Depilacija, epilacija, uklanjanje dlaka sa raznih delova tela

• Začetnik teme Začetnik teme trazim savet
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Које дијелове тијела депилирате?

• ноге

• науснице

• испод пазуха

• руке

• предио око гениталија

• стомак/ груди/ лице

• не депилирам ништа

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Valdi:
Odnosi se i na prepone i na bilo koju formu bukinija. Moj savet je, da ako ikako možete, sami napravite formu koju želite jer tretmane radi Doktorka a ne kozmetičarka sa takvom vrstom islustva. Čujem da postoje šabloni za razne forme bikinija pa to možda može da pomogne ako sami ne uspete da to izvedete.

Cena jednog tretmana je: za prepona 1.700 din, za ceo bikini 2.900 din, nausnice 950, pazuh 1.700, cele noge 5.700 din......

Mislim da su ovo najniže moguće cene što ne znači da su za mnoge i ovo velike pare. Olakšavajuća okolnost je što se tretmani ponavljaju za 1, 2 ili 3 meseca pa se dobija u vremenu za skupljanje para.
Cao moram da te nesto pitam....ocajan sam zbog maljavosti znam da je to odlika muskarca ali sve ima svoje granice postajem strasilo....
Molim te mi reci gde je dobro da radim epilaciju
Hvala unapred moj e-mail lukacar_1@yahoo.com

sveznalica:
Da li znas koji salon radi trajnu epilaciju takvim aparatom u Nisu?
Slabo znam van Beograda, valjda ce se neko javiti da te posavetuje. Ali kada pitas "takvim aparatom" pretpostavljam da nisi mnogo upoznata sa detaljima. Znaj da uspesnost fotoepilacije prvenstveno zavisi od izbora aparata. Obidji salone/ordinacije u Nisu koji to rade, saznaj koje aparate imaju i ko je proizvodjac pa mi javi. Samo strpljivo, ne isplati se da pogresis.

lukam:
Cao moram da te nesto pitam....ocajan sam zbog maljavosti znam da je to odlika muskarca ali sve ima svoje granice postajem strasilo....
Molim te mi reci gde je dobro da radim epilaciju
Hvala unapred moj e-mail lukacar_1@yahoo.com
Nemoj da si na kraj srca, sve moze da se resi a cisto sumnjam da je tako strasno. Uglavnom je subjektivni dozivljaj mnogo gori od realnog.
Zao mi je ali necu da reklamiram salone pogotovo sto i ja imam jedan. Mogu da ti dam neke savete a ti ces sam izabrati sta ti najvise odgovara. Na uspesnost tretmana najvise utice izbor aparata.
U slucaju lasera moras da pronadjes onaj koji najvise odgovara tvom tipu koze i boji dlake. Ako uspes tretman ce biti jako efikasan ali i jako skup. Ako promasis vrstu lasera koji ti odgovara efikasnost pada a cena ostaje ista.
U slucaju IPL-a, pod uslovom da pronadjes dobar, efikasnost ce biti malo manja od "idealnog lasera" a u odnosu na ostale varijante lasera, procices bolje. Sto se tice cene, stvar tvoje sposobnosti, negde ces platiti kao da si na laseru a negde i 5-6 puta jeftinije.
Javi mi koju regiju hoces da radis, tip (boju) koze i boju i debljinu dlake pa cu ti dati konkretniji savet.

Valdi:
Slabo znam van Beograda, valjda ce se neko javiti da te posavetuje. Ali kada pitas "takvim aparatom" pretpostavljam da nisi mnogo upoznata sa detaljima. Znaj da uspesnost fotoepilacije prvenstveno zavisi od izbora aparata. Obidji salone/ordinacije u Nisu koji to rade, saznaj koje aparate imaju i ko je proizvodjac pa mi javi. Samo strpljivo, ne isplati se da pogresis.
Hvala na odgovoru.Raspitivala sam se,i nasla sam salon koji radi trajnu epilaciju laserom dlaku po dlaku,a drugi ima LHE aparat.Da li bi mi preporucio LHE?Inace cena-rekli su mi da je po blicu 250din.a on je 2cmx1cm.Sto se tice onog lasera u drugom salonu-cena je 50din.Znaci 10 dlaka 500 a dugo traje.Nista vise od toga nisu znali da mi kazu.Hvala jos jednom.

