E to sto je spremna za salu je odlicna stvar. Ima tamo uvek korisnika koji su spremni za zavitlavanje, a pridruzuju se I oni koji nisu pa se dopunjuju I svima dobro... Moja majka ne samo sto je pokazivala otpor prema domu, nego su je I njene sestre nagovarale da se vrati kuci ili da ima neke druge varijante. Pomogli su mi socijalni radnici, psiholog, bake iz okruzenja... vodila sam mamu u njen stan na par dana jednom mesecno... nervirala sam se... ali, eto sada mama misli da je kod svoje kuce. Pooovremeno pomene da ide kuci, kao bila je kod komsinica... ali, brzo se vrati na prethodnu pricu. Ja sam mislila da ce je osoblje doma odmah spakovaci cim se ona pobuni, medjutim oni su tu da saslusaju I razumeju I pomognu. Pogotovo sto si ti bolesna, a to treba da predocis strucnom osoblju. Onda ce je oni malo animirati ili malo vise. Nemoj unapred da se nerviras I pravis konstrukcije.
..da, ona je uvek bila omiljena gde god da je bila zato sto je takva, uvek da se nasali da poprica, da posavetuje ako je pitaju i tako jedna siroka dusa puna duha...ali
je sad bez snage i da prica po nekad, sto je meni narocito bolno kad god je vidim takvu ili cujem telefonom da jedva govori...valjda je i nju sve to "smlatilo", valjda se
tamo malo sabere kad vidi da je nece niko ni muciti ni kritikovati zato sto nije stigla do wc-a ili sta vec....ima strahove sto je valjda normalno, ali ne prica ona o tome
nego sinoc kaze, ne britni ti o meni, brini o sebi

a onda mi jos teze sve to padne...sto nam je zivot sve to tako priredio da ja kojoj je nona sve u zivotu dala
nisam u stanju da se porinem za nju ni malo....pa budem jako tuzna i ne mogu da zaustavim suze, bez obzira sto necu da placem, ni da oplakujem ni nju ni sebe...bas me nervira kod mene sto sam postala takva..valjda od stresa...valjda prodje..videcemo...
...sreca je sto cu ja moci da odem kad bude prijem u dom, pa da porazgovaram sa njima tamo, mozda da ponesem svoju dokumentaciju, cisto da me misle da
pricam tek onako, ko zna cime se sve ljudi sluze,a da me ne shvate neozbiljno....sta znam, nisma pametna...i da nadam se da ce imati razumevanja zbog cele
situacije pa da ce joj pomoci i malo vise posvetiti bar dok se malo ne privikne...
- - - - - - - - - -
...nego citam tamo na sajtu onaj deo gde pise sta je sve potrebno da se ponese..pa izmedju ostalog pise....obezbediti sredstva za licne potrebe korisnika dok
ne pocnu da dobijaju svoj dzeparac....
...mozda sam malo zaglupela ovih dana, ali meni nije jasno sta se pod tim podrazumeva...mama ne pusi, kafu ne pije...ako se to kojim slucajem na to misli,
da li je neophodno da se donesu stvari za licnu higijenu, mada to nigde nije navedeno i valjda to oni pokrivaju....nije problem da joj spakujem ni sapu ni
sampon ni marmice i jedne i druge....ali mene zanima sta oni pod tim podrazumevaju.....bas sam zatupela sskroz