Detitoizacija (2)

Josip Broz Tito, njegov lik i delo, za Srbe je bio

• Potpuno pozitivan

glasova: 27 19,7%
  • Uglavnom pozitivan

glasova: 15 10,9%
  • Neutralan

glasova: 4 2,9%
  • Uglavnom negativan

glasova: 23 16,8%
  • Potpuno negativan

glasova: 68 49,6%

• Ukupno glasova
    137
Srbija je poligon da se mnogo toga nauci..
Npr u mnogim knjigama psihologije pise da se manipulacija vezuje za inteligentne osobe, medjutim, Srbija je jasno pokazala da glupe osobe mnogo vise koriste manipulaciju, iz mnogo razloga, a i blize im je mentalno...

Totalni apsurd na prvi pogled...
И ново бежање од темеме детитоизације ;)

Nije mi jasno šta se tačno traži od čoveka koji je mrtav već 40 i kusur godina.
Reci cu ti za 20 godina..
Trazi se da svi imaju viziju da je u SFRJ bio koncentracioni logor , da nije bilo normalnog deteta, da su svi muceni kako je kome od uniformisanih doslo na pamet, da su ljudi koji su bili komunisti isli ulicom i ako im se svidi zena, oni je siluju , ako im se ne svidi muskarac oni ga prebiju...

To jeste vazilo kad je muskarac krimos, mogla je policija da ga izudara javno i nikom nista...to jeste tacno , ali je radjeno u vaspitnom duhu....policajci koji biju hoce da slome kriminalnu bahatost pojedinca, kad je procenjeno da nije u kriminalnoj grupi nego samo nasilnik, a publika sluzi da se prizove svesti i ne krenu istim putem...
Tacno je da nije pravno i nije gradjansko ali taj prebijeni ,izudarani je ozenjen, ima decu , jeste zivac i dalje , ali nije kriminalni zivac, povukao je crtu i sad je svadjalica a ne nokaut svakog ko ga nervira..
Nije proveo zivot po zatvorima, jeste sitno nesto u lokalnom , par puta po 6 meseci....zivi zivot kvalitetnije, a nisu ga tukli da mu uniste organe nego da ga boli....jos jedna prednost kad se javno bije osoba na trgu....pred svima...Ali to vazi dok je mlad...jeste , stariji maloletnik je bio...jos jedan veliki prestup, ali pre toga su obilazili roditelje vise puta...trazeno je resenje za nasilnistvo..

To je primer za na papiru izuzetno mnogo prekrsaja, maloletnik, izudaran na trgu , bez opravdane potrebe, posle pocinjenog malog a ne velikog nasilnistva na trgu, bez gradjanskog i pravnog osnova...ali je na kraju dobijen rezultat kvalitetnijeg zivota i pojedinca i okruzenja..
Ne na papiru , u realu...

Isto se moze reci i za jednog drugog, sitni lopov a nije agresivac..njega nikad nisu tukli , ali su krenuli da mu dolaze svaki drugi dan kuci...bukvalno...tako 5 meseci...
Neverovatan efekat......
Jeste, sad je rudar, nije lopov,,,,

A sad.....sad komsijino dete naskace na automobile , valjda da bi izvuklo novac od vozaca ili iz neke sulude ideje da je to hrabro ili zabavno , lomi farove i sofersajbne, a onda komsija uz pomoc svedocenja , bez neke istrage policije, to istog vozaca optuzi, policija privede, osudi ga sud za bahatu voznju , uzmu mu vozacku , osude ga za krsenje javnog reda na 6 meseci, a da komsija nije SNS.....
Iz ciste logike policije..

A da je clan SNS tek bi onda bilo kuku lele...

A sad.....sad komsijino dete naskace na automobile , valjda da bi izvuklo novac od vozaca ili iz neke sulude ideje da je to hrabro ili zabavno , lomi farove i sofersajbne, a onda komsija uz pomoc svedocenja , bez neke istrage policije, to istog vozaca optuzi, policija privede, osudi ga sud za bahatu voznju , uzmu mu vozacku , osude ga za krsenje javnog reda na 6 meseci, a da komsija nije SNS.....
Iz ciste logike policije..

