Дешавања на релацији Србија-Xрватска!

• Začetnik teme Začetnik teme mi-ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Atomic, pisalo se o tome..Rajsiceva pekara, tako su ubijani Hrvati, danima posle se kroz dvoriste na ulicu mogla videti krv

Visestruka klanja u pekari, budi Bog sa nama(kad to ateista kaze)!:eek: Elem, verujem da je toga bilo, ali ne organizovano i sistematski. Pretera ga sa cifrom od 200 ljudi, mislim, nemojte hiperbolizovati! Krv se mogla liti od jedne osobe, sto je takodje bizarno, ali 200.... necemo sad da licitiramo brojem zrtava. Dakle, individualni zlocini da, organizovani i planski ne.

Visestruka klanja u pekari, budi Bog sa nama(kad to ateista kaze)!:eek: Elem, verujem da je toga bilo, ali ne organizovano i sistematski. Pretera ga sa cifrom od 200 ljudi, mislim, nemojte hiperbolizovati! Krv se mogla liti od jedne osobe, sto je takodje bizarno, ali 200.... necemo sad da licitiramo brojem zrtava. Dakle, individualni zlocini da, organizovani i planski ne.

To je bilo na mestu Rajsiceve pekare, zato se tako i kaze jel, Rajsiceva pekara, ja nisam nigde ni reko da je bilo 200 ljudi, takodjer ne verujem u pricu da su ljudi tamo u pecnici masakrirani (mada je moguce) al znam da su se u dvoristu ubijani ljudi, ne jedan, vec vise, ljudi ovde to znaju, al ne pricaju.

A sta je za tebe individualni a sta planski zlocin? Jel se htelo proterati Hrvate? Je. Jel su se ubijali Hrvati? Jesu. Jesu preostali Hrvati na prostoru SAO Krajine imali velikih problema, proterivani, ubijani, maltretirani? Pa brate dragi jesu, ako to nije planski ne znam sta je.

To je bilo na mestu Rajsiceve pekare, zato se tako i kaze jel, Rajsiceva pekara, ja nisam nigde ni reko da je bilo 200 ljudi, takodjer ne verujem u pricu da su ljudi tamo u pecnici masakrirani (mada je moguce) al znam da su se u dvoristu ubijani ljudi, ne jedan, vec vise, ljudi ovde to znaju, al ne pricaju.

A sta je za tebe individualni a sta planski zlocin? Jel se htelo proterati Hrvate? Je. Jel su se ubijali Hrvati? Jesu. Jesu preostali Hrvati na prostoru SAO Krajine imali velikih problema, proterivani, ubijani, maltretirani? Pa brate dragi jesu, ako to nije planski ne znam sta je.
Nisu to radili Srbi.
To su radili bolesni ljudi.

Rekli smo Srbija nije ratovala protiv Hrvatske.
Da je Srbija imala regularnu vojsku, i da je ratovala protiv Hrvatske, do Vukovara ne bi ni došlo.
Ta vojska bi zaobišla Vukovar, i nastavila dalje.
Naravno govorimo o okolnostima da smo zaista ratovali. Srećom nismo.

Nije Hrvatska toliko neozbiljna drzava, da se to zaista desilo ucinili bi sve da rasvetle slucaj i pronadju vinovnike.

Planski zlocin velikih razmera je svakako Ovcara, zato se i neretko uzima kao primer i specifikum rata u Hr. Srecom, desila se samo jedna Ovcara....

Poslednja izmena:
Nije Hrvatska toliko neozbiljna drzava, da se to zaista desilo u tolikoj meri ucinili bi sve da rasvetle slucaj i pronadju vinovnike.

Planski zlocin velikih razmera je svakako Ovcara, zato se i neretko uzima kao primer i specifikum rata u Hr. Srecom, u Hr nije bilo zlocina tako velikih razmera.

Pa cela ta situacija je bilo nesto planski, od trena kad je pala prva granata, ne razdvajam sad taj slucaj posebno, bilo je i drugih mesta gde su se cinili zlocini, recimo Velepromet.

