Дешавања на релацији Србија-Xрватска!

• Začetnik teme Začetnik teme mi-ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a ja dao dokaze da je ratovala...:rtfm:

koje dokaze ;) pa ja sam bio vojnik SFRJ,ne Srbije,pitao si za poginule i ranjene vojnike,e sad svaka republika je brinula o svojima,oni koji su iz Srbije,padaju na teret Srbiji,onaj Makedonac zadavljan na tenku,se vodi kao poginuo u JNA tamo,bosnjaci koji su bili u JNA na Vukovaru,dobijaju beneficije mozda tamo,kazem mozda,znam za oficire Nanica i Halilovica da su bili na Vukovaru

Ivo,u Junu,Julu,Oktobru pa cak i Novembru mewsecu 1991,po kasarnama,udaljenim,tipa Kosovo ili Makedonija,jos je bilo Hrvata,iz tih dalekih mesta nisu lako mogli pobeci
Potom ih se pustilo da odu,i Bosnjake i Hrvate,avionom iz Skoplja recimo za Bgd,pa odatle na granicu sa Hrvatskom,kopneno,to je bio medjudrzavni dogovor...zasto ne avionom iz Bgd na Pleso u Zgb,neznam,nego preko Iloka,verovatno da ih odmah ubace na prve linije u Slavoniji
Ali,leto 1991,i rana jesen,dok je kod tebe tamo od Borova do Osijeka kuvalo uveliko,drugde je bilo mirno,i bilo je jos uvek svih nacija u JNA

koje dokaze ;) pa ja sam bio vojnik SFRJ,ne Srbije,pitao si za poginule i ranjene vojnike,e sad svaka republika je brinula o svojima,oni koji su iz Srbije,padaju na teret Srbiji,onaj Makedonac zadavljan na tenku,se vodi kao poginuo u JNA tamo,bosnjaci koji su bili u JNA na Vukovaru,dobijaju beneficije mozda tamo,kazem mozda,znam za oficire Nanica i Halilovica da su bili na Vukovaru

Ivo,u Junu,Julu,Oktobru pa cak i Novembru mewsecu 1991,po kasarnama,udaljenim,tipa Kosovo ili Makedonija,jos je bilo Hrvata,iz tih dalekih mesta nisu lako mogli pobeci
Potom ih se pustilo da odu,i Bosnjake i Hrvate,avionom iz Skoplja recimo za Bgd,pa odatle na granicu sa Hrvatskom,kopneno,to je bio medjudrzavni dogovor...zasto ne avionom iz Bgd na Pleso u Zgb,neznam,nego preko Iloka,verovatno da ih odmah ubace na prve linije u Slavoniji
Ali,leto 1991,i rana jesen,dok je kod tebe tamo od Borova do Osijeka kuvalo uveliko,drugde je bilo mirno,i bilo je jos uvek svih nacija u JNA

moraš priznati da ste imali medisjku blokadu..u to vrijeme..Makedonac na duši svome komandiru...žao mi čovjeka ..jednostavno je bio na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme da se njega pitalo sigruno bi otišao za Makednojiu....događa se..ima jedan snimak Borisava Jovića(imam ga snimljenog obrisan je sa youtube-a)..dao je izjavu ovakvu...Slovenija nije u interseu Srbije..ali u Hrvatskoj ima Srba..kad odemo iz Slovenije sa Hrvatima ćemo lako..govori li to nešto?znaš i sam da je propaganda radila sve u 16.."srbi svi i svuda".."svete srpske zemlje".mi spašavamo Jugoslaviju -srpski političari koji su dolazili u RH bacali koske(navedi mi i jednog političara iz RH koji je bacaop koske po srbiji)...JNA je prestala postojati kad je napustila Sloveniju..a znas i sam da se SFRJ sastojala od 6 republika i 2 pokrajine..
što se tiče Borova sela ..bio sam tamo..ima snimak gdje pužemo po žitu( to sam ti vec rekao)..znaš i sam da je zadaća policije bila da razoruža teroriste-(pod pojmom terorista je svatko tko ima oruzje vojnog porijekla i diže pobunu)u Borovu je tzv.JNA okrenula cevke i pucala po nama..u to doba jos smo imali zapovijed da se po tzv.JNA..ne puca..(istina i nismo bas imali s čime)..
Vukovar je priča za sebe i ta nam je rana jos otvorena i neće nikad,nikad, zacijeliti( išao sam 2x u proboj ali bili ste prejaki-nismo uspijeli)..tamo je tzv.JNA klekla i politički i vojno..
što se tiče maldih vojnika ..u to vrijeme centar za njihovo spašavanje je bio u tvornici "Mara"..prema zapadnom dijelu Osijeka-prema podravskjoj magistrali..bio sam neko vrijem 10-15 dana i tamo.svaki,ali svaki( koji je uspio pobjeći) je imao da bira da ode gdje god hoće-nove patike,trenirke-donji veš..neki su ostali ..sjećam se jednog Slovenca-on je ostao poginuo je-bio je iz Kranja...da rezimiramo..ono sto davno pišem..da smo mi Hrvati imali upola onoga od oružja sto ste imali VI...do rata ne bi nikad došlo..NIKAD...ali eto koristili ste resurse tzv.JNA..i dogodilo se to što se dogodilo...sad svaki za se travu pase...

