NaraYan
Iskusan
- Poruka
- 6.289
Alkohol ublazava anksioznost ali polako povecava depresivnost... Moj predlog ti je da lepo odes kod nekog psihijatra (ne to nije BLAM, samo primitivci tako misle) i popricas malo sa njim. Jer se zavisnost jos gore leci nego depresivnost i anskioznost.
Jao, kakav crni psihijatar. Zamisli, recimo, da je otišao dolepomenuti i dobio još 30 dana medikamenata (a to mu bi mu bilo zagarantovano)... Šta bi bilo tad? Od toga bi svakako postao i anksiozan i depresivan i paranoičan... Najveći broj psihičkih #bolesti" su jatrogene (što će reći - izazvane samom terapijom) tako da je bespredmetno pričati o psihijatrijskom načinu "lečenja".
Vidi, nisam ja depresivan po bolesti, negi mi nesto srce pocelo preskakati i ja se prepadnem i pocnem brinuti. Odem kod doktora, kaze 45 dana terapija! Isto grom da me puko! Ja sam veseljak, volim druzenje i provod! To je za mene bio zatvor! Ja pio lijekove 45 dana, bilo je bolje, ali ni izbliza da sam se izlijecio! Jednog dana kazem ja sebi: Ma picu opet i veseliti se pa makar umro iste sekunde! Evo me danas posle 3-4 mjeseca ni traga od bolesti. Zdraviji sam nego ikad, cak sam se malo i tjelesno popravio sto dugo nisam mogo!
Necu nikog nagovarati da terapiju zamjeni pivom, ali je meni pomoglo! Najvaznije je ono sto covjeka cinim srecnim i to ce ga najprije izlijeciiti
Jeste bitno da čovek radi ono što mu odgovara, samo, ne bi trebalo da narušava integritete drugih u tom procesu. Alkohol, naravno, jeste loš pri učestalom konzumiranju, to svi dobro znamo, ali još gore su cigarete, ali nije stvar u tome. Poenta je da svako nađe način za sebe uz maksimalno izbegavanje bilo kakvih tableta.
On topic: ja mislim da depresija nema dodirnih tačaka sa umorom. U stvari, depresija nema dodirni tačaka ni sa čime. To je tamo neko izmislio da tako nazove ljude koji po njemu nisu srećni kao da je zabranjeno da čovek bude tužan i nesrećan. Pa svako je od nas osećao toliko puta "loše" emocije - tugu, prezir, mržnju, doživljavao gubitak volje, bio nezainteresovan za socijalno eksponiranje, nije želeo da priča o svom unutrašnjem životu, plakao neko vreme... jednostavno bio čovek. I, otkad je poremećaj biti u takvom stanju? jeste nekad to intenzivnije, ali jedno je ekstremno jasno: tablete toliko odmažu da mi nije jasno kako se i dalje koriste...
Moras da znas o cemu pricas. Ljudi koji dodju kao depresivni su vec depresivni, a ti pricas da ih psihijatar nacini takvim. U principu ti sve svodis na to da su ljudi zdravi, a tek kada krenu sa terapijom postanu bolesni... DAAAJ!
), sve to stoji. Nikako lek bez adekvatne terapije (mada bih ja rekao nikako lek
), mislim, ako je već izbor pao na to, terapija mora biti dobra. Ne mora se niko osećati loše od tableta ali većina stvara zavisnost, pad balansa humoralnog sistema, promenu funkcionisanja pojedinih organa etc, na duže korišćenje, naravno, a to je u velikom broju slučajeva. Nekako mi se sve čini da, u stvari, nisi radio sa klasičnim bolničkim psihijatrom. 
Mislim, ok, pored tableta.