DEPRESIJA

Pa eto i sam si shvatio uzrok.
Ne znas sta ces od zivota.
Bavi se ne cim sto ce ti pomoci da izgradis sebe, svoju licnost...
Komuniciraj sa ljudima
druzi se
bavi se necim
poucavaj Bibliju
citaj psihologiju
evo na primer knjiga Umece ljubavi Erick Fromm
ima na netu skini je

Citao sam i Froma, i umeće slušanja i ljubavi i bibliju i psihologiju, ebo me i jung i frojd i sva ostala mracna literatura, ona me je i dovela tu gde sam. Svakog dana kažem sebi ostavicu se tog srranja ali iznova i iznova se uplicem i svoju ličnost još više vodim u destabilizaciju u svakom smislu.

Citao sam i Froma, i umeće slušanja i ljubavi i bibliju i psihologiju, ebo me i jung i frojd i sva ostala mracna literatura, ona me je i dovela tu gde sam. Svakog dana kažem sebi ostavicu se tog srranja ali iznova i iznova se uplicem i svoju ličnost još više vodim u destabilizaciju u svakom smislu.
Ne znam sta onda da kazem, normalnom coveku to pomaze.

Ocigledno se ne trudis da naucis ispravno.

sto citas mracnu literaturu?

Fromm nije mracan ni Biliblija

ostalo ti ne treba

posle nekih odavle je sreca i da se mirno zanoci kako su zarasle u hardokorov :lol:

:lol:korov može da se desi ako se ne posećuje kozmetičar redovno
ili ako se dugo apstinira život pa se pomuti ono malo razuma u glavama
a ti kolega vidim imaš zavidno iskustvo sa korovom koji buja na krstarici
pleviš li ili razgrćeš?:lol:

Pazljivo kad prilazis Gurku....Neces se ni okrenuti, a on te vec istorbao. :huh:

Gde nam je nestao Zoro? Nedostaje mi budala... :)

zaobilazim bas ko livade jer sunce sija samo zbog mene jednog jedinog skromnog i neponovljivog :lol:

- - - - - - - - - -

Pazljivo kad prilazis Gurku....Neces se ni okrenuti, a on te vec istorbao. :huh:

tebe ni slon ne bi zadovoljio :hahaha:

Interesantan je taj fenoimen.
Ljude spopadne nekakva bezvoljnost, nije im ni do čega i onda krenu da se siluju kako bi dobili volju i kako bi im opet stalo do nečega.
Nekada stvari treba pustiti i ne suprotstavljati im se.

Sve te knjige imaju zajedničku stranu, a to je da se u svima ljudi prepoznaju i strefi ih "Jao ovo sam ja!" sindrom.
Neke knjige samo tako seciraju ljude, neke nude kvazi-rešenja tipa "družite se, izađite u prirodu, budite odlučni, disciplinovani"..ali retko koja kaže KAKO se to radi.

Kako se čovek natera da ustane i da trči? Da ode u bioskop, na utakmicu, ili samo da se makar istušira.

Obrni okreni, sve je to kilavo i sporo.
Ljudi hoće rešenja sada, juče.
A rešenja postoje. Samo nisu popularisana jer i siroti pisci i lajf-koučevi sa tikovima , a i bledunjavi farmaceuti moraju još da prodaju svoja sranja, da bi zaradili penziju.

Predstavljam vam jedno od rešenja.

https://www.vice.com/rs/article/galeb-nikacevic-ayahuasca-iskustvo

gurku prilazim samo iza leđa. da obavijem svoje ručice oko njega
a on nek se misli šta ću da mu radim :lol:

- - - - - - - - - -

Ljude spopadne nekakva bezvoljnost, nije im ni do čega i onda krenu da se siluju kako bi dobili volju i kako bi im opet stalo do nečega.

Sve te knjige imaju zajedničku stranu, a to je da se u svima ljudi prepoznaju i strefi ih "Jao ovo sam ja!" sindrom.
Neke knjige samo tako seciraju ljude, neke nude kvazi-rešenja tipa "družite se, izađite u prirodu, budite odlučni, disciplinovani"..ali retko koja kaže KAKO se to radi.

Kako se čovek natera da ustane i da trči? Da ode u bioskop, na utakmicu, ili samo da se makar istušira.

A rešenja postoje. Samo nisu popularisana jer i siroti pisci i lajf-koučevi sa tikovima , a i bledunjavi farmaceuti moraju još da prodaju svoja sranja, da bi zaradili penziju.

i ja imam slično rešenje koje sam našla tek nedavno ali nemam link da vam prosledim pa morate da mi verujete na reč.

