Detitoizacija (2)

Josip Broz Tito, njegov lik i delo, za Srbe je bio

• Potpuno pozitivan

glasova: 27 19,7%
  • Uglavnom pozitivan

glasova: 15 10,9%
  • Neutralan

glasova: 4 2,9%
  • Uglavnom negativan

glasova: 23 16,8%
  • Potpuno negativan

glasova: 68 49,6%

• Ukupno glasova
    137
Odmah bih menjao ovu policiju za narodnu miliciju. Ne zanima me ideologija, već rezultati, nivo kriminala, sigurnost.
Meni su smesni oni memovi "Mogao si da klupu da spavas" sto je delimicno tacno , danas ima toliko lopova i kriminalaca da su u stanju da te skinu do gole koze.
Do 90ih mnogi i nisu zakljucavali svoje vikendice , stanove , daleko se opustenije zivelo...

Meni su smesni oni memovi "Mogao si da klupu da spavas" sto je delimicno tacno , danas ima toliko lopova i kriminalaca da su u stanju da te skinu do gole koze.
Do 90ih mnogi i nisu zakljucavali svoje vikendice , stanove , daleko se opustenije zivelo...
QR MOY

Udba je mogla da te izbriše ko da se nikad nisi ni rodio.
Proprati teme gde se spominju kradene bebe

Sta je problem to sam i pre pisao , tako je.
Gde bi Srbija tek danas bila da nema robnu razmenu sa nJemcima ili generalno Evropom.
Ne znam koji idiot misli da Srbiju moze da spasi Rus ili Kinez :hahaha:
Neće niko da spašava Srbiju, to jedino mogu Srbi. Zapravo mogu da pokušaju, jer više ni spasavanje nije tako jednostavno.
Da li si ulazio u tu "razmenu" sa Nemačkom koju pominješ, poznaješ li njen sadržaj? Ili samo prenosiš floskule iz medija koje ne možda ne predstravljaju pravu sliku. Nije svaka razmena ni korisna ni povoljna.

Neće niko da spašava Srbiju, to jedino mogu Srbi. Zapravo mogu da pokušaju, jer više ni spasavanje nije tako jednostavno.
Da li si ulazio u tu "razmenu" sa Nemačkom koju pominješ, poznaješ li njen sadržaj? Ili samo prenosiš floskule iz medija koje ne možda ne predstravljaju pravu sliku. Nije svaka razmena ni korisna ni povoljna.
Sta bi ti menjao , koja trzista , daj predlog ?
Pazi uvoz izvoz sa Njemcima nam je skoro 1:1 a znas li kako je sa Rusima i KInezima koji trebaju da nas navodno spase ? :confused:

Ne može niko da mi priča ništa, ja sam svedok tog vremena, i to onog vremena kad je postajalo sve lošije, one najbolje godine nisam zapamtio. Čak i tad bilo je 100x bezbednije.

Pazi uvoz izvoz sa Njemcima nam je skoro 1:1 a znas li kako je sa Rusima i KInezima koji trebaju da nas navodno spase ? :confused:
Ne nije bilo trik pitanje uopšte, evo ja kao nešto pratim, i ne znam tačno šta je sadržaj te razmene sa Nemačkom, zato sam pitao. Kad bih znao detalje mogao bih da kažem da li je ona dobra ili loša i u kojoj meri.

Ne nije bilo trik pitanje uopšte, evo ja kao nešto pratim, i ne znam tačno šta je sadržaj te razmene sa Nemačkom, zato sam pitao. Kad bih znao detalje mogao bih da kažem da li je ona dobra ili loša i u kojoj meri.
Odgovor je jednostavan , ono sto mozes da napravis i plasiras na to trziste.
Da li nas neko sputava da napravimo privatne fondove i osnujemo privatna preduzeca ?

Saradnja sa Kinom je u najvećoj meri štetna, oni su u poslednjih dvadeset godina i više izvukli ogroman novac iz Srbije. Ko ode da kupi nešto tamo kod Kineza u Blokovima i dobije fiskalni račun, častiću ga, oni izgleda nikakav porez ne plaćaju. To nije slučajno, neko je javio očigledno telefonom tim inspekcijama "nemojte njih da dirate", i to je tako. Neko ima korist od toga na našu štetu. Smederevo u Bor da ne spominjem, to su katastrofa projekti za nas iz puno razloga. Jedino što je bilo povoljno je to što smo dobili te vakcine u momentu kad nije bilo nikakvih vakcina za veći deo sveta. Ali svaka saradnja treba da se odmeri šta se dobija a šta gubi.
Saradnja sa Rusima je u največem delu štetna jer imamo Nis koji plaća rudnu rentu 3%, to je kolonijalna pljačka.

