Detitoizacija (2)

Josip Broz Tito, njegov lik i delo, za Srbe je bio

• Potpuno pozitivan

glasova: 27 19,7%
  • Uglavnom pozitivan

glasova: 15 10,9%
  • Neutralan

glasova: 4 2,9%
  • Uglavnom negativan

glasova: 23 16,8%
  • Potpuno negativan

glasova: 68 49,6%

• Ukupno glasova
    137
Moram da kazem sledece, moja majka koja je stara, uopste se ne bavi politikom, niti zna ko je sps ko je sns, ko je ds , ko postavi koji zakon , ama bas nista...
Ali kao i deca sto po osnovnim skolama biju drugare koji nece da budu cetnici i da se ponekad i oblace i nose kokarde, tako i ona, stalno slusa komsinicu , koja se ovajdila za vojni stan, ali muz joj je bio stvarno odgovoran covek, a ona samo potisnuta seljancura....koja je koristila prilike i mentalitet naroda i ono ajd nadji mi posao za zenu , pa je zavrsila kao dobro placen sudski cinovnik....ali uvek labilna jer je u karakteru torokusha, a to je poseban karakter, nije za ovu temu ali postoji kao odvojen psiholoski profil...

I tako moja majka prenese 20 puta ili 30 puta saslusanu pricu od komsinice, bez ikakvog znanja i bez ikakvog razmisljanja, jos je svedok lepog zivota i nijednog prekrsaja protiv ljudskosti i ekonomske odgovornosti , jer je radila u racunovodstvu pa je imala uvid u ekonomiju preduzeca, koje je posle propalo , a propalo je jer je namerno unistavano od namestenih direktora za vreme Slobe...

Nema ni trunke svesti sta prica, niti ima nameru da spinuje ili iskoristi to sto prica, nego eto , da kaze da i ona cuje ili zna sta se prica ili sta jeste....
Takav je narod....zeli da bude deo zajednistva, i ne razmislja ni sta prica, a nafiluju ga argumentima koje proguta i logicni su kao zaba je zelena, dolar je zelen, zaba jede dolare...

Takvi su srbi u vecini , muski zenski , vecina....pitanje je samo koliko su zadrti....ali nemaju cak ni osnovnoskolsku higijenu i kulturu logickog razmisljanja...
Niti znaju sta je logika, njima je to nesto iz prsta , donosenje odluke ako iz jedne recenice vide nesto sto moze da se doda na nju....a to logika nije...
To je asocijacija....
I sad saberite sta se dobija kad srpski seljober zameni pojmove asocijacija i logika....

Dobija se hiljadu mrzitelja koji umesto Badze , lokalnog probisveta koji je postao mocnik u doba Tita, kao sto moj skolski drug Badza sad postaje mocnik, a pokvaren do daske, eno ga zelenashi u blizini pijace, ali vec sam nacuo da dolazi sa ekipom ojadio je bar tridesetak ljudi preko nasilja, za sav namestaj, ono jad i raja....a ove sto imaju stanove, te je ojadio na finjaka.....u potaji.....
Jos nije postao omiljen u opstini ali je na putu, dva drugara sa kosarke su vec na ti sa Badzom, sto znaci da je bilo nekog mitarenja...
Jos nije postao omiljen u policiji , ali okrecu glavu na drugu stranu....privremeno ...
Ali postace...ovo SNS vreme je zlatno za takve pojedince....u opstini skoro svaki odgovorni inspektor razvija privatni biznis u vezi svojeg inspektorata...

Takav je narod, prica o nekom vremenu nema veze sa tim vremenom nego sa gubitkom i dobitkom u tom vremenu....
Zovite to oportunizam, poltronstvo ili licemerje, svejedno...

Највероватније су Александра убиле удружене усташко-вмро-комунистичке
авети управо због уништавања Србије. Не кажем да Шћепан први није зајебо
ствар али ти злонамерно гро кривице приписујеш њему а то је једноставно
речено ЛАЖ.
koristili su ga dok im je odgovarao , kad su videli da su izvukli maksimum skinuli su ga.

umesto da nakon prvog napravi lepu i kvalitetnu srbiju

a ostatak nek uzmu francuzi ili neko drugi

on hoce hrvate

tesko srbi uhvate neku ravnotezu , uvek idemo iz krajnosti u krajnost
To je zato sto u porodici vladaju jaki odnosi nasilja.....ne mora fizickog ali vaspitnog , psihickog , emotivnog...
To donosi , uz licemerje i oportunizam, bas do tih sklonosti ka ekstremima....
Frustracija donosi pripajanje ekstremima......prvo submisivno pa posle i ekstremno agresivno...

koristili su ga dok im je odgovarao , kad su videli da su izvukli maksimum skinuli su ga.

umesto da nakon prvog napravi lepu i kvalitetnu srbiju

a ostatak nek uzmu francuzi ili neko drugi

on hoce hrvate
Jel zna neko ijednu osobu koja zeli jaku Srbiju??????
Ja danas medju Srbima ne znam nijednu osobu koja zeli jaku Srbiju, zeli jakog sebe, ali ne i Srbiju....
Dok za vreme SFRJ je bilo ljudi koji su zeleli jaku Srbiju.....ne iz seljober grupacije...oni samo pricaju , nikad iskreno ne zele i to se vidi ako provalite njihov blef...

