Demoliran automobil beogradskog odvjetnika u Dubrovniku

"С туђинском си камом пузио по блату,
С крволоштвом звера, погане хијене,
Да би мучки удар с леђа дао Брату,
И убио пород у утроби жене."

:bye::bye::bye:

Miloš Crnjanski u svojim "Embahadama" zapisao je kako Dučić bješe "uobrazio da je vizantijskog, kneževskog porekla, pa su ga svi prijatelji titulisali, Duka. Ja nisam". A Matoš je s početka stoljeća također upozoravao na tu karakteristiku pomodnih pjesnika, među kojima je Dučić visoko kotirao, da se kite aristokratskim perjem i da im "imponiraju kao svim skorojevićima, zvučne titule, marquisi i kardinali". Dučić, taj samozvani conte, "toliko pjeva i pjevucka o gosparskom Dubrovniku kao da mu se djed zvao Pucić ili Kaboga", napisao je Matoš. To je česta pojava da pisci bježe od stvarnih biografija, ali kad već izmišljaju i kroje mnoge priče, kad se uvlače ispod kože drugih, što ne bi malo uplekali i vlastitu sudbinu u svijet imaginacije. To je bezopasno i ćaknuto sve dok ne postane probitačno. Ili, što je najgore, dok i sami mitomani ne povjeruju u svoje izmišljotine.
:bye::bye::bye:

Nije se družio.
On je Matoša jedno vrijeme financirao u Parizu, jer je bio iz imućne obitelji, a Matoš nije.
Zauzvrat je htio da mu Matoš napiše pozitivne kritike, što je ovaj naravno sa gnušanjem odbio! :hahaha::hahaha:
A Krleži nije smio ni prići, a kamoli da se druži s njim. :per:
Ljubo,ti zaista misliš da su ova dvojica bili neki svetski priznati pisci?:roll:

Ko koga brani?

Ja samo konstatiram koliko je trećerazredno piskaralo bio taj Dučić.

E..bas ste besni na Ducica..sto mi je em milo,em drago,jer znaci da je mnogo..mnogo..mnogo...dobar:zper:

Da je kao Santic pevao muslimancima "Ostajte ovdje",verovatno bi ga vise cenili.Ali i da je Santic znao da u Mostaru vise nece biti Srba..ne verujem da bi napisao tu pesmu..:roll:

E..bas ste besni na Ducica..sto mi je em milo,em drago,jer znaci da je mnogo..mnogo..mnogo...dobar:zper:

Da je kao Santic pevao muslimancima "Ostajte ovdje",verovatno bi ga vise cenili.Ali i da je Santic znao da u Mostaru vise nece biti Srba..ne verujem da bi napisao tu pesmu..:roll:

Ma kakvi bijesan? :hahaha::hahaha:
Ne možeš biti bijesan na takvo što.

Jednostavno ne valja kao pisac, a suvremenici kažu da nije valjao ni kao čovjek.
Eto.

Pa priznati jesu, koliko je to moguće kod malih naroda.
Uvijek veliki narodi kroje sudbinu malih.
Ali Krležina kvaliteta je priznata i izvan Hrvatske. Isto tako i Matoševa.

Krleza-rezimski pisac-Titov sticenik-nikakva velicina izvan sopstvenog dvorista..

Moje skromno misljenje..btw ono sto je meni karakteristicno za Krlezu je da mu je recenica preduga, preterana sirina,puno tudjica pa ti treba recnik.. Kad ga uporedim sa Andicem i njegovom dubinom i tecnim pisanjem...kao nebo i zemlja.Ali..morao se citati..a sada ne verujem da ga iko cita iz hobija ili zadovoljstva..:rtfm:

Zamoli ga da ti kaže ko su ljudi na njihovim novčanicama - kunama...
Toliko su slavni i poznati da sam siguran da ni jedan Hrvat ne zna napamet dok malo ne proGoogle-a ko su oni :) ;)
Mrzi me...da nisi bili u lektiri za srednju školu,ne bih čitao ništa od njih a ni mnogih drugih.Ovako sam osim knjiga za lektiru pročitao po još par.Pogotovo me je smorio ''Hrvatski bog Mars''.

Ma kakvi bijesan? :hahaha::hahaha:
Ne možeš biti bijesan na takvo što.

Jednostavno ne valja kao pisac, a suvremenici kažu da nije valjao ni kao čovjek.
Eto.
Па доватила се мало браћа, и они су људи ма колико се правили да су нешто посебно.
Крлежа је пљувао и Иву код Тита, а Иво доватио жену Густаву и тако у круг.

Back