sveznalica:
Hvala na odgovoru.Raspitivala sam se,i nasla sam salon koji radi trajnu epilaciju laserom dlaku po dlaku,a drugi ima LHE aparat.Da li bi mi preporucio LHE?Inace cena-rekli su mi da je po blicu 250din.a on je 2cmx1cm.Sto se tice onog lasera u drugom salonu-cena je 50din.Znaci 10 dlaka 500 a dugo traje.Nista vise od toga nisu znali da mi kazu.Hvala jos jednom.
Dlaku po dlaku nema razloga raditi. LHE, koji je aparat i ko je proizvodjac mada ne vidim da je mnogo bitno. Cena 250 din/flesu sa spotom od 2 cm2 (ako nisi pogresila), znaci tretman nogu jedno 250.000 - 400.000 din. Mozda za noge daju popust 10-20% ;) . Ovo nema nikakvog smisla, ili nisi dobro razumela ili oni nisu normalni. A ne razumem i ko to nije znao da ti kaze, osobe koje rade u salonu? Ako ne znaju ime aparat i proizvodjaca ne ulazi vise tamo.
Raspitaj se malo bolje, pronadji druge salone. Ti epilaciju debelo treba da platis, normalno je da ti odgovore na pitanja.

Valdi:
Dlaku po dlaku nema razloga raditi. LHE, koji je aparat i ko je proizvodjac mada ne vidim da je mnogo bitno. Cena 250 din/flesu sa spotom od 2 cm2 (ako nisi pogresila), znaci tretman nogu jedno 250.000 - 400.000 din. Mozda za noge daju popust 10-20% ;) . Ovo nema nikakvog smisla, ili nisi dobro razumela ili oni nisu normalni. A ne razumem i ko to nije znao da ti kaze, osobe koje rade u salonu? Ako ne znaju ime aparat i proizvodjaca ne ulazi vise tamo.
Raspitaj se malo bolje, pronadji druge salone. Ti epilaciju debelo treba da platis, normalno je da ti odgovore na pitanja.

Nazalost nisam pogresila,bas tako mi je rekla da je cena po flesu koji je 2x1cm=250din,s tim da je naglasila da je cena po flesu za vece povrsine 200din.Moram da naglasim samo da su u pitanju poznatiji saloni u Nisu,dok ostali ne rade trajnu epilaciju.Bas taj salon u kome mi je rekla da se radi "dlaka po dlaka" je "estetik studio alexandra"Dr Vais,koja radi i u Beogradu.Uzasnuta sam kad pomislim da cu morati da cekam jos koju godinu da bih uradila trajnu epilaciju u Nisu.Hvala puno sto ste pokusali da mi pomognete.Sto se cene tice,ja nisam ni mislila da uradim trajnu epilaciju nogu vec samo nausnica ali sada ni to nije moguce jer bi to kostalo oko 1500din a s obzirom na broj potrebnih tretmana od 3-10...naravno da je nemoguce u danasnje vreme.HVALA!