Jel zna neko ijednu osobu koja zeli jaku Srbiju??????
Ja danas medju Srbima ne znam nijednu osobu koja zeli jaku Srbiju, zeli jakog sebe, ali ne i Srbiju....
Dok za vreme SFRJ je bilo ljudi koji su zeleli jaku Srbiju.....ne iz seljober grupacije...oni samo pricaju , nikad iskreno ne zele i to se vidi ako provalite njihov blef...
i ova mapa banovine srbije je pokazatelj da uvek kasnimo

predlozena je NAKON stvaranja banovine hrvatske

Ovo nije tema za to pa se tu ne ukljucujem, jer ovo je demagoska tema...ali ne znaju seljaci sta znaci demagogija i osobine demagogije..

Ukratko necoveku sta god da pricas, on ostaje gluv, on samo ceka da u recima drugih nadje "dokaz" razlog zasto je on u pravu i odmah se makar i nakon 100 svojih nelogicnosti vraca u mod pravicnog i onog starog , pametnice koja sve zna...
Ne postoji zelja da shvati, da prihvati ili da uvazava, postoji samo cilj da nametne i da razori sve ostale, neko to kaze da dominira...razlika izmedju takvog dominiranja i razaranja je minimalna , nekad i ne postoji...

Inace zavadi pa vladaj nije iz Titovog vremena nego iz Cezarovog......a po nekim potvrdjenim teorijama Tito je prilikom prvog koriscenja vremeplova odmah otisao u stari Rim i neki misle da je tamo setao pod likom Tit Sabin, reformator koji je uveo socijalnu pomoc predelima koji dozive elementarne nepogode, koji je zabranio dvostruko sudjenje za isti zlocin i koji je bio protiv epidemije i protekcije koju su imali cinkarosi i dosaptaci, i ukinuo je zakon o zastiti lika cara , jer dela govore bolje od klevetnika...

Antititoisti su proizveli dokumenta koja dokazuju da je medjutim Tito ovekovecen u liku Nerona, koji je zapalio rim , cisto radi kolorita ....

Ljudska masta moze svasta, pa i od Tita da se pravi ustasa....

I na njih i na one Srbe titiote koji do dana današnjeg odbijaju da vide kakve su budaletine isppali podržavajući sotonistu
Mislim da je neki preovlađujući stav u da kažem srpskoj eliti da se prema Brozu i KP i uopšte tom periodu okupacije koja se na odredjeni nacin zavrsava sa famoznom Osmom sednicom CK SKS kad su se srpski komunisti opredelili za napustanje Brozove politike,jeste takav da se Broz jednostavno prepusti zaboravu.Da na njega,njegove partizane ,komuniste i ostale velikohrvate,jednostavno padne prašina bez nekih administrativnih mera.Početkom devedesetih uklonjeni su brojni Brozovi spomenici,promenjena su imena gradova nazvanih po njemu i sl.Istina,još uvek postoje neke ulice koje nose Brozovo ime ali one su uglavnom daleko od gradskih središta i uglavnom u sredinama gde živi romsko stanovništvo.
Takav odnos prema Brozu ima svoje razloge.

Totalno je nebitno koje misljenje imam prema nekom pitanju, npr prema Titu, ako vidim da hokstapleri i oportunisti hoce da koriste neko pitanje da bi se okoristili ili resili svoje imovinsko stanje , a na racun zavadjivanja naroda...

To je sljam i automatski mora covek da bude protiv njih, a necovek, zavisno od sopstvene matematike...

Totalno je nebitno koje misljenje imam prema nekom pitanju, npr prema Titu, ako vidim da hokstapleri i oportunisti hoce da koriste neko pitanje da bi se okoristili ili resili svoje imovinsko stanje , a na racun zavadjivanja naroda...

To je sljam i automatski mora covek da bude protiv njih, a necovek, zavisno od sopstvene matematike...
Nebitno je kakvo je ti imaš "mišljenje" o bilo čemu a ne samo o Brozu.

