Dermatologija

Seboreja ne moze da dovede do opadanja kose,jer seboreja predstavlja stanje koze koje se karakterise vecim lucenjem lojnih zlezda.

Sto se lecenja tice koriste se samponi koji regulisu lucenje sebuma.

Meni je dijangostikovan neki oblik psorijaze na laktovima i svasta su mi preporučivali za mazanje. Trazila sam po netu neke prirodne lekove za psorijazu i našla arganovo ulje za koje do tad nisam čula uopšte. Saznala sam da je ulje bogato vitaminom E i da je osnova krema za psorijazu. Kupila sam dve bočice ulja i mazala se skoro mesec ipo dana i prošla mi je psorijaza na laktovima. Koza na laktovima je obnovljena i meka. Sad se samo mackam arganovim uljem.

E i ja imam jedno pitanje u vezi tableta, pa da ne otvaram sada novu temu...

Pre mesec dana sam isla kod koznog lekara zbog bubuljica i on mi je dao neke losione da mazem i da pijem dovicin mesec dana...I kada sam otisla na kontrolu, posto mi to nije nista pomoglo, on mi je rekao da nastavim sve isto jos dva meseca i da dodjem na kontrolu... Jos ga ja pitam jel i kapsule da pijem, i on kaze da...A neki su mi rekli da ne pijem to vise i da ce mi organizam postati imun na antibiotike od tolike kolicine i da prekinem sa tim... I da, imam 14 godina... Znaci, da li i dalje da pijem dovicin ili ne?

Možda ovo i nije tema..ali imam ozbiljan problem,lice osuto bubuljicama.Probala sam mnogo preparata i ishod je bilo još gore lice,bila sam kod par dermatologa,savetovali su mi da promenim ishranu,ni to nije pomoglo....Sada samo izbegavam fotoaparate jer znam šta će se isticati na tim fotografijama....U društvu su me počeli ismevati...kao da je to nešto što niko nema....Frka..može neki savet??

Možda ovo i nije tema..ali imam ozbiljan problem,lice osuto bubuljicama.Probala sam mnogo preparata i ishod je bilo još gore lice,bila sam kod par dermatologa,savetovali su mi da promenim ishranu,ni to nije pomoglo....Sada samo izbegavam fotoaparate jer znam šta će se isticati na tim fotografijama....U društvu su me počeli ismevati...kao da je to nešto što niko nema....Frka..može neki savet??

Moze,idi na pregled kod ginekologa i dermatologa,zajedno neka se angazuju da ti pomognu oko izlecenja. ;)

Ja sam, takoreci, pripravnica na Forumu, pa sada tek saznah da postoji pod Zdravstvom i ovo...
dermatologija.
Naime, vise od 3o godina ima vitiligo. Probala sam sa svim mogucim lekovima, mastima uglavnom, ne vredi. I iz Svajcarske sam dobijala.Nista.
Odem kod dermatologa u Nisu, zalim se na svoju bolest i te bezuspesne kreme. On kaze, prvo to nije bolest, to jeste estetki nedostatak ali od tog se ne umire, a posto se nezna uzrok nema ni leka!.Tako sad lakse podnosim taj svoj estetski nedostatak.

Citam ovde da se ljudi zale na psirijazu. Nedavno sam cula da zelena glina, koja se kupuje u prpodavnicama zdrave hrane, pomaze...volela bih da je to tacno.

Dugo nisam bila na Forumu i tek sada sada sam videla dve privatne poruke koje se odnose na lek za kondilome kondilome. Taj preparat se zove PAPILOMA, krema potpuno je prirodna i sto je najvaznije, garant pomaze.Ja sam ga koristila, a onda sam razglasila gde god sam mogla..Meni je bilo dovoljno dve te kutijice i kada sam otisla na kontrolu,lekarka nije mogla da veruje. Moja mamaga je koristila za ranicu na grlicu materice, i bas joj je pomogao.
A onda sam narucilajos neke preparate od njih i mogu vam reci odlicni su. Imaju neku kremu za kozna oboljenja, odlicna je, a posle nekoliko godina i bacenih para konacnosam se resila gljivica na noznim noktima zahvaljujuci nekim njihovim preparatima.

Poslednja izmena od moderatora:
Moj muz ima ceo zivot problem sa atopijskim dermatitisom. Kad je odrastao, zadrzalo mu se po licu tj. javljaju se crvene krastice, bubuljice, sta vec koje jako svrbe. Nema gde nije bio i sta sve koristio...Nedavno je bio kod novog dermatologa koja je rekla da je to po licu rozacea. Posle prve kutije Orvagila mu se malo smirilo, posle opet isto...Sve se desava u nekim naletima...I po temenu dobije te krastice.

Vidim da se na forumu pominjao neki dr Sher iz Dzordza Vasingtona. Da li neko zna da li on radi jos tamo ili negde privatno?

Moj muz ima ceo zivot problem sa atopijskim dermatitisom. Kad je odrastao, zadrzalo mu se po licu tj. javljaju se crvene krastice, bubuljice, sta vec koje jako svrbe. Nema gde nije bio i sta sve koristio...Nedavno je bio kod novog dermatologa koja je rekla da je to po licu rozacea. Posle prve kutije Orvagila mu se malo smirilo, posle opet isto...Sve se desava u nekim naletima...I po temenu dobije te krastice.

