BIG PEOPLE
Poznat
- Poruka
- 9.741
desi se nekad da se syebem ali uvek s razlogom i to traje kratko..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aman, bre, kakvi lekari, kakvi bakrači... Neraspoloženje, tuga, neveselost il' koj' mu je već đavo, ne treba da se leči... to je normalno ljudsko stanje, kao i raspoloženje, ushićenost, veselost... Nije problem u tebi što ti ponekad nije ni do čega, što si ponekad tužan i neveseo, problem je u društvu koje očekuje da si stalno srećan i koje pokušava da leči normalno stanje... Ali, da, u nakazi koju smo stvorili smrtni je greh biti nesrećan... tad se manje konzumira...Ili shvati da život (dobro, i meni smeta što zvučim kao da popujem...) nije samo ''jupiiii, smejem se i veseo sam, prijatni nadražaji su permanentni'' ili se nakljukaj prozakom, kao svaka druga budaletina koja sebi ne dozvoljava ni toliko slobode da bude nesrećna...
Ne znam vise ni sam. Problem je u tome sto sam u skorije vreme poceo da uocavam sta mene zapravo tisti, ali trenutno nisam u bilo kakvoj mogucnosti da te probleme resim. To dovodi do stresa, dalje do loseg raspolozenja... Mnogi drugacije definisu depresiju, ali trebao bi mi neko da je razgranicni sa losim raspolozenjem.
Razgovor sa psihologom je nesto sto na zapadu jako cesto praktikuju i zbog manjih problema, ali nas srpski mentalitet je takav da te odmah posmatraju kao bolesnika ako zelis da se obratis nekome. Znate vec kakva je sredina. Inace, mene stvarno zabole za misljenje okoline, tako da cu sigurno pokusati da nadjem nekoga... Bilo da je ovo depresija ili ne...![]()
Aman, bre, kakvi lekari, kakvi bakrači... Neraspoloženje, tuga, neveselost il' koj' mu je već đavo, ne treba da se leči... to je normalno ljudsko stanje, kao i raspoloženje, ushićenost, veselost... Nije problem u tebi što ti ponekad nije ni do čega, što si ponekad tužan i neveseo, problem je u društvu koje očekuje da si stalno srećan i koje pokušava da leči normalno stanje... Ali, da, u nakazi koju smo stvorili smrtni je greh biti nesrećan... tad se manje konzumira...Ili shvati da život (dobro, i meni smeta što zvučim kao da popujem...) nije samo ''jupiiii, smejem se i veseo sam, prijatni nadražaji su permanentni'' ili se nakljukaj prozakom, kao svaka druga budaletina koja sebi ne dozvoljava ni toliko slobode da bude nesrećna...
Ako je tuga bezrazlozna i ako predugo traje onda svakako treba ici kod lekara.
I sreca i tuga su sastavni deo zivota, ali postoji nesto sto se zove patologija i zna se sta ja normalna tuga
a sta bolesna (da se tako izrazim)
sigurna sam da bi generacije psihologa crkle od smeha kad bi cula ovu tvoju odvalu.............
Slazem se sa tobom da su ljudi napravili od depresije papazjaniju. Znam odavno da zivot ne cine samo dobre stvari, iako sam mlad to sam jako dobro iskusio. Kada sam mislio na strucnu pomoc, nisam mislio na sugestiju oko konzumiranja medikamenata. Nikada ih ne bih koristio, jer smatram da to vodi u drugu krajnost. Verujem da mnogima treba samo strucan covek koji ce ih dobro saslusati i pronaci u dubini nas ono sto je dobro skriveno, sto nas izjeda a da mozda nismo ni svesni.
Medikamenti ne vode u drugu krajnost ako je terapija odgovarajuca.
Oko toga gresis.
Ne, samo ne verujem da je moje stanje toliko ozbiljno. Verujem da ste i vi culi kako je neko na takvim terapijama iskopao svoju frustraciju koja se vuce iz proslosti, ili saznao da mu smeta nesto u sadasnjosti sto nije primecivao. Ja ipak mislim da je to u pitanju iako sam vec rekao da polako pocinjem da shvatam sta me muci, mada nisam jos uvek siguran da je to to. Inace najveci problem kod toga o cemu govorim je moja trenutna apsolutna nemogucnost da bilo sta izmenim po tom pitanju.![]()
Ne, samo ne verujem da je moje stanje toliko ozbiljno. Verujem da ste i vi culi kako je neko na takvim terapijama iskopao svoju frustraciju koja se vuce iz proslosti, ili saznao da mu smeta nesto u sadasnjosti sto nije primecivao. Ja ipak mislim da je to u pitanju iako sam vec rekao da polako pocinjem da shvatam sta me muci, mada nisam jos uvek siguran da je to to. Inace najveci problem kod toga o cemu govorim je moja trenutna apsolutna nemogucnost da bilo sta izmenim po tom pitanju.![]()
Ma, ne brini... iskopaće apoteka medikament i za tebe, samo stani u red, spremi novce i raspitaj se još malo kod ovih stručnjaka ovde...
Zasto ih non stop spominjes kada sam i sam izrazio svoj stav o njima?!
Verovatno... Prvenstveno isti oni koji su predložili da se za trzanje nogom u snu napravi lek...
A, jel ti znas sta je...
Iako sam po prirodi vesela osoba, zaje*ant u drustvu i nikada sklon pesimizmu u zadnjih godinu i po, dve, imam ozbiljan problem sa depresijom. Sve zna da bude OK, ali se odjedanput ubedacim. Nekako mi nije ni do cega. Nekada je propraceno desavanjima, ali uglavnom je bez nekog posebnog razloga. To mene muci. Neki kazu da je samo zbog puberteta, mada nisam siguran.
Kakva su vasa iskustva, da li i vi imate slicne probleme sa raspolozenjem?