A da je clan SNS tek bi onda bilo kuku lele...
Zato je detitoizacija preko potrebna.

Vidis gde je titoizam doveo.

Isto se moze reci i za jednog drugog, sitni lopov a nije agresivac..njega nikad nisu tukli , ali su krenuli da mu dolaze svaki drugi dan kuci...bukvalno...tako 5 meseci...
Neverovatan efekat......

Да бре...ситном лопову су одбијали бубреге али оног крупнијег нису дирали...он је био ''друг члан'' и за њега није важило оно што за обичну рају наводиш.
To jeste vazilo kad je muskarac krimos, mogla je policija da ga izudara javno i nikom nista...to jeste tacno , ali je radjeno u vaspitnom duhu....policajci koji biju hoce da slome kriminalnu bahatost pojedinca, kad je procenjeno da nije u kriminalnoj grupi nego samo nasilnik, a publika sluzi da se prizove svesti i ne krenu istim putem...

Па што не сломише криминалну бахатост неког мало већег лопова,мислим чисто у васпитном духу?

Detitoizacija dovodi do forsiranja agresivnosti, nelogike, to se dalje prenosi na ceo zivot, na stvaranje interesnih grupa, citaj bandi....i na dominaciju bahatih a neukih..

Tako da detitoizacija je jedan vrlo degenerativan proces u cijoj je sustini da spreci postojanje alternativnog, drugacijeg razmisljanja a samim tim i nekih vaznih zahteva u zivotu i uslovima zivota..

Svodjenje ljudi na eksplotacionu stoku , uz olaksanje zakonima o zastiti zivotinja nisu uteha...

Detitoizacija dovodi do forsiranja agresivnosti, nelogike, to se dalje prenosi na ceo zivot, na stvaranje interesnih grupa, citaj bandi....i na dominaciju bahatih a neukih..

Tako da detitoizacija je jedan vrlo degenerativan proces u cijoj je sustini da spreci postojanje alternativnog, drugacijeg razmisljanja a samim tim i nekih vaznih zahteva u zivotu i uslovima zivota..

Svodjenje ljudi na eksplotacionu stoku , uz olaksanje zakonima o zastiti zivotinja nisu uteha...
Jok to dolazi usled izostanka detitoizacije.

Dogod smrdi smrdi kuca sramote na dedinju, sve ce gore da bude

Да бре...ситном лопову су одбијали бубреге али оног крупнијег нису дирали...он је био ''друг члан'' и за њега није важило оно што за обичну рају наводиш.

Па што не сломише криминалну бахатост неког мало већег лопова,мислим чисто у васпитном духу?
Pa dobronamerno pa se bira kome mozes da pomognes kome ne mozes..
Npr tebi niko ne bi nista objasnjavao , jer si takav nedokazan i treba te pustiti da sam udaras glavom o zid dok ti ne dosadi..

Vise nego jasno i onda se oko takvih niko posebno ne bakce..
I tako se i desilo....
Trazis svoje dokaze u odredjenim primerima, teras sve na onu stranu koja ti odgovara, a obicno odgovara novac pa preko novca moc i tako se ne vidi losa socijalna , drustvena osnova....los karakter..

To sto ti mislis da su te drugi oblikovali , to je tvoje opravdanje, ti imas svojih podloga koje vode na onu stranu koja ti se i razvila..
Takav si put trebao da predjes , morao da prodjes i okruzenje ti je to omogucilo, a danas ne bi bilo tako...ne bi ti mogao da bez uslova i predrasuda toliko lutas ...
Ti jesi osecao predrasude ovde, ali ne i tamo gde si odlazio...
Sad svuda ima predrasuda...one su deo obrlacenja nepovezanog coveka...

Исто то и још горе је била и ''титоизација''.
друг тито је твој бог и другог бога немаш,...и немој случајно да помислиш да он није ''највећи,најпаметнији,најбољи....''а ако кажеш на глас да сумњаш у ''реч и дело друга тита'' е онда си награбао,баш као што наводиш у претходним постовима...

Зато ће детитоизација морати да се спроводи по старом добром Српском обичају,преко бурета па 25 го голој г*зици воловском жилом

Jok to dolazi usled izostanka detitoizacije.

