Detitoizacija

Za cije interese je radio Tito ?

• Hrvatske , siptarske , itd . .

• Jugoslovenske

• Srpske

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nismo dizali ustanke sve do početka 19 veka jer nas je bilo malo.Ustanci ne bi imali nikakvih izgleda.Pridruživali smo se u habsburškoj vojsci kad god je prodrla u Srbiju i to smo krvavo plačali nakon njihovog povlačenja.

Odlično što si to spomenuo, a najbolji primer je Karađorđe koji sve to radio, pa kada je video da ustanak propada pobegao je iz Srbije i ostavio narod na cedilu i Miloša Obrenovića da vadi kestenje iz vatre i ispravlja što se ispravljati može.

A kada je Miloš popravio situaciju u potpunosti, ovaj se vratio želeći ponovo da preuzme stvar u svoje ruke.

Tito je ostavio jednu divnu Jugoslaviju...

Ali trada su se na sceni pojavili POPOVI...

I njhihovi psi terijeri: Milosevic, Tudjman, Kucar i ostali...

Zacrniki su dusu naroda nacionalizmom i mrznjom.

SVAKO JE HTEO SVOJ FEUD I SVOJE KMETOVE.

Pa su ugurali narode u bratoubilacko rat...

DESET GODINA POSLE TITA!

Ko o čemu blajbi o popovima :D

Pa nije se nista moglo od stranog faktora u sprezi sa vama, izdajnicima drzave u kojoj ste rodjeni i koja vas je odhranila i skolovala.

Како те није срамота да лепиш етикете издајника дезертеру? Ја сам био официр ЈНА и рат ме затекао код твојих усташа. На ЈНА нису пуцали Срби нити американци него повампирене усташе.

Немате никакво право да мантрате о то лешини од државе! Показали сте одзивом на мобилизацију 90 тих колико вам је било стало до исте лажни комуњаристи!
Оно што је та лешина уложила у моје школовање и храну ја сам светла одбраза одужио истој за разлику од вас. Образа да имате не би смели да се јављате!

Poslednja izmena:
Naši popovi i jesu zlo i najveći licemeri u srpskom narodu.

Sam naš voljeni patrijarh nosi titulu ''arhiepiskop pećki''.

Baš me zanima kada je poslednji put posetio svoju arhiepiskopiju.

Razumeo bih da ovo kaže neko ko barata ragumentima i činjenicama i ko ima neko znanje. Ali kada neko vrti tipičnu mantru ''Srbi večite žrtve, Tito ustaša kriv za sve, svi bili Srbi dok Tito nije došao'' iz komentara u komentar i ništa novo ne napiše onda mi zaista smešno sve to deluje. Šešelj bi ti pozavideo.

Ti ćeš imati pravo da kritkuješ Tita i komuniste tek kada prestaneš da podržavaš Crvenu Zvezdu koja je uz Partizan poslednja jugoslovensko-komunistička zaostavština u Srbiji. Ovako samo ispadaš licemeran.
Tako da ako već želiš da pričaš o detitoizaciji počni od sebe i od svog voljenog kluba.

Mene zabole za Tita. Nemam nikakvo mišljenje o njemu. Moj deda je osnovao lokalni odbor SRS-a u jednoj opštini na severu Vojvodine. U mojoj familiji ne postoje pozitivne emocije prema komunistima. Samo eto ja jednostavno nisam imun kada čitam gluposti i nebuloze, pogotovo kada se nekome kači neka neopravdana krivica.

Sviđalo se tebi ili nacistička Srbija je postojala i bila realnost sa svim svojim granicama. Komunisti su je porazili (ili oslobodili, kako ti je draže), a zatim je i uvećali. No nama ni to nije dosta, mi bi smo veliku Srbiju. Jeste da mrzimo komuniste, da smo za kralja i otadžbinu, ali ako su već naši neprijatelji (komunisti) pobedili morali su stvoriti veliku Srbiju zar ne?

Stavio si kartu kraljevine Srbije sa sve Baranjom, istočnim Banatom, Makedonijom i Crnom Gorom koju je sam kralj rasformirao i ukinuo. Istočni Banat je poklonio Rumunima, a kasnije je knez Pavle poklonio i Srem Hrvatima.
Zato te ponovo pitam kakve veze ta karta kraljevine Srbije ima sa Titom kada nije Tito taj koju je ugasio? Pričaš kako je Tito rasparčao Srbiju, a Srbija pre Drugog svetskog rata nije ni postojala kao posebna teritorijalna celina.
Samo gledam i čitam kako pišeš nebuloze iz posta u post o stvarima o kojima gotovo ništa ne znaš.

