Moja mama se jutros upiskila pored kreveta

Nakon sto je komsinica tri puta molila da promeni pampers gace, sama je ustala i skinula gace i nije mogla da zaustavi mokracu. Taman sam dva jutra pomerila jutarnji poziv, jer se na centrali ne javljaju pre 7-7,10h... do sada sam je uvek zvala na cimerkin telefon da je podsetim da ide u kupatilo i da ceka komsinicu da donese gace. Dakle, bez podrske nema sanse da funkcionise. Ako ustane i krene sama u akciju... haos...Sad sam dogovorila sa komsinicom da zovem na njen mobilni u 6,30h i da je tada usmerim sta treba da radi. Uh

Malo joj se povratio apetit, ali samo uz novi momenat da komsinica donese paradajz-koji nemaju ostali, a to je njoj jaaaaako bitno, da ga pojede uz serviranu hranu. Dogovorila sam sa nekim zubnim tehnicarem da je dovedem sledeci put kada je posetim, da vidimo da li moze vestacka vilica da se *podlaze*, jer to i dalje stoji kao problem-klima se. Nocas joj je bilo vruce, pa je skinula pampers gace, a ja nemam nacina da joj pomognem i resim taj problem. Mora da ih nosi, a mogu misliti kako joj smetaju

... Uvece joj podviknem da mora da ih ima na sebi, njoj nije bas jasno, a sta cu...mora tako. Preko dana je stabilna, drema, a u periodu od 17-19h postaje nervozna i spremna da ide negde... Pokusala je doktorica da joj antipsihotik daje uvece da ne bi nocu ustajala. A sad nam je problem predvece. Ne moze da se natempira cela terapija. I treba vremena da se vide rezultati... i pojedoh se od muke