- Poruka
- 95.555
Da prijavim ja ovog što ne zna da komunicira...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Postoji samo jedna vrsta. Ako te napada i dominira kao ova shto postuje, odmah znash da nije depresija. Depresivci su usamljenici i ne pritchaju,
i ne mozh retch da im izvuthesh, kolko su crni u du
Postoji mnogo vrsta. Nisu svi depresivci usamljenici. Uzmi slučaj Robina Vilijamsa, ili pjevača Linkin Parka, ili onog kuvara sa CNN-a. Dok nisu izvršili samoubistvo niko nije imao pojma da se nešto s njima dešava.Postoji samo jedna vrsta. Ako te napada i dominira kao ova shto postuje, odmah znash da nije depresija. Depresivci su usamljenici i ne pritchaju,
i ne mozh retch da im izvuthesh, kolko su crni u dushi![]()
da, ja u svojim monolozima kazem sebine znači uvek da uz depresiju ide i želja da sebi nešto uradiš...Uz depresiju ide samo osećaj da je sve nekako uzalod...i kod nekih se zbog toga javi želja da sebi naude jer im se čini kako im život nema smisla...
Vadite se iz tog stanja ,što pre!Ne znas bol sve dok nisi nista vise na svetu zeleo osim da ga samo okoncas. Ali, ne mozes. Imas ljude iza sebe za koje ne zelis da ikad, ni da trunku saznaju za bol koji ti osecas svaki dan, svaki sat, svaki minut. Ne mozes da ih ostavis da se osecaju isto kao ti, jer to se ne zeli ni najgorem neprijatelju. Pa se boris, pa grebes, i prezivljavas sa tim teretom na grudima svaki, svakcijati dan. Tesko ti je da pojedes nesto lepo, da obradujes svoj napaceni organizam, da popijes casu vode, da uradis nesto lepo za sebe. Ne samo da ne mozes nista lepo da uradis za sebe, nego svaki udisaj je kao da ti zileti seku grudi i srce. Nije da hocu da umrem, nego hocu da prestane bol. A sta se desi, kada kazete kako se osecate "ljudima za koje ne zelite da ikad saznaju za bol koji osecate svaki dan", kada vam stave do znanja da im vise nije stalo dal ste tuzni i bespomocni? Shvatila sam da ih vise nije briga za mene, i sada vise nemam mehanizme i razloge da ne umrem, sebi oduzmem zivot. Jedino sto me odrzavalo u zivotu je bilo to sto ne zelim da im nanesem bol, ali ocigledno im vise nije stalo
Živimo u prilično bolesnom svetu ,ali to ne znači da smo svi takvi ili da moramo takvim postati.Svako stanje koje je nezdravo po definicij je bolest.
Apsolutno !Лекови за депру никада нису и неће бити лек и решење. Само чврста воља појединца да крене да мења своје навике,људе који га окружују,окружење.. Промена посла,мењање хобија и било чега другог. Свака позитивна промена је позитивна промена и по саму психу. Али за то треба бити мудоња па стиснути зубе. А не да се јеца на јастуку,и одеш по рецепт па у апотеку.
Depresija jeste bolest.Depresija nije nikakva bolest, ni duševna niti mentalna.To je stanje, koje je nezdravo i može potrajati.Osim ukoliko se ne manifestuje,što je česta pojava uz neku pridruženu bolest ili poremećaj.Fora je u tome što joj se klinički pristupa kao bolesti, pa kad zađeš duboko u sebe, u to šta te tišti, muči i blokira psiho-fizički, onda vidiš koji je problem koji te baca u takvo stanje, pa mu tek onda tražiš lek (rešenje).To je ključna stvar i to je najteže uraditi, otkriti, dijagnostikovati.Ustvari, to je i jeste suočavanje sa samim sobom ,jer samo tako osoba može naterati sebe i krenuti dalje.Ako se to ne uradi i ne smogne snage, vraća se "depra "opet i kreće sve iznova kao "bumerang"! Svakog svog "unutrašnjeg neprijatelja" moraš uništiti, nije dovoljno samo zaplašiti ga!Da da bi to mogli, potrebno je naoružati se voljom i snagom.Gde vam je volja i snaga i ko vam je to oduzeo? Nije niko, to ste uradili sami sebi, pitanje je samo zašto?
Netačno .Dok je osoba u depresiji, svet oko nje ne postoji! Postoji,... ali ga ne registrujemo.Tipa, neko ti može reći da ti je upravo preminuo neko od bližnjih, daleko bilo.Niti si živ ,niti mrtav!
Šta je apsolutno?Apsolutno !
Jasno,...ali su i takve vesti sastavni deo nečijeg života i niko ne mora hodati po jajima, samo zato što je neko drugi u "depri".U redu je potražiti i dobiti pomoć, ali mora se i raditi na sebi.Niko se ne rađa lud, u ludilo se beži!Depresija jeste bolest.
Anksioznost ne spada u bolest ..To je ..poremećaj ..
U gomili drugih poremećaja ..
A stanja su sve to.
Netačno .
Takve deprimirajuće vesti još više guraju na dno..
Za svet koji se ne registruje se donekle slažem,no, ja svet ne registrujem ni sada nešto posebno ,jer me ne zanima.
S tim se slažem..Ne mora..Jasno,...ali su i takve vesti sastavni deo nečijeg života i niko ne mora hodati po jajima, samo zato što je neko drugi u "depri".
Apsolutno tacno!Šta je apsolutno?
Ne znaš ti šta je depresija..Apsolutno tacno!
