Znaci,moj zivot polako,ali sigurno iz drame prelazi u akcioni filim
Naime,svekar jako kaslje i pun je nekog sekreta,koji ne znam gdje se stvara i izlazi u tolikim kolicinama.
Odbija hranu,zagrcne se od gutljaja vode i onda opet kaslje i kaslje.
Jutros sapce,krklja i potpuno jadno izgleda.
Zovemo njegovog ljekara,on kaze da zovemo Urgentni centar i ako oni ocijene da je on za neurologiju on ce ga primiti i poslati na produzenu njegu,
Ovi iz Urgentnog ga pregledaju,kazu bolje da umre u svojoj kuci.
Odvozimo ga u UC ,dodje njegov ljekar kazu nam ide na neurologiju.
I cekamo satima .
Dolazimo na neurologiju ,ne zele da ga prime saturacija ne znam kolika,puls 45 ,kazu on je respiratorno ugrozen,ne mozemo da ga primimo vracamo ga u urgentni,pa neka oni odluce da li ide na interno ili grudno.
Tamo ga ponovo pregledaju ekg normalan,pritisak normalan,saturacija normalna,rtg pluca normalan,puls normalan.Kazu takvi su rezultati bili i kad je dosao ,nije bio zivotno ugrozen.
Inrerno i grudno ne zele da ga prime.
Dolazi nacelnik bolnice ,pregleda sve rezultate i kaze,pluca su mu zdrava ,primice ga na nurologiju ,pa ga prebacujemo na produzenu njegu,tamo su najbolji uslovi za takve pacijente.
Ponovo neurologija,doktorka kako da smo joj pobili pola porodice ,primice ga samo zato sto je njen nacelnik rekao da ga primi.
Ona tu ne vidi nikakav problem,on je sasvim ok i ne vidi zasto nije za kucno lijecenje,.
Jako drsko nas pita o kakvom mi pogorsanju pricamo.
MM i ja ne mozemo doci do rijeci da smo mi samo pitali sta da radimo i da jako dobro znamo da su i pakrinson i demencija progresivne i da mu nece biti bolje.
ali da nas brine to krkljanje i taj sekret i to sto mu ne mozmo dati ni vodu ni hranu ni ljekove i da su nam osamdeset puta rekil te zivotno je ugrozen,te apsolutno nije zivotno ugrozen.
a za ljekove koje pije me ispitala kako da sam na ispitu i dernja se na mene zato sto sam diktirala onako kako sam ih ja zapamtila tj ujutu i uvece,a ne puta dva i jednom.
i na kraju nam kaze,zavrsila sam sa vama,vas doktor je tu u ponedeljak,pa vidite sta cete dalje .
ja od umora nisam uspjela ni da joj odbrusim ( mi smo krenuli sa sanitenom u pola deset ujturu to se desava u cetiri poslijepodne ) .
a za to vrijeme ,V za kojeg smo sto puta provjeravali da li uopste dise i reaguje ,odjednom nikad srecniji.smije se prica,hoce da se rukuje sa svima .
pita ko mu je u komsiluku ,jel mama rekla da mora da jede i pije ljekove ...mislim se sad si pred ovom koja misli da smo te doveli da te se rijesimo nasao biti srecan
i jos smo se dva puta vracali ,jednom po ljekove i pelene,drugi put po flasicu za vodu .
i tu me opet nafutkaju zato sto sam rekla da on ne zna zasto sluzi flasica ( psuje sve po spisku ako mu vodu doneses iz bilo cega sto nije casa ) .
znaci meni apsolutno nista vise nije jasno,