Dete i religija

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А како су настали верници?
Сами од себе, или..?
Бог није усађен рођењем никоме.Ако неког не васпиташ да мора да верује, тешко да ће сам од себе постати верник.
,,Како су НАСТАЛИ атеисти?'' Ахахаха, питање је за Осмех дана!
Hoces da kazes da su ljudi u praistoriju objasnjavali sve pojave na naucnim principima ???
Ateizam ne moze bez Boga, mora prvo Bog da postoji, a tek onda ateista da ga negira i da tako nastane...
a ti sada ahahahahaha

Koju humanitarnu pomoc ste dali vi ateisti ?
To sam ti odgovorila na onim zaključanim temama, kao i Zazi, samo, ti nikako da nam kažeš, šta bi sa izveštajem koji si podnela, imal' novih dnevnica, il' ti ukinuli dotacije i rekli- "neš' se ti 'leba najesti od misionarenja po Srbiji", mislim, utanjila si sa temama, otvaraš samo jednu u 2 dana, mora da se smanjio dotok para.

Kako se kod vaseg deteta formirala religijska svest ( bez obzira na religiju ili crkvu kojoj pripada ), da li su roditelji uticali, dete ucilo u skoli, samo se edukovalo...?
Uglavnom ispituju sama jer su po prirodi radoznala,srecom kada vide sta je u pitanju gube interesovanje i instiktivno se sklanjaju od takvih stvari.

Pokusaj navlacenja ucenika u grotlo pokusan je uvodjenjem veronauke u skole ali je propao jer nijedno dete nije htelo da ide na casove

Takodje ko je ateista, kako objasniti detetu religiju i sve sto ide sa njom ?

Prosto.Pokazati mu ljude koji voze najnovije modele audija i bmw-a iz religioznog panteona koji su se zavetovali siromastvu i reci mu da deo njegovog dzeparca koji mu je obecan od tatine i mamine plate mora ici tim ljudima cija jedna guma kosta vise od prosecne plate u zemlji

To sam ti odgovorila na onim zaključanim temama, kao i Zazi, samo, ti nikako da nam kažeš, šta bi sa izveštajem koji si podnela, imal' novih dnevnica, il' ti ukinuli dotacije i rekli- "neš' se ti 'leba najesti od misionarenja po Srbiji", mislim, utanjila si sa temama, otvaraš samo jednu u 2 dana, mora da se smanjio dotok para.

А, шта сад, нема више веганства, само мормонство је у оптицају?

Ko i zazi u ime svih ateista sveta uplatio 1500e, a sada ti racunas da je platio i u tvoje ime. Ja nemam dnevnice, ja dobijam cekove.
Ti se najedes svaki dan leba

Odakle ti ideja da bih JA to smatrala ispravnim?:lol:

A kad smo kod "običnih" vrtića, obdaništa itd:
onog trenutka kada roditelj odluči da da dete na čuvanje nekom drugom (zbog zaposlenosti, socijalizacije deteta ...), mora biti svestan da će mu i ti drugi vaspitavati dete. Ma koliko mi kod kuće učili svoje dete na način koji smatramo ispravnim, ono primećuje, vidi, upija i ono što se događa van njegove kuće - od vaspitačica, kuvarica, servirki, ostale dece, u sredini u kojoj provodi dobar deo dana. Roditelj ne može uvek znati šta se dešava iza kulisa - kakve su vaspitačice, na koju nogu su ustale tog dana, jesu li njihove kvalifikacije validne po njegovom merilu validnosti. Deca su u tom uzrastu isuviše mala da bi odgovorila na sva roditeljska pitanja (šta se dešavalo u vrtiću, šta je ko rekao) a neretko i zaborave šta se zbivalo. Ali, upijaju.

