Dermatologija

Ja samo mogu da ti preporucim doktorku Vesnu Mikulic u Institutu za kozne i venericne bolesti u ulici 29.novembar.Meni je ona davno prepisala terapiju posle koje mi se lice preporedilo i nemam vise problema sa aknama.

Klinika za dermatovenerologiju KBC Srbije(na medicinskom fakultetu), klinika za dermatovenerologiju VMA i naravno Avalska.
I akupunktura...to je pomoglo mojoj prijateljici samo je bitno naoruzati se strpljenjem jer to bas ne ide tako lako, lecenje je prilicno dugo.

na vratnom delu imam vec duze puno sitnih bradavica (visecih) koje cini mi se rastu i brojnije su..ima ih i ispod grudi........
kome bi ja trebalo da se obratim ?
kako se lece?
da li je moguce da su papiloma virusom izazvane (nagadjanja) ?
ne znam nista o ovome, molim da me uputite.
hvala unapred

Obratite se dermatologu. Mogu da se lece tecnim azotom,laserom i hirurski. Moguce je da su izazvane papiloma virusom. Nemojte da izbegavate da idete kod dermatologa, skidanje ce sad manje da boli i mnogo ce lakse da bude, a i sansa za vracanje bradavica je manja.

Uz rizik da me dr-i žestoko iskritikuju (sa punim pravom) ispričaću samo jedno iskustvo sa sličnim problemom.
Naime, moja prijateljica ih je imala u velikom broju. Sasvim slučajno ih je video lekar (inače ginekolog) i ubedio je da mu dopusti da joj počupa bradavice! :shock:
Ona tvrdi da to ček i ne boli, a nikad više se nisu vratile... :???:

i ja mislim da se intervencija azotom ne naplacuje... ali moram priznati da mislim da je isto toliko i efikasna...
ne znam bash NIKOGA, i sebe ukljucujem u tu statistiku, kome je pomogao u skidanju bradavica...
stoga glasam za laser...

Ja sam imala ogroman broj na ,zamislite,koljenu!Nikad na rukama već na koljenu i na unutrašnjoj strani koljena.Imala sam 12 godina i ljeti me bilo stid da obučem šorc.
Jednom prilikom kada sam pala sa bicikla,ogulile su mi se nekolike ali ih je većina ostalo "zdravo i Živo".Otac me poveo u bolnicu gdje su mi dezinfekovali ranu jodom i zamotali koljeno.
Poslije nekoliko dana nestale su i one nenačete,a i one sa unutrašnjeg dijela koljena(prema preponi).
Tako, ja ti ne kažem da se sva izgrebeš :) ali nađi neku koju pomalo možeš da načinješ(dok se ne osuši) pa je poslije otkineš,ali svaki put kad je načneš sa različite strane stavi ili propolis ili jod.Pazi da ne razneseš krv po vratu jer mogu tako da ti se namnože.
Za laser ne znam,ali azot ti ne valja ništa:mogu ti ga mazati i godinu , neće ti se maći.
Srećno!

AMLAP:
Pazi da ne razneseš krv po vratu jer mogu tako da ti se namnože.
Za laser ne znam,ali azot ti ne valja ništa:mogu ti ga mazati i godinu , neće ti se maći.
Srećno!

to se meni desilo... chapala sma ih ne znajuci da su to bradavice...mada nisu bile ove visece vec virusne bezbojne... cedila sam kao pravi debil i kako koja pukne raznese mi se okolo i izadje gomila drugih... ijak...:?

MA da, gledaj da poslusas dobar i pametan savet da otkidas bradavice po vratu (najprokrvljenijoj zoni) i da napravis sebi neko cudo od sepse - ali nikako nemoj ici kod dermatologa, sta on zna, glupan.....O Boze, ljudi - dajte se saberite: i vi koji pitate i vi koji im predlazete ovakve budalastine!!!

schljokica:
na vratnom delu imam vec duze puno sitnih bradavica (visecih) koje cini mi se rastu i brojnije su..ima ih i ispod grudi........
kome bi ja trebalo da se obratim ?
kako se lece?
da li je moguce da su papiloma virusom izazvane (nagadjanja) ?
ne znam nista o ovome, molim da me uputite.
hvala unapred

Bradavica na vratu znaci da imas smisao za lepo i za umetnost a ispod grudi ne mogu da se setim sta znaci a procitala sam negde davno ta znacenja.Za lechenje nista ne znam,ali ovo znacenje ce ti mozda ti biti zanimljivo. I ja imam malu bradavicu na vratu ali na svu srecu nemam takvih problema kao sto ti imas sa tim tvojim bradavicama.Cmokic i pozic!

dr:
Sa zdravstvenom knjizicom otidji kod dermatologa, mislim da se intervencija azotom ne naplacuje...
Mom ocu su azotom skinute sve bradavice i nisu se vratile,isao je dva ,tri puta na spaljivanje i odavno nema tih problema.
Stvarno narode, nismo u srednjem veku, ajde razumem da ste preporucivali sok lista smokve, cuvarkucu...ok, ali cupanje. :shock:

luckastalutkica:
Bradavica na vratu znaci da imas smisao za lepo i za umetnost a ispod grudi ne mogu da se setim sta znaci a procitala sam negde davno ta znacenja.Za lechenje nista ne znam,ali ovo znacenje ce ti mozda ti biti zanimljivo. I ja imam malu bradavicu na vratu ali na svu srecu nemam takvih problema kao sto ti imas sa tim tvojim bradavicama.Cmokic i pozic!

zanimljivo nema sta.....a sta ako ih skinem (daj boze, NE DAJBOZE CUPANJEM, BAJANJEM I DR. ALTRERNATIVNIM NACINIMA na moju i srecu dr !!!!) znaci li to da cu izgubiti smisao za umetnost, opet nedajboze! saalaaaaa
pozdrav

luckastalutkica:

zanimljivo nema sta.....a sta ako ih skinem (daj boze, NE DAJBOZE CUPANJEM, BAJANJEM I DR. ALTRERNATIVNIM NACINIMA na moju i srecu dr !!!!) znaci li to da cu izgubiti smisao za umetnost, opet nedajboze! saalaaaaa
pozdrav

schljokica:
hvala na savetima, mada su mi neki cudni..ok
E pa danas sam bila po pitanju bradavica na vratu i grudima na koznom.
Vi ste me uplasili i ja pravac doca :cry:
Cekala ja i cekala , pa idi ovde pa onde idodjoh na red.
Kad tamo tetka doktorka :twisted:
Poce da me pecka nekom strujom :mad:
Boli ja cicim a ona kaze "NE MRDAJ' :evil:
kaze da je moja tolerancija na bol niska i da izdrzim.
Zavrsi ona pa kaze ostale cemo sledeci put.
Dodjite ovamo kad ono druga teta pise racun 600 din.
Niko me nije ni pitao imam li para :-?
na racunu pise na licni zahtev :D
Pa kad mi do sad nisu smetale nece ni od sad :lol:
Vise me niko nece prziti :idea:

Back