Dogod smrdi smrdi kuca sramote na dedinju, sve ce gore da bude
Pa ti moras tako da mislis, zato si antititoista..
Ne bi ti ni malo odgovaralo da radis protiv sebe i da nisi antititoista....kako bi sebi objasnio to sto radis protiv sebe....
Moras tako, da navodis vodu na svoju vodenicu...

Исто то и још горе је била и ''титоизација''.
друг тито је твој бог и другог бога немаш,...и немој случајно да помислиш да он није ''највећи,најпаметнији,најбољи....''а ако кажеш на глас да сумњаш у ''реч и дело друга тита'' е онда си награбао,баш као што наводиш у претходним постовима...

Зато ће детитоизација морати да се спроводи по старом добром Српском обичају,преко бурета па 25 го голој г*зици воловском жилом
To se lako izbegne..
Jasno je iz onog sto si napisao da nije Tito onaj ko brani Tita, nego neki lokalni tupan...pa onda tako i postupis...cutis da tupan nema materijal, a radis ono sto dozvoljava format...
Tu je tvoj problem, ti ne mozes da cutis i da ti tupan izgleda bolji i mocniji od tebe..
Iako ne utice na tvoj zivot..

Ja mogu....uvek sam bio okruzen manje inteligentnim i naucio sam odradim aktivnost i onda vozim dalje...ne najavljujem, ne ocekujem zahvalnost , ne ocekujem razumevanje, ne ocekujem pishkanje u gace devojcica i padanje u nesvest..

Pa ti moras tako da mislis, zato si antititoista..
Ne bi ti ni malo odgovaralo da radis protiv sebe i da nisi antititoista....kako bi sebi objasnio to sto radis protiv sebe....
Moras tako, da navodis vodu na svoju vodenicu...

To se lako izbegne..
Jasno je iz onog sto si napisao da nije Tito onaj ko brani Tita, nego neki lokalni tupan...pa onda tako i postupis...cutis da tupan nema materijal, a radis ono sto dozvoljava format...
Antititoista sam jer to jeste tako.
Vidis i sam gde nas je titoizam doveo.

Al ti i dalje zatvaras oci pred udruzenim zlocinom.

Epstajn je malamaca spram ljudozdera kog obozavate ti i tebi slicni otvoreni ili prikriveni srbomrzitelji

Antititoista sam jer to jeste tako.
Vidis i sam gde nas je titoizam doveo.
Vidim ali nisam siguran da ti vids sebe..
Tacno je da socijalizam ima mane, ne i titoizam...ali to je razlika u definiciji....ono sto ja tumacim kao titoizam sigurno nije ono sto ti tumacis, ti si prilicno zadojen tim kultovima licnosti....smatras to neophodnim...
Ja to ne smatram potrebnim....
Ti to ne prihvatas, zato imas toliki otpor, jer ti je okruzenje i ti sam sklono idolopoklonstvu , ja nemam taj problem, jer sam okruzenje kashirao , njihovu potrebu za idolopoklonstvom vidim isto kao i tvoju...
Oni ne rade na tome, ti radis, zato si antititoista..

Ja to ne moram da radim, mogu tako jer nemam taj nagon, pa mogu da se opustim , ti ne mozes, ako se opustis, odmah skliznes u neki idolopoklonizam...

Ali tema nije o negativu socijalizma...tu itekako imas sta da kazes....sama tvoja ideja sklonosti ka idolopoklonstvu nije vezana za Tita nego za socijalizam, iako ti mislis da je vezana i gajena od Tita i slicnih....to je samo upotreba sklonosti naroda...nije izgradjivanje te osobine..
Ali to ti ne mozes da shvatis, jer bi morao da znas i imas iskustva koja to pokazuju , a to nemas..niti mozes da ih steknes...niti zelis da drmas svoju viziju nekom pricom da narod i bez Tita ima potrebu idolopoklonstva.....

