Demokratska Hrvatska

darkoje:
Dali znate da je u Hrvatskoj na Hvaru srpski manastir sv.Petke iz 15 veka pretvoren u diskoteku.Strasno .Sta vi mislite o tome

-kaze se notorna neistina (laž)
-laž odgovara interesima odredene skupine ljudi
-laž postane istina
-laž postaje dogma
-na temelju te laži se donose zaključci i na temelju te iste laži se sudi

- provjereni srpski recept

Kaj:
-kaze se notorna neistina (laž)
-laž odgovara interesima odredene skupine ljudi
-laž postane istina
-laž postaje dogma
-na temelju te laži se donose zaključci i na temelju te iste laži se sudi

- provjereni srpski recept

За разлику од Хрвата који су најистинољубивији народ на свету
да би са и сам Сократ пред њима постидео.

darkoje:
Pa ja ynam da si komunisti po vojvodini i pravislavne i katolivcke objekte pretvarali u javna skladista ali su ona uglavnom vracena svojim vlasnicima sada.PA ako je yapustena crkva ne krivis dryavu neko vlasnika
kome cjesh da vratish evangelistichku crkvu?
nemcima, koji su pobegli ili su proterani posle drugog rata?
nema to kome da se vrati.
a drzhava/opshtina/grad bi trebala da se stara o svom kulturno-istorijskom nasledju, o kom nema ko drugi da se brine. ako nije u njenom vlasnishtvu, onda treba da se potrudi da bude, kako bi mogla da se stara o njemu, jer je na njenoj teritoriji. ovako kako je, ne sluzhi na chast normalnoj drzhavi/opshtini/gradu. i svakako ne daje za pravo da mi pljujemo po drugima koji nama rade isto shto i mi drugima.

van svih politichkih razloga koji su doveli do toga da nema vishe nemaca kolko je bilo u vojvodini niti srba u hrvatskoj.

nevirovatno kako se jedan veliki dio srba definira preko pravoslavlja.
i mrznje prema katolicima(hrvatima).

sta bi bilo,da smo svom srecom i hrvati i srbi bili pravoslavci ili katolici.

da li bi uopce bilo ovih netrpeljivosti,kojih do kraja 19.stoljeca nije bilo medju ova dva jako slicna naroda.
cak sam siguran da ne postoje 1% srba koji znaju, da su na kosovu 1389.
bili i hrvatski vitezovi pored ostalih krscankih postrojbi iz tadasnje europe.

Iz ostatka Evrope se doduše nisu nešto pokazali tada, ali Hrvati su došli, to stoji, itekako stoji.
Meni je najveći crnjak što mi se čini da dobar deo Srba o Kosovskom boju zna ono iz filma iz 1989. a o periodu pod Turcima iz epskih pesama.
Takođe, čini mi se da je dobar deo i Hrvata i Srba tzv. vernici, novokomponovani turbo-pravoslavci i turbo-katolici, koji to potenciraju uz nacionalne osećaje :roll:

opacupa:
cak sam siguran da ne postoje 1% srba koji znaju, da su na kosovu 1389.
bili i hrvatski vitezovi pored ostalih krscankih postrojbi iz tadasnje europe.
Na osnovu vesti iz jednog italijanskog letopisa istina je da su se sr,knezu Lazaru u bitci prikljucili i jedan odred Hrvata pod vodjstvom bana Ivanis Horvata.Osim njih u bici si ocestvovali i bosanski odredi pod vodjstvom vojvode Vlatka Vukovica kao i lazarov zet Vuk Brankovic(kome je ucinjena neverivatna nepravda)

Back