U slučaju crkvenih jaslica, to ima dublju i složeniju podlogu: roditelj ŽELI, tj. svesno bira da mu dete bude u zajednici istih. I kako onda da govorimo, recimo, o zloupotrebi deteta kada takav roditelj iskreno misli da radi dobro i čini sve da svoje dete usmeri putem koji smatra jedinim pravim?

Iz MOG ugla - bilo kakvo versko mantranje malom detetu nije dobro.
Vernik će ti reći da je dobro. Neki vernici će pak tvrditi da to nije dobro i da se to ne radi u njihovoj sredini, ali će se zdušno boriti da dokažu kako je dobro dete od malena učiti veri. Pitanje je samo - KADA, u kom uzrastu, i KOLIKO.
Svi roditelji smatraju da su najbolji roditelji i da čine najbolje svom detetu.

а марксистичко? социјалистичко? демократско?
а дарвинистичко? слободноевропско? капиталвласничко?
има ли особе, родитељ ил не; ко не намеће себе?

Uglavnom ispituju sama jer su po prirodi radoznala,srecom kada vide sta je u pitanju gube interesovanje i instiktivno se sklanjaju od takvih stvari.

Pokusaj navlacenja ucenika u grotlo pokusan je uvodjenjem veronauke u skole ali je propao jer nijedno dete nije htelo da ide na casove

Prosto.Pokazati mu ljude koji voze najnovije modele audija i bmw-a iz religioznog panteona koji su se zavetovali siromastvu i reci mu da deo njegovog dzeparca koji mu je obecan od tatine i mamine plate mora ici tim ljudima cija jedna guma kosta vise od prosecne plate u zemlji

Znaci deca uce od rodjenja.
O kojoj Crkvi pricas ?

Sto si ljubomorna ?

Nisam zaista. Lepo bi bilo da je tako, ali je isuvise nerealno da bih poverovala. Sve i da mi pruzis dokaz, ne bih, jer je to u suprotnosti sa gresnom ljudskom prirodom, a ne verujem u idelane stvari.

Ne možeš, jer nisi sposobna. Svako ko nema ništa protiv genocida nad Jevrejima je debil.

Debil je onaj ko ne vidi da deluju prorocanstva iz Biblije.

A srpski narod ostavi na miru.

Poslednja izmena:
Удружење атеиста Доњег Ћићевца дало је помоћ да се изгради водоводна мрежа у Горњем Ћићевцу!
То је бар јасно!
Nemaš, bre, ti Vanda, pojma, LSD mormoni izgradili vodovod u Ćićevcu, silne pare dali u Srbiju na humanitarne akcije i edukaciju sitne dečice, niki ovdi n'ume da se bavi humanitarnim radom sem njih(čak ni mi što godinama radimo u Crvenom krstu, pa mora Jutica da nas obučava, naravno, uz pristojnu nadoknadu- po sopstvenom priznanju)A, znaš li ti, da ih u svetu ima 14 miliona:eek:(tu uračunjaj i one što ih mrtve pokrštavaju), eee, sila je to, sestro.

Nemaš, bre, ti Vanda, pojma, LSD mormoni izgradili vodovod u Ćićevcu, silne pare dali u Srbiju na humanitarne akcije i edukaciju sitne dečice, niki ovdi n'ume da se bavi humanitarnim radom sem njih(čak ni mi što godinama radimo u Crvenom krstu, pa mora Jutica da nas obučava, naravno, uz pristojnu nadoknadu- po sopstvenom priznanju)A, znaš li ti, da ih u svetu ima 14 miliona:eek:(tu uračunjaj i one što ih mrtve pokrštavaju), eee, sila je to, sestro.
Koliko si ti jedna zlobna osoba, kada se ismejavas sa humanitarnom pomoci.

Мормони? Таки јаки играчи?
Ее, да сам јуче умрЕла, на бих ово ни сазнала, јер у Паклу сигурно не помињу хуманитарне акције мормонске цркве..:((
А ја чула да су ови из удружења атеиста баш хумани. То сам чула на партијском састанку атеистичке странке.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back