Detitoizacija (2)

Josip Broz Tito, njegov lik i delo, za Srbe je bio

• Potpuno pozitivan

glasova: 27 19,7%
  • Uglavnom pozitivan

glasova: 15 10,9%
  • Neutralan

glasova: 4 2,9%
  • Uglavnom negativan

glasova: 23 16,8%
  • Potpuno negativan

glasova: 68 49,6%

• Ukupno glasova
    137
12993441_1772076889691006_759778481512882917_n.jpg

Баш је гадан био тај титоизам.Нема приватних извршитеља, нотара и остале паразитске булументе.Дођеш кући, укључиш ТВ а нигде курвештија на тв програму, одеш на посао нико те не малтретира.
Ma mene licno to ne dodiruje, ni tv ni kulvestije, ali ovo za posao to da, kao i za stanovanje , kucni red od 15 do 17, obavezno mir...a i kulturiska ljudi.

Posle 30 godina nevaspitanja tj nemanja ko da vaspita pridosle u grad, jer su gradjani masakrirani, sad dodje stanar iz provoda u 4 ujutro, unutrasnjost , isto je i u bg, i posto je u adrenalinu , krene da busi zidove i namesta police ili neki namestaj, nisam drzao svecu.
Ili dosli njih 4, popili jos po 2 piva, vec je 5h ujutro i onda ajd da istovare do 7 neke metalne sipke...cangr cangr u 5 ujutro...

Ali da uzmem odmah i drugi primer...kobajagi kulturan gradjanin, poreklom sa sela, npr moj cale, dupetom nije mrdnuo da se cuva red i urednost ili tu SFRJ.
Sve gledanje u TV i cekanje nekog drugog..
Cak i tamo gde mogu..
Npr u nasoj zgradi su postojala 100m creva protiv pozarna..ja kao dete kazem, zakljucajte i kad su polomili staklo , zamenite staklo novim, ne kosta puno ....a to treba predsednik stanara, a niko mu ne kaze a on ne razmislja i tako nikom nista..
I tako sve mic po mic, tipicno , a ja mislim tipicno za celu Srbiju, to sam svuda vidjao , samo je pitanje sta....

Jednostavno suvise napredno za narod koji niti je prihvatio neki , neki jesu , niti je branio , niti je mnogo cenio....a meni uopste nije bilo jasno kao klincu zasto im ne znaci nista od toga...ni sad mi nije jasno samo sto sad to objasnjavam zlom u ljudima, zluradoscu , zeljom da budu spolja isti kao sto su iznutra...
To sam video u firmama, dzabe im uredis da manje rade, lakse obaveze, uredjeno sve, nije kao kod japanaca ali ajd kao kod nemaca i samo gledas za par godina kako se vrate na zarozano , unisteno , zapusteno , neuredno , neorganizovano .
Bukvalno , ako se pokvari brava, oni ce skinuti bravu i napraviti od vrata koja su nova kao vrata od svinjca, sa kanapom i ekserom gde da se kaci , kao na selu...
Ili ce se drzati da sija, a da ne funkcionise...zavisi jel pozeraj ili seljoberaj varijanta seljacizma..

Детиоизација друштва и државе је немогућ процес у оваквој застарелој политичкој структури деце и унука КНОЈ-а и ОЗНА-е.

Титоизам и данас живи у оба табора које предводе курте и мурте.

Титоизма има у обе леве опције у обе фракције БИА (бивше УДБ-е), у : 1)неостаљинистима КрезубоСрбијанцима и 2) у неолибералима, левих либерала сада ДругоСрбијанцима !

Када би нестао Титоизам, нестала би и ова Титославија која се оличава у ове две главне конфронтиране фракције проистекле из ЦК за време титове мутљавине од 1964-1974.г. И обрнуто. када би настале ове две фракције зачете у ЦК, нестао би и Титоизам.

Poslednja izmena:
Pa nemas ti Titoizam ovde, mislim da neko stvarno ceni Tita i njegove zasluge, osim mene ijos mozda 20 ljudi ukupno u Srbiji i nek bude do 1000 u SFRJ.

I to ste me vi napravili takvim, jer danas je svako bezvredno stene vrednost , a onda nesto sto je stvarno vredno pljujete , plus istoriju i da ne sirim pricu , nemam kome.

Ali imas pateticare tog vremena, toga ima mozda 100 000 ukupno , ne vise.

