Primila je obe doze kineske vakcine. Samo su tu vakcinu imali. Rekla sam da se slazem s tim da se vakcinise. Menjaju se negovatelji i ostalo osoblje, sada nisu u karantinu pa sam zelela da bude koliko toliko zasticena. Koliko vakcina deluje na imuni sistem ljiudi preko 80 godina, ne znam. Vakcinisala sam se i ja. Nije imala covid-test je bio negativan kada je jedan veci broj oboleo u domu, niti je imala temperaturu ni bilo kakve druge simptome. Trombozu, kao sto sam rekla, imala je pre 40 godina. E sad taj D dimer moze da se poveca i kada je neka rana koja zarasta (a imala je dva dekubita koje saniraju), moze da se poveca inace kod starih ljudi, moze i dugotrajno lezanje da izazove,ima genetsku predispoziciju za trombozu... ko bi znao. Pitla sam da nije mozda asimptomatski covid bio, negirali su. Terapija deluje, ali koliko ce biti uspesno u njenom stanju ... ne znam. Jos me plasi i pospanost, mada kazu da je vecina korisnika pospana. Pritisak je dobar, osim sto je imala tahikardiju dva dana pre nego sto se vena upalila i noga otekla. U tim godinama je nepredvidivo. Primetila sam da se prilicno promenila nakon sto su joj kateterom uzimali urin na analizu. Trebalo je samo da joj daju D Manizol koji je do sada uvek uspesno resavao infekcije. Kateter je bolan i strasno je uznemiri.Od tada se promenila. Jednom sam prisustvovala kada su to radili baby kateterom, koji sam ja kupila po preporuci, pa se dernjala iz sveg glasa i bila je ljuta na mene dva dana posle toga, jedva sam je privolela da se opusti. . A najvise me nervira sto se negovatelji ne trude da je okrecu i da vode racuna o redovnoj higijeni. Da ne pricam da mnogi ne umeju da kazu ni Dobar dan, a kamoli da zapocnu razgovor. Opet...razumem da je i njima kao i svima svega preko glave u ovim okolnostima.