DemokraCija i tolerancija u Kroacija - napad na Srbe

Interes velikosrpske politike

Samo je jedan koji ima koristi od ovih primitivaca koji su upali jučer na Dane srpske kulture. A to je Aleksandar Vučić. Samo je jedna politika koja ima interes od ovog upada na Dane srpske kulture. A to je velikosrpska politika.

Nemojte nam, molim vas, samo prodavati priču da se pedeset kršnih momaka "samoorganiziralo", pa se eto spontano pojavilo na skupu penzionera i djece iz kulturno-umjetničkog društva.

Uostalom, u tom istom Splitu, istina u malo većim dvoranama nastupaju srpski pjevači bez ikakvih problema. Redovi, karte planu, narodnjaci tutnje, nitko ne protestira, nitko ne maše zastavama. Možda se i poneki od ovih zakrabuljenih jučer razbaca do zore uz pjesmu s onu stranu Drine.

Ali evo, kad je riječ o kulturnoj večeri s deset stolica i bocom mineralne, pronašla se ekipa "hrabrih" koja će braniti Hrvatsku od 7/8 takta iz društvene prostorije obližnjeg gradskog kotara. Kakva nevjerojatna hrabrost! Split može spavati mirno, branitelji nacije su uspješno obranili grad od dvije recitacije na ekavici i jednog plesnog kola.

Budale iz krajnje desnice

Hrvatska krajnja desnica ima jedan problem. Cijela njena egzistencija, smisao i identitet svode se na Srbe i Srbiju. I tu leži njezina politička tragedija. Rat je završio prije, evo, nedavno smo obilježili, trideset godina. Pobijedili smo. Hrvatska je u svojim granicama. Srbija je gubitnik, a Srbi koji nisu željeli živjeti u Hrvatskoj otišli su još devedesetih.

Danas je Hrvatska u Europskoj uniji, u NATO-u, u eurozoni i Schengenu. Srbija nije nigdje, stoji tamo usred Balkana, izvan svega, pogubljena u vlastitim mitovima. Njeni građani, ako uopće žele doći u Hrvatsku, moraju ostaviti otiske prstiju i biti uredno upisani u informacijski sustav.

Super članak na temu apropo krkanluka, a i činjenici da ustaše i četnici (krajnje desnice) doista ne mogu jedni bez drugih

https://www.index.hr/vijesti/clanak...ke-kulture-najvise-pomazu-vucicu/2727403.aspx

Bitno je da ste vi ispali face i heroji pred decom i starcima ;)
A ne možeš im zamjeriti kad se i ovako ovi stasiti velikosrbi poput tebe, jaki na tipkovnici, ne usude prismrdit Splitu, a njima dolje treba malo zabave i igara s vremena na vrijeme jer im sunce udara u glavu cijele godine pa od toga onda polude.. slučajno su im se eto baš Srbi našli na putu.. čisti Murpheyev zakon :mrgreen:🤣

Van teme, ali meni ipak najdraže iz ranijeg članka kojeg sam priložio:
Danas je Hrvatska u Europskoj uniji, u NATO-u, u eurozoni i Schengenu. Srbija nije nigdje, stoji tamo usred Balkana, izvan svega, pogubljena u vlastitim mitovima. Njeni građani, ako uopće žele doći u Hrvatsku, moraju ostaviti otiske prstiju i biti uredno upisani u informacijski sustav.

Politika sjedenja na 10 stolica čini svoje :cry:

A ne možeš im zamjeriti kad se i ovako ovi stasiti velikosrbi poput tebe, jaki na tipkovnici, ne usude prismrdit Splitu, a njima dolje treba malo zabave i igara s vremena na vrijeme jer im sunce udara u glavu cijele godine pa od toga onda polude.. slučajno su im se eto baš Srbi našli na putu.. čisti Murpheyev zakon :mrgreen:🤣

Не вреди, не иде ти.
Ништа ти не капираш о силовању и стабилократији

Sto se mene tice ne samo Splitu, nego citavoj HR ali ne zbog straha nego prezira ;)

Screenshot_20251105_170618_Samsung Internet.jpg

Za sve je kriva Rimokatolička crkva u Hrvatskoj i BiH i njeno sveštenstvo. Kurvanjski ćute kad su u pitanju napadi na Srbe. Svaki dan raspiruju mržnju prema partizanima, antifašizmu i Jugoslaviji.
Svi ti biskupi, to je sve izgleda neka masonerija. Ćute kad su u pitanju kladionice i kockarnice koje prosto cvetaju na sve strane po Hrvatskoj, to je nešto sumnjivo!

Rimokatolička crkva, njihovi popovi su ćutali i za vreme Drugog svetskog rata kada su ustaše klale komšije pravoslavne Srbe, žene, stare i decu.

Hodže su ubosni, konkretno Cazinu i sami klali prve komšije pravoslavne Srbe, žene, stare i decu.
Ne samo da su ćutali, već su i oštrili noževe ustašama kako bi klanje bilo efikasnije. Ne samo da su oštrili noževe, već su pritom i skladali pjesme kako bi klanje prošlu u dobrom raspoloženju:

"Čvrsta ruka i poštenje,
sveta voda i krštenje"

ili

"Tko to moje ime doziva,
čudni ljudi čudnog imena"

Utjecaj rimokatoličke crkve na zdravlje Srba jest golem. Sjećam se dok sam bio dijete, lokalni župnik nas je odveo u jedan rezervat gdje su živjeli Srbi, nešto poput Ćacilenda, i onda smo ih škropili svetom vodom, a oni su izgarali od muke, vrištali su od bolova i valjali se po podu. Nešto poput egzorcizma.

Ti baš znaš da su imali šajkača na glavi i šta su pevali.. a i da jesu ima li šajkače i da su pevali šta god ne vređa druge narode ne vidim razlog zašto su napadnuti.... ali eto vidim ti to opravdavaš sa šajkačama
nisu napadnuti
50 mladića odevenih u crno upalo u prostorije kulturnog centra i uzvikivalo ustaške pozdrave. Splitska policija je saopštila da nije bilo fizičkog nasilja, a da je grupa mladića vikanjem narušavala javni red i mir.

Eto sta su napravili sa srbofobijom i odcepljenjem Kosova...ako ovako nastave ne bi me čudilo da se Italija u skorijoj budućnosti graniči sa Mađarskom.
Da budemo pametni, treba da surađujemo se Italijanima i Mađarima, mi nismo ni svesni koliko su nam to dobri saveznici ako se dobra proračunamo, ništa vezivanje emotivno, već prosto korisno.

Back