Mislim da je neki preovlađujući stav u da kažem srpskoj eliti da se prema Brozu i KP i uopšte tom periodu okupacije koja se na odredjeni nacin zavrsava sa famoznom Osmom sednicom CK SKS kad su srpski komunisti opredelili za napustanje Brozove politike,jeste takav da se Broz jednostavno prepusti zaboravu.Da na njega,njegove partizane ,komuniste i ostale velikohrvate,jednostavno padne prašina bez nekih administrativnih mera.Početkom devedesetih uklonjeni su brojni Brozovi spomenici,promenjena su imena gradova nazvanih po njemu i sl.Istina,još uvek postoje neke ulice koje nose Brozovo ime ali one su uglavnom daleko od gradskih središta i uglavnom u sredinama gde živi romsko stanovništvo.
Takav odnos prema Brozu ima svoje razloge.
Po vojvođanskim mestima još imaš ulice nazvane po Lenjinu, Georgi Dimitrovu, Maksimu Gorkom, Ivi Loli Ribaru.
tito verovatno kriv i za to sto mi na godisnjicu nemackog bombardovanja beograda

postavljamo nemacke zastave, bas juce.
Verovatno.
Ustvari 100%.
To je deo istog sotonističkog udruženog zločinačkog poduhvata kao i krađa beba za ljudoždersko pedofilske sotonističke orgije.

'Где беху толик ебудале па да одбране србију од толиких бомбардера ,,, бивших непријатеља .. садашњих савезника ... и обрнуто '

Из Неемиграције

Potpunoje licemerje što nećeš da vidiš da je to što kritikuješ upravo ono što je osnovna karakteristika titiotizma

Potpunoje licemerje što nećeš da vidiš da je to što kritikuješ upravo ono što je osnovna karakteristika titiotizma
Pa ti onda mrzis sebe i deo sebe.....to je zaebano , jer moras da krijes od sebe da mrzis sebe, pa to iskljucuje i logiku i mir i percepciju.
Ozbiljno kazem, u psihologiji ko upadne u taj skripac, da prezire deo sebe, i to nesto sto je uzrok, a ne dozivljaj, osecaj, taj nikad ne moze da se otarasi toga ako ne krene na zestoke psihoterapije....jer mora da se odvoji od caure..

I ljudi , laici ne veruju da takva osoba ne primecuje kod sebe nista od onog sto mrzi...

Tako i ti, pridruzujes neke osobine titoistima, a sam se ponasas po istom tom obrascu oportunizma....samo je dozvoljeno kad ti radis, jer se to zove odgovornost prema porodici ili prema imanju , a prezires kod drugih jer su te ocesali pa te ujeda , neda mira godinama...
Ali stvar nije tako prosta kao sto napisah u poslednjoj recenici.....nego je vise kao u onome na pocetku....totalni rusvaj sa logikom...

Imam ja slican primer u okruzenju, tip koji je namcor, totalno neuvazava interese drugih, a nije toliko ni koristoljubiv, nego zudi za dominacijom..
I onda je problem, posto kad ima neko misljenje ili zelju, on namece , a drugi osecaju stetu i onda ovi sto nisu ratoborni , oni zaobidju budalu...
A oni sto jesu , oni se uhvate na seljacki nacin u raspravu, a to je ono , eeee jebai ga, pa onda cu ja da imam ovoliku stetu a ti mislis Perici lepo i onda taj primer umesto da smiri loptu on okrene u korist drugih, pa od pocetne ideje dodje do ideje nametanja loseg ali da bi ugodio ovima sto su ga seljacki obrlatili...
Sebicluk pokriva titranjem jajaca onima koji mu se pobune ne argumentima nego dozivljajem o situaciji, a ko mu se pobuni argumentima, taj ne moze nista da uradi jer onda proradi zelja da dominira...
Apsurd, ali mislim da nije tako redak...

Poslednja izmena:
Pa ti onda mrzis sebe i deo sebe.....to je zaebano , jer moras da krijes od sebe da mrzis sebe, pa to iskljucuje i logiku i mir i percepciju.
Ozbiljno kazem, u psihologiji ko upadne u taj skripac, da prezire deo sebe, i to nesto sto je uzrok, a ne dozivljaj, osecaj, taj nikad ne moze da se otarasi toga ako ne krene na zestoke psihoterapije....jer mora da se odvoji od caure..

I ljudi , laici ne veruju da takva osoba ne primecuje kod sebe nista od onog sto mrzi...

Tako i ti, pridruzujes neke osobine titoistima, a sam se ponasas po istom tom obrascu oportunizma....samo je dozvoljeno kad ti radis, jer se to zove odgovornost prema porodici ili prema imanju , a prezires kod drugih jer su te ocesali pa te ujeda , neda mira godinama...
Ali stvar nije tako prosta kao sto napisah u poslednjoj recenici.....nego je vise kao u onome na pocetku....totalni rusvaj sa logikom...
Lupetaš.

Back