Stojkov Menidjer
Stara legenda
- Poruka
- 85.840
Та варијанта радио-не радио је ушла у уџбенике економије.
Стога је била чест случај, тј. када неко ради више, он не добија повишицу, већ се његови прековремени сати деле са осталима у фирми.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Та варијанта радио-не радио је ушла у уџбенике економије.
Стога је била чест случај, тј. када неко ради више, он не добија повишицу, већ се његови прековремени сати деле са осталима у фирми.
Jedan stariji dokumentarac je na primeru Istočne i Zapadne Nemačke lepo objasnio prednosti i mane oba sistema.Nije bas tako prosto..
Nije svuda bilo radio ne radio...
Nije drzavno stitilo neplatise nego grupno statistiku , tj zaposljavanje veceg broja ljudi....a to sto ljudi racunaju da mogu i kao lenstine da ostanu zaposleni , i nije bas moglo svuda ali na kraju se skrase u azilu za neradnike..
Ali sustina nije u pravljenju takvih azila nego zaposljavanje svih ....
A ne produktivnost, to nije nikada bio kriterijum u socijalizmu...za eliminaciju , nego za pohvalu jedno vreme....ali nikad za eliminaciju.
To sto je to nejasno kapitalisticki orjentisanim ljudima ili preduzetnicima, to nije problem vec je njihova manjkavost u razmisljanju o socijalizmu....malo je bez veze razmisljati o socijalizmu kroz prizmu preduzetnika kao sto je smesno razmisljati o sumama iz ugla pilane...onda ne bi imali lepih suma niti nekih divljih zivotinja u njima nego bi bilo sve parcelisano i izgradjeni lokalni putevi da se lako odnosi drvna gradja...
Jedan primer kako se ako se ugao slepo drzi na preduzetnickom gubi neki drugi smisao...
Komunizam nudi optimizaciju resursa koja uzrokuje logično posledično usporenje napretka.
A bre, ima jos 20 tak sistema, nisu samo ta dva...Jedan stariji dokumentarac je na primeru Istočne i Zapadne Nemačke lepo objasnio prednosti i mane oba sistema.
Ja sam recimo zapamtio ovo:
Kapitalizam nudi napredak po cenu uništenja sveta oko nas
Komunizam nudi optimizaciju resursa koja uzrokuje logično posledično usporenje napretka.
E sad, kakav napredak nama treba više?
Jos samo da dokucis ko je sebe prozvao crvenim burzujima....da to nisu bili pripadnici iniltriranih animalaca i kapitalista u wannabe produkciji...Комунизам је донео ''оптимизацију'' за своје сужње илити радничку класу.За ''представнике радничке класе''тзв.црвене буржује није било ништа ограничено ни оптимизирано,за њих је било и свега и превише...
Ukinut kult ličnosti a AV izlazi iz frižidera...malo je reći da si naivan.Да се не заносимо превише Детитоизација никада није постојала ни у Југославији и њеним скраћеним облицима ни у Србији.Укинут је култ личности и да будемо сасвим поштени укинут је захваљујући Слободану Милошевићу у Србији.Титоизација је остала и присутна је и данас у многим сегментима дрзуштва, а најтрагичније је што је остла присутна као потпуно некритички облик у Историји и преко тога у систему образовања.
Nismo u EU ali polako.А који део овога што овде пишете има везе са темом ?
Није тема комунззам и наш однос према њему.
Ради се оврло конкретнм питању , а то је детитоизација.
Ukinut kult ličnosti a AV izlazi iz frižidera...malo je reći da si naivan.
Nismo u EU ali polako.
Јел ти то покушаваш да нешто подмећеш ?Lele Matija Beckovic, kao analiticar...pa ovo je kao Vanga , gospodar kosmosa..
Sto bih to radio, ja sam protiv Detitoizacije....ne moram dalje da idem..Можда треба да размислимо и поразговарамо ко је у држави Србији против детитоизације и ко саботира њено спровођење![]()
Kumunjare koje su u tranziciji prihvatizovale ko je sta stigao da hapne.Можда треба да размислимо и поразговарамо ко је у држави Србији против детитоизације и ко саботира њено спровођење![]()
Glupost i i trabunjanje....ko jos budalu slusa....taj je gori od budale..Kumunjare koje su u tranziciji prihvatizovale ko je sta stigao da hapne.
Njima je u interesu da se ne spominje otimacina teror, zlocini drezdensko avnojevskog udruzenog zlocinackog poduhvata.
Nije ni glupost ni trabunjanje.Glupost i i trabunjanje....ko jos budalu slusa....taj je gori od budale..
To je kvalitet tvog shvatanja.Sve sto ima cetiri tocka je automobil, eto takav je kvalitet vaseg shvatanja...
Tako i pod Titoizmom svasta tumacite....postajes glup covek ako prihvatis te definicije pojmova koje izviru iz takvog okruzenja..
Zebre i bizoni na privatnim ostrvu.Комунизам је донео ''оптимизацију'' за своје сужње илити радничку класу.За ''представнике радничке класе''тзв.црвене буржује није било ништа ограничено ни оптимизирано,за њих је било и свега и превише...
Не мораш уопште да идеш, али се ти ипак јављаш на овој темиJa sam inace malo sumnjicav prema antititoistima..
Evo zbog cega...
Danas je logika totalno drugacija, u prevodu , razgovarati i razumeti se po pitanju ocene vrednosti , ispravnosti , kvara, uredjaja, sistema, ljudi , je uzasno tesko ako ne i nemoguce sa nekim ko je u 20 godina...
Samo antititoisti to uspeno rade..znaci njima je svejedno koliko sagovornik ima godina ako je antititoista, odmah se se razumeju...
E to mi je jako cudno.....sumnjivo..
Sto bih to radio, ja sam protiv Detitoizacije....ne moram dalje da idem..