Kakvi ste vi junaci i heroji tek sad vidim

jos mama nije dementrna.
Znate sta, pre nego sto smo se sastali jer sam ja krenula iz Bgd, a oni iz sela, pa dok sam ih sacekala mislila sam pascu tu na sred ulice i gotovo slogiracu
se toliko mi se bilo sve u meni uznemirilo, i gusilo me strasno, verovatno veliki stres, i ako sam i tabletu popila koju retko pijem preko dana, dzaba sve je to
bilo slabo za taj momenat. Pregurah nekako i to, dodjose oni pokupise me i ajde u Dom, Tamo oni sa ambulantnim kolima i mamom vec stigli. Njoj se usput
smucilo pa se jadna ispovracala

ali ovi iz Doma dosta brzo odreagovase, kolica i nju na kolica, popesmo se na drugi sprat. Uveli nas u sobu, a nju poveli
na kako kazu obavezno kupanje na prijemu. Ok, zavrsi se i to, baka koja je sa njom u sobi ne staje sa pricom, opominju one sestre, opominju negovatelji, ma
kakvi prica li prica. Ima jos jedan krevet, ali je ta baka u bolnici, ako se bude vratia, to j eto, ako ne, obecase mi da ce mamu staviti na taj krevet jer je pored
radijatora, ona bas voli da joj je toplo
Puno stvari su vratili kazu ne treba toliko. Upisali da je na dijetalnoj ishrani zbog zdravstvenog stanja i kamena u zucnoj kesi, da ce je doktorka pregledati
kad stigne i to je to. Motali su nas tamo ovamo, za potpisivanje ugovora, pa da se onih famoznih 5.000 ostavi za depozit dok ne pocne da stize dzeparac na
njeno ime, a za kupovinu pelena i cega vec bude trebalo.
REkose da posto se dom renovira da ce mozda biti premestena u neki drugi paviljon ili sobu, ali to cemo vec znati kad bude i ako bude. Poseta je svakog dana
od pola 12 do pola 5, tako da je i to dobro jer ce neko od rodbine kad bude dolazio moci taman u tom periodu da svrati da je obidje.
Ostala je manje tuzna, a vise umorna od svega toga sto se danas izdesavalo, kad smo se pozdravljale, kaze nemoj da places, nego misli o sebi bicu ja dobro.
Cule smo se negde ok 16h, kaze rucala je, bila doktorka pregledala je, sta je zakljucila ona ne zna da mi kaze, ali vidim da je lepo raspolozena. Rekla je da ce
im traziti da joj donesu neku knjigu iz biblioteke samo dok nadje naocare.
Cisto je, toplo, glavna sestra mi se dopala, nekako ima topao pogled, videcemo jesam li se prevarila, ima vremena da me razuveri.
Dali su nam potvrde da regulisemo sve sto mozemo, oko placanja racuna i odjavljivanja telefona, i to smo zavrsiii.
Sve u svemu jedan jako tezak i turbulentan dan, ali sam se sad vec malo sabrala i slozila to sve u glavi, bolj ece joj biti sto puta nego u toj staroj kuci,
bar da ne nislim ima li ogreva i sta je jela, da ne pricam o tome da li je pala ili da li odzak opet nece da vuce pa da se ne ugusi od dima.
Raspisah se ja , izvinite