I onda ovo sto bi ti da pobijes sve i onda ti ne bi ostao niko , ne bi preostalo na balkanu vise od 100 000 ljudi kad bi cistio po tom svom nacelu sta je Titoista..
Ne verujem ni toliko da bi preostalo kad bi vi sudili ko nije Titoista...to bi bio masakr...genocidni to je ocigledno po definicijama koje se ovde navode za Titoizam.

Dakle sve prema definiciji , ako kazemo postovaoc Tita , onda je ukupno 1000 ljudi.
Ako kazemo podrzavalac celog sistema SFRJ u doba NRJ , posto je to ovde problem, onda je to 100 000 ljudi , pre covida, posle moze da bude hladno i 20 000...
A ako kazemo geneticki povezani sa SFRJ e onda bajo ima tu posla da ubijas i ubijas.
Kazem ne bi preostalo i to po nekim jakim Cetnickim ili Rojalistickim vezama ni 100 000 ljudi...
Otprilike opstali bi samo kraljevska porodica i najblizi rod njihovim konjusarima, generalima i kuvaricama..
I kmetovi na imanjima.

Детиоизација друштва и државе је немогућ процес у оваквој застарелој политичкој структури деце и унука КНОЈ-а и ОЗНА-е.

Титоизам и данас живи у оба табора које предводе курте и мурте.

Титоизма има у обе леве опције у обе фракције БИА (бивше УДБ-е), у : 1)неостаљинистима КрезубоСрбијанцима и 2) у неолибералима, левих либерала сада ДругоСрбијанцима !

Када би нестао Титоизам, нестала би и ова Титославија која се оличава у ове две главне конфронтиране фракције проистекле из ЦК за време титове мутљавине од 1964-1974.г. И обрнуто. када би настале ове две фракције зачете у ЦК, нестао би и Титоизам.
Ах, та неодољива прича о "деци комунизма" која ведре и облаче Србијом.

А у реалности, власници печењара, шофери и недовршени средњошколци заузимају позиције у друштву, доббијају највише функције, завршавају факултете за 1 семестар и докторирају на истим.

Pa nemas ti Titoizam ovde, mislim da neko stvarno ceni Tita i njegove zasluge, osim mene ijos mozda 20 ljudi ukupno u Srbiji i nek bude do 1000 u SFRJ.

I to ste me vi napravili takvim, jer danas je svako bezvredno stene vrednost , a onda nesto sto je stvarno vredno pljujete , plus istoriju i da ne sirim pricu , nemam kome.

Ali imas pateticare tog vremena, toga ima mozda 100 000 ukupno , ne vise.

I onda ovo sto bi ti da pobijes sve i onda ti ne bi ostao niko , ne bi preostalo na balkanu vise od 100 000 ljudi kad bi cistio po tom svom nacelu sta je Titoista..
Ne verujem ni toliko da bi preostalo kad bi vi sudili ko nije Titoista...to bi bio masakr...genocidni to je ocigledno po definicijama koje se ovde navode za Titoizam.

Dakle sve prema definiciji , ako kazemo postovaoc Tita , onda je ukupno 1000 ljudi.
Ako kazemo podrzavalac celog sistema SFRJ u doba NRJ , posto je to ovde problem, onda je to 100 000 ljudi , pre covida, posle moze da bude hladno i 20 000...
A ako kazemo geneticki povezani sa SFRJ e onda bajo ima tu posla da ubijas i ubijas.
Kazem ne bi preostalo i to po nekim jakim Cetnickim ili Rojalistickim vezama ni 100 000 ljudi...
Otprilike opstali bi samo kraljevska porodica i najblizi rod njihovim konjusarima, generalima i kuvaricama..
I kmetovi na imanjima.