Saradnja sa Kinom je u najvećoj meri štetna, oni su u poslednjih dvadeset godina i više izvukli ogroman novac iz Srbije. Ko ode da kupi nešto tamo kod Kineza u Blokovima i dobije fiskalni račun, častiću ga, oni izgleda nikakav porez ne plaćaju. To nije slučajno, neko je javio očigledno telefonom tim inspekcijama "nemojte njih da dirate", i to je tako. Neko ima korist od toga na našu štetu. Smederevo u Bor da ne spominjem, to su katastrofa projekti za nas iz puno razloga. Jedino što je bilo povoljno je to što smo dobili te vakcine u momentu kad nije bilo nikakvih vakcina za veći deo sveta. Ali svaka saradnja treba da se odmeri šta se dobija a šta gubi.
Saradnja sa Rusima je u največem delu štetna jer imamo Nis koji plaća rudnu rentu 3%, to je kolonijalna pljačka.
KInez ce iskoristiti Srbiju da uzme povoljno sto vec i jeste uzela odredjene grane poslovanja ...
U plodnoj ravnici ce biti najveca fabrika guma na bAlkanu i tako ...
Eto sta znaci kada ti neki ludak pojede zemlju i unzadi je 30 godina ... onda imas autokratu koji plasira ono za sta svi kazu NE.

KInez ce iskoristiti Srbiju da uzme povoljno sto vec i jeste uzela odredjene grane poslovanja ...
U plodnoj ravnici ce biti najveca fabrika guma na bAlkanu i tako ...
Eto sta znaci kada ti neki ludak pojede zemlju i unzadi je 30 godina ... onda imas autokratu koji plasira ono za sta svi kazu NE.
Da zaboravih fabriku guma da pomenem, i to je investicija jako lošeg kvaliteta.
Što se tiče razmene sa Nemačkom, ovo što sam video, a ne znam sve detalje, mada mogu dosta dobro da pretpostavim nije povoljno.
Da bih objasnio zašto, trebalo bi mi dosta vremena stavku po stavku, ali pokušaću kratko, ne znam koliko će biti uspešno.
Svodi se sve na sirovinsku bazu gde su rudne rente sramotno male, ili se svodi na prljave i nisko kvalitetne industrije gde su oni i drugi stranci uglavnom vlasnici toga što se "izvozi". Dakle sistem je ovakav, jeftina radna snaga, jeftina struja, zašto bi Nemac otvorio fabriku za tako nešto kod sebe, kad postoje neki mravi negde na Balkanu za mnogo manje pare. On profit iznosi iz zemlje, dobio je skoro džaba struju, subvencije 5000 po radniku, a taj radnik dobija smešnu platu od koje jedva prežiovljava. Taj "izvoz" ulazi u BDP, ali je problem u tome što Srbija od toga nema ništa, ili ima vrlo malo, profit ide napolje, radnici smešne plate imaju, a porez se ili eskivira ili se plaća vrlo malo, to je praksa ovde. To kako se računa BDP je posebna priča. Da i još nešto. Srbija nema dovoljno struje iz obnovljivih izvora, možda 20-25%, dakle te fabrike koje nam prljaju i smrde, gde radnici rade za klikere troše i prljavu struju i to jeftino koja nije iz obnovljivih izvora i čiju bi potrošnju trebalo maksimalno smanjiti.

A vidim ti si baš radio u realnom sektoru, i na tržištu pa znaš dobro kako sve funkcioniše? Pošto si vrlo pretenciozan, a objašnjenja su ti 4,5 reči u proseku, na novou deteta od 13 godina, i po ceo dan sediš ovde, vidi se da si "very busy man".
Frank ima izraz : pare rade za mene.
Npr moraš obezbediti sebi takav život da se što manje umaras a da imaš dovoljno za sebe.
Npr odeš do radionice i za sat vremena uzmeš 30e a onaj na građevini na suncu radi 6 sati za to.

Back