Dermatologija

Da li neko zna nešto o Rosocei ili povremenom crvenilu lica nakon promene temperature(iz hladnog u toplo ili obrnuto),konzumiranja alkohola i tople i začinjene hrane itd.Zanima me da li ta bolest može da se leči i kako?

Poslednja izmena:
Pozz svima... Imam 15 godina i na licu su pocele da mi se pojavljuju bubuljice..... Koristio sam puni krema ( Skinorem,seba med kolekciju) al nisam primetio neke rezultate....
Jel bih mogao nekako prirodnim putem da ih otklonim (smanjim) .... Ne bih da stavljam "hemiju" na lice jel je pocela da mi se peruta koza.... Jel treba voditi racuna o ishrani?
Imate li neke savete ?

Pozz svima... Imam 15 godina i na licu su pocele da mi se pojavljuju bubuljice..... Koristio sam puni krema ( Skinorem,seba med kolekciju) al nisam primetio neke rezultate....
Jel bih mogao nekako prirodnim putem da ih otklonim (smanjim) .... Ne bih da stavljam "hemiju" na lice jel je pocela da mi se peruta koza.... Jel treba voditi racuna o ishrani?
Imate li neke savete ?

Pozdrav,ja i ti smo istih godina :)
Ja sam prosao svasta sa bubuljicama,sad sam na Roakutanu vec 2 mjeseca.
Iz svog iskustva ne bih ti preporucio da stavljas svakakve kreme na lice,jer ja sam od kad su pocele da mi se pojavljuju (mozda od 12 god.) koristio sve i svasta,svakakve kreme i pored toga,ove godine mi se desilo ogromno pogorsanje,kada sam i prvi put posjetio dermatologa ali isto mi je bilo sve gore i gore od tih krema.
Nijedna krema ne moze sprijeciti nastanak novih akni,a tesko da moze i ijedan lijek (mislim na tablete) sem Roakutana.
Ukoliko bubuljice budu izlazile ti to ne mozes sprijeciti.
Ishrana tu i tamo nije mnogo bitna,manje slatkoga i mlijecnih proizvoda (mlijeko,jogurt) uglavnom.
Moj savjet ti je da ne koristis previse kao sto kazes "hemije",mozes kupiti sapun od kozjeg mlijeka on je za regeneraciju koze,a imas i sapun od kozjeg mlijeka sa dodatkom pivskog kvasca,pivski kvasac je za uklanjanje akni.Ne ocekuj cuda,da odmah ti se maknu,lijecenje akni je dosta dugo,mada vjerovatno ti nemas puno akni.Pozdrav :)

Pij cajeve od korena maslacka jer cisti krv i pij kombinaciju nevena ,koprive ,hajducke trave ( regulisu hormone u telu ) - po 50 grama svakog uzeti izmesati zajedno i na dva dcl vrele vode stavi ravnu kafenu kasicicu caja,nek odstoji 5 minuta i popij.
Svaki dan pij oko litru tog caja + 2 solje od maslacka ( koren maslacka se stavi u hladnu vodu,zagreva i nek vri 3 minuta) pa procediti i piti .Sve bez secera .Tako oko nedelju dana ,pauza tri dana pa opet i videces poboljsanje sigurno
Inace te cajeve u prodavnici zdrave hrane mozes da kupis

Da li neko zna nešto o Rosocei ili povremenom crvenilu lica nakon promene temperature(iz hladnog u toplo ili obrnuto),konzumiranja alkohola i tople i začinjene hrane itd.Zanima me da li ta bolest može da se leči i kako?

Imas dosta o tome na internetu,ukucaj na google i mozes dosta naci.Mogu ti ja na pm ako te zanima poslati jedan forum gdje su razmjenjivali iskustva o ovoj bolesti.

Ima li bilo koga ko je sredio plitke rupice od akni bilo kako ali ne da je cuo, video slike, citao??
Jedino što bi moglo da pomogne jeste hemijski piling trihlorsirćetnom ili glikolnom kiselinom izvršen isključivo u nekoj dermatološkoj (ne kozmetičkom salonu) ordinaciji.To je jedan od retkih tretmana koji daje dobre (ne čini čudo po pitanju fleka) rezultate pored mikrodermoabrazije.

Poslednja izmena:
Jedino što bi moglo da pomogne jeste hemijski piling trihlorsirćetnom ili glikolnom kiselinom izvršen isključivo u nekoj dermatološkoj (ne kozmetičkom salonu) ordinaciji.To je jedan od retkih tretmana koji daje dobre (ne čini čudo po pitanju fleka) rezultate pored mikrodermoabrazije.

Ne znam kako mislis ne cini cudo po pitanju fleka.Hemijski piling je jedan od najboljih metoda za uklanjanje fleka od bubuljica

E problem je sto sam ja razumela da TCA samo ublazava, a ne uklanja oziljke... Flekice su mi manji problem jer se sve manje vide, ali se uzasno plasim sto se tice rupica,,, Da li ovaj piling moze da ih ukloni ako su plitke i jako sveze? Preporuka doktora? z:)

E problem je sto sam ja razumela da TCA samo ublazava, a ne uklanja oziljke... Flekice su mi manji problem jer se sve manje vide, ali se uzasno plasim sto se tice rupica,,, Da li ovaj piling moze da ih ukloni ako su plitke i jako sveze? Preporuka doktora? z:)
Naravno, bez preporuke lekara ništa.Pazi, TCA će ublažiti ožiljke od akni što je uglavnom dovoljno da se smanji njihova vidljivot na koži(radi se nekoliko piling u odgovarajućim razmacima).Ukoliko se radi o dubljim ožiljcima onda se oni popunjavaju hijaluronskim filerima.

vec nekih mjesec dana imam fleke po tijelu ,tj samo po stomaku ,osim jedne na ledjima. nisu prevelike ,kruznog su oblika i pojavile su se sve od jednom .znaci sto se pojavilo u startu to je to ,kasnije nisam primjetio nove.uglavnom uopste me ne svrbe i ponekad su bledje nego inace ,ali se ne povuku skroz . e sad bio sam kod porodicnog koji mi je propisao pressing i ukoliko se ne povuku za 10 dana ,dobicu uputnicu za dermatologa .uglavnom pijem te tablete evo 4-ti dan i za sad ne primjecujem poboljsanje pa me zanima kakva bi dijagnoza mogla biti ,jer o alergiji se ocigledno ne radi ,u pitanju je neko kozno oboljenje?? pozz

Ćerki moje prijateljice je pomogao pregled i krema kod prof. Milojevića, ima ona šašava reklama za unuka na tv. Ona je svašta probala i bila kod raznih dermatologa, a lice joj je bilo sve gore i gore. Naravno da je i ishrana jako važna,obrati pažnju i sklanjaj kosu s lica... Srećno

Back