Valdi:
Nemoj da si na kraj srca, sve moze da se resi a cisto sumnjam da je tako strasno. Uglavnom je subjektivni dozivljaj mnogo gori od realnog.
Zao mi je ali necu da reklamiram salone pogotovo sto i ja imam jedan. Mogu da ti dam neke savete a ti ces sam izabrati sta ti najvise odgovara. Na uspesnost tretmana najvise utice izbor aparata.
U slucaju lasera moras da pronadjes onaj koji najvise odgovara tvom tipu koze i boji dlake. Ako uspes tretman ce biti jako efikasan ali i jako skup. Ako promasis vrstu lasera koji ti odgovara efikasnost pada a cena ostaje ista.
U slucaju IPL-a, pod uslovom da pronadjes dobar, efikasnost ce biti malo manja od "idealnog lasera" a u odnosu na ostale varijante lasera, procices bolje. Sto se tice cene, stvar tvoje sposobnosti, negde ces platiti kao da si na laseru a negde i 5-6 puta jeftinije.
Javi mi koju regiju hoces da radis, tip (boju) koze i boju i debljinu dlake pa cu ti dati konkretniji savet.
Pa hteo bih raditi ramena, stomak i grudi....sto se tice boje koze ona je bela a dlake su tamne( vec sam se konsultovao u nekim ordinacijama i rekli su da imam idealne uslove i dlake za rad) Ne znam da li je bolje da izaberem da radim sa Light Sheer laserom ili IPL-om. Sta mislis o epilionu, da li su cula neke komentare na njihov rad? mozes mi odgovoriti na e-mail....

lukam:
Pa hteo bih raditi ramena, stomak i grudi....sto se tice boje koze ona je bela a dlake su tamne( vec sam se konsultovao u nekim ordinacijama i rekli su da imam idealne uslove i dlake za rad) Ne znam da li je bolje da izaberem da radim sa Light Sheer laserom ili IPL-om. Sta mislis o epilionu, da li su cula neke komentare na njihov rad? mozes mi odgovoriti na e-mail....
Ako ti je koza "bela" ili preciznije Tip I i II pa i Tip III najefikasniji su Alexandrite laseri (npr. GentleLase, Candela). Ako imas bas crnu dlaku i ove tipove koze, za nijansu manje efikasni ce biti Diodni laseri (npr. LightSheer) ali ti to ne bi ni primetio. U oba slucaja, pogotovo sto se radi o jako skupim tretmanima, idi na pregled, trazi da ti urade test (sve ovo besplatno) i da ti kazu sa kojom snagom ce da ti rade. U slucaju Alexandrite lasera ako je min. 17-18 J/cm2 ili veca snaga prihvati a za Diodni min. 25-30 J/cm2 ili veca. Ovo ce ti biti pokazatelj kakvu efikasnost da ocekujes. U svakom slucaju oba aparata su odlicna.
Velicina spota kod GentleLase je oko max 3.2 cm2 a duzina tretmana oko 1h, kod LightSheer-a 0.8 cm2 ili 1.4 cm2 a trajanje od 2-4h pa o tome takodje razmisli.
Sto se tice bezbednosti, kod lasera je najvaznija strucnost osoblja, a tu ti ne mogu pomoci.
Sto se tice cene, potpuna besmislica kao i mnoge u Srbiji, od 50-100% vece nego u nekim salonima u USA na istim aparatima?? Ocekuj od 500-800 evra ali obidji sto vise salona i proveri.
Sto se tice IPL-a ima svacega, od Kineskih i neimenovanih aparata do prosecnih Izraelskih, Evropskih i Americkih ali i dobrih iz istih zemalja. Efikasnost u tvom "idealnom" slucaju ce biti skoro ista ili malo manja u odnosu na lasere (u slucaju dobrog IPL-a), mozda 1-2 tretmana vise.
Velicina spota je uobicajeno od 3.5-8 cm2 (ima i vecih) pa u najboljem slucaju tretman traje oko 30 min bez eventualne pripreme (trimovanja, brijanja).
Bezbednost zavisi kojoj klasi pripada. Neki su Klase II kao i laseri pa vazi isto pravilo. Ako su Klase I znaci da aparat ima fiksne odnose odredjenih parametara i sam preuzima veci deo bezbednosti.
Cene su kao kod lasera ili za 10-30% nize sto takodje smatram nekorektnim. Sto se toga tice jedino mogu da ti preporucim moj salon :) a cene: za muskarce, stomak 3.300, grudi 3.600, ramena 2.100 din. Ukupno oko 115 evra.
Inace, ja sam musko.
Odluka je tvoja pa srecno.