Veruj mi jugonostalgicara i titoista (sto svesnih sto nesvesnih) je neuporedivo vise nego sto mislis, mislim hipoteticki sad kada bi Tito vaskrsao i kandidovao se na izborima ili kad bi se odrzao referendum da li zelite da opet zivite kao u SFRJ i u novoj SFRJ verujem da bi velika vecina zaokruzila "DA", pogotovo u Srbiji (za ostale bivse republike i nisam bas tako siguran , pogotovo ne za Hrvatsku i Sloveniju) a to njih i plasi i zato vec decenijama histericno putem medija pokusavaju ljudima da ogade socijalizam, da satanizuju Tita, da rehabilituju cetnike, itd, a narocito je to uzelo maha i dobilo na intenzitetu posle "demokkratskih promena" 2000-te.
Jer sta je sustina cele price, nit njih zanima Tito, nit njih zanimaju cetnici ali ta cetnomanija je krenula i forsiranje cetnika iz razloga ne zato sto su bili monarhisti ili ne znam vise Srbi od partizana vec zato sto su bili antikomunisti a ako su bili antikomunisti to automatski znaci da su bili pro-kapitalisticki orijentisani i za kapitalisticko drustvo i zato je krenula ta manija i to najvise posle 2000. i dolaska pro-zapadnih snaga na vlast jer njima i njihovim gazdama na Zapadu socijalizam je nocna mora i socijalizma se boje vise nego promaje, ono sve moze , mogu i cetnici, mogu i gej parade, mogu i nacionalisti i gradjanisti, mogu i ravnozemljasi i liberali, ma sve moze ali samo socijalizam ne moze i zato smo mi svedoci te histericne nazovi antikomunisticke propagande u poslednjih par decenija, dok imamo i one kao malo umerenije koji onako malo na finiji i diskretniji nacin pokusavaju da indoktriniraju ljude pa kazu kao, eee socijalizam je u sustini dobar ali neostvariv u praksi , ma keve ti , a kako je kod nas funkcionisam 50 godina i to "nije ostvariv u praksi" opet pricaju oni kojima nije ni u interesu da bude ostvariv u praksi i koji se isto uzasavaju neke pravednija i ravnomernije raspodele bogatstava i resursa.

.... socijalizam je u sustini dobar ali neostvariv u praksi , ma keve ti , a kako je kod nas funkcionisam 50 godina i to "nije ostvariv u praksi" opet pricaju oni kojima nije ni u interesu da bude ostvariv u praksi i koji se isto uzasavaju neke pravednija i ravnomernije raspodele bogatstava i resursa.
Социјализам је био такав какав је био,трајао је 45 година, остало је доста иза тог система што смо весело продавали и крцкали 20-30 година после укидања социјализма.

После 40-так година капитализма, у Србији неће ништа остати да Српчићи продају, све ће бити у страном власништву, привреда, шуме, пољопривредно земљиште, енергетика итд.За сада (још) имамо Телеком и ЕПС, мада изгледа да ће и то прећи у страно власништво.

Ja mislim da je socijalizam ostvariv....sada...
Ali ja uopste nisam za socijalizam......svima i sada....
Zatim nisam za socijalizam i zbog nekih drugih stvari.
Ali socijalizam SFRJ je itekako ostvariv danas i da ga niko ne moze bas lako urusiti..
Mislim da ce Kina doci do trenutka u buducnosti kad ce biti moguc SFRJ socijalizam kod nje...ali to je za nekih 40 godina , ne verujem pre...mada kina je cudo..
A za 40 godina mala je sansa da ne nagazi USA ili Rusiju.....Jer isplati se kini da nagazi ako pobedi...a ebiga hoce li pobediti...?

U sustini , probajuci, vezbajuci , skoro svaki sistem je ostvariv...neki skuplje neki jeftinije.ali je ostvariv...
Uz odredjene slobode, i uz odredjene povremene slobode...na zalost..periodicno se moraju neke stvari ukidati...pa vracati , jer ako je opsti narod, onda je opsta svinjarija...tj imamo cikluse koji moraju da se ponavljaju sa evolucijom.

Ovo sve nema veze sa socijalizmom....to je kod svakog sistema i vezano je za ljudski zivot i rast razvoj, seksualno ispoljenje i razmnozavanje...
Naravno , ja necu nikom pricati kako se ostvaruje socijalizam danas, a bukvalna kopiranja socijalizma SFRJ bez tacno odradjenih nekih tacaka ce dovesti do urusavanja, pre ili kasnije...otprilike na 20 do 40 godina...
Jer ne zelim socijalizam...inace malo zaprske...socijalizam SFRJ i pravoslavlje i malo selekcija naroda na malo visi IQ su stvarno lepo ukalupljene ideologije, tj sistem je pitak narodu...(ne moraju da se koriste mnogo jake teorije vladavine da bi bio odrziv).

Ali ima drugih sistema koje bih zeleo , ne jedan, meni svejedno jedan od 20 pozeljnih bi mi bilo ok..

