moja majka je za ovih godinu dana nekoliko puta menjala cimerku i sobu, i nije se potresla ni malo. vrlo se brzo aklimatizovala, ne pominje bivše cimerke skoro uopšte (bilo ih je raznih). u prvo vreme je to ponekad bila tema, ali pošto sam shvatila da njoj priča o bivšim sobama i cimerkama ništa ne znači, ni ja to ne potežem. ako dobije cimerku koja ima slično ponašanje i nije uznemirena postupcima tvoje majke, ili obratno, onda to može pozitivno da utiče. da ne ureknem, sadašnja mamina cimerka se odlično uklopila i lepo prihvatila maminu zaboravnost i nesnalažljivost, pomažu se uzajamno, obe me dočekaju s osmehom i to mnogo znači. tu i tamo imaju male razmirice, ali to ih brzo prođe, za razliku od ranijih sustanarki... srećno, i nadam se da će se situacija brzo rešiti. dobro je da je tvoja mama ostala na tom odeljenju, a s novom cimerkom će se sigurno brzo složiti. ja sam se na ogovaranje cimerke pravila gluva, otklimam glavom i menjam temu, nemam ja tu šta da se mešam kada ne mogu da garantujem da to što mama priča baš sasvim odgovara istini, a nisam sa njima 24 sata. na velike probleme u komunikaciji su me upozoravale sestre, socijalna radnica ili doktor/ka, e onda stvarno ozbiljno tražimo rešenje, menjaju se lekovi, dajem podršku, savet, pokušam da objasnim cimerki mamine postupke (više da umirim mamu i svoju savest, nego što je imalo stvarnog efekta).