lukam:
Ta cena mi je ok to mi odgovara meni su trazili za istu regiju 800 evra ako bih radio sa tim Light Sheer....A daj mi neki kontakt telefon ili adresu. Jer mi cena stvarno odgovara.
Samo da te pitam kakvi su rezultati? Jel moguce da mi se vrate dlake posle nekoliko godina(iskreno). Jel postoji neko ko se radi sa tim Alexsadrit laserom...
Nisam siguran na sta mislis kada me pitas kakvi su rezultati. Generalno, za fotoepilaciju vazi da je uspesna ako posle "potrebnog" broja tretmana broj dlaka se "trajno" smanji za 70-90%. Preostalih 10-30% su bile dlake sa malo pigmentacije i/ili tanke ili su takve postale zbog samog tretmana (nije bukvalno ovako ali je sustina ta). Preostale dlake se mogu i dalje tretirati ali je izbor adekvatnih aparata jako suzen a rezultati su polovicni. Da bi se uklonilo 100% dlaka obicno se nastavlja sa elektrolizom. Vecina osoba je zadovoljna i presrecna sa onih 70-90%. Ovo ne znaci da ne mogu sve dlake da budu trajno unistene ali se verovatnoca drasticno smanjuje.
"Potreban" broj tretmana prognozirati je jako nezahvalno. Na laseru ce ti reci (za tvoj slucaj ako izuzmemo ramena) 3-5, ja 4-6, moja doktorka 3-8 jer tako preporucuje proizvodjac.... svako od nas ce se na neki nacin ograditi. Nekome ce biti dovoljno 3 tretmana a nekom 7, a na zalost ima i onih koji jednostavno ne reaguju na tretman (oko 7% od potencijalno podobnih pacijenata). Ipak je 93% velika verovatnoca da budes u pravoj grupi.
Trajno ne znaci dozivotno i izraz nije najsrecnije izabran. Po definiciji trajno oznacava veci period od perioda svih ciklusa rasta dlake zbirno odn. duze od 4-12 meseci u zavisnosti od regije. I sada ti treba da srucis pare da ne bi imao dlake 4-12 meseci :confused: . Ovo je samo definicija a realno prve dlake ce se mozda pojaviti posle 1.5 godine a mozda i posle 7 godina, nema garancije. Pocece sporadicno da se pojavljuju, u pocetku ih neces ni primecivati a kada ne budes zadovoljan stepenom maljavosti dodjes na 1-3 tretmana (koji bi morali da budu jeftiniji) pa si opet srecan i zadovoljan duzi period.
Imam iskustva zenskih osoba (zive u inostranstvu) koje su zvrsile tretmane i posle 3 godine pocele da razmisljaju o dodatnim tretmanima. Od tog momenta proslo je jos 7 meseci i nisu otisle, pa ti sam zakljuci.
Ovo ti je iskren odgovor (sem ako te iz neznanja nesto nisam slagao) kako si i trazio a posle njega ces samo jos vise biti zbunjen.

Hvala na iskrenosti i opsirnom objasnjenju....
Reci mi da li ce se dlake vracati bilo kojim trenmanom da ih skidam?
Malo me zbunjuje to sto ti trazis za isto 115 evra sto je realno gledano jeftino a oni mi traze u vecini salona od 400-800 eura. Izvini mozda davim ali mi je sve to cudno....
I jos jedno pitanje da li genetika ima udela u ovih 7%. i da li taj podatak vazi i za Alexandrite, Light Sheer i IPL....
Sve najbolje