Ima li danas elektropionir i gde može da se nabavi?
u podrumu imam ambalažu ovo drugo izdanje, dosta delova fali

valjak magnet sam izgubio kao prvo
a možda mi ga ćorno neki drugar iza ledja

ima na onim kupimuda sajtovima, uglavnom nekompletno

ko bi rekao da je SFRJ "Ne ljuti se čoveče" problem kompletirati (šah i ne ljuti se)
Ili fale figure od šaha ili ambalaža ili zelena veverica...

ali, u kolekciji značkica falio mi Paja Patak kada smo skupljali, bila nemoguća misija a ja plakao na sav glas iz prodavnice u prodavnicu... pre 4 godine nabavih Pez Paju značkicu, tri komada, bile skuplje poštarine

medjutim set već košta :hvala:
a ja ne prodajem

tudje nećemo - svoje ne damo! :rtfm:

a onda dodjoše ovi
tudje hoćemo svoje nemamo pa slažu utiske sa Baka Oljom, ovi znate lažu a ovi ne lažu, nije važno što 80% obolelih nije primilo vakcinu našli oni 1 slučaj gde vakcina nije pomogla, o uslovima života i higijenskim navikama nisu razmišljali bitno da su dobili priču za laku noć pameti koja im trebala za do kraja života...

Poslednja izmena:
Ja mislim da je socijalizam ostvariv....sada...
Ali ja uopste nisam za socijalizam......svima i sada....
Zatim nisam za socijalizam i zbog nekih drugih stvari.
Ali socijalizam SFRJ je itekako ostvariv danas i da ga niko ne moze bas lako urusiti..
Mislim da ce Kina doci do trenutka u buducnosti kad ce biti moguc SFRJ socijalizam kod nje...ali to je za nekih 40 godina , ne verujem pre...mada kina je cudo..
A za 40 godina mala je sansa da ne nagazi USA ili Rusiju.....Jer isplati se kini da nagazi ako pobedi...a ebiga hoce li pobediti...?

U sustini , probajuci, vezbajuci , skoro svaki sistem je ostvariv...neki skuplje neki jeftinije.ali je ostvariv...
Uz odredjene slobode, i uz odredjene povremene slobode...na zalost..periodicno se moraju neke stvari ukidati...pa vracati , jer ako je opsti narod, onda je opsta svinjarija...tj imamo cikluse koji moraju da se ponavljaju sa evolucijom.

Ovo sve nema veze sa socijalizmom....to je kod svakog sistema i vezano je za ljudski zivot i rast razvoj, seksualno ispoljenje i razmnozavanje...
Naravno , ja necu nikom pricati kako se ostvaruje socijalizam danas, a bukvalna kopiranja socijalizma SFRJ bez tacno odradjenih nekih tacaka ce dovesti do urusavanja, pre ili kasnije...otprilike na 20 do 40 godina...
Jer ne zelim socijalizam...inace malo zaprske...socijalizam SFRJ i pravoslavlje i malo selekcija naroda na malo visi IQ su stvarno lepo ukalupljene ideologije, tj sistem je pitak narodu...(ne moraju da se koriste mnogo jake teorije vladavine da bi bio odrziv).

Ali ima drugih sistema koje bih zeleo , ne jedan, meni svejedno jedan od 20 pozeljnih bi mi bilo ok..

Pa ono sto je sustina je da je jaka i ozbiljna socijalna drzava osnov svega, jednostavno bez jake socijalne drzave ta zemlja nema bas nikakvu perspektivu (znaci moze jedino da skrene u socijalnu nejednakost, eksploataciju, korupciju, kriminal , drustvene podele, nemire, ratove i opstu bedu i to je neminovno).
Recimo zasto su skandinavske zemlje na primer ili ne znam Svajcarska ono reper za blagostanje i standard , pa zato sto imaju jaku i ozbiljnu socijalnu drzavu (iako te zemlje mozda formalno nisu socijalisticke) i zato kod njih vec tako dugo nema ratova, socijalnih nemira, toliko korupcije, kriminala, itd.

Inace verujem i ja da se socijalizam ostvariv kod nas, pa cak i da nije ostvariv u ovom momentu opet treba ici u tom smeru i raditi na tome da bude jer jaka i ozbiljna socijalna drzava i neko relativno opste blagostanje za sve jednostavno nema alternativu i sve drugo vodi u propast i destrukciju.

Sad naravno da je vise nemoguce da se mi vratimo u doba SFRJ i ne znam tamo u 70-te godine proslog veka jer prosto okolnosti su se promenile, sve se promenilo i to vise nije izvodivo ali svakako da bi trebalo da bastinimo neke pozitivne stvari iz tog vremena i da se potrudimo da ih implementiramo danas u nekim novom okolnostima, iako bi najbolje bilo da je ta drzava opstala, da se kontinuitet nije prekidao vec da smo samo nastavili da evoluiramo kao jedno socijalisticko drustvo, mislim da bi do danas zaista daleko dogurali i bez sumnje bili u daleko boljoj situaciji nego sto smo sada.