Takvu vrstu literature (ne mislim na ostavljen link, koji cu kasnije procitati, jer mi je prilikom otvaranja "zaledio" citav monitor) sam prestala citati jos u tinejdzerskim danima. Tokom tih neznih godinica sam se trudila pronaci svoju sustinu, razumeti zivot, smisao svega i na kraju shvatila da nema adekvatnog odgovora. Ostanes pretrpan informacijama, ali i dalje beskrajno zbunjen. Tako da me je ta "Weltschmerz" faza prosla.
Shvatila sam da su za ispunjen i sretan zivot bitni poniznost, dobrota i zahvalnost. Poniznost u smislu nevelicanja sebe, prihvatanje, tesko mi je to trenutno objasniti. Drugi put se mozda bolje "artikuliram"...:)
Ne trazim vise ni u literaturi, ni u muzici, niti u filmovima odgovore, dublji smisao. Nedavno sam na TV-u prvi put pogledala The Guardians of the Galaxy i ostala iznenadjena koliko me je taj film zabavio i nasmejao. I sta bi covek vise? I to je dovoljno radosti. :)

Takvu vrstu literature (ne mislim na ostavljen link, koji cu kasnije procitati, jer mi je prilikom otvaranja "zaledio" citav monitor) sam prestala citati jos u tinejdzerskim danima. Tokom tih neznih godinica sam se trudila pronaci svoju sustinu, razumeti zivot, smisao svega i na kraju shvatila da nema adekvatnog odgovora. Ostanes pretrpan informacijama, ali i dalje beskrajno zbunjen. Tako da me je ta "Weltschmerz" faza prosla.
Shvatila sam da su za ispunjen i sretan zivot bitni poniznost, dobrota i zahvalnost. Poniznost u smislu nevelicanja sebe, prihvatanje, tesko mi je to trenutno objasniti. Drugi put se mozda bolje "artikuliram"...:)
Ne trazim vise ni u literaturi, ni u muzici, niti u filmovima odgovore, dublji smisao. Nedavno sam na TV-u prvi put pogledala The Guardians of the Galaxy i ostala iznenadjena koliko me je taj film zabavio i nasmejao. I sta bi covek vise? I to je dovoljno radosti. :)

da bi te weltschmertz prosla morala si da prodjes sve od katmandua pa do aljaske a to nisi... zato i vidimo fosile od 9 vanki koji jedva stoje a oce da putuju...

ovaj link koji je zoro dao
samo htedoh da dodam. ovo je krasno ako umeš da širiš vidike te da suziš svoj fokus na nešto određeno, za introspekciju i bla bla
ali nije dobro za beg od realnosti
a depresivni ljudi jedva čekaju da se uvate za nešto što će da ih skloni iz sveta u kome se ne osećaju prirodno.

a kad pročitah ceo tekst shvatih da je ovo neka skraćena verzija primalnog krika samo što ovaj krik nije vođen rukom iskusnog psihoterapeuta već dejstvom nekog neobičnog napitka koji može da te usmeri u pravcu u kome nisi hteo da kreneš.....

uzmes absint zapalis havanu pustis kubanski izvorni mjuz dovedes troje cetvoro koji ce da zucno caskaju... a ti si negde u transverzali alfe kentauri i podzemnog sveta... lakse se duhom izvuces u grupi ma kakva bila no kad si solo, samo to nije za depresivne jer oni imaju jedan il dva putica za bakinu kucicu srece ne shvatajuci da je bas pretnja vuka i njegovog chopora ona koja moze da ih odlobodi

ne... govorim o strahu jer u korenu depresije obitava strah

- - - - - - - - - -

ono kazu ubio/la se zbog razocarenja i depresije... roknuli se od straha sa suochavanjem gubitka dela sebe jer ih niko nije nauchio da je zivotu sve kantar

šalila sam se izvini :zag:

reče neki mudrac talenat je sposobnost donošenja pravih odluka.
utoliko je strah beznačajan kao gutač energije.

ali ...nisu svi ljudi jednako odvažni za život iako su ga dobili na dar bagatelišu ga ovakvim stanjima

dzaba iskustvo kad ga nisi imo kad je trebalo a onome kome treba taj ne voli da slusa ichije savete :lol:
bog tj lik koji je napravio choveka je bio nevidjeni zaebant

Poslednja izmena:
laertije je napisao fin spis vestina prepiranja i njega toplo preporucujem svakome ko u tu mutnu moravu krene bez schlaufa :lol:

- - - - - - - - - -

mis' to zbog onih koje ubedjujesh u nesto a oni ich i zinat ti idu uz ****** :lol:

Bas mi je super ova PerfectOne. :)
Dobro, dobro, i ti Gurko si mi isto super. :p

Salu na stranu, pre 4-5 godina sam skroz povrsno pisala, kad doletim i proletim, a sad vas malo gledam, pa ste mi skroz simpa drustvo.

A i pospana sam. A tada i onako...loove everybody . :p

U nedelju mi je rodjendan. Ne znam kako, ali to mi se svake godine iznova dogadja. Bas svake godine imam rodjendan i bas svake godine jedna godina na gore. Ne znam da li vi imate slicnih problema...:think:

P.S. Pronasla klasicnu verziju foruma i smajlice. Koji je to mozak, covece! Trebalo mi je samo dve nedelje...:roll:

Back