Vidim da se na forumu pominjao neki dr Sher iz Dzordza Vasingtona. Da li neko zna da li on radi jos tamo ili negde privatno?

Radi u Dzordza Vasingtona. Zavod za kozne bolesti.

Za dermatologa,

Imam 20 godina, vec cetiri god imam velike potkozne bubuljice na bikini zoni, licu, ledjima i od skoro ispod pazuha. To su podkozne bolne upale, a kada gnoj izadje na povrsinu ostaju na kozi otvorene rane, a zatim fleke tamno braon boje. Bila sam kod raznih dermatologa, pila antibijotike, mazala razne kreme, maske, losione... i to veoma disciplinovano, cak menjam jastucnicu na svaka 3 dana, ali nista nije pomoglo. Dijagnoza koju su mi postavili je: na licu- Acnae vulgaris, a na bikini zoni i ispod pazuha- Hydradenitis supuratina. Takodje su mi dali i terapiju koja relativno prija mom licu, ali ne i bikini zoni jer tu koristim Zorac i Pantenol krem. Mene sve od Zorac-a svrbi i konstantno se cesem kao da imam vaske, poludecu, ali mi je moj dermatolog rekao da je to normalno i da nastavim da mazem. Razmisljam se da idem da uzmem bris sa ovih upaljenih delova, molim vas kazite mi Vi sta mislite?
Unapred zahvalna

Hitno trebam pomoc!Koliko sam foruma pretrazila i nikako do odgovora a net mi kao olaksava zivot il ga ne koristin na prawi nacin!!!
Moje ruke su zaista dlakave i zelim da se resim te grive....Ako je kome na umu laser nek preskoci a takodje ne bih ni depilaciju koja boli....Ja poznajem par osoba koje su koristile neku kremu koju naneses,isperes a one otpadnu....Zanima me puno ime te kreme kao i to gde je mogu nabawiti...Swaka informacija je dobrodosla..

Juce sam bila kod dermatologa na kontroli, nakon dve nedelje kosriscenja Clindasomin gela i pravljene kreme sa eritromicinom, a protiv akni koje su mi ustanovljene pre mesec dana.
Akne su bile u mnogo boljem stanju na jucerasnjem kontrolnom pregledu, skoro potpuno su nestale, ali sam doktorki skrenula paznju na jednu "bubuljicu" na obrazu koja se vec dve nedelje niti menja niti povlaci.
Utvrdjeno je da se radi o floskuli (ako sam dobro zapamtila) - jedna doktorka je predlozila kiretiranje, a druga terapiju tecnim azotom, jer smatra da bi mogao da ostane oziljak...
Od ponedeljka krecem na terapiju tecnim azotom, pa ako ne nestane za dve nedelje, radice mi kiretiranje - takav je dogovor postignut izmedju njih.
Sta je Vase misljenje u vezi ovog? Postoji li jos neka terapja? Iskreno, ja bih izbegla sve metode koje prete da ostave oziljak na sred lica. :roll:
Hvala!

danas mi izasla neka alergija po telu,bila sam kod lekara dobila sam lek,ali nece da mi se povuce otok na nozi.na stopalu mi se nadulo nesto i kad stanem na tu nogu osecam da gazim po necemu i smeta mi.
kako to da uklonim?

pa nije rekla od cega..ona misli na hranu..
dala mi je presing ako se pogorsa stanje da dodjem da mi daju inekcije,ali meni se alergija skoro sve povukla ali to na nozi mi smeta.i nista mi nije rekla za to.
koliko ja mogu da procitam,pise alergija osip po telu..ostatak ne mogu da procitam.

pa nije rekla od cega..ona misli na hranu..
dala mi je presing ako se pogorsa stanje da dodjem da mi daju inekcije,ali meni se alergija skoro sve povukla ali to na nozi mi smeta.i nista mi nije rekla za to.
koliko ja mogu da procitam,pise alergija osip po telu..ostatak ne mogu da procitam.

Oki,shvatam... a kako izgleda to sto ti smeta?..Jel je otok?

Hitno trebam pomoc!Koliko sam foruma pretrazila i nikako do odgovora a net mi kao olaksava zivot il ga ne koristin na prawi nacin!!!
Moje ruke su zaista dlakave i zelim da se resim te grive....Ako je kome na umu laser nek preskoci a takodje ne bih ni depilaciju koja boli....Ja poznajem par osoba koje su koristile neku kremu koju naneses,isperes a one otpadnu....Zanima me puno ime te kreme kao i to gde je mogu nabawiti...Swaka informacija je dobrodosla..

svracam ovde cesto ali samo iscitavam sta pisete sad bih se umesala jer mi licno iskustvo govori da je laser najbolji metod za uklanjanje nezeljenih dlacica,jeste skup metod i mora da se ponovi par puta.ja sam bila skepticna,ali evo posle treceg tretmana koji je bio pre tri meseca ni jedna dlacica se jos nije pojavila.Raspitaj se o cenama i razmisli.

Back