvari sve manji i sve nebitniji.
Želeli smo da asimilujemo druge, da im namećemo naš nacionalni identitet i istoriju, što i ti sam potvrđuješ, a onda kriviš Tita što su ti ljudi bežali od nas želeići da se zaštite.

Svašta od Srba.

Tačno.
Zato sam tako glasao.

EVO OVAKO JE TO BILO:

U BEOGRADU bilo razrušeno, nije bilo ni ulica, blata na sve strane... obučeš odelo a dodješ ko njasvi...
Danas seljaci koji dodju paze kuda idu pa lukavo čas s leve čas s desne strame, ovde da ne ugaze a ovde da im ne kapne

DOK SE U BEOGRADU IZGRADJIVALO I JELA MAS NA LEBA (jače kuće su imale i alevu papriku ozgo)
DOTLE SU SELJACI IMALI KOKOŠKE, SVINJE, KRAVE....

kada se Beograd malo izgradio REŠILI SELJACI DA RAČUNAJU MATEMATIKU ŠTA IM SE ISPLATI:
- na selu ima šta da jede, biti gladan neće A U BEOGRAD NA 8 SATI RADA SA TOPLIM OBROKOM I NA MORE PREKO SINDIKATA
i dupla korist

- - - - - - - - - -

i onda se BEOGRAD UDESOTOSTRUČIO jer seljaci slali decu u Beograd po sve blagodeti socijalizma
a oni će bolju hranu na selu za sebe da zadržavaju

- - - - - - - - - -

E SAD TOGA NEMA
Sve te firme otišle u petooktobarski stečaj jedino ova kukavna policija ostala hit za penzino
ali ni oni više nemaju topli obrok dao im Dačić 2000 preko plate da čute u zamenu
a oni po seljački pristali... PA NA KAMARU

pa im sad ovaj novi ODUZEO 2000 pa nit 2000 nit toplog obroka
glupi seljaci

- - - - - - - - - -

i onda TAKVI DODJU da ti objasne kako je TITO KRIV

- - - - - - - - - -

Da vam objasnim kakve su tada bile domaćice:

"NIJE MI JASNO ONE SUPICE IZ KESICE, KO ONO KUPUJE? JA TI ONO NE BI JELA PRE BI CRKLA"
"MA SLATKA TO OVI RAZVEDENI ILI STUDENTI, A NIŠTA BOLJE OD DOMAĆE SUPE JAKA MUDROST NAPRAVITI"

a danas DOMAĆICE OVAKO:

"SAĆU NA FEJSBUK SAMO DA IZRUČIM SUPU IZ KESICE, JEL PIŠE KOLKO TREBA DA SE KUVA?"
"PIŠE TAMO 5-6 MINUTA AL MENI ZAGORELA DOK SAM BILA NA FEJSU"

.Ja sam inače u penziji a ovo sad radim honorarno.Obučavam mlale kolege.Nemam platu pa me ne znam za tu povišicu.Možda sam čuo ali ono što me se ne dotiče broz zaboravim.

Siris mrznju i stalni antagonizam, ali tako ti je to kad covek misli da je nesrecan i neuspesan zato sto mu nisu pomagali kao da je centar sveta...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back