Više fizičke aktivnosti, trčanje pomaže, ali zaista...izmori telo trčanjem, počni dok se ne umoriš, pa svaki dan po malo više, ako radiš preko dana, najbolje je odmah nakon posla, jer tad imaš želju da prestaneš sa svačim, i tad je najbolje....ako sedneš, nećeš ni da se setiš da trčiš. Izmori se jednostavno dok ne kažeš, sad želim da sednem. I tako svaki dan. Ne veruješ, ali pokušaj. Ispira mozak od sr$nja, čak i kad dodju, ignoriše to sr&nje, jer telo kaže, koji će mi....Imate li mozda neke preporuke za psihijatre? Pila sam neke lekove koji su mi samo pogorsavali simptome,
Nemam nijednu drugaricu vise. Pre 3 godine mi se desilo nesto jako traumaticno, tako da je pocela totalna izolacija, i upoznavala sam devojke, pokusavala da ostvarim nesto dublje, ali mi samo stvara jos vecu anksioznost i kao da moram da odgovorim i na poruku i na poziv, a ne zelim. Pokusala sam i sa starim drugaricama, ali se na kraju sve svelo na to da svakog ispaljujem uvek. Imam decka 2 i nesto god, al on nije od neke pomoci, jer je i on mlad i nikad nije imao slicne probleme da bi me razumeo. Izgleda da vodim bitku sama
probaj drugačije da modeluješ život. Umesto što si fokusirana na patnju zamisli da je život igraonica i škola u kojoj učimo kroz iskustva i da si ti astronaut koji u skafanderu koji se zove ljudsko telo istražuješ život na Zemlji. Uz to cilj je da osluškujući srce otkriješ sebe i druge pa i Boga i da otkriješ svoje ciljeve u životu. Kad ti padne na pamet samoubistvo samo ostavi te misli za neki drugi dan i koncentriši se na to da si (kao i svi mi) večna moćna duša koja vredi i koja zaslužuje da bude voljena i zaslužuje da joj se u životu dešavaju lepe stvari. Nema potrebe da mučiš sebe kroz patnju. Moraš da naučiš da iskreno voliš sebe pre svega (da voliš sebe takva kakva si a ne da idealizuješ). Izbegavaj da se porediš sa drugima naročito sa onima koji su daleko dogurali. Poredi se sa sobom kakva si bila juče i pokušaj da budeš bolja od toga danas. .Daj životu smisao naprimer da učiš o sebi, životu i ljudima i da naučiš da se raduješ i da budeš borac.Ne znas bol sve dok nisi nista vise na svetu zeleo osim da ga samo okoncas. Ali, ne mozes. Imas ljude iza sebe za koje ne zelis da ikad, ni da trunku saznaju za bol koji ti osecas svaki dan, svaki sat, svaki minut. Ne mozes da ih ostavis da se osecaju isto kao ti, jer to se ne zeli ni najgorem neprijatelju. Pa se boris, pa grebes, i prezivljavas sa tim teretom na grudima svaki, svakcijati dan. Tesko ti je da pojedes nesto lepo, da obradujes svoj napaceni organizam, da popijes casu vode, da uradis nesto lepo za sebe. Ne samo da ne mozes nista lepo da uradis za sebe, nego svaki udisaj je kao da ti zileti seku grudi i srce. Nije da hocu da umrem, nego hocu da prestane bol. A sta se desi, kada kazete kako se osecate "ljudima za koje ne zelite da ikad saznaju za bol koji osecate svaki dan", kada vam stave do znanja da im vise nije stalo dal ste tuzni i bespomocni? Shvatila sam da ih vise nije briga za mene, i sada vise nemam mehanizme i razloge da ne umrem, sebi oduzmem zivot. Jedino sto me odrzavalo u zivotu je bilo to sto ne zelim da im nanesem bol, ali ocigledno im vise nije stalo
Moja je depresija bila sebična, na kraju, jer je niko nije zarezivao ni obraćao pažnju na nju, već se podrazumevalo od mene da "prestanem da se glupiram". U pravu si - niko ne zna da se može biti toliko bezvoljan i toliko anksiozan da nemaš snage ustati iz kreveta, i čak i ako pomisliš da ustaneš, počneš misliti o sto hiljada loših stvari koje će se deifinitivno desiti ako ustaneš. Sve što si nekada voleo, što ti je bilo zanimljivo, u čemu si nalazio zadovoljstvo i inspiraciju - sve je to izgubilo snagu, postalo besmisleno.Ne znas bol sve dok nisi nista vise na svetu zeleo osim da ga samo okoncas. Ali, ne mozes. Imas ljude iza sebe za koje ne zelis da ikad, ni da trunku saznaju za bol koji ti osecas svaki dan, svaki sat, svaki minut. Ne mozes da ih ostavis da se osecaju isto kao ti, jer to se ne zeli ni najgorem neprijatelju. Pa se boris, pa grebes, i prezivljavas sa tim teretom na grudima svaki, svakcijati dan. Tesko ti je da pojedes nesto lepo, da obradujes svoj napaceni organizam, da popijes casu vode, da uradis nesto lepo za sebe. Ne samo da ne mozes nista lepo da uradis za sebe, nego svaki udisaj je kao da ti zileti seku grudi i srce. Nije da hocu da umrem, nego hocu da prestane bol. A sta se desi, kada kazete kako se osecate "ljudima za koje ne zelite da ikad saznaju za bol koji osecate svaki dan", kada vam stave do znanja da im vise nije stalo dal ste tuzni i bespomocni? Shvatila sam da ih vise nije briga za mene, i sada vise nemam mehanizme i razloge da ne umrem, sebi oduzmem zivot. Jedino sto me odrzavalo u zivotu je bilo to sto ne zelim da im nanesem bol, ali ocigledno im vise nije stalo