Depilacija, epilacija, uklanjanje dlaka sa raznih delova tela

• Začetnik teme Začetnik teme trazim savet
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Које дијелове тијела депилирате?

• ноге

• науснице

• испод пазуха

• руке

• предио око гениталија

• стомак/ груди/ лице

• не депилирам ништа

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
i ja bila.....

nego htela sam da vas pitam...jako me zanima vase misljenje...:

ja sam bila zajedno sa nekom devojkom, cekale smo na red. kad smo bile same upitala me je sta mislim, da li je bezbedno, sta ako se nesto desi kasnije..
to me malo 'vratilo' i uplasilo..
kao da ranije nisam mislila o tome. a u stvari jesam i rekla sam sebi, jeste, bezbedno je. bila sam uverena
juce sam se pitala sta cu ako dobijem neku vrstu raka ili nesto, ko zna sta....

pa mi, molim vas, recite sta vi mislite o tome?
da li je bezbedno.....? imate li strah...?

ja trenutno imam, moram da priznam :(

iskreno i ja se toga plasim.
Vec sam u porodici imao problem sa tom bolesti, i ne bih zeleo da i ja to dozivim.
Prvo cu ici kod pravog strucnjaka za misljenje, a isto bi i vi trebale.
Ine kazu da je aparat potpuno bezbedan, a onda su mi jednog dana rekle da iz nepoznatog razloga koza bude mnogo bolja posle samo jednog tretmana.
Znaci li to da ovo jos uvek nije potpuno ispitana oblast medicine ili cega vec.

Da li vi ljudi sebe cujete,ako cemo tako ,nemoj te da disete vazduh posto je opasan i mozete da dobijete rak:hahaha:.......ovo je stvar izbora,nije medicinski tretman koji je neophodan jer vam je zivot ugrozen ,vec je cista estetika:bye:
i ja bila.....

nego htela sam da vas pitam...jako me zanima vase misljenje...:

ja sam bila zajedno sa nekom devojkom, cekale smo na red. kad smo bile same upitala me je sta mislim, da li je bezbedno, sta ako se nesto desi kasnije..
to me malo 'vratilo' i uplasilo..
kao da ranije nisam mislila o tome. a u stvari jesam i rekla sam sebi, jeste, bezbedno je. bila sam uverena
juce sam se pitala sta cu ako dobijem neku vrstu raka ili nesto, ko zna sta....

pa mi, molim vas, recite sta vi mislite o tome?
da li je bezbedno.....? imate li strah...?

ja trenutno imam, moram da priznam :(

U vecini salona u Beogradu tretmani se rade malom energijom i to je osnovni razlog zasto se dlacice vracaju. Nije vazno koji je uredjaj u pitanju, da li je to laser i koja je vrsta lasera ili je pak IPL uredjaj u pitanju.
Cesto su sonde sa kojima se tretira koza velike povrsine (recimo preko 8cm2), na tako velikoj povrsini je jedostavno nemoguce koncentrisati veliku energiju koja je potrebna da bi se unistila folikula dlake. Celije koje stvaraju dlaku imaju veliku sposobnost regeneracije i dovoljno je, da prilikom tretmana, ostane samo 2% tih celija da se za neko vreme porpuno regenerisu i da ponovo stvaraju dlaku. U Americi je to "trajno" period od 6 meseci, a radi se na tome da se taj period smanji na 3 mesea (ako vec nisu)...
To sto je u nekom salonu nesto jeftino i nista ne boli, je znak da vam rade tretmane sa 10-12J/cm2 pa ce vam sumu koju biste dali u nekom salonu koji ima ozbiljan uredjaj (takvi uredjaji kostaju preko 30.000 evra) naplatiti kroz veliki broj tretmana, tako da mu to dodje na isto. Tretman ne moze da kosta malo, jer se koriste anesteticke kreme (ako je velika energija mora da boli i pecka) koje su poprilicno skupe.
Za lasere ne znam, ali IPL-ova ima jako malo koji uopste mogu da daju veliku energiju... Tek je razvojem Xenon II lampe to postalo moguce...

