Дешавања на релацији Србија-Xрватска!

• Začetnik teme Začetnik teme mi-ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Apsolutno, ali kakvi konvertiti?
Letrika u skladu sa svojim antifašizmom kaže da nacionalnost određuje ime i prezime.

Dobro ti kaže, gde si ti čuo za Srbina koji ima ime Porga Hrvatinić? A ja znam da ima Hrvata koji se zove Daniel Srb. To bi se možda i desilo da su Hrvati od najezde Italijana bežali u Srbiju. Ali nisu, i zato ima Hrvata koji se zovu Đovani Sponza. Isto tako nisu bežali ni od Austrijanaca i zato ima Hrvata koji se zovu Franjo Teutschmann, za Bezjake se zna ko su i kako su nastali i zato ima Hrvata koji se zovu Fran Kurelec. Kako se onda mogu zvati i prezivati Hrvati koji su došli iz Niša ili Prokuplja 1690. godine?

Dobro ti kaže, gde si ti čuo za Srbina koji ima ime Porga Hrvatinić? A ja znam da ima Hrvata koji se zove Daniel Srb. To bi se možda i desilo da su Hrvati od najezde Italijana bežali u Srbiju. Ali nisu, i zato ima Hrvata koji se zovu Đovani Sponza. Isto tako nisu bežali ni od Austrijanaca i zato ima Hrvata koji se zovu Franjo Teutschmann, za Bezjake se zna ko su i kako su nastali i zato ima Hrvata koji se zovu Fran Kurelec. Kako se onda mogu zvati i prezivati Hrvati koji su došli iz Niša ili Prokuplja 1690. godine?

Znam za Srbina imenom Emir
A znam i za Srbina prezimenom Vulin

Ali promašio si poantu: Letrika tvrdi da ti ime određuje nacionalnost: prema tome, Danile Srb moće biti isključivo Srbin, a ne Hrvat - kao što je.
Hoće mu to neko reći? :lol:

Neka se zovu kako god hoće. Samo neka su sad Hrvati i neka se tako ponašaju. Ako mise da su Srbi i nakon više od 400 godina života u Hrvatskoj neka slobodno idu u Srbiju. Što će u Hrvatskoj jer je očito da je nisu prihvatili kao svoju državu i nisu se stopili s njom...

- - - - - - - - - -

Vučić opet ludara... :roll:

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/s...-se-svojom-zemljom-i-ostavite-srbiju-na-miru/

Mozes se kladiti u zivot da u Nemackoj niko nije ozbiljno razmotrio mogucnost da se tu nesto zapali. Prosto, zabole ih stojko.

Има тамо места по хотелима у Далмацији, да презиме, после ће се добро оженити Далматинкама, и решен проблем. Биће рибе, вина, ајме мени...

Neka se zovu kako god hoće. Samo neka su sad Hrvati i neka se tako ponašaju. Ako mise da su Srbi i nakon više od 400 godina života u Hrvatskoj neka slobodno idu u Srbiju. Što će u Hrvatskoj jer je očito da je nisu prihvatili kao svoju državu i nisu se stopili s njom...

- - - - - - - - - -

Vučić opet ludara... :roll:

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/s...-se-svojom-zemljom-i-ostavite-srbiju-na-miru/

То о чему пишеш је постала Хрватска тек у двадесетом веку. До тада је то био део неке веће империје - Мађари, АУ, Краљевина СХС, итд итд

Што се тиче Вучића, збиља - који к***ц сад хоћете?

Има тамо места по хотелима у Далмацији, да презиме, после ће се добро оженити Далматинкама, и решен проблем. Биће рибе, вина, ајме мени...

А не треба им ни сан протекшн.

Идеално.

То о чему пишеш је постала Хрватска тек у двадесетом веку. До тада је то био део неке веће империје - Мађари, АУ, Краљевина СХС, итд итд

Што се тиче Вучића, збиља - који к***ц сад хоћете?

Opet Srbi o hrvatskoj povijesti... :hahaha: :hahaha: Nemaju pojama, a prave se pametni. Nema veće smijurije...

Ono što želimo od prvog dana. Šaljite jedan dio i u Mađarsku, ne samo u Hrvatsku...

Kaže, da ostavimo Srbiju na miru?
A tko dira Srbiju?

- - - - - - - - - -

Opet Srbi o hrvatskoj povijesti... :hahaha: :hahaha: Nemaju pojama, a prave se pametni. Nema veće smijurije...

Ono što želimo od prvog dana. Šaljite jedan dio i u Mađarsku, ne samo u Hrvatsku...

Ali ekipica je u talu. :lol:

Jbt, kolika god munjara bio Zoka, rekao je istinu.

Vučić:
Na ove treće mjere kada ste izvlačili državljane, ne tablice, kad su Srbi morali pješice, oprostite, ali tu nismo mogli ne odgovoriti pošto je to toliko jezivo.
Kakav lažov, strava. :eek:

Poslednja izmena:
Znam za Srbina imenom Emir
A znam i za Srbina prezimenom Vulin
Znam i ja, ali poenta je u tome što on zna kako mu se praded prezivao. Šta imaš protiv srpskog prezimena Vulin? Daj dokaz da nije srpsko. A ja znam i mesto odakle potiče.

Ali promašio si poantu: Letrika tvrdi da ti ime određuje nacionalnost: prema tome, Danile Srb moće biti isključivo Srbin, a ne Hrvat - kao što je.
Hoće mu to neko reći? :lol:
Problem u Danilu Srbu je taj što je neko ispekao pravoslavnog popa na ražnju pa ovaj jadan nije mogao da mu objasni.

- - - - - - - - - -

Sad šaramo malo.. šaljemo jedan deo na Dubrovnik a drugi na Tovarnik. Pa onda kukajte Franji što vam ostavi crevo sa 1000 kilometara granice. Kad zatvorite rupe slede izbeglice na mostu kod Broda, pa onda razna plovila....

Poslednja izmena:
Džepna izdanja tisućljetnih povijesti nisu zanimljiva.

Pa OK. U hrvatskoj povijesti nema ubojstava očeva, kraljeva i sličnih stvari kao u srpskoj istoriji. Nema okupacija od 400 godina pa da se tek onda diže prvi ustanak. Nema "junačkog" bježanja 400km na zapad da bi se "junački" branilo drugi narod i sličnih stvari... Nešto se taj broj 400 kod vas često spominje... :think:

Pa OK. U hrvatskoj povijesti nema ubojstava očeva, kraljeva i sličnih stvari kao u srpskoj istoriji. Nema okupacija od 400 godina pa da se tek onda diže prvi ustanak. Nema "junačkog" bježanja 400km na zapad da bi se "junački" branilo drugi narod i sličnih stvari... Nešto se taj broj 400 kod vas često spominje... :think:

Неко 400 година а неко 1000. Ви не дижете устанак док се нешто само не уруши.

Тактика, нема шта.

Back