Poslednja izmena od moderatora:
I da to u vreme dok je gorelo po Hrvatskoj niko ne objavi tada , vec se cekalo na 2015 - tu?
Ma , idite molim vas "stovane komsije" ...
Ako ste znali onako sa zapaljenim gumama u pocetku "dubrovackih dogadjanja" i sa onim snimcima koji su isli na BBC pocetkom `91 - ve gde se vide video snimci sahrana , a na njima Pravoslavni krst i pisano cirilicom , a u audio prilogu se cuje o "sahranjivanju nastradalih Hrvata" , priznajemo vam da ste dobili propagandni deo , ali o nekom junackom delu - mrka kapa ...
Da nije onog "civila na tenku koji pobednicki ulazi u napusteni i nebranjeni Knin one `95 - te" , njegovih aviona iz Avijana , svapskih donacija u oruzju i municiji , onih 3 milijarde koje su poslate iz Vatikana nakon priznanja , plus donacije koje su stizale iz "napustenih kasarni ex JNA" , svakodnevnih dogadjanja naroda na Beogradskim ulicama u vreme kada su se oni malobrojni srecnici koji su se zvali "zaposleni" vracali sa posla i one medjusobne srpske halabuke u vreme kada je bilo najpotrebnije jedinstvo u cilju odbrane i drzavnog i ekonomskog statusa , tesko da bi se sve stvari odigrale kako su se odigrale ...
Al` sta je tu je ...
Zivot tece dalje ...
Bar za prezivele ...

Odgovarao sam Atomicu, sasvim normalan post, zasto je obrisan ne znam

Uglavnom da opet ne duzim, tamo se zlocin desio, u kolikom razmeru ne znam

A i nije sve crno belo kako mislite, ima jos mesta a o kojima su izvestaje pisale strane neke organizacije (ima na netu ali je jako tesko naci) i spominju se jos neka mesta za koja malo ljudi zna a gde je bilo zlocina

Odgovarao sam Atomicu, sasvim normalan post, zasto je obrisan ne znam

Uglavnom da opet ne duzim, tamo se zlocin desio, u kolikom razmeru ne znam

A i nije sve crno belo kako mislite, ima jos mesta a o kojima su izvestaje pisale strane neke organizacije (ima na netu ali je jako tesko naci) i spominju se jos neka mesta za koja malo ljudi zna a gde je bilo zlocina

Neka se pravosudni organi pozabave time, a ne rekla-kazala na forumima. To nigde ne vodi.....

Neka se pravosudni organi pozabave time, a ne rekla-kazala na forumima. To nigde ne vodi.....

E pa sad, ako se nesto napise, ne znaci da je rekla kazala, rekla kazala je i kad se nesto negira zar ne.

Uglavnom zasto nema interesa za neke stvari, ja ne znam, pa tako je i u Srbiji sa mnogim stvarima, zato je naivno kad kazes, da je to bilo Hrv bi ovo ili ono...jbga ne funkcionise to bas tako, zivis u Srbiji, to si mogo vec nauciti, kreni samo od Jasenovca ako shvatas sta ocu da kazem.

E pa sad, ako se nesto napise, ne znaci da je rekla kazala, rekla kazala je i kad se nesto negira zar ne.

Uglavnom zasto nema interesa za neke stvari, ja ne znam, pa tako je i u Srbiji sa mnogim stvarima, zato je naivno kad kazes, da je to bilo Hrv bi ovo ili ono...jbga ne funkcionise to bas tako, zivis u Srbiji, to si mogo vec nauciti, kreni samo od Jasenovca ako shvatas sta ocu da kazem.

Ja to znam, ali ovakva trucanja i piskaranja po forumima samo zbunjuju ljude. Sta mislis kako je tek zrtvama? Niko ne misli na zrtve, svima sluze kao monete za potkosurivanje.

Sa druge strane vrlo je jasno zašto Hrvatska nema interesa da procesuira svoje zločince.

Ako nista drugo, neizmerno mi je drago sto je Srbija po tom pitanju najvise ucinila. Nemaju pravo da nam spocitaju bilo sta.

- - - - - - - - - -

Da...ovo je najveca istina nazalost

Da, pomenu ih tu i tamo kad treba zgrnuti poneki politicki poen, raspirivati mrznju, u predizbornog ciklusu, sve u svemu, jako los i nemoralan odnos prema zrtvama....

Ako nista drugo, neizmerno mi je drago sto je Srbija po tom pitanju najvise ucinila. Nemaju pravo da nam spocitaju bilo sta.

Pet puta sam pročitala ove dve rečenice i nikako ne mogu da ih dovedem u logičnu, uzročno- posledičnu vezu: učinili smo najviše, a nemamo prava da prigovaramo. :eek:
Ko je ovde lud?
Jedino što je logično je radost dotičnog što smo požurili da kaznimo nevine, to razumem.

Pet puta sam pročitala ove dve rečenice i nikako ne mogu da ih dovedem u logičnu, uzročno- posledičnu vezu: učinili smo najviše, a nemamo prava da prigovaramo. :eek:
Ko je ovde lud?
Jedino što je logično je radost dotičnog što smo požurili da kaznimo nevine, to razumem.

Ne shvatas, mi imamo, oni nemaju, obraz nam je cist. Svako treba da pocisti svoje dvoriste, mi smo na dobrom putu da to ucinimo prvi.