U vecini salona u Beogradu tretmani se rade malom energijom i to je osnovni razlog zasto se dlacice vracaju. Nije vazno koji je uredjaj u pitanju, da li je to laser i koja je vrsta lasera ili je pak IPL uredjaj u pitanju.
Cesto su sonde sa kojima se tretira koza velike povrsine (recimo preko 8cm2), na tako velikoj povrsini je jedostavno nemoguce koncentrisati veliku energiju koja je potrebna da bi se unistila folikula dlake. Celije koje stvaraju dlaku imaju veliku sposobnost regeneracije i dovoljno je, da prilikom tretmana, ostane samo 2% tih celija da se za neko vreme porpuno regenerisu i da ponovo stvaraju dlaku. U Americi je to "trajno" period od 6 meseci, a radi se na tome da se taj period smanji na 3 mesea (ako vec nisu)...
To sto je u nekom salonu nesto jeftino i nista ne boli, je znak da vam rade tretmane sa 10-12J/cm2 pa ce vam sumu koju biste dali u nekom salonu koji ima ozbiljan uredjaj (takvi uredjaji kostaju preko 30.000 evra) naplatiti kroz veliki broj tretmana, tako da mu to dodje na isto. Tretman ne moze da kosta malo, jer se koriste anesteticke kreme (ako je velika energija mora da boli i pecka) koje su poprilicno skupe.
Za lasere ne znam, ali IPL-ova ima jako malo koji uopste mogu da daju veliku energiju... Tek je razvojem Xenon II lampe to postalo moguce...

pa da li je uopste moguce znati unapred sve te informacije o jacini lasera i ozbiljnosti salona ili ordinacije u kojoj se obavlja.?ja sam jako zainteresovana da ih se zauvijek rijesim i spremna sam da platim koliko god je potrebno...preije neki dan sam gledala na televiziji interview sa vlasnicom dermatolske ordinacije lpg...cini mi se validnom,ali se bojim da su na kraju sve to ista g...

Na zalost tehnickim podacima se lako manipulise. Recimo, na IPL uredjaju stoji da moze da da 50 J/cm2, ali se ne govori u kom opsegu. Najlakse je "izvuci" energiju iz UV dela spektra koji je pritom jako opasan. "Pravi" uredjaj bi morao da ima filter koji ne propusta stetno UV zracenje. Drugo, taj uredjaj ne moze da bude malih dimenzija, prosto to fizicki zakoni ne dozvoljavaju. Da bi lampa opalila potrebni su ogromni kondenzatori, koje je nemoguce smestiti u malo kuciste. Trece, kad vidite veliku sondu (vec preko 3 cm2) bezite odatle.
Lasere bas ne poznajem dobro... od IPL-ova recimo Svedski Plasmalite je odlican uredjaj. Postoji i jedan Svajcarski uredjaj komercijalni naziv je Hair & Skin. Ne znam da li ima neko u Beogradu ove uredjaje.

Ovo sto cu sad da napisem je malo off, ali nadam se da moderatori nece da zamere ;-)
Inace IPL, za razliku od lasera, promenom filtera, moze da vrsi i druge tretmane. Nisam primetio da se ovde neko interesuje za to, ali recimo crvena koza (mislim da se to zove rosacea) se otklanja IPL-om kao gumicom, onda pigmentne fleke, mladezi... za to je potrebno jedno opaljenje i kraj!! Akne se takodje vrlo efikasno uklanjaju sa ovim uredjajem, za to je potrebno vise tretmana (prvim se unistavaju bakterije, drugim se utice na limfne zlezde koje izazivaju stvaranje akne, a trecim se pegla lice od eventualnih oziljaka itd...)

Evo mog iskustva sa laserskom epilacijom: uradila sam jedan tretman pred Novu godinu, a drugi nakon dva meseca; zaista je onako i bilo kako su mi rekli-dlacice su nakon 7 dana od tretmana pocele da ispadaju, a nove su se pojavile nakon mesec i po dana, u manjem broju. Moja je procena da je nakon prvog tretmana unisteno oko 25 % dlacica, a isto toliko i nakon drugog. Treci tretman su mi zakazali tj. rekli da dodjem krajem aprila, pocetkom maja, medjutim oni su tada naprasno nestali i pojavili se u julu.Od mog poslednjeg tretmana pa do jula je dakle proslo cetiri meseca i za to vreme su mi se pojavile apsolutno sve dlacice (i one za koje sam mislila da su unistene)!!!!!!!!!!! U julu sam uradila treci tretman ( oni su promenili aparat), i nisu mi ispale sve dlacice kao nakon prva dva, a proslo je mesec dana....