lukam:
Hvala na iskrenosti i opsirnom objasnjenju....
Reci mi da li ce se dlake vracati bilo kojim trenmanom da ih skidam?
Malo me zbunjuje to sto ti trazis za isto 115 evra sto je realno gledano jeftino a oni mi traze u vecini salona od 400-800 eura. Izvini mozda davim ali mi je sve to cudno....
I jos jedno pitanje da li genetika ima udela u ovih 7%. i da li taj podatak vazi i za Alexandrite, Light Sheer i IPL....
Sve najbolje
Mislis preopsirno, da te muka uhvati :) .
Ne postoji metod koji ce ukloniti dlake dozivotno. Nemoj to da te brine, uradi fotoepilaciju i bices presrecan.
Ja bih se cudio zbog visokih cena. Evo ti primer u LA-u, salon: http://www.cosmeticlasercenter.net/hairremoval.html , cena paketa od 5 tretmana (na LightSheer-u) za grudi, stomak i ramena 1.450$ ili 230 evra/tretmanu. Ovo su verovatno najnize cene, video sam i za 350-450 evra (a na pakete daju popust) a sigurno ima i eksluzivnijih i skupljih. Spot im je 1.44 cm2 a moj 7.4 cm2, znaci oko 5 puta manje fleseva i troskova, koliko ja placam osoblje a koliko oni i sta mislis ko ce vise da zaradi, ja ili ovi za 230 evra? O nasim cenama od 400-800 evra nema smisla diskutovati.
Koliko ja znam, razlog nije poznat i sumnjam da je genetika. Izbor aparata nema veze sa tim.
Vidim da si jako nesiguran a sto vise pitas bices jos zbunjeniji. Jos sam se suzdrzavao da ti ne dam previse informacija :) . Gde god odlucio da uradis jedno je skoro sigurno, ostaces bez dlaka i bices zadovoljan. Vec ces videti, pa kada dodje taj srecan trenutak za tebe, javi rezultate.

Pinkfrog:
A koliko je štetno??????????
Ipak putem lasera, koliko smemo da izlažemo pa i minimalnom zračenju neke osetljive delove tela, npr prepone, pazuh,........
Moguce talasne duzine koje se koriste pri ovim tretmanima su od 400-1200 nm a ovaj opseg je jako, jako daleko od talasnih duzina X-zraka ili UVA, UVB i sl. Mnogo opasnije je suncati se, ici u solarijum, gledati TV ili pisati na ovom forumu :) .
Talasi prodiru kroz kozu ali dopiru do malih dubina odn. do dubine gde se nalaze folikule dlake. Ni teorijski ni prakticno je nemoguce da se izvrsi neki negativan uticaj na zlezde koje se nalaze u regiji pazuha i prepona. U najgorem slucaju, ako bas zelite, mozemo da vas ispecemo :) .
Bez brige, nista tako lose (a pretpostavljam nasta ste sve mislili) ne moze da se desi.

lukam:
Imam pitanje ko izvodi tretamne kod tebe...
Kakva je strucnost? Zbunio si me sa ovim fotoepilacija jer se to odnosi na sve one uredjaje....
U svakom slucaju vidimo se posle praznika!!!
Hvala jos jednom na svemu mnogo si mi pomogao u savetima i objasnjenjima
Dosta sam tragao i saznao ali si mi ti sad sve lepo objasnio i povezao sam kockice!!!!
sve najbolje!!!
Tretmane radi doktorka.
Nezahvalno pitanje. Tesko da ja mogu da pricam o strucnosti u mom salonu a da ta prica ima neku vrednost.
Da skratim, fotoepilacija je delovanje svetlosti odredjenih karakteristika na melanin....... a svi pomenuti aparati rade fotoepilaciju.
Pozdrav

Pitanje za Valdi-interesuje me da li sve podatke koje je izneo,sto se tice smanjene maljavosti,zna cisto statisticki ili iz iskustva sobzirom da je skoro otvorio salon :roll: ??Pitam bez namere da uvredim,cisto predostroznosti radi,jer je cena pristupacna za razliku od ostalih koji su u vecini.I zasto je IPL bolji i u cemu od Light Sheer-a??Koliko kostra tretman lice(obrazi,vrat,donji deo brade,nausnice)??I ako moze adresu i broj tel.salona ja sam iz NS?

Back