Poslednja izmena:
moraš priznati da ste imali medisjku blokadu..u to vrijeme..Makedonac na duši svome komandiru...žao mi čovjeka ..jednostavno je bio na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme da se njega pitalo sigruno bi otišao za Makednojiu....događa se..ima jedan snimak Borisava Jovića(imam ga snimljenog obrisan je sa youtube-a)..dao je izjavu ovakvu...Slovenija nije u interseu Srbije..ali u Hrvatskoj ima Srba..kad odemo iz Slovenije sa Hrvatima ćemo lako..govori li to nešto?znaš i sam da je propaganda radila sve u 16.."srbi svi i svuda".."svete srpske zemlje".mi spašavamo Jugoslaviju -srpski političari koji su dolazili u RH bacali koske(navedi mi i jednog političara iz RH koji je bacaop koske po srbiji)...JNA je prestala postojati kad je napustila Sloveniju..a znas i sam da se SFRJ sastojala od 6 republika i 2 pokrajine..
što se tiče Borova sela ..bio sam tamo..ima snimak gdje pužemo po žitu( to sam ti vec rekao)..znaš i sam da je zadaća policije bila da razoruža teroriste-(pod pojmom terorista je svatko tko ima oruzje vojnog porijekla i diže pobunu)u Borovu je tzv.JNA okrenula cevke i pucala po nama..u to doba jos smo imali zapovijed da se po tzv.JNA..ne puca..(istina i nismo bas imali s čime)..
Vukovar je priča za sebe i ta nam je rana jos otvorena i neće nikad,nikad, zacijeliti( išao sam 2x u proboj ali bili ste prejaki-nismo uspijeli)..tamo je tzv.JNA klekla i politički i vojno..
što se tiče maldih vojnika ..u to vrijeme centar za njihovo spašavanje je bio u tvornici "Mara"..prema zapadnom dijelu Osijeka-prema podravskjoj magistrali..bio sam neko vrijem 10-15 dana i tamo.svaki,ali svaki( koji je uspio pobjeći) je imao da bira da ode gdje god hoće-nove patike,trenirke-donji veš..neki su ostali ..sjećam se jednog Slovenca-on je ostao poginuo je-bio je iz Kranja...da rezimiramo..ono sto davno pišem..da smo mi Hrvati imali upola onoga od oružja sto ste imali VI...do rata ne bi nikad došlo..NIKAD...ali eto koristili ste resurse tzv.JNA..i dogodilo se to što se dogodilo...sad svaki za se travu pase...
Nismo mi imali.
Imali su Stjepan Mesić, Ante Marković, Veljko Kadijević, Antun Tus....
"Zašto JNA nije razoružala sve paravojne formacije u Hrvatskoj uoči sukoba.

– Uoči mog odlaska sa funkcije ministra odbrane, Kadijević koga sam ja predložio za novog ministra, rekao mi je: „Ništa se krupnog u Armiji i državi neće učiniti bez tebe“. Mislim da je u tom času bio iskren, ali on nije bio general odluke, već izvršavanja. Nije verovao u sposobnost JNA da izvrši svoju ulogu i smatrao je nepotrebnim da se u Jugoslaviji zadržavaju oni narodi koji to ne žele. Nažalost, kada sam to spoznao – bilo je kasno. Moj je stav bio da je ustavni zadatak JNA bio zaštita teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka, sve dok se narodi u Jugoslaviji drugačije ne dogovore. Bez ulaženja u raspravu ko hoće napolje, a ko hoće da ostane u Jugoslaviji. Datum 25. januar 1991. je dan kojim je definitivno počelo rušenje Jugoslavije. Tragičan promašaj JNA sa onim filmom o ilegalnom uvozu oružja u Hrvatsku, snimali su film umesto da spreče taj uvoz."
http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Milosevic-je-slomio-JNA.lt.html