Evo mog iskustva sa laserskom epilacijom: uradila sam jedan tretman pred Novu godinu, a drugi nakon dva meseca; zaista je onako i bilo kako su mi rekli-dlacice su nakon 7 dana od tretmana pocele da ispadaju, a nove su se pojavile nakon mesec i po dana, u manjem broju. Moja je procena da je nakon prvog tretmana unisteno oko 25 % dlacica, a isto toliko i nakon drugog. Treci tretman su mi zakazali tj. rekli da dodjem krajem aprila, pocetkom maja, medjutim oni su tada naprasno nestali i pojavili se u julu.Od mog poslednjeg tretmana pa do jula je dakle proslo cetiri meseca i za to vreme su mi se pojavile apsolutno sve dlacice (i one za koje sam mislila da su unistene)!!!!!!!!!!! U julu sam uradila treci tretman ( oni su promenili aparat), i nisu mi ispale sve dlacice kao nakon prva dva, a proslo je mesec dana....

Tebi kao da su radili tretman blicom od fotoaparata. :-)

Salim se naravno... ako je tretman radjen malom energijom sasvim je ocekivano da su se dlacice ponovo pojavile. Cetiri meseca je sasvim dovoljno da se folikula potpuno regenerise i da sve dlacice ponovo pocnu da rastu.
Inace, kad se tretman uradi sa dovoljnom kolicinom energije, tretirane dlacice mozete da izvucete pincetom, a da koza uopste ne ide za dlakom i pri tom nema nikakvog bola ;-)

Da li je neko imao iskustvo sa laser centrom Elpida u Balkanskoj?
Radila sam bradu u salonu Flamingo u Kneza Milosa i nakon 5 tretmana prvih godinu - dve bile su proredjene da bi sada nakon manje od 5 godina bile u istoj fazi kao na pocetku. Jedino sto ne znam koji je laser koriscen.
Kratak uspeh po meni ima logike jer dlake na bradi su pocele da mi rastu negde posle 25 godine (sada imam 40) i bile su malo primetne da bi cupkanjem postajale sve vidljivije. Cest je primer starijih zapustenih zena koje nemaju niti jednu dlaku na nogama ali zato brada i brkovi bujaju. E, zato ja imam nade da bi laserska celih nogu uspela u vecoj meri i odlucila sam se za Elpidu jer mi je blizu a cine mi se povoljniji od ostalih salona. Tek posle ovog foruma sam saznala za salon u Visegradskoj ali nisam bas najbolje shvatila da li tamo rade sa ipl ili laserom, mada ako je jednako efikasno to bi me manje brinulo jer je cena vise nego OK.
I da preformulisem pitanje - ako moze neko da mi odgovori iz svog ili tudjeg iskustva koji od ova dva salona da izaberem?

skroz si u pravu.

Ja sam radio kao i ortak i u Lady Sense i u nekoj profi ekstra supoj u kralja petra zove se Dermatim i tamo je kao ekstra velika snaga, pravo da vam kazem isto sranje jer se kako god vratile i meni i oraku u roku od mesec ili dva...tako da...a obojica smo imali u ladu sense po 4-5 tretmana ramena i vrata, a kasnije vamo u Deratimu po jednom...tako da... :/
a kunu vam se da posle 6-7 tretmana nema vise dlaka..jes malo sutra :)

Vec sam gore govorio o toj "velikoj" snazi. Svako ce da vam kaze da radi sa velikom energijom.
Koliko znam jedino jedan svedski i jedan svajcarski IPL uredjaj koji sam pominjao mogu da daju preko 40 J/cm2, koliko je neophodno za (zaista) trajnu epilaciju. U ovoj svajcarskoj firmi radi moj zet (on mi je rekao i za ovaj svedski uredjaj) njihov uredjaj ima 90 J/cm2 (ne radi se naravno sa tolikom energijom) mereno laboratorijskim uredjajem za merenje svetlosne energije. Kad sam bio kod njih u poseti, zet me vodio na posao i pokazao mi kako to radi i predamnom je to merio. Sam uredjaj za merenje kosta nekih 3-4 hiljade evra i dobije se kao deo standardne opreme uz njihov IPL. Pri tom je to samo 20-tak procenata energije koliko ta lampa moze da emituje. Veci deo UV zracenja (koje nije bas zdravo za kozu) se eliminise posebnim filterom. Taj uredjaj je Rolls-Royce, oni u Svajcarskoj daju pismenu garanciju za tretmane koje urade tim uredjajem.

Sto se salona tice, koliko sam cuo od njega, planiraju da otvore ovde predstavnistvo za prodaju uredjaja, a verovatno ce biti i salon za tretmane. Strpite se malo :)

Poslednja izmena:

Back