Detitoizacija (2)

Josip Broz Tito, njegov lik i delo, za Srbe je bio

• Potpuno pozitivan

glasova: 27 19,7%
  • Uglavnom pozitivan

glasova: 15 10,9%
  • Neutralan

glasova: 4 2,9%
  • Uglavnom negativan

glasova: 23 16,8%
  • Potpuno negativan

glasova: 68 49,6%

• Ukupno glasova
    137
Pa gde si ti kad pijuču ovi što nisu dobili stan (a nadali se) pa su sad oni pošteni a vešernice se bre otimale?

Slučaj mog pokojnog ćaleta je vanserijski.
Znao se red kad ko dobija, i odbrojavao ćale sitno... 3, 2, pa 1 i kad je bio medju prvih 10 na spisku - firma prekinula...

Krenulo se u ukrupnjavanje kapitala.
Sve što je Bog dao svima mora da se podeli na par vlasnika a preostala masa ćuti...

A samo treba da postave prosto pitanje: "Izvini buraz, a koj si mi ti?"
Неки су добили стан, а неки нису.Због тих што нису добили стан, антикомунисти много пљују социјализам.Ето, то није ништа ваљало јер 60% људи није добило стан, него само 40%.

У капитализму нико није добио стан, дакле проценат добијања стана је 0%.Но, то је супер антикомунистима и немају примедби.

Cene iz osamdesetih
30 prosečnih plata koštao je “jugo 45 koral”
54 mesečnih zarada bila je cena “lade samare”
75 prosečnih plata stajala je “zastava florida”
912 mesečnih zarada koštao je “bmv 750 IL”
1.231 prosečnih plata bila je cena “mesrcedesa 560 SEC”

Cene danas
18,6 prosečnih plata košta “dačija sandero”
22,5 mesečnih zarada je cena “lade veste”
24,7 prosečnih plata staje “fijat 500L”
125,4 mesečnih zarada je cena “bmv 6 GT”
204,4 prosečnih plata košta “mercedes S klasa
Узмеш кредит и сачекаш годину/две да ти инфлације поједе рату.На крају испадне да си купио ауто за 2 просечне годишње плате.

Узмеш кредит и сачекаш годину/две да ти инфлације поједе рату.На крају испадне да си купио ауто за 2 просечне годишње плате.

Волим што си ово ти написао!:ok:

...има наде да и ти схватиш зашто се урушио ''најнапреднији систем на свету'':hahaha:

А сад нам објасни шта ће да зараде оних 40.000 радника у ''застави'' кад је цену њиховог производа ''појела инфлација''?

Подићи ће и они кредит да исплате лични доходак?

Тако су и радили....

И докле је то могло тако?

Док није ММФ затворио славину и рекао ''нема више кредита''....

Poslednja izmena:
Неки су добили стан, а неки нису.Због тих што нису добили стан, антикомунисти много пљују социјализам.Ето, то није ништа ваљало јер 60% људи није добило стан, него само 40%.

У капитализму нико није добио стан, дакле проценат добијања стана је 0%.Но, то је супер антикомунистима и немају примедби.

Стан се добијао на КОРИШЋЕЊЕ,плаћала се и станарина СИЗ-у становања...

НИКО није ДОБИО стан у власништво...док друг слоба није решио да откупи своју вилу од 600 квм за 2.500 ДМ...онда је дао и простом народу могућност да откупи стан добијен на коришћење...

И није 60 % добило стан...и како би?Фирма изгради/купи 2 стана годишње а има 50 оних који чекају стан...

Није теби јасно које су се махинације правиле око ''доделе стана''

С обзиром да су СВИ ЗАПОСЛЕНИ издвајали % за ''стамбени фонд'' мало је станова изграђено...

Али с обзиром на инфлацију коју си споменуо добро да је нешто и направљено

Tačno. Sada krediti idu u evrima i ima kamata...
То није тачно,кредит је у динарима и тако се и враћа...

Znao se red kad ko dobija, i odbrojavao ćale sitno... 3, 2, pa 1 i kad je bio medju prvih 10 na spisku - firma prekinula...

Знао се ''ред'' наравно:

Прво РВИ

Затим првоборци и носиоци споменице

Уважени чланови СКЈ

Другови директори и њихове секретарице

Корисници ''кадровског стана''

...а за обичног ''самоуправљача'' ако остане какав ''једноипособни комфорни стан,гарсоњера,дорађено поткровље итд''....

Vezuje se za evro...
Нетачно,узми какав уговор па погледај...

Е вала јесте...прво украдеш :hahaha:

Јеси ти приметио да учесници у овој теми имају углавном 20-30 година?

Па они јадни нису ни видели како је тај ''социјализам'' изгледао у стварности...