Tako da ja mislim da je ovde jedino socijalizam i moguc ali sa nekim primesama pravoslavnih, hriscanskih (doduse socijalizam i hriscanstvo su veoma slicne i veoma kompatabilne ideje) i nekih demokratskih vrednosti (u smislu slobode govora, izrazavanja, transparentnosti, visestranacja, itd).

a kako je kod nas funkcionisam 50 godina

Pedeset godina nije....

Ili ćeš i vreme ''obaveznog otkupa'' i vreme nacionalizacije,konfiskacije i svake druge otimačine nazvati socijalizmom?Goli otok i ostale tamnice,...?Jel bio ''socijalizam'' 60-ih godina dok smo još po kućama imali UNR-ine pakete sa ''trumanovim jajima'' i mlekom u prahu...?

da se mi vratimo u doba SFRJ i ne znam tamo u 70-te godine proslog veka jer prosto okolnosti su se promenile, sve se promenilo i to vise nije izvodivo ali svakako da bi trebalo da bastinimo neke pozitivne stvari iz tog vremena

Misliš da se vratimo u vreme ''privrednih reformi'' tj.izvoza radne snage na ''privremeni rad u inostranstvo''...?Podsetiću te da je od njihove zarade ta država i preživljavala nekoliko godina ali danas gastarbajteri više ne prave kuće na sprat sa lavovima u dvorištu...i sad ne možemo da za 5 godina izvezemo 2 miliona radnika...

Ti verovatno misliš na period 70-80,tj na vreme najvećeg zaduživanja sfrj,pogledaj grafikone rasta dugovanja i ogromnog deficita,minimalnog izvoza itd pa onda razmisli jeli to taj ''socijalizam'' koga prizivaš ?

Ako misliš na godine posle 80-e veruj mi da ti ne bi voleo da radiš za 120 $ a guraš se u prenatrpanoj ''radnicima'' fabrici koja je ''gubitaš'' ....stojiš u redu za kesicu kafe ili kutiju deterdženta i da dobijaš 40 litara benzina mesečno dok se drugovi komunisti baškare u mercedesima,senatorima i fiatima 132...i pričaju nam u Dnevniku II da oni znaju da je ''situacija loša ali se sve čini da se dinar stabilizuje i situacija poboljša...da se reši ''situacija'' na Kosovu...'' Dnevnik gledaš ako imaš struje u to doba(restrikcije)...

Ima puno loših stvari a koje su i dohakale tom ''socijalizmu'' ali danas se vešto izbegava sagledavanje cele te nesreće...

Da baštinimo neke pozitivne stvari iz tog vremena?A koje su to pozitivne stvari?
Da studiramo jer je besplatno?I da opet budemo druga na svetu zemlja po broju upisanih studenata i poslednja po broju svršenih ?

Moraš da shvatiš da i ono što je bilo ''potitivno'' je najčešće izvrtano tako da se prevari i sistem i država ...ne bih ti pisao o krađama ''društvene imovine'',proneverama,aferama,korupciji i ostalim izumima socijalizma ...

Poslednja izmena:
Социјализам је био такав какав је био,трајао је 45 година, остало је доста иза тог система што смо весело продавали и крцкали 20-30 година после укидања социјализма.

После 40-так година капитализма, у Србији неће ништа остати да Српчићи продају, све ће бити у страном власништву, привреда, шуме, пољопривредно земљиште, енергетика итд.За сада (још) имамо Телеком и ЕПС, мада изгледа да ће и то прећи у страно власништво.
Ustvari nismo se Bog zna šta ovajdili , najveća srpska privatizacija je prodaja dela Telekoma Italijanima 97' i prodaja Mobtela 2005 ili 06' Telenoru ,a to baš i nisu tekovine druga Kardelja , kako ni treća najveća prodaja Knjaza u Arandjelovcu čije izvore isto nije pronašao drug Stari .Ja ni ne mogu da se setim sada da je neki Socijalistički gigant prodat i da je država zgrnula silne pare,a kamoli da smo ih veselo krckali 20-30 godina .
Imamo pozitivne primere BFC cementare u Beočinu i pivara u Apatinu i Čelarevu , ali to su bili giganti carske K und K industrije u privatnom vlasništu , koje su komunisti oteli , a onda njihovi naslednici prodali strancima , pa ne možemo ni tu govoriti da je to ostalo od moćne jugo-privrede .

Back