Dermatologija

Pitanje za dermatologa

Prvi put sam na forumu, imam problema sa neurodermatitisom, bar je to dijagnoza za svrab koji sam imala na šakama i u predelu vrata ranijih godina. U zadnjih godinu dana kada sam nervozna ili pod stresom na koži lica a najviše oko očiju pojavljuje mi se crvenilo i svrab. Koža posle te prve burne reakcije izgleda kao spržena. Koristila sam razne kapi za oči, masti , tablete ali mi sve to jako slabo pomaže. Molim za savet jer mi to jako smeta jer radim na radnom mestu gde radimo sa strankama a ja sam sva crvena natečenih očiju. Mislila sam da idem u centar za eliminaciju alergija ali ne znam da li bi to nešto pomoglo s obzirom da je reakcija na nervnoj bazi. Hvala unapred

hmmm....ti si alergicar kao i ja..i ja imam slicnih problema,a za to koristim jednu mast od koje mi je mnogo bolje.preporucujem je i tebi posto vidim da imas problem...ima je u svim apotekama i zove se "JOMELOP"...inace to je mast za opekotine,ali za i sve vrste upala i inafekcija.I nije skupa :D

PROTOPIC

Ovo je podatak koji ja imam, nisam konktaktirao ovu apoteku ali sam dobio ovo od clana ovog foruma, uzeo sam za svaki slucaj ako Novitil ne bude davao rezultate. Za Novitil nisam siguran da moze da se nabavi u Srbiji.

Imam vitiligo evo vec 5 godina,prvo se pojavio samo oko ociju i tada sam uzeo tablete bez naziva u privatnoj ordinaciji u zgradi Genex.Sve sam radio po uputstvu i kada je pocelo povlacenje,ja sam prestao da pijem.Sledeceg leta sam sve ponovio,ali nisam izgurao do kraja,delovi koji su se popunili su ostali popunjeni a vitiligo se vise ne siri.Zadnji put kada sam zvao ordinaciju niko se nije javio,ne znam da li uopste rade jos uvek,ali ovog puta idem do kraja i realno mislim da je moguce ukloniti vitiligo skroz

Imam vitiligo evo vec 5 godina,prvo se pojavio samo oko ociju i tada sam uzeo tablete bez naziva u privatnoj ordinaciji u zgradi Genex.Sve sam radio po uputstvu i kada je pocelo povlacenje,ja sam prestao da pijem.Sledeceg leta sam sve ponovio,ali nisam izgurao do kraja,delovi koji su se popunili su ostali popunjeni a vitiligo se vise ne siri.Zadnji put kada sam zvao ordinaciju niko se nije javio,ne znam da li uopste rade jos uvek,ali ovog puta idem do kraja i realno mislim da je moguce ukloniti vitiligo skroz

kao prvo bio si neozbiljan,kao drugo posalji mi na pp ime ordinacije i preparat kako se zove..

hmmm....ti si alergicar kao i ja..i ja imam slicnih problema,a za to koristim jednu mast od koje mi je mnogo bolje.preporucujem je i tebi posto vidim da imas problem...ima je u svim apotekama i zove se "JOMELOP"...inace to je mast za opekotine,ali za i sve vrste upala i inafekcija.I nije skupa :D

i tebi je Jomelop stvarno pomogao za neurodermatitis?
Bez ljutnje,ne bih se kladio u to,kao prvo nije mu to ni indikacija..nije caroban lek za upale i infekcije i ne siri dezinformacije..cudi me da ovo nisu moderisali..

Fuj, daleko bilo. Ali naravno, poslusacemo savet cim pre.....

Moja zdrastvena kultura mi nalaze da bar na 6 meseci proveravam zube i mladeze...
Posebno apelujem na zdrastvene radnike,koji po fazonu 'nije mi nista i nece mene' cesto prenebegavaju cinjenicu da izvrse ili samokontrolu ili kontrolu kod kolega dermatologa...
U januaru je bio kolega Giuseppe Argenziano,jedan od osnivaca dermatoskopije i ovlasceni instruktor na medjunarodnom nivou,koji nas je edukovao o ranim simptomima benignih i malighnih lezija i promena,sve o dermatoskopiji,nas par kolega je dobilo medjunarodne diplome,sertifikate..sada je to postala cela nauka...tako da se sada vrlo ozbiljno prilazi tome i nema vise 'odokativnih'pregleda,sa aparatom dermatoskopom je mnogo bolja dijagnostika,jer je i samo uvelicavanje vece i bolje,od ljudskog oka...
U svakom slucaju apel,da se na vreme prekontrolisu sve promene,bilo sta sto vam je sumnjivo na telu a ima pigmenta,nareckano,veceg obima,drugacije boje i ko ima u anamnezi da je neko ranije u porodici imao kozne malignitete...i naravno stari dobar savet...maximalno izbegavajte Sunce...

Postovanje!
Moje pitanje bi bilo da li losion klindamicin 1% (koji koristim ujutru za lice) ima antibiotik u svom sastavu? Mislim...mozda sam se glupo izrazila "ima antibiotik"...ali sam laik sto se farmakologije tice.
Unapred zahvalna na odgovoru!

Postovanje!
Moje pitanje bi bilo da li losion klindamicin 1% (koji koristim ujutru za lice) ima antibiotik u svom sastavu? Mislim...mozda sam se glupo izrazila "ima antibiotik"...ali sam laik sto se farmakologije tice.
Unapred zahvalna na odgovoru!

Sam Klinadmycin je antibiotik,prepisuje se od 1% ili 2%..nema glupih pitanja..postoji i modernija terapija,ako te zanima javi se na pp,ovde se ne pise terapija,sa valjanim razlogom,pozdrav

Back