Ne shvatas, mi imamo, oni nemaju, obraz nam je cist. Svako treba da pocisti svoje dvoriste, mi smo na dobrom putu da to ucinimo prvi.

I oni takvi se izvukoše bez kazne. Oni takvi uđoše u EU. A nas poštene zeza ko i kako hoće ( pa i Hrvati između ostalog ). To naše izvinjavanje i procesuiranje zločina svi shvataju kao priznanje krivice a ne kao čin normalnih odgovornih ljudi. Nikada ali zapamti nikada ni oni ni Albanci ni Bošnjaci neće priznati da su činili zločine u većem broju prema Srbima. Naročito ne da su to radili organizovano. Samo mi to priznajemo. I to nam je velika greška. Za njihsu Tuđman,Gotovina i slični heroji. A kod nas političari otvoreno pljuju po Republici Srpskoj i borbi srpskog naroda. Kod njih nema Nataša Kandić,Sonja Biserko i sličnog ološa.

To nije rezon, za njih ne važi ona Didroova: Čestitog čoveka poštuju čak i oni koji to nisu. Njima da se dokazujemo?

Ne, sebi! Znas dobro da nismo nevini u tom ratu, prema tome trebamo se odnositi prema toj cinjenici. Jel bi ti volela da raznorazni koljaci i monstrumi setaju slobodno ulicama? Ja ne bih! Zasluzuju adekvatne kazne za svoja nedela, a oni(u ovom slucaju Hrvati) su duzni da procesuiraju zlocince iz svojih redova. Ukoliko to ne ucine, gore po njih! Sve strane moraju shvatiti da nije dobro za njihovu decu da ratni zlocinci izbegnu ostricu pravde.

I oni takvi se izvukoše bez kazne. Oni takvi uđoše u EU. A nas poštene zeza ko i kako hoće ( pa i Hrvati između ostalog ). To naše izvinjavanje i procesuiranje zločina svi shvataju kao priznanje krivice a ne kao čin normalnih odgovornih ljudi. Nikada ali zapamti nikada ni oni ni Albanci ni Bošnjaci neće priznati da su činili zločine u većem broju prema Srbima. Naročito ne da su to radili organizovano. Samo mi to priznajemo. I to nam je velika greška. Za njihsu Tuđman,Gotovina i slični heroji. A kod nas političari otvoreno pljuju po Republici Srpskoj i borbi srpskog naroda. Kod njih nema Nataša Kandić,Sonja Biserko i sličnog ološa.

Da, oni čak i u pogledu zločina imaju pun nacionalni konsenzus, to je istina. Ja verujem u neku nebesku pravdu, kad-tad će doči, ničija nije gorela doveka. Da li su Ameri pre 7. oktobra mogli da zamisle Rusiju u Siriji? Pa još ovako uspešno?
Da ne lupam floskule, ali, kolo sreće se zaista okreće. Samo polako.

- - - - - - - - - -

Ne, sebi! Znas dobro da nismo nevini u tom ratu, prema tome trebamo se odnositi prema toj cinjenici. Jel bi ti volela da raznorazni koljaci i monstrumi setaju slobodno ulicama? Ja ne bih! Zasluzuju adekvatne kazne za svoja nedela, a oni(u ovom slucaju Hrvati) su duzni da procesuiraju zlocince iz svojih redova. Ukoliko to ne ucine, gore po njih! Sve strane moraju shvatiti da nije dobro za njihovu decu da ratni zlocinci izbegnu ostricu pravde.

:lol: Pa, nisu učinili! I, šta im se desilo? Ušli u EU. Cela istorija im počiva na zločinu.

Poslednja izmena:
meni svejedno..ja sam spreman..problem su ovi tvoji..sprem te se..sprem te..samo zevaju..nikako da se spreme..a vid mene..rođen spreman..deder uvežbaj ti tu svoju buraniju..nemo da i proleće dočekaju ne spremni..:per:

Jedna reč, nepismenjakoviću! Ne se samo ispred glagola piše odvojeno, sa par izuzetaka.
:lol: Jesi li spreman da nešto naučiš ili se samo bubecaš u prazno?

Nisu to radili Srbi.
To su radili bolesni ljudi.

Rekli smo Srbija nije ratovala protiv Hrvatske.
Da je Srbija imala regularnu vojsku, i da je ratovala protiv Hrvatske, do Vukovara ne bi ni došlo.
Ta vojska bi zaobišla Vukovar, i nastavila dalje.
Naravno govorimo o okolnostima da smo zaista ratovali. Srećom nismo.

a ja dao dokaze da je ratovala...:rtfm:

Back