Kažeš Tito ustaša ovo ono, a de mi onda objasni kako to da je Hrvatska koju su stvorili srpski knez Pavle i srpski premijer Dragiša Cvetković (Banovina Hrvatska) bila teritorijalno veća i imala veća ovlašćenja i veći stepen samostalnosti od Hrvatske (SR Hrvavtska) koji je stvorio dokazani ustaša Tito? Srpske vlasti su više dozvoljavale Hrvatima nego sam Hrvat i ustaša Tito. Nešto ti teorija ne pije vodu.
Više su Karađorđevići naneli štete Srbiji i Srbima nego nesrbin Tito.

Kažeš da su tvorci ideologije Srbi, ali da se krivica pripisuje Titu jer ju je on sproveo u delo. Pa sproveo ju je u delo, jer je imao moć. I oni Srbi bi to uradili da su bili u mogućnosti.
Samo znaš li koja je glavna razlika između Tita i tih prvih komunista Srba? To što je Tito učinuo Vojvodinu i Kosova autonomnim pokrajinama u okviru Srbije, dok su ovi Srbi iz Drezdena, tvoji voljeni Šumadinci, želeli da iste oblasti predaju Mađarskoj i Albaniji.
Pa da te pitam, ako je Tito zbog svoje anti srpske politike ustaša, šta su onda ti tvoji Šumadinci? Ultra ustaše?

E vidi samo kako sada okrećeš priču oko Crne Gore. Prvo si stavljao kartu ujedinjene Srbije i Crne Gore i pričao kako je Tito kriv što više nije tako i kako je sve bilo u redu dok on nije došao. A sada sam priznaješ da su separatističke snage postojale u Crnoj Gori i mnogo pre Tita.
Separatističke snage ne samo da su postojale u Crnoj Gori, nego su jedno vreme bile i u većini.
U Božićnoj pobuni 1919. godine te separatističke snage su okupile 4000 Crnogoraca koji su bili spremni da zarate sa Kraljevinom zarad crnogorske nezavisnosti.

Kažeš ako su želeli svoj republike zašto su onda Šumadinci morali da ratuju i oslobađaju čitav Balkan. Na koga i na koji period misliš?
Ako misliš na Drugi svetski rat, pa Šumadinci su u početku veoma malo odlazili u Partizane. Uglavnom su odlazili u četnike, a u partizane su prelazili tek kada su četnici polako počeli da gube rat.
Ako misliš na Makedoniju i Balkanske ratove, Srbija ili kako ti voliš da kažeš Šumadinci, nisu ratovali u Makedoniji da bi je oslobodili, već da bi oterali jednog okupatora (Tursku) i da bi uskočili na njegovo mesto.
Makedonija je završila kao ratni plen Srbije i kao deo njenog teritorijalnog proširenja.
Makedonce tu gotovo niko ništa nije ni pitao.

Kažeš Crnogorci su smatrali sebe najvećim Srbima, ali je onda došao čuveni antisrbin Tito i ubedio ih da se 96% njih izjasni kao Crnogorci. E sad mi samo objasni kako mu je to pošlo za rukom. Kako je uspeo 96% najžešćih i najvećih Srba da otuđi od srpstva? I kako to isto nije uspeo sa Srbima u Bosni i Hrvatskoj koji nisu bili tako žestoki Srbi kao ovi u Crnoj Gori? Ako se ti zjašnjavaš kao veliki i pravi Srbin ko tebe i kako može ubediti preko noći da ti to nisi? A ovde još ne govorimo o pojedinačnom slučaju, već o gotovo celokupnom stanovništvu.
Dali je tu zaista Tito kriv ili tu postoje ipak, kao što sam ranije rekao, neki dublji koreni?
Mi ne znamo kako su se Crnogorci osećali pre SFRJ, jer popisi u Kraljevini nisu sadržavali nacionalno izjašnjavanje, već samo versko i jezičko (srpski, hrvatski i slovenački jezik pre svega).
Drugo je to što mi smatramo ili želimo da su se svi pravoslavci i oni koji su za maternji izabrali srpski jezik osećali kao Srbi u punom smislu te reči.

I ovo mi je definitivno poslednji komentar na ovu temu, jer se samo vrtimo u krug. Ponavljaš 2, 3 iste stvari iz komentara u komentar, ja svaki put na različit način pokušavam da ti objasnim zašto nisi u pravu, ali ne vredi.
I ponavljam ti još jednom, ako ti toliko smetaju Tito, komunisti i njihova anti srpska politika, počni sebe da usavršavaš i batali navijanje za njihov komunistički projekat po imenu ''Crvena Zvezda''.
Pokaži prvo doslednost na svom primeru, pa onda drugima spočitavaj nešto.

Toliko o tome što se mene tiče.
:klap:Lepo i jasno objašnjeno.Ovo samo još budala ne može da shvati.

Poslednja izmena:
Odlično što si to spomenuo, a najbolji primer je Karađorđe koji sve to radio, pa kada je video da ustanak propada pobegao je iz Srbije i ostavio narod na cedilu i Miloša Obrenovića da vadi kestenje iz vatre i ispravlja što se ispravljati može.

