mali roker
Buduća legenda
- Poruka
- 33.368
Jelenavas to sto pises je uobicajeno u demenciji, te promene, i bezuslovna ti je to napisala.
Uh, Bezuslovna ti bas imas gadnu situaciju, em majka, em svekar.Uh.
Ja opet moram da hvalim dedu, poceo je da jede cvrsu hranu, prekljuce je pojeo tri keksa(plazmu), juce je sam trazio da pojedeo hleba i margarina, trebalo mi je vremena da razumem sta trazi jer sapuce kad govori, ali to je bila njegova zelja, skoro da sam uspeva i vodacedevita da popije, namestim ga tako da mu je casa sa sokom na dohvat ruke i nekad uspe da se podigne sam i uzme solju i popije, nekad mu je potrebna pomoc ali samo da se uspravi i onda uzme popije punu casu i opet se vrati u polulezeci polozaj. Kad treba da jede za jedan obrok uspe sam da jede a nekad mu ja dajem i povecao mu se apetit.
Kakav je bio sad je super, izgleda da mu prija ovo vreme kakvo je sad, nije previse vruce.
Uh, Bezuslovna ti bas imas gadnu situaciju, em majka, em svekar.Uh.
Ja opet moram da hvalim dedu, poceo je da jede cvrsu hranu, prekljuce je pojeo tri keksa(plazmu), juce je sam trazio da pojedeo hleba i margarina, trebalo mi je vremena da razumem sta trazi jer sapuce kad govori, ali to je bila njegova zelja, skoro da sam uspeva i vodacedevita da popije, namestim ga tako da mu je casa sa sokom na dohvat ruke i nekad uspe da se podigne sam i uzme solju i popije, nekad mu je potrebna pomoc ali samo da se uspravi i onda uzme popije punu casu i opet se vrati u polulezeci polozaj. Kad treba da jede za jedan obrok uspe sam da jede a nekad mu ja dajem i povecao mu se apetit.
Kakav je bio sad je super, izgleda da mu prija ovo vreme kakvo je sad, nije previse vruce.

Da li ste razmisljali da angazujete geronto domacicu? Veliko je opterecenje za tovju mamu da non-stop brine njemu. Mozda samo na sat-dva za kupanje, brijanje, presvalcenje posle kupanja? Sto se tice knjige, najvise sam naucila na ovom forumu. Mada iz odlomka vidim da ima dobrih sugestija, s tim da sam ja vecinu toga naucila kada sam se vec pokidala u startu i na svu srecu onda srela vas. I beskrajno sam zahvalna Floreni i svima vama koji ste sve vreme uz mene dok prozivljavam uzase demencije.