Beli ljiljan
Početnik
- Poruka
- 15
Hvala Bezuslovna Ljubavi, da ima neku vrstu vaskularne demencije dijagnoza je f06.Ja o njoj brinem kod kuce i vise necu da je maltretiram sa tim ispitivanjima,kontrole obavljamo kod kuce ,dolazi neuropsihijatar,kucno lecenje i ostali po potrebi a nju bez preke potrebe ne vodim nigde osim dvorsiste da proseta koliko moze.Iskreno mi je zao svih vas koji zbog situacije sa virusom ne mozete da vidite vase roditelje.Tuzna i teska je ova bolest.I kao ste rece Marge i ja sam hiljadu puta pomislila kako neko ne moze imati cak ni laku smrt i pozelela da ne budem na teretu svojoj deci.Verovatno ce doci dan kad cu i ja moju majku morati smestiti u dom,necu moci da brinem o njoj kad bude potpuno nepokretna,ali do tad krademo te njene retke osmehe,zivimo dan za danom,i nedamo se.Mozda taj novi lek nesto malo popravi bar na kratko.Moja mama je cavinton bio prvi lek. Dosta dobro je delovao u kombinaciji sa vitaminom E i bensedinom po potrebi, uglavnom uvece. Tu kombinaciju je uzimala bar dve godine od postavljanja dijagnoze. Za Aminalon sam cula, ali je doktor komentarisao da se daje nakon mozdanog udara. Da li tvoja mama ima vaskularnu demenciju?