A kada je Miloš popravio situaciju u potpunosti, ovaj se vratio želeći ponovo da preuzme stvar u svoje ruke.
To su neki suviše kompleksni istorijski događaji odnosno procesi da bi o njima diskutovali na ovom forumu Ne može se ocena istorijskih ličnosti zasnivati na takvim detaljima.Nego Rick ,lakše ti je da napišeš da mrziš Srbe nego da se tu nešto izmotavaš.

Popovi nose NAJVECU ODGOVORNOST za rusenje Jugoslavije i gradjanski rat.

OD UNUTRASNJIH FAKTORA, cak bih rekao vecu od Milosevica i Tudjamna...

Oni su dugo i vredno huskali nareod na rat.

A nisu nikada za to izvedeni pred sud.....

Hrvatski istoričar Bilandžić inače i sam nekadašnji funkcioner KPH,tvrdi nešto sasvim drugo.

Popovi nose NAJVECU ODGOVORNOST za rusenje Jugoslavije i gradjanski rat.

OD UNUTRASNJIH FAKTORA, cak bih rekao vecu od Milosevica i Tudjamna...

Oni su dugo i vredno huskali nareod na rat.

A nisu nikada za to izvedeni pred sud.....

E vidiš blajbi vremena kada ste ponižavali crkvu i sveštenike je prošlo. I neće se više nikada vratiti. Nego de ti nama lijepo priznaj koji je uzrok tvoje tolike opsjednutosti crkvom?

To su neki suviše kompleksni istorijski događaji odnosno procesi da bi o njima diskutovali na ovom forumu Ne može se ocena istorijskih ličnosti zasnivati na takvim detaljima.Nego Rick ,lakše ti je da napišeš da mrziš Srbe nego da se tu nešto izmotavaš.

Evo ja sam čak veliki Srbin ali ti izgleda imaš malo od Srbstva.

Такви као ти сте највеће зло које је могло да задеси овај напаћени народ.
Da su se takvi kao on pametni i realni ljudi malo više pitali Srbi bi daleko bolje prolazili kroz istoriju i bili bi u daleko boljoj poziciji nego što su danas.A zlo su oni ljudi koji nerealno i pristrasno razmišljaju poput tebe i tebi sličnim i koji su među najvećim krivcima za situaciju u kojoj se Srbija danas nalazi.

To uopšte nije tačno. Ja sam ponosni Srbin i po poreklu i po izjašnjavanju. Četiri kolena unazad svi moji su se izjašnjavali kao Srbi i slavili su slave. za dalje ne znam.
Da mrzim svoj narod to nije tačno. Možeš reći da sam atipičan Srbin, ali ovaku glupost ne ožeš samo zato što se ne slažem sa tobom oko nekih stvari.
Ko je tebi uopšte dao monopol i pravo da određuješ ko je Srbin a ko ne?

Vidiš da veličam Miloša Obrenovića, čoveka koji je diplomatijom, a ne toliko ratom, za dve godine više doprineo osamostaljenju Srbije nego Karađorđe sa devetogodišnjim ratom i mnoštvom uzalodno protraćenih srpskih života.

Takve pametne i sposobne Srbe će uvek da veličam i ponosim se sa njima.

Ne mogu da verujem da je nas mentalni sklop i vrednosni sistem kao kod Turaka. Kurda. Apapa....

Bar moj nije, za tebe ne znam..
Твој је прозападни, поданички према новцу.
Наш нема везе са Турцима и Арапима; то подмећете чим се не клањамо Златном телету и Мамону, као ви.
Ниси ти више Србин, ако си икад и био.

E vidiš blajbi vremena kada ste ponižavali crkvu i sveštenike je prošlo. I neće se više nikada vratiti. Nego de ti nama lijepo priznaj koji je uzrok tvoje tolike opsjednutosti crkvom?

Prestani da pises ijekavicu, ne lezi ti.....:rtfm:

Popove krivim za 80% svih srpskih stradanja i problema.

Nemam nista protiv pravoslavlja, ali onoga koje VUCE NAPRED, a ne u tamu i mrak.

Nema šta Blajbi da ponižava crkvu i sveštenike.Oni sami sebe dovoljno ponižavaju.Blajbi samo odlično zaključuje.Ako ne znaš ko je krivac za patnju naroda samo vidi ko je najviše profitirao iz te patnje.A najviše su profitirali sveštenici i kriminalci.

Poslednja izmena:
Такви као ти сте највеће зло које је могло да задеси овај напаћени народ.

Na koji to ja način štetim srpskom narodu? Nisam ja gubio ratove, nisam ja kriv što Kosovo više nije deo Srbije, nisam ja kriv što Krajine više nema, ne glumim ja licemera kao što to rade naši popovi.

Na pogrešnoj adresi si se obratio bratac.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back