Poslednja izmena:
Nismo mi imali.
Imali su Stjepan Mesić, Ante Marković, Veljko Kadijević, Antun Tus....
"Zašto JNA nije razoružala sve paravojne formacije u Hrvatskoj uoči sukoba.

– Uoči mog odlaska sa funkcije ministra odbrane, Kadijević koga sam ja predložio za novog ministra, rekao mi je: „Ništa se krupnog u Armiji i državi neće učiniti bez tebe“. Mislim da je u tom času bio iskren, ali on nije bio general odluke, već izvršavanja. Nije verovao u sposobnost JNA da izvrši svoju ulogu i smatrao je nepotrebnim da se u Jugoslaviji zadržavaju oni narodi koji to ne žele. Nažalost, kada sam to spoznao – bilo je kasno. Moj je stav bio da je ustavni zadatak JNA bio zaštita teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka, sve dok se narodi u Jugoslaviji drugačije ne dogovore. Bez ulaženja u raspravu ko hoće napolje, a ko hoće da ostane u Jugoslaviji. Datum 25. januar 1991. je dan kojim je definitivno počelo rušenje Jugoslavije. Tragičan promašaj JNA sa onim filmom o ilegalnom uvozu oružja u Hrvatsku, snimali su film umesto da spreče taj uvoz."
http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Milosevic-je-slomio-JNA.lt.html

tzv.JNA nije imala ovlasti za razoružavanje nelegalnih formacija..to je imao samo SZUP...(SZUP je bio zadužen i za sprečavanje djelovanja i namjera nasilnog ugrožavanja i rušenja uređenja države, terorizma i organiziranog kriminala bez obzira na to jesu li osobe državljani Republike Hrvatske ili stranci.)usput onako..a zasto po tovme u srbiji nisu razoružavane paravojne formacije..ja sam u to vrijeme bio pripadnik S(Z)UP-a..SRH...mene nije mogao nitko razoružati, osim ako nisam prekršio neku od disciplinskih mjera..a to nisam..:bye:

Poslednja izmena:
Iwo [email:
Jim@;31211186]tzv.JNA[/email] nije imala ovlasti za razoružavanje nelegalnih formacija..to je imao samo SZUP...(SZUP je bio zadužen i za sprečavanje djelovanja i namjera nasilnog ugrožavanja i rušenja uređenja države, terorizma i organiziranog kriminala bez obzira na to jesu li osobe državljani Republike Hrvatske ili stranci.)usput onako..a zasto po tovme u srbiji nisu razoružavane paravojne formacije..ja sam u to vrijeme bio pripadnik S(Z)UP-a..SRH...mene nije mogao nitko razoružati, osim ako nisam prekršio neku od disciplinskih mjera..a to nisam..:bye:

Jesu, ali samo one koje su ugrozavali javni red i mir. Ko se sa sleperima i oruzjem direktno uputio u Hr, nije imao nikakav problem, "dapace", ohrabrivan je i siroko odobravan takav model ponasanja. Niko ih nista nije pitao, delovali su kako su hteli. To je jedna od najvecih zamerki koje sam imao na racun JNA. U vise navrata sam ostro prekoravao takvu praksu, sve sto sam dobio od staresina je "cuti i ne talasaj momak".

Poslednja izmena:
Jesu, ali samo one koje su ugrozavale javni red i mir. Ko se sa sleperima i oruzjem direktno uputio u Hr, nije imao nikakav problem, "dapace", ohrabrivan je i siroko odobravan takav model ponasanja. Niko ih nista nije pitao, delovalo su kako su hteli. To je jedna od najvecih zamerki koje sam imao na racun JNA. U vise navrata sam ostro prekoravao takvu praksu, sve sto sam dobio od staresina je "cuti i ne talasaj momak".

recimo Željko Ražnjatović..prije 2,5-3 godine sam pisao(ovdje) da sam bio svjedok prodaje oružja u Tenji...ostrašćeni rodoljubi nisu vjerovali..a Manolić prije par mjeseci potvrdio..nekome je rat-brat..meni nije bio...i opet kažem..ne ponovilo se..

