Демократска странка се припрема за избор новог лидера

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548

1728808416195.png

Demokratska stranka se priprema za izbor novog lidera

Zoran Lutovac

danas 09:06

Demokratska stranka u nedelju 13. oktobra drži sednicu Glavnog odbora u Beogradu, čiji je uvodni deo otvoren za javnost.

Glavni odbor DS zaseda, kako se najavljuje, radi priprema za izbornu skupštinu stranke, koja treba da se održi do decembra, odnosno šest meseci od junskih izbora.
Na toj izbornoj skupštini biraće se novo rukovodstvo.

Akutelni lider DS Zoran Lutovac, potvrdio je medijima, da će se ponovo kandidovati za predsednika stranke.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim saznanjima, u trci za lidera bi mogli da se nađu još Dragana Rakić i Miodrag Gavrilović.

link

Доста је било Црногорца Лут(k)овца, пијуна лажног опозиционара Друга Ђида и некадашњег амбасадора Тадича Борисова у Црној Гори где је ћорави црногорски смрад роварио "за српску ствар," на челу Демократске странке! Време је да на чело Демократске странке дође жена. То је Драгана Ракић која се у претходном периоду добро показала својим активизмом на терену везано за покушај Чипуљчанина и његове усташије да Србију и буквално уништи рударењем литијума.

Nisam clan, ali cisto da primetim.
Lutovac je ako se ne varam vec sest godina na celu DS i kada se podvuce crta, nikakvog posebnog uspeha od tada nije napravio, pomerio je nije sa onih 1-2% koliko je bio nasledio od Sutanovca. Jesu uslovi bili teski, ali je rezultat izostao, i kada se na to doda njegova pasivnost (cini mi se da on dugo vremena nije ni dolazio u skupstinu), cini mi se da je odavno sazrelo vreme da neko novi dodje na celo te stranke ako misli da dugorocno ponovo pokusa da ojaca (a ne da se zadovoljava sa mrvicama i pukim prezivljavanjem na politickoj sceni).

Lutovac je ako se ne varam vec sest godina na celu DS i kada se podvuce crta, nikakvog posebnog uspeha od tada nije napravio, pomerio je nije sa onih 1-2% koliko je bio nasledio od Sutanovca. Jesu uslovi bili teski, ali je rezultat izostao, i kada se na to doda njegova pasivnost (cini mi se da on dugo vremena nije ni dolazio u skupstinu), cini mi se da je odavno sazrelo vreme da neko novi dodje na celo te stranke ako misli da dugorocno ponovo pokusa da ojaca (a ne da se zadovoljava sa mrvicama i pukim prezivljavanjem na politickoj sceni).

Sve tačno. Međutim, menjaš ako imaš sa čime. Ako nemaš, onda je on najbolji kandidat.

Sve tačno. Međutim, menjaš ako imaš sa čime. Ako nemaš, onda je on najbolji kandidat.
Изјава типа,
Могли би смо да направимо приметне демократске промене, али нећемо јер не можемо.
Зашто не поставе млађег човека који има више снаге и ентузијазма?
Ђинђић, Тадић су имали Мићуновића...

Ostaci ostataka od ostatka od onog što je ostalo od starog DS-a
Ako ti je Milivojević glavna perjanica u javnosti doterao si cara do duvara još pre mnogo ciklusa i probio dno.
DS je propala stranaka koja je izgubila smisao. Potpuno je nebitno ko ih vodi, kadar im je sjeban, logistika je utopljena kod Đilasa, bukvalno su privezak po kojem i saveznici pišaju. Setiti se samo preraspodele mandata u koaliciji.
Samo brukaju nekada veliko ime.

Ni ič me ne zanima ko će im biti istureni pojedinac. Jedina sreća u nesreći je da su svesni svoje propasti pa barem kao neki ne idu u solo avanture nego glasovi ostaju u zbiru opoziciji i ne rasipaju se u SNS. To je jedino bitno, da ne nađu nekog sujetnog koji bi ih do kraja pretvorio u prah.

Bukvalno su svi značajni izašli iz te stranke i napravili svoje stranke samo da im ne bi stajalo to DS. Večno mrtva stranka koja će biti ispod cenzusa i privezak drugih. SPS je barem opstajala preko 20 godina ali sad su i oni zglajznuli ispod cenzusa i neće više ići samostalno na izbore.

Bukvalno su svi značajni izašli iz te stranke i napravili svoje stranke samo da im ne bi stajalo to DS. Večno mrtva stranka koja će biti ispod cenzusa i privezak drugih. SPS je barem opstajala preko 20 godina ali sad su i oni zglajznuli ispod cenzusa i neće više ići samostalno na izbore.
Ako se talac SPS oslobodi svog kidnapera, izlazice sami na izbore.

Зашто не поставе млађег човека који има више снаге и ентузијазма?

Zato što ga nema. Kao što sam i napisao, menjaš ako imaš bolje, a ako nemaš, onda držiš to što imaš. Pojava novog lidera bi se svakako videla. Ako se ne vidi, onda to i nije lider.

Nisam član, al čisto da primetim
Lutovac je možda i jedini predsednik ove stranke za čijeg mandata nije nastalo još 15-20-30-50 demokratskijih stranaka, pokreta, incijativa i ostalih formi delovanja.
Znači od svog osnivača ova masa parazita i ljubitelja života na tudjoj grbini skupljenih na jednom mestu stalno se rastakala odlaskom nezadovoljnih koji bi vremenom shvatili koliki je njihov deo - pa ako si lud a nisi gluv.
Zli jezici kažu da Lutovac i nije mogao da dodatno rastoči stranku jer ih ostalo za jedan kombi.
Entuzijazam preostalih da će ova stranka da ponovi uspeh sa početka milenijuma gde su na budjavo-slepačko-jajarsku foru izigrali svoje koalicione partnere i preoteli vlast, ostaju ipak na nivou seksualnih prisećanja emotivne penzionerke dok pije čaj na balkonu uz knjigu Miroslava Miškovića "Tajne Zanata".
@комшија da ugasi svetlo kad izadje, da ne plaća narod preko zbirnog računa badava

Poslednja izmena:
Zato što ga nema. Kao što sam i napisao, menjaš ako imaš bolje, a ako nemaš, onda držiš to što imaš. Pojava novog lidera bi se svakako videla. Ako se ne vidi, onda to i nije lider.
Po meni bi i ti bio bolji lider demokratama, cenim da si mlad covek.

Ima ga.
Sve te stranke i frakcije nastale od ds-a su, da parafraziram, ukrale ideju.
Otklon od djilasa ih je kostao logistike, a bojkot dokusurio.
Lutovac se ne moze regenerisati, zato treba da se povuce, u recimo...savet stranke.

Po meni bi i ti bio bolji lider demokratama, cenim da si mlad covek.

Ima ga.
Sve te stranke i frakcije nastale od ds-a su, da parafraziram, ukrale ideju.
Otklon od djilasa ih je kostao logistike, a bojkot dokusurio.
Lutovac se ne moze regenerisati, zato treba da se povuce, u recimo...savet stranke.
odlazak Jelene Trivan ... :rida:

Back