Demoni

A kako covek tog dijaloga sa demonom da bude svestan
I kako se uopste postaje demon
Jel su to stvarno pali andjeli ili neka energija koja tezi daljoj ekspanziji
najčešće nismo svesni da su šaptači tu...ali nekad čovek može da upadne u stanje svesti u kome ih postane svestan....
ne znam kako nastaje demon...ja ih shvatam kao duhovne parazite koji su verovatno bili tu i pre ljudi... pretpostavljam da se i oni razvijaju i evoluiraju...
Isus im je dozvolio da uđu u svinje što znači da ih ima i u nekim životinjama..
kao što parazit uđe u telo tako demon može da uđe u um...
trebalo bi istražiti i vezu demona i telesnih parazita...postoji onaj čuveni parazit toxoplazma gondi koji kad uđe u miša čini da miša privlače mačke da bi ga mačke smazale a da bi parazit mogao da nastavi svoj život u mačkama..kako taj poznati parazit manipuliše umom miša tako demon manipuliše umom čoveka

najčešće nismo svesni da su šaptači tu...ali nekad čovek može da upadne u stanje svesti u kome ih postane svestan....
ne znam kako nastaje demon...ja ih shvatam kao duhovne parazite koji su verovatno bili tu i pre ljudi... pretpostavljam da se i oni razvijaju i evoluiraju...
Isus im je dozvolio da uđu u svinje što znači da ih ima i u nekim životinjama..
trebalo bi istražiti i vezu demona i telesnih parazita...postoji onaj čuveni parazit toxoplazma gondi koji kad uđe u miša čini da miša privlače mačke da bi ga mačke smazale a da bi parazit mogao da nastavi svoj život u mačkama..kako taj poznati parazit manipuliše umom miša tako demon manipuliše umom čoveka
Kako se covek "čisti" od demona

Moze i da izadje iz uma u vidu misaone forme...
Kao sto neki imaju teoriju da su virusi nusproizvod celijskog metabolizma, a u stvari i jesu samo sto na to celije podstice virus koji ulazi spolja jer nema sopstveni mehanizam razmnozavanja kao ostala ziva bica

Moze i da izadje iz uma u vidu misaone forme...
Kao sto neki imaju teoriju da su virusi nusproizvod celijskog metabolizma, a u stvari i jesu samo sto na to celije podstice virus koji ulazi spolja jer nema sopstveni mehanizam razmnozavanja kao ostala ziva bica
A ova prva recenica, jel moze da se shvati i kao kad slikar stvara
I jel to onda znaci da kad stvori neko morbidno delo, znaci da je izbacio demona iz sebe

Da. Mnoge slike i ikone emituju jako zracenje odredjene vrste, negativno ili pozitivno...
A kako onda ako je izbacio demona iz sebe i dalje stvara takve slike
Ja bih za primer stavila Salvadora Dalija
On za sebe govorio da je genije, a bio je i lud
I nije se zaustavljao na samo jednoj slici, vec stvarao i stvarao
Pa onda imamo Boša. On je koristio halucogene, ali ipak i dalje stvarao i stvarao
I na kraju ona slika, gde neko cudoviste jede coveka na pola. Ne mogu se setim iz kog perioda je, ako moze naziv

I da sumiram: kako objasnjavas onda, kad izbace demona tako sto stvore sliku, zasto onda opet stvaraju sa istom tematikom

A kako onda ako je izbacio demona iz sebe i dalje stvara takve slike
Ja bih za primer stavila Salvadora Dalija
Moze da izbacuje koliko hoce, ako je talenat. :cool: Jedan talentovan covek raspolaze sa leigojm ideja tj. misli tj. andjela/demona...
Mada ima onih koji kazu da pesnici uvek pisu jednu istu pesmu...?
Jel neko nekada video demona?
Da krenemo od osnovnih vrsta iz naseg podneblja... karakondzulu niko nikad, ali se zna kako deluje... drekavci su navodno duhovi neke dece iz turskog doba, niko nema precizan opis kako izgledaju i vise se cuju nego vide. A vidjene su konkretno vile ali ne i fotografisane - za njih se ne moze reci da li su demoni tj. demonke

Mene su zaposeli demoni ovih dana i nisam sebi jasna, nema toliko razloga, a ipak tonem.
Tužna sam i izgubila sam sebe samo na trenutak, ali volja je tu, znam da se nešto ružno dešava što ne znam kako da odbijem od sebe.
Indikativno je da iz nekog neobjašnjivog razloga iznova mislim a je cool da poznajem astrologiju, horoskop i to.
Pa, znate šta?
To su valjda moji lični demoni, i moram ih oterati sama.
Ima neko vreme da sam poklonila tematici, stvarno sam pokušala da razumem zlo... ali izgleda da zlo ne samo da ne možemo da razumemo, nego ono zahvalnost izražava tako što na neki svoj način, gde Bog dozvoli, udari i izme svoj danak.

Ne mozemo videti demone jer su oni duhovna bica
Iako ih ne vidimo, postoje, tu su i mogu mnogo toga mimo naše volje.
Jak karakter trpi, ćuti i vodi borbu za svoje ja.
Ne dam se.
Ovo je lekcija koju sam sama tražila, pa onda... sama treba i da ih oteram.
Naravno, uz Božju pomoć!
Bez Boga ni luk ne možemo da posadimo, i to je živa istina.

Iako ih ne vidimo, postoje, tu su i mogu mnogo toga mimo naše volje.
Jak karakter trpi, ćuti i vodi borbu za svoje ja.
Ne dam se.
Ovo je lekcija koju sam sama tražila, pa onda... sama treba i da ih oteram.
Naravno, uz Božju pomoć!
Bez Boga ni luk ne možemo da posadimo, i to je živa istina.
E ne morash da me terash, vidi kako sam ZABAVAN! :P Samo LJuBAV, i BEZ BRIGE ! :P

Hoces li da kazes da karakondzule ne postoje pa je to ismevanje
Pored toliko svedoka i mitova...
Pa, ne znam... Ljubasa sam uvek uzimala nekako.. mislim, ok je to sve, ali ne ide tako, a on to predstavlja uz mnoštvo manifestacija koje su se možda i desile, ali užasno malom broju ljudi, jednom ili nijednom u svetu.
Ne znam.. ali mi to ne izgleda kao jezik kojim treba u savremenom dobu da se sporazumevamo.

E ne morash da me terash, vidi kako sam ZABAVAN! :P Samo LJuBAV, i BEZ BRIGE ! :P

Pa, ok... zabavan si (toliko da sama sebe golicam po tabanima da bih se smejala).
:cvet:

Back