Одох на пецање,не вреди са децом губити време...

Poslednja izmena:
A sad se placa rata od minimum 250 evra za garsonjeru + porez na nekretninu...
А ипак јако много људи купује стан,више се станова изградило за задњих десет година него за период од 50-е до 90-е

А знаш зашто?

Некад се зграда правила 2-3 године,самоуправљачи нису журили по систему ''не могу да ме плате тако мало колико мало ја могу да радим'':D

Мора да се плати наравно,што ти не даш нешто некоме џабе?

Порез на некретнину није велики,у неким другим државама далеко је већи

Ciganski rezonovati a cuditi se ishodu.

Znas kako pocinje recept za cigansku tortu?

Prvo ukrades deset jaja.
Е вала јесте...

Па они јадни нису ни видели како је тај ''социјализам'' изгледао у стварности...

А ипак јако много људи купује стан,више се станова изградило за задњих десет година него за период од 50-е до 90-е

А знаш зашто?

Некад се зграда правила 2-3 године,самоуправљачи нису журили по систему ''не могу да ме плате тако мало колико мало ја могу да радим'':D

Znas kako, voleo bih da vidim te koji mogu da plate 2.5-3k evra kvadrat...
Porez su drasticno podigli pre nekoliko godina... Ja recimo placam 250evra za 65 kvadrata u centru...

То није тачно,кредит је у динарима и тако се и враћа...
То је тачно, кредити су у динарима.Али имају валутну клаузулу плус још милион обезбеђења, па се везују за евро, франак.

Ja ne znam nikog da nije dobio stan. I svi su otkupili za 5-5000DEM(u zavisnosti od inflacije) pocetkom 90ih.
Један пријатељ мојих родитеља је платио 1500 мартака, али је после тужио ту фирму и морали су да му врате 1400 марака.

А знаш зашто?

Е вала јесте...

Појам немаш.Данас се све спорије гради него пре 30-40 година.Уговарају се накнаде по дану, и реновирање улице траје по годину дана.

A sad se placa rata od minimum 250 evra za garsonjeru + porez na nekretninu...
Ја не знам да ли је неко изгубио друштвени стан због неплаћања станарине.

Знао се ''ред'' наравно:

Прво РВИ

Затим првоборци и носиоци споменице
Колико је бораца из ратова 90-тих добило стан после 2000 године?

Колико је бораца из ратова 1912-1918 године добило стан у капиталистичкој Југославији?

Ja vidis znam puno njih koji su izgubili svoje kuce stanove, fabrike, oranice, a placali sve poreze redovno

Jos i danas im vracaju poreski obveznici otetu imovinu.

Restitucija jos traje

Umesto da se za te namene uvede ekstra porez na stanove otkupljene devedesetih, pa nek plate oni koji su se ofajdili

Подесећаш ме на једну колегиницу-нотарку.Дошла нека баба, умро јој муж, и треба да се расправи заоставштина.То лепо одради нотар, и баби за једну заосталу пензију, наплати трошкове оставинског поступка у већем износу него што износи та заостала пензија.

Баба јој нешто пригговори, а ова јој каже, добро си прошла, знаш ли колики су трошкови поступка на Флориди.

Појам немаш.Данас се све спорије гради него пре 30-40 година.Уговарају се накнаде по дану, и реновирање улице траје по годину дана.
Зграда у центру моје вароши је грађена пуне две године,негде тамо 80-их...

Сада је поред ње изграђена зграда за неколико месеци...

Ja vidis znam puno njih koji su izgubili svoje kuce stanove, fabrike, oranice, a placali sve poreze redovno

Jos i danas im vracaju poreski obveznici otetu imovinu.

Restitucija jos traje

Umesto da se za te namene uvede ekstra porez na stanove otkupljene devedesetih, pa nek plate oni koji su se ofajdili
Нико није изгубио фабрику.Над фабрикама су право својине имала привредна друштва(компаније) и после 1945 године, само је промењен власник тих привредних друштава.

Колико је бораца из ратова 1912-1918 године добило стан у капиталистичкој Југославији?

''Србија није у рату'' рекао друг слоба...и у војној књижици пише ''војна вежба''

Оз рата 99-е познајем двојицу који су добили стан.Стварно га добили,неће морати да га ''откупљују''

Исто добила стан и кћи једног погинулог на Косову 99-е...

Нико није изгубио фабрику.Над фабрикама су право својине имала привредна друштва(компаније) и после 1945 године, само је промењен власник тих привредних друштава.
Ахам...па чија је била штофара Владе Теокаревића.Пре 45-е била је његова....

А јел знаш ти колико је постало ''првобораца'' на основу изјаве два сведока?

Back