- - - - - - - - - -

Ti imaš dokaz da su Srbi u Bosni ratovali...:zper:

imam Đuka ...imam..i to dobar.***

Poslednja izmena od moderatora:
recimo Željko Ražnjatović..prije 2,5-3 godine sam pisao(ovdje) da sam bio svjedok prodaje oružja u Tenji...ostrašćeni rodoljubi nisu vjerovali..a Manolić prije par mjeseci potvrdio..nekome je rat-brat..meni nije bio...i opet kažem..ne ponovilo se..

Arkan je velika riba, pripadnik tadasnjeg DB-a, njemu je bas sve bilo dozvoljeno. Ovde sam aludirao na sitnis, "zute", "bele" i raznorazne pausalce koji su po svom nahodjenju arcili po Hr. Takvih je bilo mnogo, i previse za moj profilisani vojnicki ukus. Pripadnici SDG su se ako nista drugo aktivno borili. Skupo su naplacivali svoje usluge, ali su se zaista borili. Bili su solidno obuceni, dobro opremljeni i puni ratnog elana. Odradili su veliki posao u Slavoniji, ne racunajuci kradje i potencijalne zlocine.

Ovi ostali..... nista, njet, jadac..... secam se da su nam samo jednom pomogli neki vikend ratnici u ciscenju terena nakon pada Mitnice. Nekoliko dobrovoljaca nam se prikljucilo i zajedno smo unistili jedan hrvatski polozaj koji je tvrdoglavo pruzao otpor tri dana. Secam se komentara jednog krezubog coklomudera, bilo je nesto u fazonu "batice zajebi, ovde moze da se zagine":hahaha: Da paradoks bude sto veci, puzali su skoro sve vreme, cak i kad su bili u zaklonu.:hahaha:

Poslednja izmena:
Meni baš naprotiv nije.

To je zato sto si kompleksas, vise te brine tudje nego svoje dvoriste kontas

I oni takvi se izvukoše bez kazne. Oni takvi uđoše u EU. A nas poštene zeza ko i kako hoće ( pa i Hrvati između ostalog ). To naše izvinjavanje i procesuiranje zločina svi shvataju kao priznanje krivice a ne kao čin normalnih odgovornih ljudi. Nikada ali zapamti nikada ni oni ni Albanci ni Bošnjaci neće priznati da su činili zločine u većem broju prema Srbima. Naročito ne da su to radili organizovano. Samo mi to priznajemo. I to nam je velika greška. Za njihsu Tuđman,Gotovina i slični heroji. A kod nas političari otvoreno pljuju po Republici Srpskoj i borbi srpskog naroda. Kod njih nema Nataša Kandić,Sonja Biserko i sličnog ološa.

Kao sta sam i napiisao...

- - - - - - - - - -

Secam se komentara jednog krezubog coklomudera, bilo je nesto u fazonu "batice zajebi, ovde moze da se zagine":hahaha: Da paradoks bude sto veci, puzali su skoro sve vreme, cak i kad su bili u zaklonu.:hahaha:

:worth::hahaha::hahaha::hahaha::lol:

Makedonac koji je bio u Splitu na tenku je, hvala Bogu, živ i zdrav u Makedoniji.
Poginuo je stražar kod ulaza u komandu, po nacionalnosti Makedonac, a ubili su ga pripadnici JNA iz zgrade komande, kako bi napravili incident i legalizovali svoja tadašnja i kasnija divljanja.

Makedonac koji je bio u Splitu na tenku je, hvala Bogu, živ i zdrav u Makedoniji.
Poginuo je stražar kod ulaza u komandu, po nacionalnosti Makedonac, a ubili su ga pripadnici JNA iz zgrade komande, kako bi napravili incident i legalizovali svoja tadašnja i kasnija divljanja.
nisam znao..
imaš neki dokaz..:think:
ok..ispravka..pronašao sam..
Prilikom demonstracija je došlo do nasilja, odnosno do znamenitog juriša mase na oklopni transporter prilikom koga je njegova posada napadnuta. Pri tome je jedan od članova posade davljen, a što je zabilježeno televizijskim kamerama. Zbog te snimke, koja je obišla svijet, često se pogrešno navodi da je upravo Sašo Gešovski bio zadavljen. U stvarnosti je u tom trenutku došlo do kraće razmjene vatre između vojnika i pripadnika hrvatskog MUP-a; jedan od metaka je pogodio Gešovskog koji je poginuo. Sukob je brzo zaustavljen dogovorom o prekidu vatre.