Vidim ali nisam siguran da ti vids sebe..
Tacno je da socijalizam ima mane, ne i titoizam...ali to je razlika u definiciji....ono sto ja tumacim kao titoizam sigurno nije ono sto ti tumacis, ti si prilicno zadojen tim kultovima licnosti....smatras to neophodnim...
Ja to ne smatram potrebnim....
Ti to ne prihvatas, zato imas toliki otpor, jer ti je okruzenje i ti sam sklono idolopoklonstvu , ja nemam taj problem, jer sam okruzenje kashirao , njihovu potrebu za idolopoklonstvom vidim isto kao i tvoju...
Oni ne rade na tome, ti radis, zato si antititoista..

Ja to ne moram da radim, mogu tako jer nemam taj nagon, pa mogu da se opustim , ti ne mozes, ako se opustis, odmah skliznes u neki idolopoklonizam...

Ali tema nije o negativu socijalizma...tu itekako imas sta da kazes....sama tvoja ideja sklonosti ka idolopoklonstvu nije vezana za Tita nego za socijalizam, iako ti mislis da je vezana i gajena od Tita i slicnih....to je samo upotreba sklonosti naroda...nije izgradjivanje te osobine..
Ali to ti ne mozes da shvatis, jer bi morao da znas i imas iskustva koja to pokazuju , a to nemas..niti mozes da ih steknes...niti zelis da drmas svoju viziju nekom pricom da narod i bez Tita ima potrebu idolopoklonstva.....
Ti se pravis blesav pred zlocinima koje je doneo i jos uvek donosi titoizam.
Idolopoklonstvo je sto ga jos ne presele u Kumrovec.

Al ti i dalje zatvaras oci pred udruzenim zlocinom.

Epstajn je malamaca spram ljudozdera kog obozavate ti i tebi slicni otvoreni ili prikriveni srbomrzitelji
Ja ne verujem u idealne ljude...
Postoji ponekad super covek, ali njega treba uociti i razumeti i gajiti...nikako testirati , kako boranija i seljanija misli...
Ceo balkan zivi u tom narodnom duhu , testiranja, iskusavanja....
Totalno nevernicko ponasanje, kao da nisu culi za floskulu iskusavanje djavola....
Izgradjivanje coveka, a iskusavanje je od djavola......

I zato je meni Tito pozitivna licnost jer imam dugogodisnju potvrdu da se drustvo razvijalo na bolje.....
I to na prilicno teskim i zahtevnim mestima...ne materijalnom....

To tebi nije blisko i nece ti nikad biti jasno.
Ali to nije problem problem je sto si nasilan i ne mozes da prihvatis da je nekom jasno a da tebi nikad nece biti jasno...to je problem...
Kad ovako napisem ispada da ti verujes da si daleko pametniji i inteligentniji od svih ljudi na zemlji...

Odmah da dodam , kad vam neki svestenik kaze bog iskusava coveka, odmah mu recite da se ebe u dupe..
Tim recima..
Kad se sablazni onda kazi , pope, eto tebe je sad bog testirao pa ti promisli da li si pao na testu..
Ako mislis da bog iskusava, sad te je iskusavao , ako mislis da djavo iskusava, onda te je djavo iskusavao..

Ja ne verujem u idealne ljude...
Postoji ponekad super covek, ali njega treba uociti i razumeti i gajiti...nikako testirati , kako boranija i seljanija misli...
Ceo balkan zivi u tom narodnom duhu , testiranja, iskusavanja....
Totalno nevernicko ponasanje, kao da nisu culi za floskulu iskusavanje djavola....
Izgradjivanje coveka, a iskusavanje je od djavola......

I zato je meni Tito pozitivna licnost jer imam dugogodisnju potvrdu da se drustvo razvijalo na bolje.....
I to na prilicno teskim i zahtevnim mestima...ne materijalnom....

To tebi nije blisko i nece ti nikad biti jasno.
Ali to nije problem problem je sto si nasilan i ne mozes da prihvatis da je nekom jasno a da tebi nikad nece biti jasno...to je problem...
Kad ovako napisem ispada da ti verujes da si daleko pametniji i inteligentniji od svih ljudi na zemlji...
Ne palamudi.

Imas kult faraona ljudozdera pedofila u sred Dedinja.

Jedan od nas dvojce ga podrzava, a taj nisam ja.

