DEMOGRAFSKA KATASTROFA U HRVATSKOJ: Mladi beže i zbog ustašluka, usred korone pravac - Nemačka

Pa uredite državu i vi. Ako ne znate sami, dajte drugima. Ionako ćete ako budete htjeli u EU morati uskladiti svoje zakone, sa zakonima EU. Gdje je problem? 🤔
Osim u tome što ćete se tih zakona morati i pridržavati. Manje ili više, kao što i mi radimo...

Tako je govorio jedan moj pokojni prijatelj još pre tridesetak godina ...''treba da dovedemo Japanca sa onom sabljetinom da uvede malo reda među ovim lopovima i bitangama...'' :mrgreen:

Ili posle petog Oktobra ''trebalo je obesiti na terazijama Miloševića i njegove doglavnike pa bi svi sledeći znali šta im se može desiti...''

Ali jbg....prođe vreme i prođe voz...

Izabrane tri najbolje nove hrvatske reči: Imaju nov izraz za respirator
Najboljim novim hrvatskim rečima, časopis Jezik i Fondacija "Dr Ivan Šreter" proglasili su reči dišnik za respirator, kihobran za zaštitnik od kijanja i rukozborac za osobu koja se služi znakovnim jezikom.
IZVOR: B92 ČETVRTAK, 11.03.2021. | 18:05

Podeli
Foto: Profimedia

Foto: Profimedia​
Prvu nagradu za dišnik dele Drago Štambuk, književnik, prevodilac i diplomata, i Karlo Kulaš, student iz Zagreba, druga nagrada za kihobran pripala je Marinu Periću, Zadraninu, zaposlenom u firmi koja proizvodi kihobrane, a treća nagrada za rukozborca Ani Mihovilić, zaposlenoj u IT firmi.

Izbor najboljih novih hrvatskih reči posvećuje se Danima hrvatskoga jezika koji, se obeležavaju od danas pa do 17. marta i u znak sećanja na Deklaraciju o hrvatskom jeziku kojom je 1967. odbranjen hrvatski jezik, prenela je Hina.

Nenormalan narod. Ako ste željni znanja, učite strane jezike, trebaće vam. Izmišljanje novih reči koje niko ne koristi i deljenje nagrada za takvu glupost je samo novi vid krađe budžeta.

Njonjo sam o sebi: Što je više kleveta i laži, to nam je Gogo miliji i draži
Index VijestiPrije 14 minuta
52

Njonjo sam o sebi: Što je više kleveta i laži, to nam je Gogo miliji i draži

Foto: N1

PREDSJEDNIK sabora Gordan Jandroković obratio se medijima nakon istupa predsjednika Zorana Milanovića koji ga je danas prozvao da je ukrao dokumente i da krši zakon.
"Sazvao sam vas kako bih reagirao na izjave predsjednika Milanovića. Ovdje treba razlikovati dvije razine. Jedna je osobna, a druga je ono što je meritum ove polemike i ono što je bitno", počeo je Jandroković svoje izlaganje.
>Milanović: Jandroković je Plenkovićev batler, ukrao je dokument koji sam poslao
"Milanović nastavlja govoriti kao i do sada, a ja sam odgovorio i ne mislim više odgovarati na njegove uvrede, tračeve i klevete. Upravo su Milanović i suradnici godinama pričali gadosti o meni. I, evo, nakon 18 godina ja sam predsjednik sabora. Nije mi to naštetilo. Očito je - što je više kleveta i laži, Gogo nam je miliji i draži", rekao je Jandroković.
Dodao je da se sve može reći na lijep i pristojan način.

"Nekad, kad sam bio mlađi, ulazio sam u te polemike, ali sad više ne. Izazvali su me politički protivnici, a dana izbjegavam takvu vrstu retorike", rekao je.
"Predsjednik me prozvao da sam ukrao dokument. Istina je suprotna, predsjednik je čovjek koji svjesno i namjerno krši zakone ove države. Sve ono što je danas govorio o izboru predsjednika Vrhovnog suda govori da ne želi poštovati zakone koje je donio sabor. To je zagovaranje revolucionarnog prava i poruka da će njegovi istomišljenici biti oklevetani", nastavio je Jandroković.
Poručio je da su u priču uključeni Ustav kao temeljni, najviši akt i Zakon o sudovima.
"Moja dužnost je da o tome vodim računa u procesu donošenja zakona. Iz tog razloga, kada sam vidio dopis predsjednika RH, vidio sam da nedostaje dokumentacije. Samo sam konstatirao da nedostaju dokazi iz kojih bi bilo vidljivo da je predsjednik RH ispoštovao zakon. Ja nisam odbio njegov prijedlog, nego sam ga vratio na doradu", pojasnio je Jandroković.

Hrvatske časne sestre lezbijke - Tražile Boga, našle ljubav​

Dve žene iz Hrvatske, koje su nekad bile časne sestre u samostanu, danas su srećno zaljubljene.
Upoznale su se na susretima sestara i kasnije napustile manastir, a danas zajedno žive na Korčuli. Marita i Fani su i glavne junakinje filma "Nun of Your Business".

Voditeljka im je na početku razgovora rekla da je hrabro što su priznale svoju ljubav, navodi "Indeks".

"Zašto da ne? Živote živimo različite, na različitim mestima. Svako ima neki svoj put", rekle su.
Upoznale su se na susretima sestara i kasnije napustile manastir, a danas zajedno žive na Korčuli. Marita i Fani su i glavne junakinje filma "Nun of Your Business".

Voditeljka im je na početku razgovora rekla da je hrabro što su priznale svoju ljubav, navodi "Indeks".
Pitala ih je prepoznaju li ih ljudi na ulici.

"Bilo je u nekim novinama, pozitivne su reakcije sve", rekle su.

Voditeljku je zanimalo i kako je biti lezbijski par u malom mestu na Korčuli.

"Odlično, tamo je prva liga. Nema straha."

Na pitanje kakav je život u samostanu, šta se sme, šta ne sme, moraju li da imaju kratku kosu, one kažu: "Nije strogo, zavisi od osobe do osobe želi li imati kratku kosu. Red, rad i disciplina mora biti. Prihvatiš to."

Rekle su i da je super tako funkcionisati, jer čovek mora da ima ritam, kao i da su manastiri uglavnom puni sposobnih žena.

Rekle su da u crkvu idu ponekad, kad je prazno. Na pitanje o venčanju u crkvi, zaključile su: "Vera je jedno, crkva je drugo."

ZAVOD ZA STATISTIKU OBJAVIO CRNE BROJKE / Broj umrlih u 2020. porastao za 10,1 posto, a broj rođenih se smanjio​

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je u četvrtak analizu prirodnog kretanja stanovništva Hrvatske u 2020. godini iz koje se vidi kako je broj rođene djece pao za 0,8 posto u odnosu na godinu prije, dok je broj umrlih porastao za 10,1 posto u odnosu na 2019. U 2020. broj živorođene djece pao je te je rođeno 290 djece manje nego u 2019. Ukupan broj rođenih prošle godine bio je 35.987, od toga 35.845 živorođene djece, a rođeno je 51,3 posto muške djece. Stopa nataliteta, odnosno živorođenih na 1000 stanovnika, u 2020. iznosila je 8,9.

https://net.hr/danas/hrvatska/broj-...-1-posto-990b02e8-ea61-11eb-8042-a2d85098f6e5

Situacija nije baš sjajna... ☹️

Back