Poslednja izmena:

ja postavio dokaz..
Prilikom demonstracija je došlo do nasilja, odnosno do znamenitog juriša mase na oklopni transporter prilikom koga je njegova posada napadnuta. Pri tome je jedan od članova posade davljen, a što je zabilježeno televizijskim kamerama. Zbog te snimke, koja je obišla svijet, često se pogrešno navodi da je upravo Sašo Gešovski bio zadavljen. U stvarnosti je u tom trenutku došlo do kraće razmjene vatre između vojnika i pripadnika hrvatskog MUP-a; jedan od metaka je pogodio Gešovskog koji je poginuo. Sukob je brzo zaustavljen dogovorom o prekidu vatre.Ovdje nije rečeno čiji je metak..ali zna se da je bio sa srpske strane..u to vrijeme "mi"nismo imali zapovijed da ulazimo u sukobe sa tzv.jna..i to nam je bila greška-teška..da smao sasjekli problem u startu..ne bi bilo s tzv.jna problema...ali eto..grešku-tešku smo i platili teško..
ako hoćeš link reci..

Poslednja izmena:
ja postavio dokaz..
Prilikom demonstracija je došlo do nasilja, odnosno do znamenitog juriša mase na oklopni transporter prilikom koga je njegova posada napadnuta. Pri tome je jedan od članova posade davljen, a što je zabilježeno televizijskim kamerama. Zbog te snimke, koja je obišla svijet, često se pogrešno navodi da je upravo Sašo Gešovski bio zadavljen. U stvarnosti je u tom trenutku došlo do kraće razmjene vatre između vojnika i pripadnika hrvatskog MUP-a; jedan od metaka je pogodio Gešovskog koji je poginuo. Sukob je brzo zaustavljen dogovorom o prekidu vatre.Ovdje nije rečeno čiji je metak..ali zna se da je bio sa srpske strane..u to vrijeme "mi"nismo imali zapovijed da ulazimo u sukobe sa tzv.jna..i to nam je bila greška-teška..da smao sasjekli problem u startu..ne bi bilo s tzv.jna problema...ali eto..grešku-tešku smo i platili teško..
ako hoćeš link reci..

Genocid.....

Pa dobro sta bi ti hteo, ajde da cujemo?

eeeeee...nesmem da ti kažem( al to su samo lepe stvari..al neki bi mogli da ih pogresno protumače:per::hahaha:)...nek ostane ovako kako je za sada..uskoro ćemo nas dvojica rame uz rame..da branimo srbiju od "Turaka"...jel ti vidis da Orban šalje vojnike na granicu sa Srbijom..nasi najavili da spuštaju rampu..tj.postalvjaju žicu..čini mi se da će srbija biti sabirni centar...gadno..gadno...:D

Poslednja izmena:
Iwo [email:
Jim@;31218635]eeeeee...nesmem[/email] da ti kažem( al to su samo lepe stvari..al neki bi mogli da ih pogresno protumače:per::hahaha:)...nek ostane ovako kako je za sada..uskoro ćemo nas dvojica rame uz rame..da branimo srbiju od "Turaka"...jel ti vidis da Orban šalje vojnike na granicu sa Srbijom..nasi najavili da spuštaju rampu..tj.postalvjaju žicu..čini mi se da će srbija biti sabirni centar...gadno..gadno...:D

Znaci osuda i izvinjenje nisu dovoljni, ok mozda odsteta?:hahaha: Evrici vrte gde burgija nece.

Kroz kukuruzi sve u Hr, nemoj da brines, voda sama nadje put.:per:

Neam pojma, za svaki slucaj ostavi broj deviznog racuna, mozda ti neko iz altruizma uplati crkavicu. Jesu tebi bese urnisali kucu i ispisali "svasta nesto"?
aj da su samo urnisali..zasrali su sve do kvaka na vratima..ma..nije mi jasno kako je samo prošao onaj zadnji vod koji je **** po kući..e,da i jos su mi našarali na kuću..ustašo zaklat cemo te..ali su je i zapalili..al dobro to je bila vikendica u Aljmašu..:hahaha:

Back