Sasvim je ocigledno ko ovde podrzava dedinjskog antihrista
Evo pitanje za tebe....
Ti si dete dobio posle socijalizma, znaci u ovo po tebi normalno vreme..

Da li si ikad kupio jednu ili vise knjiga o odgajanju deteta ili dece?
Najverovatnije nisi, to je taj Balkanikus koji sve zna..

A u doba SFRJ i Tita, svaka knjizara u mestu od 5000 stanovnika je imala leksikon, knjigu od 1500 strana o nezi deteta od povijanja , naglaseno da se ne iscase kukovi, sto je bila cesta greska u ratna i predratna vremena....do puberteta...

Koje su uobicajene pojave, normalna visina, tezina, ishrana, osnovna nega i paznja, prepoznavanje nekih medicinskih slucajeva kod dece itd itd..

To da li se kupovala, to je do coveka...sigurno da se tvoja porodica nije interesovala za takve stvari....nasledje....a i nisi bio tu , bio si u inostranstvu....imas opravdanja sto mislis da je sve to lose a sve tvoje dobro..

Ali je bio pristup da se omoguci coveku da se upozna i pruzi maksimum od sebe...
Danas je obrnuto , da se uskrati coveku i pruzi mogucnost samo odredjenima i to da pruze ono sto treba a dobiju maksimum....Totalno drugacija logika koja tebi nije jasna....ocigledno ti nije jasna...ni sad ako pet puta procitas nece ti biti jasno sta to ti ne vidis u jednoj recenici...

Ne kenjaj leba ti.

Sad cemo da zaboravimo streljanja bez suda, progone , otimanje imovine, beba u porodilistima, zarad nekakvog leksikona.

Koja si ti muljara, titoisticka ,prava.

Pitanje za tebe.
Koliko si dece izrodio i podigao pomocu leksikona i zasto podrzavas dedinjskog antihrista,faraona,ljudozdera,pedofila?

Poslednja izmena:
Ne trudim se ja da ti promenim misljenje niti da priznas ili spoznas sta jesi...
To je totalno glup pristup, ti si ono sto jesi i radis ono sto moras da radis da bi sebi izgledao uspesniji i pametniji...
Pa jedan od razloga zasto ti se gadi socijalizam je sto nisi mogao pored drugih da ti izgledas uspesno....kao kad je plodna zemlja pa izrastu razne vrste , ali one sporije tesko dolaze do sunca..
E ti si taj sporiji, takva ti genetika..

Ali zato ti odgovara sistem u kome je sve folija a samo prstom busnuto mesto gde ce tebe kao travku da ubodu i onda rastes bez smetnji....koliko kosta taj ubod prstom to je kako se snadjes...

Samo navodim za druge ne za tebe, koliko logika koju imas moze da bude apsolutno sveobuhvatna i istinita tebi , a da je busna kao ribarska mreza...
Uz dovoljan broj takvih , ne moras da placas lobiranje, pustis narod da brani sebe i svoj uspeh ili neuspeh i ko glasniji i ko veca jezicara...

Naravno i pljuvacina sto veca...jer to svodi sve na jacinu glasa i podlost pojedinacnog razracunavanja , danju ili nocu....
Rekoh da je funkcija usrecivanja i zaludjivanja istovremeno naroda da postoji neko ko ce biti kriv...
A tema bez bar jednog Titoiste nema smisla, lici na zenske forume gde zene opanjkavaju muskarce koji su zlo , a ovamo svaka bi rasirila noge cim joj se ukaze prilika...
To ne bi bilo zgodno da siris nogice ovde a da neko vidi...
(ovo poslednje je onako po tvom seljackom ukusu kao da je tesko biti seljacina...nije, okrenes se oko sebe svuda primera, samo copy paste i eto ti)

Можда треба да размислимо и поразговарамо ко је у држави Србији против детитоизације и ко саботира њено спровођење:kafa:
Pa Slobisti Aka desničari.

Nije mi jasno šta se tačno traži od čoveka koji je mrtav već 40 i kusur godina.
Meni nije jasno zašto ti imaš pravo glasa.
Recimo ti si u Svici i ti meni kažeš da mi je dobar AV ?

Back